Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לא מזמן רכשתי זוג מיד-וופרים של מורל מדגם MW-160 (נרכשו מאיתמר).

בנתיים אני בלי רכב, אבל מאוד מעוניין להקשיב לרמקולים.

אני מעוניין לבנות להם תיבה.

אני מצרף קובץ שקיבלתי ממוראל, לגבי רמקול דומה (אין נתונים על הרמקול שיש בידי).

אשמח לקבל המלצה לנפח תיבה ראוי, כמובן לגבי צורתה והאם אטומה או בעלת פורט.

אשמח לקבל את עזרתכם.

בברכה, וחג שמח

קורצקי יורי

mw162.pdf

פורסם

פששש, אם הם כבר התאמצו לשלוף משהו מהארכיון לא היה להם את ה MW160? :wink:

אני הייתי נצמד לנתונים שמורל מציעים לדרייבר הזה: 10-15 ליטר, אטומה (אבל בשקט, ש DIFORCE לא ישמע על תיבות אטומות, זה מביא לו את החפפה).

לגבי הצורה - בנה אותה מלבנית כמו כל רמקול, אין יותר מדי חשיבות לצורתה.

לאחר שתקשיב לרמקול ככה כמה ימים נסה לשדרג את התיבה עם אקרילן במינונים שונים (הספוג הזה שרפדים משתמשים בו לספות וכריות) ותראה אם הסאונד משתנה לטובה או לרעה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מעוניין להקנות לתיבה עיצוב מקורי, ולא סתם תיבה מלבנית.

המניעים הם גם מנ' מבט של עיצוב, וגם כלכלית.

אני קצת משוגע, והייתי רוצה שהם קצת, אבל רק קצת יזכירו את יצירת האומנות של מוראל - FAT LADY.

ואני רוצה לעשות את התיבה מפיבר.

לעשות בסיס מטבת עץ, עם צלעות עץ בצורת רבע אליפסה מחוברות אליה, למתוח מעל בד, ואז פיבר.

או שכדאי לדגול שיטה הישנה של תיבה מעץ?

פורסם

ה FAT LADY למיטב ידיעתי עשוי מסיבי קארבון עם פיברגלאס, וזה כבר מייקר את העסק בהרבה. כדי להגיע לרמת גימור גבוהה בעבודה עם פיבר צריך המון נסיון, אני לא מאמין שזה יהיה פשוט אם אין לך אותו.

כמו כן אם אתה מוגבל תקציבית אני מציע לך לבנות תיבות רגילות, יהיו הכי זולות ויתנו סאונד טוב בלי מלחמות. לגבי העיצוב אפשר להשקיע ב FLUSH MOUNT לאלמנטים בתוספת גרילים מעניינים או תיבות צבעוניות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מי אמר תיבה אטומה ?! כמובן שיא ה SQ. אני תומך.

כי חוקי הפיסיקה מאפשרים לייצר באס בתיבה אויר חנוקה של 3 בקבוקים של קולה.

בכל מקרא אישית אני זוכר שקראתי יישומים של הרמקול הנ"ל בתיבות TL ענקיות , אבל אני לא יודע כי לא עשיתי זאת לעולם , אבל זה היה מין טרנד בעולם המערבי שרבים עשו זאת עם הרמקול הנ"ל לכן כנראה זה נשמע טוב ?

אם תרצה לראות אוכל לחפש עבורך כי בעבר רציתי לבנות רמקולים של מורל עד שירדתי מזה לנוכח המציאות העגומה של האלמנטים שלהם , לדעתי.

ה FAT LADY עשויים נטו מקארבון עבה ויצוק בחתיכה אחת ( או 2 ) , בגלל זה הם מרשים לעצמם לא להשתמש בפנים בשום סוג של מילוי ספוג או כל דבר ... נטו אויר , זה לא עיניין קוסמטי זה עיניין של ליצור דפנות שכמעט ולא מגיבות לויברציות , בגלל זה גם אין 2 דפנות מקבילות ב FAT LADY , מכל כיוון יש זוויות לא מקבילות.

יש כאלה שעושים זאת מאלומיניום יצוק , יש כאלה שממלאים את התיבות בגרגרי עופרת.

