Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני כמה ימים אמא שלי חזרה מהעבודה וסיפרה לי שבחורה צעירה מהעבודה שלה החליטה לקנות אוטו חדש, סוזוקי אלטו בעסקת מימון (מקדמה + תשלום חודשי וכו').

היא חפרה לי על זה הרבה, ואמרה לי שאני כבר צריך להחליף את הג'אסטי שלי (שהיא שנת 92, ידנית, 1200, במצב יחסית טוב, למרות שצריך להחליף איזה חלק שהמוסך לא מוצא, יש נזילות שמן ומים בתדירות קבועה, אמנם לא גדולות אבל מפאת חום המנוע השמן מתאדה ולפעמים אפילו אפשר להריח את זה בתא הנוסעים וזה ממש לא טוב).

נראה שהחפירות של אמי עשו את העבודה, והתעורר בי חשק להחליף את הג'אסטי. בכל זאת, נזילות שמן ומים, היא חסכונית בדלק אבל לא עד כדי כך (בדרך כלל 1:12), ונמאס לי לנשום אדי שמן כשאני מדליק מזגן וסוגר את החלונות.

התחלתי לחפש מידע על דגמים שונים, אני רוצה מכונית -חדשה- בסגנון של הסוזוקי אלטו, יונדאי i10, פיאט פנדה, פיאט פונטו. מכונית במימדים דומים לג'אסטי, כיוון שאני עובד הרבה בתל אביב וכידוע קשה למצוא שם חניה, שתהיה חסכונית מאוד ואמינה במיוחד, אך עם זאת גם מרווחת בפנים, אם אפשר.

הסיבה גם לקניית רכב חדש היא כדי לחסוך בהוצאות טיפולים וגם שיהיה יותר חיסכון בדלק (יותר מ1:12).

נ.ב. מישהו שמע על התוכנית מימון החדשה של פיאט - פיאט רילקס? כדאי?

תודה לעונים!

פורסם

התכוונתי לרכב חדש, לא משומש.

התקציב הוא עד סביבות 90 אלף ש"ח +-, אבל אני מעוניין לרכוש את הרכב בעסקת ליסינג

פורסם

יש מספר אופציות בקטגוריית המיני - הפיאט פנדה והפיג'ו 107 מוצעות עם גיר רובוטי שמומלץ לך לבדוק בנסיעת מבחן ממצה טרם הרכישה, אם ידני בא בחשבון אז הדגמים הידניים עדיפים.

קבוצה שניה היא הסוזוקי אלטו המדוברת ויונדאי I10. היונדאי היא "הכי אוטו" מבין כולן, תא הנוסעים בנוי מחומרים איכותיים, איכות ההרכבה גבוהה,בידוד הרעשים יעיל והאיבזור טוב, העיצוב החיצוני פחות חדשני ועליז.

הפיאט פנדה קשישה למדי ומחליפתה כבר נראית באופק. ובכל זאת מדובר ברכב מאוד נוח שמציע מרווח פנים מפתיע בגודלו. תא הנוסעים פשוט ומיושן יותר והדגם הידני עדיף.

הסוזוקי היא הפשוטה מבין כולן ולכן היא מתומחרת בזול. תא הנוסעים מרגיש קצת מיושן ובסיסי והנוחות לא מתעלה, גם בידוד הרעשים. הביצועים בדגם האוטומטי עייפים למדי והם משתפרים בדגם הידני יחד עם צריכת הדלק.

הפיג'ו הכי תוססת וצעירה, אם אפשר להגדיר את זה כך. תא הנוסעים משלב חלקי מתכת חשופים בצבע החיצוני והוא מרגיש נעים וססגוני מבמתחרות. המרווח סמלי וכך גם תא המטען. גם כאן עקב הגיר הרובוטי הדגם האוטומטי עדיף.

בנוסף, חצי קבוצה מעל נמצאת הסוזוקי ספלאש. היא מרגישה מודרנית ונעימה בהרבה מהאלטו הביסית ותא הנוסעים, אמנם לא ברמה של הסוויפט אבל בהחלט נעים יותר מבאלטו. העיצוב החיצוני חביב מאוד והממדים קופמקטיים אך עקב הגובה המרווח הפנימי טוב.

עוד סעיף קטן. אחותן הגדולה של האלטו והספלאש, הסוויפט, עומדת בפני החלפה. עקב ההחלפה הקרבה היא מוצעת במחירי "סוף עונה" למועדוני לקוחות למינהים ואני בטוח שגם בליסינג או הלוואה דרך היבואן תוכל להשיג מחיר שדיי קרוב לתקציב שלך. אין ספק שהיא תתן הכי הרבה ולמרות ההחלפה לא סר חינה והיא מכונית חביבה ביותר. האיבזור טוב, כרגע משווק רק הדגם המפואר שמלבד חלונות חשמל אחוריים לא מחסיר כלום ומגיע עם חישוקי מגנזיום, מערכת מקורית עם שליטה מההגה, מחשב דרך ופנסי ערפל. בבטיחות מקבלים 6 כריות אויר ובקרת יציבות. אם היא תוצע לך במחיר שקרוב לתקציב היא תהיה המכונית הטובה ביותר שתוכל לרכוש.

