Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

DIFORCE, אתה שוב טועה.

וזה לא משהו אישי נגדך, פשוט אתה כותב לי שזה טוב ויפה, אבל לא ריאלי.

איך אתה קובע לא ריאלי, שאתה לא מבין על מה אתה מדבר.

אני לא מדבר על הערך המוצהר, כי הוא לא נכון, או אם נרצה, נכון חלקית

כי כל מה שהוא מתאר זה את ההתנגדות של האלמנט חלקי התנגדות המקור(המגבר).

ולכן אתה יכול לקבל הצהרות על 400+

אבל זה לא רלוונטי, כי זה נתון שאתה לא ממש יכול לעשות בו שימוש.

אני מדבר על דאמפינג פאקטור אפקטיבי, יש מחשבון מדעי לחישוב הנ"ל.

תלות בעובי ואורך הכבלים(וההנגדות שלהם),תלות בהתנגדות של האלמנט ,תלות בהספק וכו'.

שלא נדבר על שוני בין עבודה עם קרוסאובר או ללא(אקטיבי).

ועוד ים פרמטרים שמשתנים.

דאמפינג מוצהר של 100 מגיע לרוב למתחת ל20 בחיבור כבלים סטנדרטיים (אורך וקוטר נפוץ) על אלמנט של 4 אוהם.

וזה שמיע ועוד איך.

שלא נדבר על מה קורה במהלך העבודה של כל אלמנט, כי ה4 אוהם המוצהר הינו ערך נומינלי, בפועל, סאבים לדוגמא מגיעים גם ל30אוהם ויותר.

ואז כל הערכים משתנים מקצה לקצה, והיכולת הפיזית של המגבר לשלוט באלמנט משתנה, וכך גם התוצאה בשמע.

לא ריאלי? זה מאוד ריאלי, ומוחשי.

וזה מה שיהפוך מגבר טוב לכזה.

והערת אגב, זה לא היה סלסטרה, אלא סינפוני.

ואם אתה היית רואה באיביי פרארי סקודריה ב50000 דולר, זה עדיין היה נחשב למציאה ולמחיר בדיחה.

למרות שמדובר על חצי מליון שקל בפועל כאן בארץ אחרי המשלוח והמיסים.

under construction..

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דיפורס

אני מצטער - אני קורא את ההודעות שלך שוב ושוב ובכל פעם שמפריחים לך תיאוריה אחת אתה עובר להטפס על משהו אחר.

הבעיה האמיתית שנראית לי כאן לעין היא שכואב לך משהו.

תן לי לאמר לך כמה דברים - בפומבי

1. אם אין לך את האמצעים להשיג את מה שאתה רוצה, אל תנסה למנוע מאחרים שיש להם את אותם האמצעים להשיג את מה שהם רוצים או לוותר על מה שהשיגו.

2. אתה לא במאורת אריות ואתה לא צריך להגיד לנו שאנחנו צמחוניים - אתה צריך להבין שאתה אולי עוד לא אכלת מספיק בשר.

מצטער אבל אם חם לך מידי - צא מהמטבח

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז אתה אומר שאתה גם שומע Damping factor כמו כן אתה שומע את הקרוסים כתלות בטמפרטורה שלהם , כמו כן אתם שומעים מאיזה ארץ מיוצר הנגד\סליל\קבל !!! וואו... כי זה לא אומר שאם "אני" לא שומע אז כולם לא שומעים , כן ? בוודאי יש לכם אוזניים של פנתר סיבירי.

אתם לא מפריחים שום "תאוריה" , זה פשוט עוד נתון מוגזם של אודיופילים בשאיפה שבתכל"ס לא אומר הרבה כי כמעט בכל מצב עם מגבר בינוני פלוס תגיע ל DF ראוי.

DF זה אחד הדברים הכי מוערכים יתר על המידה בתחום , והדעות עליו ( והעובדות שאתה לא יכול להתווכח איתם ) לא מעורבות. תמצא לי מאמר שאומר מדוע זה טוב שרמקול יקבל DF של 100 פלוס .

תקרא :

http://www.audioholics.com/news/editorials/five-5-audio-myths-dispelled

לא פחות ולא יותר במקום הראשון כמיתוס מס' אחד.

http://www.audioholics.com/education/amplifier-technology/damping-factor-effects-on-system-response

פה אתה יכול לראות בטבלה שאין שום הבדל .. אפילו לא תאורטי , בין DF של 2000 ל DF של 50. הבדלים מזעריים של 0.002 מילישניות ... אתה כמובן שומע את זה עם אוזני הפנתר הזהובות שלך כן ?