זה OVERKILL מטורף ( למרות שהכרחי לסאונד טוב ) ואם אתה מתכוון לקחת חתיכת עץ ולשחזר את המראה את ה FATLADY עם קארבון אתה יכול , אבל זאת לא הייתה המטרה שלהם כשהם השתמשו בחומר הנ"ל.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

מוקדש ל DIFORCE:

שיר חרא \ הפונדקאים

יום ראשון חרא, יום שני חרא

גם שלישי הוא חרא

יום ד', יום ה', יום ו' הם חרא

גם יום ז' חרא

גשם חרא שמש חרא

חורף קיץ חרא

קיץ - איכסה!

חורף - פיכסה!

כל השנה רק חרא

בנקים בררה, מרקים בררה, גם דולרים בררה

קרדיט קארד וצ'קים - אוי זה הכל דרעקים

רק השקל חרא

טוטו חרא, לוטו חרא, מה הרווחת? חרא!

הלך הבית, הלך האוטו, אין לי כלום! כפרה

רדיו חרא, וידאו חרא, טלוויזיה חרא

עיתונים מה יש בפנים? יש, תסלח לי, חרא.

מבט זה חרא, מוקד זה חרא, סופשבוע חרא

גם כבלים זה סתם זבלים, מה הם נותנים רק חרא

כביש החוף חרא, איילון חרא וגם גהה חרא

ואדי מילק, ואדי ערה כל הכבישים הם חרא

אופוזיציה קואליציה בלי הבדל הם חרא

ימין - זה חרא

שמאל זה חרא!

כל המפלגות הן חרא

הפועל אפס, מכבי אפס, כדורגל חרא

כולם סטארים, רק דולרים, תשחק יא חרא!

שרה שרה עם גיטרה טרה טירה טרה

איך היא שרה עם גיטרה שרה שרה חרא

תקשורת חרא, ביקורת חרא, הם כותבים רק חרא

גם אנחנו התלכלכנו גם השיר הוא חרא

גם אנחנו התלכלכנו גם השיר הוא חרא...

פורסם

טל,

אני חושב שכדאי שתבקר אצל SOUNDSTORM פעם - שמעון קוסטיק ליתר דיוק...

אם יש שני אנשים בארץ הזו שמכירים רמקולים של מוראל ה-י-ט-ב זה כנראה הוא ויאריק...

הדיעות של שמעון לגבי תיבות פתוחות הן מאוד אוהדות אבל מדובר כאן על מידבאסים ואני חושב שכדאי שתשמע את המערכת הביתית שהוא מחזיק בסדנה שלו.

תיבות אטומות וכן, אתה תישאר ככה :shock:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על השיר :)

לא הבנתי מה קשור.

הדגם שרכשת הוא MW162 ?

אמרתי שאין לי ניסיון עם הדגם הזה ולא שמעתי מעולם , רק קראתי אז אני לא יודע .

עריכה : כן טעיתי ולא מדובר בדגם הזה אלה בדגם HU ולא MW , יש להם דגם ספציפי HU160 ומשהו שמתאים לתיבות TL כמו כפפה והוא נמדד מצויין עד לאיזה 25 הרץ , אנשים בנו אותו כמו לחמניות חמות.

לא מדובר בדגם הזה , אז בדקתי בכל מקרא ואכן ה MW162 נשמע טוב יותר בתיבות אטומות.

בכל מקרא לא הבנתי כיצד הגעתם ל 15-16 ליטר כי פה :

http://www.parts-express.com/resources/build-a-speaker.cfm

הגיעו למשהו כמו 30 ליטר תיבה אטומה ( שזה נשמע הגיוני יותר ).

התיבה הנ"ל בנויה מצויין לטעמי , הם הגיעו לערכים האלה עם בדיקות ( גם בדיקות שמיעה מרובות של מבחר אלמנטים ).

ובכל זאת כמו שחשבתי הם מאוד ממליצים על חומר מילוי ספוגי\צמרי בפנים , כ 90% מהתיבה צריכה להיות מלאה בוא אם אתה לא רוצה גלים עומדים שבתיבות אטומות הן קטסטרופה אמיתית ( אלה אם כן אתה בונה אותם מ CARBON או מאלומיניום יצוק :) ) , בקיצור זה חשוב מאוד.

