Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

הייזם אפריים אילין ז"ל


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיון שקראתי את הספר בעבר, לא התקשתי למצוא את הציטוט במקור:

 

"המכונית הראשונה מתוצרת המפעל ניתנה במתנה לדוד בן-גוריון. נפוצה אז בדיחה (שלא היה לה כל בסיס עובדתי), כי בן-גוריון סירב לקבל את המכונית במתנה ועמד על כך שישלם תמורתה באורח סמלי-לפחות. כשנקבתי במחיר הסמלי, חמש לירות, חיפשה פולה אישתו כסף בארנקה ולא היה בידה אלא שטר של עשר לירות. הואיל ולא היה לי עודף אמרה פולה: "אז תן לנו עוד מכונית"."

 

אכן מהטקסט ניתן לראות שגם האגדה תומכת בעובדה שלבן-גוריון לא היה כסף בכיס.

 

וביננו לאף ראש ממשלה - אין מה לעשות עם כסף מזומן בכיס...הוא לא נכנס לחנויות ולא צריך כסף לקנייה של סיגריות או מסטיק בזוקה :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ובקשה מכולם: אני מציע גם שכל עוד "לא התקררה הגופה" ובשרשור שמציין את מותו של האיש, נזהר בהתבטאויות עליו.

בכל מקרה, הלך מאיתנו איש מאד מיוחד.

 

מוסכם שיש בעיתוי הביקורת הזו בעיה אבל השבחים שלא במקומם על פעילותו "הבטחונית" של אילין ב 1948 פשוט מקוממים. אילו אילין היה מסתפק בניפוח חלקו אז ניחא, אבל הוא מכפיש ומגמד את חלקם של אנשים שבאמת עשו את העבודה אבל לא ידעו ליצור את מסע יחסי הציבור להאדרת שמם. למשל מאיר פעיל כתב מכתב שמציג את אילין כאישיות המרכזית באנית הנשק "נורה" , שאי אפשר להגזים בחשיבותה לאספקת נשק ברגע המכריע ב 1948. התברר לפעיל שהמכתב הזה פגע באלמנתו של יוסקה יריב שלאמיתו של דבר היה האיש שפעל בנושא ואילין עזר לו בנושאים מסוימים. לכן פעיל כתב עוד מכתב ובו הבהיר את האמת.

האם עלינו להשלים עם גימוד והכפשה של מי שבאמת עשה את העבודה?

 

ראיתי את דבריו של יהודה. אני חושב שבכל הנושא של עיתוי, זה לא הזמן והמקום לשמוע את דיעותיו ומישנתו הפוליטית-צבאית-כלכלית. לכן גם לא עניתי לו בשירשור על טליק ז"ל למרות שיש לי הרבה מה לאמר (כקצין שיריון בעברי וכמשתתף בקרב באום כתף).

זאת דעתי הפרטית.

 

האלוף טל , עם זאת שהיה אדם חכם ומוכשר, ובעל זכויות רבות "תרם" גם לאי המוכנות של הצבא ללחימה במלחמת יום כיפור. ניתן גם לומר שחילים נהרגו עקב בעיות אלה. קשה לשתוק כאשר מהללים אותו (ומגיע לו על חלק ממעשיו) ולא אומרים את האמת.

 

יש לזכור כי לא מטילים מלים קשות באבלים ולא מפרסמים באזור מגוריהם, אלא בפורום אינטרנטי שהסיכוי נמוך שהאבלים קוראים אותו כעת.

 

יהיה מאוד מענין אם תכתוב פה (או שתפתח שרשור חדש) את דעתך ונסיונך האישי בנושא.

 

יהודה

פורסם

צריך עוד 2-3 אנשים כמוהו

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם
אגב, הספר של אילין, "על החתום", נמצא ברשת.

ראו כאן

http://www.ilin.co.il/

 

אני לא יכול שלא לצטט מהספר מהפרק העוסק בהקמת המפעל באשקלון , לאחר שרנו הפסיקו את שיתוף הפעולה בגלל החרם הערבי

 

"שר-המסחר והתעשייה, פנחס ספיר, היה בין הדוחפים להקמת המפעל, כשהוא לוטש עין אל הדולרים שקיבלנו מ"רנו". כדי לפתות אותי, אמר לי: "לך לאשקלון ותיפטר מן המנוולים של משרד-התחבורה". במרוצת הזמן למדתי לדעת כי הבטחה זו, כמו הבטחות רבות אחרות שקיבלתי, לא קויימה. מן המנוולים של משרד-התחבורה לא נפטרתי, והקמת המפעל באשקלון הוסיפה מעגל חדש של תככנים שהתנכלו למפעל. "

 

כמו שנאמר .... אין חדש תחת השמש ....

