Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלכוהול והמכונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כעיקרון לא כדאי בכלל לשתות. חבל להכנס לסרט מה הינשוף יראה.

אני פעם חזרתי הביתה כאשר שתיתי. לא יודע כמה, אבל נראה לי יותר ממה שמותר והיה מחסום משטרתי בדרך.

רק מהסרט שאני הולך לעבור נהייתי שחי.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם כך פספסת את ההודעה הארוכה שרשמתי למעלה, אני לא מחפש סטלה, לא לתפוס ראש ובטח ובטח שלא להשתכר, אני הולך היום למנגל של חברים וסביר להניח שבין 90 ל100% מהשתיה המוצעת שם תהיה בירה, והשיקול שלי הוא לשתות כי זה מה יש וכי אני אוהב בירה, אני אגב לא אחד שמסוגל לשתות יותר מבקבוק גם אם אני לא נוהג, אני מרחם על השלפוחית..

זו שאלה שונה לגמרי מהשאלה הראשונה שלך.

לדעתי, אם הארוחה כבדה ואתה נשאר שם מספיק זמן,

בירה אחת שתישתה באופן הדרגתי על קיבה מלאה במהלך הערב לא תעשה לך כלום.

זאת לא תשובה מקצועית או המלצה או משהו כזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני נוקט בגישה מעט מדעית לנושא הזה, ולכן בולט מי מאוד שמפספסים פה משהו חשוב בכל הדיון הזה - פקטור הזמן.

איך אתם מגדירים "לשתות לפני נהיגה"? אם שתיתי בירה אתמול בערב, מותר לי לנהוג היום בערב? ואם שתיתי היום בבוקר? והיום בצהריים? ולפני שעה?

בואו נקרא לילד בשמו - BAC: Blood Alcohol Concentration.

BAC הוא אחוז האלכוהול שנמצא בדם. למה זה רלוונטי?

כשאנחנו שותים משקאות שמכילים אלכוהול, האלכוהול עצמו נספג במערכת העיכול וחלקו מגיע לדם. הדם מפזר את האלכוהול לכל חלקי הגוף. חלקו מגיע למוח ויותר שינויים תפיסתיים ותפקודיים. חלקו מגיע לריאות, ומתערבב יחד עם הפחמן שאנו פולטים - היחס בו האלכוהול מתחלק בין האיברים קבוע למדי לכן ניתן לשער מה אחוז האלכוהול בדם לפי אחוז האלכוהול בגזים הנפלטים מן הריאות - כך עובד מכשיר הינשוף.

מכאן נגזר שהBAC הוא הקובע. ברגע שהאלכוהול בדם, הוא במוח. מכאן יש הבדלים אולי של תפיסה, ייתכן שמי ש"מיומן" יותר בשתיה יכול להישאר יציב ושקול עם BAC יותר גבוה אך מדעית זה לא משנה - מה שקובע מידת שכרות הוא הBAC.

מה הפקטור שמשתנה פה?

Alcohol Absorption Rate ו Alcohol Elimination Rate.

הראשון הוא קצב ספיגת האלכוהול לדם. משמעותו היא העליה בBAC לאורך הזמן מרגע שתית משקה אלכוהולי. שתיה על קיבה ריקה, כאשר מערכת העיכול פנויה, מאפשרת לאלכוהול להגיע לדם מהר וכך הBAC עולה בצורה חדה לכן "משתכרים יותר מהר". לעתים, שותים הרבה ואז זה מגיע ב "בום" ואז מתקבל הרושם, שעל קיבה ריקה השתכרות "כבדה" יותר. בפועל היא פשוט מגיעה באופן פתאומי יותר. עם אוכל בקיבה, במיוחד אוכל שמאט ספיגה כגון חלבונים ושומנים, ספיגת האלכוהול איטית ומבוקרת יותר לאורך זמן. האלכוהול "עומד בתור" להתעכל ולהספג למחזור הדם וכך ה BAC עולה בצורה יותר הדרגתית.

השני הוא קצב פירוק האלכוהול. הגוף מתייחס לאכוהול כרעלן ומפרק אותו, בקצב שמשתנה מעט מאדם לאדם. כל עוד יש אלכוהול בדם הגוף (הכבד אם לדייק) ימשיך לפרק את האלכוהול באותו הקצב. נוכחות של רעלנים נוספים - תרופות מסוימות, חומרים רעילים אחרים, מעסיקים את הכבד והכליות ומאיטים את פירוק האלכוהול.

היחס בין 2 הקצבים האלה הוא המפתח. אם ספיגת האלכוהול לדם קרובה במהירותה לפירוקו, נהיה כל הזמן ב"ראש קל" שיעבור מהר. אם ה BAC עולה בחדות, נקבל "בום" של שכרות, ואז זה ירד בהדרגה עם פירוק האלכוהול.

