Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השרשור הזה אני מעוניין לקבע שלט של שער חשמלי לרכב ולהזין אותו ממתח המצבר.

לייצוב המתח לשלט כנראה אשתמש ברכיב LM2940CT-12.

הבנתי שבשימוש ברכיב הזה, עלי לחבר לו קבל בין הכניסה לאדמה וקבל נוסף בין היציאה לאדמה. על פי מה עלי לבחור את ערכי הקבלים?

תודה לעוזרים ולילה טוב.

אבירן.

פורסם

אבירן שלום,

למייצבי מתח מסוג LDO (בעלי מפל מתח נמוך) תמיד יש לחבר קבל בכניסה וביציאה.

שים לב שמפל המתח על המייצב עשוי להגיע ל-1 וולט כאשר טמפ' המייצב עולה לכן תדאג להתקין גוף קירור מתאים.

במידה ואתה מתכוון להפעיל את המעגל ממתח המצבר שעשוי לנוע בין 12.7-12.6 וולט כאשר המצבר טעון ב-100 אחוז ולרדת למתח של 12.3-12.4 וולט בהפעלת צרכן 'קטן' לכן אתה מאוד גבולי עם מתח האספקה מסיבה זו הייתי בוחר במייצב מתח בעל מפל מתח נמוך יותר של כ-0.2 וולט.

מצורף שרטוט איזה קבלים עלייך להתקין.

אל תתיחס ייתר על-המידה לנתונים שמופיעים בדפי המידע אשר בהרבה מקרים מציינים שיש להתקין קבלים מסוג טנטלום (יקרים) או בעלי ESR בתחום מסויים.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה לך מרק!

אני מבין ששני הקבלים הם קראמיים נכון? תוכל לכתוב לי את נתוניהם מילולית כדי שאדע לבקשם בחנות האלקטרוניקה?

תוכל לתת דוגמא לרכיב ספציפי בעל הנתונים שהצגת? (מפל מתח של כ0.2 וולט)

פורסם

1. קבל קרמי בעל ערך של 100 ננו-פארד בכניסה למייצב.

2. קבל אלקטרוליטי של 220 מיקרו-פארד למתח עבודה של 25 וולט או יותר ולא כפי שרשמתי 16 וולט בשרטוט.

מייצבי מתח בעלי מפל מתח מאוד נמוך של 0.2 וולט לא ניתן להשיג בארץ או לייתר דיוק לא מחזיקים במלאי מכיוון שאין להם דרישה.

לדוגמא:

LT1764- מפל מתח של מכסימום 0.4 וולט כאשר צריכת הזרם היא 1.5 אמפר. האמת מנסיוני מפל המתח כאשר צריכת הזרם היא 1 אמפר הוא כ-0.2 וולט.

במידה ולא תסדר אוכל למסור לך יחידה אחת של הרכיב חינם אין כסף באריזת SMD.

בכול מקרה מהי צריכת הזרם של המעגל ?

פורסם
1. קבל קרמי בעל ערך של 100 ננו-פארד בכניסה למייצב. יש.

2. קבל אלקטרוליטי של 220 מיקרו-פארד למתח עבודה של 25 וולט או יותר ולא כפי שרשמתי 16 וולט בשרטוט. בחנות שהייתי בה היום היו חסרים קבלים כאלה. אפשר להשתמש במקום בקבל של 470uf ו25V?

בכול מקרה מהי צריכת הזרם של המעגל ?

אין לי מושג מהי צריכת הזרם של המעגל, אך אני משער שהצריכה נמוכה מאוד. זה בסה"כ שלט של שער חשמלי שכרגע מופעל ע"י סוללה.

תודה רבה.

פורסם

ניתן להשתמש בקבל של 470 מיקרו-פארד 25 וולט ללא שום בעיה.

לאחר שקראתי היום את כול האשכול בקישור שצירפת ואת המטרה שבגללה אתה מעוניין לייצב את מתח המוצא של מערכת החשמל ברכב לשם חיבור השלט שמתח ההזנה שלו מסוללה של 12 וולט אני חושב או למעשה בטוח שהמעגל שביקשת מיותר.

צריכת הזרם של משדר RF היא בסביבות כמה מיליאמפרים, סוללה אינה מקור אנרגיה מיוצב כלומר מתח הסוללה יורד בזמן שאתה מפעיל את המשדר לכן אין לך צורך בהמעגל שביקשת לבנות.

בכדי להגן על המשדר בפני מתח גבוה ופיקים הנוצרים בזמן פעולת המנוע או כיבוי והדלקה של צרכנים שונים ברכב אתה יכול לחבר דיודה מסוג 1N4004 בטור ושלום על ישראל.

הדיודה גם תוריד את המתח ב-0.6-0.7 וולט בדיוק כלומר בזמן שהאלטרנטור יעבוד המתח שיוספק למשדר יהייה בסביבות 13.3-13.7 וולט.

פורסם

תודה רבה על ההתייחסות וההתעמקות בנושא!

3 שאלות:

1. יש לי כאן דיודות 1N4001, יתאימו גם כן או שאצתרך לקנות 1N4004? ‏

2. כשהרכב כבוי ומתח המצבר לא מקסימאלי, הפחתת המתח שהדיודה יוצרת לא תביא למתח נמוך מידיי לשלט? או שזה זניח?

3. עלול להיגרם נזק כלשהו אם תימצא סוללה מחוברת לשלט במקביל לחיבור למתח ברכב?

שוב, תודה רבה לך!

אבירן.

פורסם

1. הוצא את הסוללה המקורית מהשלט !

2. דיודה 1N4001 גם מתאימה אבל בהזדמנות הקרובה תחליף אותה לדיודה שציינתי קודם לכן.

3. מפל המתח לא יעבור את ה-0.6 וולט לכן לא תהייה בעיה להפעיל את השלט. אני מאמין שגם במתח של 10 וולט השלט יעבוד.

untitled.JPG

• תוכן חדש...