 

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
וביננו לאף ראש ממשלה - אין מה לעשות עם כסף מזומן בכיס...הוא לא נכנס לחנויות ולא צריך כסף לקנייה של סיגריות או מסטיק בזוקה :)

 

לכן היום מכניסים להם את המזומן למעטפות ולכיס:-o

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
"שר-המסחר והתעשייה, פנחס ספיר, היה בין הדוחפים להקמת המפעל, כשהוא לוטש עין אל הדולרים שקיבלנו מ"רנו". כדי לפתות אותי, אמר לי: "לך לאשקלון ותיפטר מן המנוולים של משרד-התחבורה". במרוצת הזמן למדתי לדעת כי הבטחה זו, כמו הבטחות רבות אחרות שקיבלתי, לא קויימה. מן המנוולים של משרד-התחבורה לא נפטרתי, והקמת המפעל באשקלון הוסיפה מעגל חדש של תככנים שהתנכלו למפעל. "

 

למה להכפיש את ספיר, מי שבאמת פעל רבות למען המדינה ? הוא לא היה מושחת ועובדה שכשנפטר , בניו לא התעשרו.

כפי הנראה זה עוד מקרה של בלוף שמוכר לנו אילין. הלא המפעל באשקלון הוקם ב 1959 , עוד לפני שאילין קיבל פיצויים מרנו, ובעזרת הלוואה ענקית של 12 מיליון לירות (כ 7 מליון דולר לפי שער 1.8 ) שספיר וצדוק (שר התעשיה) סידרו לאילין. אם ספיר כל כך התנכל לאילין , איך זה שסידר לו הלוואה כזו?, ואיך זה שסידר לו הלוואה של מיליון לירות בשנת 1966 עבור החזר חוב לחברת "הינו" יצרנית הקונטסה" ?

 

משום מה אנו קונים כל השמצה נגד הממשלה האמורה להיות מושחתת ללא שום הוכחה, מלבד דברי אילין (בעל עבר עשיר בפנטזיות) . איך זה קורה?

 

יהודה

פורסם

יהודה

 

אתה בעצמך כותב הלוואות

אלה הוחזרו??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
למה להכפיש את ספיר, מי שבאמת פעל רבות למען המדינה ? הוא לא היה מושחת ועובדה שכשנפטר , בניו לא התעשרו.

כפי הנראה זה עוד מקרה של בלוף שמוכר לנו אילין. הלא המפעל באשקלון הוקם ב 1959 , עוד לפני שאילין קיבל פיצויים מרנו, ובעזרת הלוואה ענקית של 12 מיליון לירות (כ 7 מליון דולר לפי שער 1.8 ) שספיר וצדוק (שר התעשיה) סידרו לאילין. אם ספיר כל כך התנכל לאילין , איך זה שסידר לו הלוואה כזו?, ואיך זה שסידר לו הלוואה של מיליון לירות בשנת 1966 עבור החזר חוב לחברת "הינו" יצרנית הקונטסה" ?

 

משום מה אנו קונים כל השמצה נגד הממשלה האמורה להיות מושחתת ללא שום הוכחה, מלבד דברי אילין (בעל עבר עשיר בפנטזיות) . איך זה קורה?

 

יהודה

 

יהודה , קצת הבנת הנקרא. ספיר לא התנכל לאילין לפחות לא בשלב הזה. מה שספיר הבטיח (ולא קיים) היה להפטר מהמנוולים של משרד התחבורע. דבר שכנראה ידע שלא יוכל לקיים, כפי שהבטיח לפולק שקריית גת היא רק 25 דקות מת"א. ולקח אותו ב 5 בבוקר , והודיע לנהג שהוא חייב להיות שם תוך 25 דקות אחרת הוא מפוטר.

 

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
יהודה

אתה בעצמך כותב הלוואות

אלה הוחזרו??

 

גם אם אלה הלוואות ולא מענקים, זה סותר את הטענה החוזרת של אילין שכביכול ספיר הזיק לו.