הרבה פקטורים משפיעים על הקצבים האלו. משקל, מין, גיל, קבוצה אתנית, אוכל, אחוזי שומן ושריר, ומה לא. יש המון נוסחאות באינטרנט ומאמרים מקיפים מאוד, וניתן לחשב באופן אמין למדי תוך כמה זמן יתפרק מהגוף האלכוהול הנצרך..

פה אנחנו חוזרים להתחלה - הזמן. זה מה שבאמת משחק פה תפקיד.

דה-פקטו אין דבר כזה "לשתות ולנהוג". מערכת העיכול שלנו עובדת 24\7 ובסוף היום היא לא עושה Reset. הפואנטה היא לא לנהוג כאשר ה BAC שלנו גבוה מהמותר בחוק, ורצוי שיהיה שואף ל0. לכן מה שמשנה באמת זה כמה אלכוהול נצרך, באיזה מהירות, וכמה זמן עבר מהרגע שמנת האלכוהול האחרונה נכנסה לגוף. בחישוב שלוקח בחשבון פקטורים קבועים ומשתנים של השותה ניתן להסיק תוך כמה זמן האלכוהול יפורק במלואו וניתן יהיה לנהוג בצורה תקינה לחלוטין.

עכשיו מספר התסייגויות:

1. אחרי ששתיתם אלכוהול הסבירות שתוכלו לחשב את זה נמוכה.

2. לא ניתן באמת לעשות נוסחה פשוטה שתיקח בחשבון השפעות כגון תרופות וכדומה. צריך לעשות בשביל זה בדיקות דם מקיפות.

3. אם שתיתם וביליתם כנראה שתהיו גם עייפים. אלכוהול מייבש את הגוף, ונשתה בד"כ בשעות הלילה, מה שאומר שגם אם ה BAC הוא 0 כנראה שכבר הגעתם לשלב שגורמים אחרים מסכנים את הנהיגה שלכם.

את המסקנות מהחפירה הזו, נא להסיק לבד.

עריכה:

סתם משהו שאנשים נוטים להתעלם ממנו. כמה שעות שינה לא "מעלימות" את האלכוהול, ראה נושא הReset. הגוף ממשיך לפרק אלכוהול באותו הקצב פחות או יותר. אם חזרתם ממסיבה (במונית) אחרי ששתיתם המון, ישנתם 5-6 שעות, התעוררתם, נהגתם, תיבדקו ע"י ינשוף - סביר מאוד שהתוצאה תהיה גבוה. ושתעשו תאונה. זו בדיוק הפואנטה, זה לא שנגמר היום ואנחנו דף חלק.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

למען הסר ספק הולכים לפאב, מזמינים קולה, זורקים את הבקבוק ואומרים לחברים: "היום הלכתי על בירה שחורה, מזדהה עם השכבות החלשות של החברה".

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
חלקו מגיע לריאות, ומתערבב יחד עם הפחמן שאנו פולטים - היחס בו האלכוהול מתחלק בין האיברים קבוע למדי לכן ניתן לשער מה אחוז האלכוהול בדם לפי אחוז האלכוהול בגזים הנפלטים מן הריאות - כך עובד מכשיר הינשוף.

אז אם ככה התיאוריה של עישון סיגריה בלקיחת שאכטות ארוכות מאוד ואכילת מסטיק עם שתיית סודהמכשיל את הבדיקה עד מאוד זה נכון?

(נאמר לי מנסיון של אנשים ששתו מספר כוסות ואחרי זה עלו לנהוג )

פורסם

האיסור לנהוג בהשפעת אלכוהול חל החל מריכוז בדם ברמה של 0.05% .

עד משקל גוף של 72 ק"ג מותר לנהוג תחת השפעת מנת משקה אחד בשעה.

מעל 72 ק"ג, שתייה של שתי מנות בשעה עדיין מותירות את ריכוז האלכוהול בדם בתחום המותר.

השפעת מנת אלכוהול חולפת בתום כשעה.

מנת משקה

נהוג להגדיר כמות משקה מסוימת כמנה אחת. מנת משקה שקולה ל :

1. פחית בירה (330 מ"ל).

2. כוס יין קטנה.

3. כוסית משקה חריף כמו ויסקי, וודקה ערק וכד'.

קרדיט לאתר "דרך".