הבעיה שמילוי קרוב ל 90% גורם לאלמנט לחשוב שהתיבה היא בכ 25% גדולה יותר לכן הם הורידו קצת ווליום מה 1.06 CF לכ 0.9CF ואז דחפו בא מילוי , יש גם BRACE באמצע והכל נראה סביר :)

לא הייתי ממליץ לבנות תיבות אטומות ללא שום סוג של מילוי... אף פעם , כמו כן הם השתמשו ב Golden ratio בתכנון התיבה , שזה סתם פלוס , לא ארחיב על זה כי זה לא רלוונטי אבל זה יחסים מאוד ספציפיים של תיבה שמאוד עוזרת עם גלים עומדים.

בסופו של דבר תגיע לכ -3 DB ב 51 הרץ , שזה סבבה לתיבות אטומות 6' אינץ'.

בהצלחה.

נ.ב. לא בניתי את זה ולא שמעתי

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

diforce, בדקתי באינטרנט מהן התיבות שאתה מדבר עליהן, ולמען האמת אני חושב שזה כמה רמות מעל מה שאני מוכן להשקיע ומה שאני מחפש. אגב, היה פה בחור בפורום שבנה תיבה דומה לסאב בסוואנה שלו.

אם יש לך עיצוב של תיבה שמתאימה לוופר שיש לי, אשמח לעיין בו, מי יודע, אוליי זה יתאים לשימוש שלי.

lanosforce האנשים שדיברת עליהם, חברים פה בפורום?

כל עצה תתקבל בברכה, החל מחומרים, שיטות ומה לא.

פורסם

פעם הם היו

אבל לפתוח תיבת פנדורה, אני לא רוצה.

אתה יכול תמיד לפנות אלי בהודעה פרטית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בדף שקיבלת מהיצרן של הרמקול רשום תיבה אטומה בין 15 ל 10.

אתה יכול לבנות את התיבה מMDF 1.7 ופלטה קדמית של 1.9 למרות שגם 1.7 יספיק פה.

אם אתה רוצה לבנות תיבה פתוחה תשתמש בתוכנה כמו BASS BOX ותשתמש בנתונים מהדף יצרן כי אין לך ברירות.

אתה יכול לבנות גם תיבה של 12 ליטר עם פיר עגול (צינור PVC לדוגמא) בעובי של 1.5 אינטש ולנסות עם מספר אורכים (עד בערך 3.4 אינטש).

או שתדביק את התיבה ותשתמש בקלמרות כדי להפעיל לחץ או שתשתמש בברגים אבל לפני שאתה מבריג אותם תעשה קדח מוביל ותמרח סיליקון על הדפנות (עדיף לעבור עם האצבע על הסיליקון וככה הוא יכנס יותר טוב לחריצים).

ותזכור שמדובר בנפח פנימי ולא חיצוני ככה שאתה מרכיב את התיבה תחשב גם את התוספת של העובי של הדפנות.

פורסם

אין טעם לבנות לאלמנט הזה תיבה פתוחה. האלמנט לא נועד לזה ולא יתנהג טוב יותר בתיבה פתוחה, לא בבית ולא ברכב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

diforce - הדגם שיש ברשותי הוא MW160 של מוראל (ממה שראיתי באינטרנט יש דגם MW160 גם לDYNAUDIO).

בכשפניתי למוראל, היה להם דף נתונים רק לדגם MW162, ולפי ההסבר שקיבלתי ההבדל הוא שבMW160 היה סראונד ספוג, ועוד משהו, ובדגם הMW162 הסראונד הפך לגומי.

וכמו שציינו התיבה המומלצת לפי מוראל (בהתאם לדף) היא בין 9-15 ליטר (אם אני זוכר נכון), אטומה.

אגב, יחס הזהב היחידי שאני מכיר מגיע מגאומטריה ומתייחס למלבן, והוא 1 1 2 3 5 8 וכו'. ככל שתגיע למספרים גבוהים יותר תקבל יחס "נכון יותר" (ולפי מה שקראתי משתמשים בו לעיצוב מכוניות). האם אליו אתה מתכון?