בהצלחה.

פורסם

תודה על התגובה!

בעיקרון, אני מעדיף גיר ידני, והחיסכון בדלק והאמינות הם שני הדברים החשובים לי ביותר.

כמו כן, חשוב לי מאוד המימדים החיצוניים של הרכב, שלא יהיה גדול מדי, וגם שהמרווח הפנימי יהיה גדול (אגב, כתבת שלפיאט פנדה יש מרווח פנים מפתיע בגודלו - ראיתי בגלריית התמונות תמונה שמדגימה את המרווח וזה היה נראה כאילו לנוסעים מאחור יש המון מקום לרגליים - זה אמיתי?)

הבנתי מהרבה אנשים שהפיאט פנדה מאוד אמינה וחסכונית, וכרגע היא הכי קורצת לי.

האלטו אמנם זולה במיוחד, אבל גם העובדה שאפשר רק להזיז את החלונות האחוריים והתא כפפות לא נסגר די מרחיק אותי ממנה.

ה107 גם עם עניין החלונות..

היונדאי בהחלט נשמעת הכי אוטו מכולן, אבל היא באמת משעממת. אגב, האם היא אמינה?

יש לי עוד שאלה, שקשורה בכלל לעניין הכספי שבדבר

הבנתי שיש לרכבים חדשים כאלו ירידת ערך מטורפת, ושהרבה אנשים בכלל ממליצים לקנות רכב יד ראשונה משנת 2007-2008 ש"עבר את ירידת הערך בשנותיו הראשונות של הרכב". יש הגיון בדבר? האם לא עדיף לקנות רכב חדש עם אחריות לשלוש שנים וקצת שקט נפשי מאשר טיפולים קיצוניים שעלולים ליפול עלי אם אקנה רכב משומש? (שאולי בסופו של דבר יעלו סכום שהוא בעצם ההפרש הכספי שהייתי זקוק לקניית רכב חדש?)

כמו כן, רכב משומש לא יצרוך דלק כמו שהוא צרך בשנותיו הראשונות, נכון?

מצטער על החפירה, אני פשוט מלא בשאלות והתלבטויות.. מקווה שלמישהו יש כוח לענות על זה.. תודה :)

פורסם

דווקא הפנדה דיי מיושנת ואני לא הייתי הולך לכיוון הזה אבל זה טעמך.

שנית, ירידת הערך ממש לא תהיה מטורפת. בעיקר ירידת הערך היא סביב 10 אחוזים בשנה. כידוע, 10 אחוזים מ-80 אלף שקלים זה לא 10 אחוז מ-120 לדוגמא. ירידת הערך שפויה לחלוטין.

בנוגע לטיפולים, צריכת דלק ואמינות של רכבים משומשים. אלה רכב שיהיו בני שנתיים כך שלמעשה הם חדשים למדי ולא יהיו הבדלין בצריכת הדלק. בנוגע לאמינות, לא יודע לי על תקלות מיוחדות אך יש לזכור שמלבד הפנדה, רוב הרכבים הם חדשים יחסית בארץ ובעולם.

פורסם

ידוע שרכב ב-3 שנותיו הראשונות מאבד הרבה מערכו.

בגלל זה הרבה מעדיפים לקנות אוטו אחרי 3 שנים. האוטו כבר ספג את ירידת הערך המשמעותית, והוא עדיין נחשב יחסית חדש.

רכב משנת 08-07 לא סביר שיהיו לו תקלות של בלאי, אלא אם כן הרכב עבר קילומטרא'ז ממש גבוה.

בסופו של דבר שיקול שלך.

פורסם

יונדאי I10 עם מנוע ה-1.1 וגיר ידני. אולי כדאי לחכות מעט עם הרכישה ולבדוק מתי יגיע הדגם מתוח הפנים של ה-I10.

לחלופין, אולי לקראת הגעת הדגם החדש תוכל לקבל הנחה על הדגם שעומד בפני החלפה.

פורסם

דגם מתוח פנים? זה אומר שהמרווח הפנימי יהיה גדול יותר?

היא ממש זולה, מחירון - 76K כולל מסים ואגרה.

האם היא חסכונית בצריכת דלק כמו בנתוני היצרן?

במפרט של ה1.1 ידני כתוב 15.8 בנסיעה עירונית ו21.7 מחוץ לעיר - זה מרשים מאוד. כמובן שזה בטח נבדק בתנאי מעבדה, אבל אפשר לומר שזה באמת יהיה סביבות 14.5-15 ק"מ לליטר בדרך עירונית?

פורסם

במתיחת הפנים ישתנה רק העיצוב והאיבזור אולי יקבל עדכונים פה ושם, בסך הכל מדובר בשינויים מינוריים למדי.