בנוסף, אתה ודאי זוכר שבאותם שנים ההלוואות במימון ממשלתי היו בתנאים נוחים במיוחד: חלק היה בד"כ הלוואה עומדת שלאחר כמה שנים הומרה במענק וחלק בריבית אפסית ולא צמודה, כך שאפקטיבית הריבית היתה שלילית בהתחשב באינפלציה.

 

יהודה , קצת הבנת הנקרא. ספיר לא התנכל לאילין לפחות לא בשלב הזה. מה שספיר הבטיח (ולא קיים) היה להפטר מהמנוולים של משרד התחבורע. דבר שכנראה ידע שלא יוכל לקיים

 

ספיר היה אדם חזק ולא הזדקק לתרוצים מגוחכים כאלה. הוא נתן תנאים כספים כל כך טובים שהמשקיע היה מאוד מעונין בהקמת המפעל.

 

גם הביטוי "מנוולים של משרד התחבורה" מקומם. נכון שהיתה בירוקרטיה מעצבנת אבל מפעלו של אילין התקיים בזכות ההטבות הממשלתיות. במקום להגיד תודה הוא מתרץ את כשלונו העסקי ב"התנכלות" של ספיר והמנגנון הממשלתי.

 

הסיפור על ספיר, פולק וקרית גת הוא מקרה אחר. פולק היה משקיע זר ללא הכרות עם ישראל וספיר התנהג כמו שדכן שמייפה את הכלה, במחשבה מוצדקת שכאשר החתן יפגוש את הכלה הוא ישלים עם זה. אילין היה ישראלי וידע היטב מה זה אשקלון ומה זה בירוקרטיה ממשלתית. לא היה צורך לספר לו סיפורים.

 

בשורה התחתונה אילין היה גאון יחסי ציבור שהיטיב למצב את עצמו כקרבן ואת הממשלה כמושחתת ונוקמת. אבל מה לעשות שכל פעם שניתן להשוות את גרסתו לגרסה אחרת, נמצאת סתירה. לכן צריך לקחת את דבריו בערבון מוגבל (מאוד).

 

יהודה

פורסם

עוד כמה עובדות על אפרים אילין:

 

1912 - נולד באוקראינה למשפחה ציונית ומסורתית, שדיברו בבית עברית.

 

1924 - המשפחה עלתה לפלסטינה, השתקעה בנס ציונה, ואביו רכש פרדס.

אילין למד בגימנסיה העברית הרצליה, מחזור י"ח.

היה איש מוזיקלי: ניגן בקרן יער בתזמורת הגימנסיה והופיע עם התזמורת בפתיחת האוניברסיטה העברית בירושלים ב1925.

 

1926 - 1927 - אילין היה פעיל באירגון "בית"ר".

 

1928- 1929 - היה פעיל בקבוצת הגנה אזרחית שהוקמה ע"י ירמיהו הלפרן והיוותה את הגרעין לאצ"ל.

ב1929 בערב תשעה באב, הוא וחבריו שמרו על המתפללים בכותל המערבי מהאירועים שקדמו למאורעות תרפ"ט.

 

1929 - 1932 - אחרי מאורעות תרפ"ט, הוא נסע לבלגיה לאחותו, ושם למד באוניברסיטה וקיבל תואר בכלכלה ומסחר.

 

1938 - גויס אילין לאצ"ל ע"י אברהם שטרן והוא היה בין המייסדים. מפקדיו היו אברהם שטרן ודוד רזיאל. בין המשימות שהוטלו עליו ועל יוסף קרמין, הייתה פריקת העולים בחוף נתניה. אילין גיס את סרג'נט דייויס וולשי, מפקד ספינות המשמר של המשטרה הבריטית, ששיתף פעולה עם אירגון האצ"ל.

אילין פרש מהאצל לאחר הפיצול עם לחי ואחרי מלחמת העולם השנייה עבר לגור באיטליה ועשה חיל בעיסקי כותנה לתעשיית הטקסטיל.

1948-עזרה לפלמח-אילין רכש בתור אדם פרטי את אניית הנשק "נורה" באיטליה וגייס צוות איטלקי(לא את הנשק עצמו).זה היה משלוח הנשק הראשון והגדול במלחמת העצמאות,שהיגיע לכאן (1.4.48) לפני מבצע נחשון.הנשק איפשר את פריצת הדרך לירושלים.חלק מהנשק צייד כוחות פלמח והגנה שהצליחו להניס את הערבים בפיקודו של קאוקג'י שתקפו את משמר העמק.אח"כ לדברי אילין הוא סייע לעוד שלוש ספינות שהובילו נשק לצה"ל בחיתוליו.

