Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות נסיעה מת"א לבאר שבע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מתחיל ללמוד בקרוב באונ' באר שבע,

אני גר בת"א ואני רוצה להגיע עם הרכב כל סופ"ש.

אני נוסע ב Mazda 6.

מה עלות הדלק לנסיעה בת"א לבאר שבע בערך כללי?

פורסם

זה בערך 120 קילומטר לכיוון אחד.

כמה דלק האוטו שלך צורך אתה יודע. כמה עולה ליטר דלק אתה גם יודע.

לעשות חישוב פשוט אתה בטוח יודע.

פורסם

אווו, שאלה כלבבי :lol:

בתור סטודנט שעושה את הקו הזה באופן תדיר, ברכב, באוטובוס או ברכבת - להלן המחירים, מהזול ליקר:

אוטובוס (קווים 380-370): 14.5 ש"ח.

רכבת - 25 ש"ח.

רכב - 60-70 ש"ח (מחושב לפי 10 ליטרים של דלק כפול 6-7 ש"ח לליטר).

אהה, וברוך הבא לב"ש :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מתדלק את הרכב עד הסוף.

נוסע כמה מאות קילומטרים, רצוי בנסיעה בין-עירונית.

מתדלק שוב.

מחלק את מספר הקילומטרים שנסעת במספר הליטרים שתדלק בתדלוק השני.

מחלק 120 בתוצאה שקיבלת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

"מתדלק את הרכב עד הסוף" עד לעצירת המשאבה בפעם הראשונה בדיוק, לא יותר מזה לעולם! (קרא בקובץ שבחתימתי מדוע)

מאפס את מד הק"מ (או רושם, ברכב מיושן)

התדלוק הבא וכל היתר בדיוק כאמור, רצוי באותה המשאבה, אבל ההבדלים הם לא גדולים.

לגבי עלות הנסיעה האמיתית זה משתנה. אם הרכב מוחזק בלי קשר לנסיעה הזאת, אז זה די קרוב לעלות האמיתית בתוספת כמה אחוזים. את הדלק הכי קל לתמחר. יש עוד הוצאות שהן פחות משמעותיות כמו טיפולים וירידת ערך עקב ק"מ גבוה במיוחד, שזה קשה לתמכור כי זה תלוי בסוג הרכב, במצבו, בשוק, וביתר הנסועה (כמה ק"מ אתה נוסע חוץ מזה).

חוץ מזה קשה לתמכר מספרית את שיווי השעות הפנויות ברכבת. אם אתה סטודנט, אולי השווי שלהן גבוה יותר.:idea:

פורסם

כמו שצביקה אמר, עלות הנסיעה בכיוון אחד היא 60+ שקל.

אם אתה מתכוון לנסוע במאזדה 6, ממליץ לך לקחת טרמפיסטים דרך מערכת הטרמפים שיש באתר הלא רשמי של האוניבריסטה.

אני לוקח הלוך וחזור שלושה טרמפיסטים (גולף אחרי הכל, 5 אנשים באוטו לא נוח לאף אחד) במחיר סטנדרטי של 20 ש"ח, ויוצא שאני משלם קצת על הדלק ועל האחזקה בלבד.

Kawasaki Versys !!!

פורסם

המאזדה 6 עושה ממה שידוע לי כ1:10-12 מחוץ לעיר בתור אחד שנוסע את הקו הזה יחסית הרבה עם מאזדה שלוש עם אותו מנוע כמו ב6 אני ממליץ לך לבוא באוטו, יותר יקר אבל יותר מהיר וזמין.

פורסם

מה רע ברכבת?

מורידה\מעלה אותך בדיוק באוניברסיטה, זמינה, מהירה ונוחה.

אפילו העמידה בזמנים השתפרה (כל עוד זה לא יום ראשון).

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

רע ברכבת זה שהזמן שלוקח להגיע מבאר שבע לתל אביב לוקח לי גם להגיע מתל אביב לבית בתחבורה ציבורית (אולי אפילו יותר).

וכמובן יש את כל העניין של שיפוצים כל שני וחמישי, מיניבוסים שנתקעים על המסילה ובעיות כאלה ואחרות.

Kawasaki Versys !!!

פורסם

מיניבוסים... טוב שלא ניסחפת :מיניבוסים ומשאיות עפר...

כאילו שבכביש אין שיפוצים, אין תאונות, אין סגירת כבישים הרבה יותר מברכבת.

אני מבין את עניין הנוחות שבגמישות ברכב. עדיין לרכבת יתרונות רבים!

חבל מאוד שאין תחבורה ציבורית נורמלית משלימה, אבל יום יבוא!

• תוכן חדש...