בנוגע לצריכת הדלק, צפה לנתון של כ-17 ק"מ לליטר בנסיעה בין עירונית ואולי אף טוב יותר אם אתה נהג מתון שמאיץ ובולם בעדינות, בלי חלונות פתוחים ומשתדל לנהוג בצורה זורמת ועדינה.

בעיר אני מעריל שבסיביבות 12 או 13 ק"מ לליטר תהיה צריכה מכובדת ביותר. שוב, הכל תלוי בסגנון הנהיגה שלך.

פורסם

1. רכישת רכב חדש או משומש היא עניין של עלויות, מצד אחד רכב חדש מאבד הרבה מערכו, מצד שני יהיו פחות הוצות אחזקה ותוכל להחזיק את הרכב יותר שנים, כלומר פחות התעסקות עם מכירה וקניה שגם הן עולות כסף וזמן.

2. מבחינת מימון כדאי לבדוק אופציה של מימון בנקאי - הוא עשוי להיות יותר זול (תלוי בתנאים שתקבל מהיבואן ומהבנק) ותרויח את רישום הרכב על שמך, כלומר כאשר תבוא למוכרו יהיו בעלויות קוקדמות 00 וולא והבעלות המקורית תהיה פרטית - שני סעיפים ששוים הרבה כסף וחסכון במאמץ כאשר תגיע לשלב המכירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לרוב אתה נוסע לבד ברכב או עם עוד אנשים?

אני שואל כי ראיתי שרשמת שמפריע לך בפיג'ו 107 החלונות האחוריים.

לפי דעתי זה אוטו ממש יפה ומגניב (שוקל לקנות אותו עוד כמה חודשים)

יש עליו מלא חוות דעות חיוביות.

פורסם

בפנדה באמת יש מקום מפתיע מאוד לרגליים מאחורה, כי הכסאות הקדמיים מאוד גבוהים ואפשר להכניס את הרגליים מתחת. שונה מאווווד מבג'אסי שהכסאות ברצפה וזה כמו לשבת באחורה של 206cc. בפנדה אם נוסעים עד 4 אנשים אז היא יותר נוחה לפי דעתי מאוטו משפחתי קומפקטי רגיל בגלל המקום הזה לרגליים. (לאמא שלי יש פנדה וכבר נסענו כמה פעמים 5\4 אנשים, בכלל לא נורא כמו שמי שלא נסע בפנדה יכול לחשוב שיהיה)

הפנדה גם ידועה כאמינה.

לפי דעתי אם תקנה אחת כזאת משומשת בת 2-4 תקבל אוטו כמעט חדש במחיר הרבה יותר זול כי לוי יצחק מוריד לפנדה את המחירון במהירות אפילו שהיא מבוקשת מאוד.

החסרון היחיד של הפנדה הוא שיש לה רק 3 כוכבי בטיחות. חוץ מזה היא נוחה, אמינה, מרווחת, זולה ונראית טוב.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

eyal84 - לרוב, אני נוסע לבד, לבסיס, לעבודות, אבל הרבה פעמים אני מסיע חיילים שאיתי, נוסע עם חברים לכל מיני מקומות, והמקום מאחורה וכנ"ל החלונות מאוד חשובים, ככה שחלונות שאי אפשר להוריד אותם מבחינתי זה מינוס ענקי.. למרות שהאוטו עצמו הוא מגניב בטירוף.

בפנדה באמת יש מקום מפתיע מאוד לרגליים מאחורה, כי הכסאות הקדמיים מאוד גבוהים ואפשר להכניס את הרגליים מתחת. שונה מאווווד מבג'אסי שהכסאות ברצפה וזה כמו לשבת באחורה של 206cc. בפנדה אם נוסעים עד 4 אנשים אז היא יותר נוחה לפי דעתי מאוטו משפחתי קומפקטי רגיל בגלל המקום הזה לרגליים. (לאמא שלי יש פנדה וכבר נסענו כמה פעמים 5\4 אנשים, בכלל לא נורא כמו שמי שלא נסע בפנדה יכול לחשוב שיהיה)

הפנדה גם ידועה כאמינה.

לפי דעתי אם תקנה אחת כזאת משומשת בת 2-4 תקבל אוטו כמעט חדש במחיר הרבה יותר זול כי לוי יצחק מוריד לפנדה את המחירון במהירות אפילו שהיא מבוקשת מאוד.

החסרון היחיד של הפנדה הוא שיש לה רק 3 כוכבי בטיחות. חוץ מזה היא נוחה, אמינה, מרווחת, זולה ונראית טוב.

ואו, זה ממש מלהיב האקסטרה מקום בסופר מיני הזאת.. היא גם קצרה כמו רוב המכוניות בקטגוריה הזו, נכון?

אגב, כמה זמן יש לאמא שלך את הרכב הזה? היו לכם טיפולים משמעותיים כלשהם? (הבנתי שלדגם הזה יש בעיה רצינית עם ההגה, וכשצריך להחליף הגה זה עולה כמה אלפים טובים).

יש לך מושג במקרה כמה היא שותה? בעיקר בעירוני

תודה

• תוכן חדש...