Opel Corsa 2002

נהג חדש

פורסם

לצורך העניין אם מישהו התעניין, כוס בירה (חד פעמית קטנה כזאת רגילה ששותים בה גם משקאות קלים) הספיקה לי להערב, כמובן שלא הייתה השפעה כלל וכלל כך שאני אחראי והכל (:

כל התשובות פה בערך מסכמות את אותו הדבר, מקסימום פחית בירה (או כוס יין קטנה או עוד משהו שאמרו פה) אחרי ארוחה דשנה ואז לא מיד להתיישב מאחורי ההגה אלא להמתין מעט.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

זה טיפשי להגביל אנשים שאסור לשתות בכלל, מאחר שבהרבה מאכלים מערבבים יין \ וודקה \ ברנדי.

טרמיסו איכותי ספוג בברנדי, פטה כבד עושים עם ברנדי, רוטב מרסלה, רוטב אלפרדו.

בנאדם שיוצא למסעדה בשישי בערב יצטרך לחשוב פעמיים אם לאכול?

כמה חברים טובים שלי מנהלים בארים גדולים בת"א, כשאני עם אוטו אני פשוט לא שותה, אע"פ שזה בחינם וזה נגיש והכל חופשי, לא שווה לקחת את הסיכון לא על החיים שלי ולא על הרישיון שלי.

לא מבין את כל אלה שמנסים ומנסים את מזלם.

פורסם
אז אם ככה התיאוריה של עישון סיגריה בלקיחת שאכטות ארוכות מאוד ואכילת מסטיק עם שתיית סודהמכשיל את הבדיקה עד מאוד זה נכון?

(נאמר לי מנסיון של אנשים ששתו מספר כוסות ואחרי זה עלו לנהוג )

לא. אין קשר. אחוז האלכוהול נשאר אותו הדבר.

אולי יש משהו שיכול לפגוע בחיישנים של הינשוף, אם בא לך לנסות לשתות טינר אז בכיף.

אבל אותה מידה כבר כנס לאוטו, תאיץ ל100 וחפש את העמוד הקרוב לתת לו חיבוק.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לפי הוראות הפעלת הינשוף יש להמתין 15 דקות עם הנהג לפני הבדיקה שבהם אסור לו לאכול ולשתות אסור לו להקיא ובחמש הדקות לפני הבדיקה אסור לו גם לעשן כל זאת כדי למנוע עיוות בתוצאות הינשוף.

לגבי בדיקת דם לא ידוע לי על הוראות דומות

בכל מקרה מי שרוצה יותר לעומק בנושא שכרות והשפעתו שיעשה חיפוש תחת שם משתמש ד"ר פוליצ'וק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חזרתי לא מזמן ממחוז "הלנדל" בפלורידה שם הם נלחמים בנושא האלכוהול בצורה מאד פשוטה

רכב שנעצר ויש בתוכו פחיות אלכוהול ריקות נעצר מייד ונוסעיו מובלים לתחנת המשטרה לבדיקת אלכוהול (לא נעים)

רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים ונהגו לא היה אשם אבל נמצאו עקבות אלכוהול בדמו או בנשיפה, לא מכוסה בביטוח (ממש לא נעים)

בפאבים במחוז יש על כל בר מצלמות 24 שעות שמכוונות לבליינים,הברמן אחראי והוא מחליט מתי הוא מפסיק להגיש אלכוהול לבליין.

בכל פאב או בר יש שוטרים בשכר מינימום 2 שתפקידם לאתר שתיינים וללוות אותם למכוניותיהם,לבדוק מי נוהג,אם אין בן לווייה פיכח המפתחות של הרכב מוחרמים.

נורבגייה

אין ערעור ואין משפט למי שנתפס עם אלכוהול בדמו,רכבו מוחרם ל3 חודשים,הוא נשפט בשיפוט מהיר ונכנס לכלא ל3 חודשים (אם זו עבירה ראשונה) הקנס הוא גובה משכורתו ברוטו לחודש(תלמיד או סטודנט משכורת המינימום הנהוגה בנורבגייה).

אין לשום בית משפט אפשרות שפיטה מעבר למה שכתוב.

אין נהגים שיכורים בנורבגייה מנסיון.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני חג שמח

להם יש מעט שיכורים נוהגים ויש ספורט מוטורי , לנו יש שיכורים נוהגים ואין ספורט מוטורי.

אי אפשר לזכות בכל :-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אה אגב, אם לדוגמא אני פיקח לחלוטין (לא אשתה כמה ימים) אבל נוסעים איתי אנשים שיכורים בטירוף ואולי גם יש קצת ריח של אלכוהול באוטו, תהיה בעיה? (דגש על זה שהנהג פיקח לחלוטין ונוהג כחוק והכל, וכמובן שהאנשים שאיתו חגורים וזה, לא כאלו שעושים שטויות במכונית)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...