בנוסף סייע אילין בקשרים של מדינתינו הצעירה עם יוגוסלביה,ובהכרותו את איטליה מעסקיו,אילין סייע לאתר יצרני סירות קרב והילווה את הכסף הראשוני לקנייתן והובלתן לחיל הים.

עזרה בהעלאת יהודי רומניה-אילין סיפק לרומנים ציוד לקידוח נפט(שהרומנים היו זקוקים לו בדחיפות)ובתמורה קיבלו 150,000 יהודים היתר לצאת.

1955-אילין עזר למנכ"ל משרד הביטחון דאז שמעון פרס לפלס דרכו למרכז הממסד הצרפתי,למטרת רכישת נשק מצרפת.

 

"קייזר-אילין"-היתה שותפות בין אילין ל"קייזר-פרייזר" ,שהשקיעה חצי מיליון דולר והשקעתו של אילין היתה פי 4 מהם.תוך שנה וחצי הקימו את המפעל בישראל. בין השנים 1950-1955 הייצוא של חברה זו היה יותר מרבע מהייצוא התעשייתי של מדינת ישראל.

1958-9 נכנעו הצרפתים ללחץ ערבי וביטלו את חוזה הייצור של "רנו" במפעלי "קייזר-אילין",המפעל פעל 18 שנים,וייצר למעלה ממאה אלף מכוניות,שני שליש לייצוא.דגמים שיוצרו:רנו,לארק סטודיבייקר ואחרים.אילין עסק גם בייצור והרכבה של ג'יפים לצה"ל,שידרוג טנקי "שרמן" שנקנו מעודפי מלחמת העולם השנייה.מפעל "עשות אשקלון" של אילין ייצר לטנקי "צנטוריון" שצה"ל רכש מעודפי הצבא הבריטי גלגלי שיניים.

אילין גם הקים מפעל להכשרה מקצועית לאריגת שטיחי קיר אומנותיים בנצרת עלית,שטיחים שנארגו שם הוצגו בכמה מוזיאונים מרכזיים בעולם.

בהמשך דרכו ,המפעל לא היה ריווחי ולבסוף ב-1969 מכר אותו אילין למתחרהו יצחק שובינסקי מ"אוטוקרס" (סוסיתא).

קבלות נוספות שיש לאיש:

 

 

פעילות ציבורית ואותות כבוד

לדעתי האיש ראוי ליותר הערכה על פועלו , אז בואו ניתן לו אותה

פורסם

"לדעתי האיש ראוי ליותר הערכה על פועלו , אז בואו ניתן לו אותה"

 

אכן כך, מה גם שהיום כאן בפורום אספנות לא נותר לנו אלא להנות מה"מוצרים" שהשאיר אחריו...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

בהחלט מגיע לו הערכה, אבל על פעלו האמיתי:

1948-עזרה לפלמח-אילין רכש בתור אדם פרטי את אניית הנשק "נורה" באיטליה וגייס צוות איטלקי(לא את הנשק עצמו)

 

מי שרכש את נורה והמשיך עם אותו צוות היה יוסקה יריב, שאח"כ היה בכיר במוסד. אילין עזר לו בפרוצדורה של הרכישה.

 

אח"כ לדברי אילין הוא סייע לעוד שלוש ספינות שהובילו נשק לצה"ל בחיתוליו.

הסיוע של אילין התבטא באספקת תפ"א ובצל לכיסוי והסוואת הנשק. מבחינת אילין זו היתה עסקה מסחרית שבה הרויח כסף.

 

,ובהכרותו את איטליה מעסקיו,אילין סייע לאתר יצרני סירות קרב והילווה את הכסף הראשוני לקנייתן והובלתן לחיל הים.

אילין לא היה קשור לאיתור יצרן סירות הנפץ. הוא הלווה כמה אלפי דולרים לקנית כמה סירות והובלתם ארצה. אח"כ אנשי הרכש קנו עוד סירות. מבחינת אילין זו היתה השקעה מסחרית טובה, הלוואה קטנה ( שהוחזרה לו) שבעקבותיה זכה לעסקות גדולות ורווחיות עם יוגוסלביה ורומניה, ובנוסף צבר לגיטימציה, לאחר שהסתכסך עם האצ"ל.

 

אם זה מענין ניתן להרחיב ולהביא סימוכין.

 

יהודה


×
×
  • תוכן חדש...