בנוגע להצעה לתיבה, כמה אמור לעלות דבר שכזה אצל נגר? (רק החומק והחיתוך, את ההרכבה אני אעשה)?

פורסם

אם אתה רוצה לדעת איפה לקנות חומרים, אני מכיר כמה מקומות ואחד שאני ממליץ. אבל זה יקר, יקר מאוד. מטר קרבון (לא זוכר צפיפות) עולה כ200 ש"ח למטר רבוע, לפני אפוקסי קריסטלי )שזה מה שאתה רוצה בשביל שיראו את הצבע והאפקא המדהים של קרבון. אפוקסי עולה כ170 ש"ח ל1.3 ק"ג. רמקול כמו הFAT LADY צריך לדעתי לא פחות 10 מ"ר מכיוןן שמדובר על ריבוד. אתה יכול לרמוץ עם סיבי זכוכית שזולים משמעותית ובסוף בשביל SHOW ושים שכבה קרבון, יוזיל משמעותי, אבל אני מניח שיפגע גם באקוסטיקה של התיבה, אלא אם כן יתקן אותי ויגיד לי שזכוכית היא חומר אקוסטי אלוהי.

אגב, דיפורס.

קרבון לא יכול להיות מיציקה -_- תדייק. סיבי קרבון, קוולאר, מיילאר וזכוכית מגיעים באופן גרוף בתצורה של אריג בצפיפות ועובי חוט משתנה (מה השם שם חוט שעשוי ממספר סיבים שנטוו יחדיו? באנגלית spun yarn) יוצא הדופן היחידי מבין החברוה שמשמת בתחום החומרים המרוכבים הוא סיב הזכוכית שמגיע במספר אפויצות כמו סיבים שמחוממים בתפזורת אחת על גבי השני ככה עד לכדי מקשה גמישה אחת:

fiberglass%20chopped%20mat.jpg

אופציה נוספת היא בשבבים

15-2c6148fb-67fa-45f9-81ec-36a893fdf45f.jpg

רק באופציה האחרונה יוצקים לתבנית, וגם זה לא תמיד.

תהליך העבודה לא מאפשר יציקה, מכיוון שמדובר באריגים. התהליך שמתבצע הוא בניית תבנית -> הנחה והספגה בשרף יעודי של האריג על או בתוך התבנית (תלוי בצורת העבודה) -> הכנסה לתנור (על מנת לקבל חוזק מקסימלי, יוצרים גם וואקום, לא יודע למה בדיוק, אני כן יודע שככה גם מוציאים עודפי שרף -> שליפה מתוך התבנית.

שאלה נוספת, איזה הגיון יש ביציקת אלומיניום? חומר עם "חרא" של רזוננס. הוא פריך, והמסה שלו יחסית נמוכה. לא עדיף כבר MDF?

אני אישית כבר מחפש כמה זמן רכיבי "bang for buck" בשביל ליצור רמקול מיציקת בטון מחוזקת. חשבתי על פול ריינג' של פוסטק, ךמרות שלאחרונה אני פוזל כיוןן קיט של zaph ואח"כ "לזרוק" איזה סאב ביציקת בטון גם :twisted:

למה בטון? כי זה מגניב רצח.

אגב, מה זה היחס זהב הזה? מה המספרים "אומרים"

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

בנוגע לחומרים התכוונתי ללוחות הMDF.

ואני ממש לא הולך לייצר תיבה מקרבון או אלומיניום או כל וואריאציה אחרת שלהם.

התכוונתי לצורה של התיבה, לא החומר.

לגבי יחס הזהב, זה יחס בין אורך ורוחב הצלע של מלבן, מתחילים ממלבן 1 על 1 (ריבוע), הבא אחריו זה מלבן שצלע אחת היא באורך 1 (נגיד מטר) והצלע השניה 2. המבלן הבא אחריו יהיה מבלן בעל צלע אחת באורך 2, והצלע השניה באורך 3.

אבל אני לא יודע אם לזה התכוון DIFORCE בי בתיבה יש גם עומק.

מחכה שישפוך קצת אור על הנושא.

• תוכן חדש...