הוכיחו כבר מיליון פעם ש DF "סביר" של 50 פלוס הוא מספיק לכל רמקול , ובכלל ככל שה IMPEDANCE עולה כך ה DF הופך לרלוונטי פחות אז בבקשה ...

אתה אומר לי שרמקולים ומגברים לפני 20 שנה נשמעו פחות טוב ? כי לפני 20 שנה כל רמקול היה מחובר עם הכבלים הכי זולים שיש והמגברים לא היו עם DF גבוהה , אני בכלל בספק שבזמנו פירסמו את הנתון הזה בכלל ! אני מצטער אבל זה נתון לאנשי הצוורון הלבן , חירטוט אודיופילי טהור נוסף שאנשים מייחסים לו חשיבות ייתרה.

ולעזעזל ... אין אדם ש"שומע" Damping factor , מה אתם רציניים ? זה לא נתון לבחירה של מגבר כשכל מגבר מודרני מספק מעל ומעבר ... אבל אתה מבין , אנשים שרוצים למכור מגברים ב 20 אלף דולר , חייבים לנפח כל נתון ואז "להסביר" מדוע זה טוב יותר מהנתון הנמוך יותר במגברים הזולים יותר למרות שזה לא רלוונטי ולא שמיע בעליל.

LANOS בא לך להפסיק לרדת לפאן האישי ? אני לא צריך עצות , אני לא "כועס" או רגזן על כלום.

בכלל איך אתם מסבירים שלמגברי מנורות יש DF של כ 5-15 ?

לא לא קחו עוד :

http://milbert.com/articles/damping_factor

"It should be obvious at this point that the quoted damping factor of an amplifier is important only if the figure lies somewhere below 20 or so. Changing the damping factor from 2 to 20 does change the performance of the loudspeaker system (for better or for worse, depending upon the speaker). But trying to prove that a damping factor of 200 or even more is somehow better than one of 20 is pretty unconvincing "

עוד:

http://www.prosoundweb.com/article/understanding_the_relationship_between_amplifier_damping_factor_impedance_c/

ועוד :

http://www.trueaudio.com/post_013.htm

פה צוחקים על האנשים שאומרים ש DF גבוהה מונע מהממברנה לרקוד אחרי כשהסיגנל נעלם , "שולט" טוב יותר , כמובן שזה חירטוט כי אפשר למדוד את זה במקום להשתמש במונחים לא מדעיים שהאודיופילים כל כך מאוהבים בהם .

מיותר לציין שאלה לא סתם תגובות בפורום כזה או אחר , אלה מאמרים ( אחד מהם היה ב AES לפני כ 10 שנים ) מאוד מכובדים מאנשים מכובדים.

"Many audio engineers are of the opinion that an amplifier damping factor of 10 or greater is adequate"

אדון MONSTER הוא במעמד עליון יותר מאותם "audio engineers" חסרי שם ?

פשוט בעיוורון מושלם אתם מדקלים את המיתוסים הכי גדולים שהחברות הגדולות רוצות שתאמינו בהם , סליחה שאני "ניתפס" פה על הקשקושים שלי שוב כי אתם עושים עבודה כל כך טובה בלהפריך את ה"תאוריות שלי" ... בגלל ה DF המקולל הזה ה SINFONI מצדיק את המחיר ? :)

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

שלום לכולם!

ניסיתי שלא להיכנס לוויכוח הזה.

הפעם אני אנסה לצאת במסר מפייס.

DIFORCE : יש צדק בדבריך. צדק רב בהחלט. אבל יש גם צדק רב בדברי LANOSFORCE, GREEN MONSTER וכל שאר האנשים שיצאו נגדך. מה בעצם הבעיה?

הבעיה היא שצליל ומוזיקה ככלל וברכבים בפרט הם מושג מאוד סובייקטיבי. אין שני אנשים בעלי אותו חוש שמיעה ואין מה לעשות עם זה. אני יותר מבטוח שבשבילי מוזיקה המופקת ע"י רמקולים מסויימים, אני אישית לא אשמע הפרש עם המגבר סיני (V12 לסוגו) או מגבר מותג כלשהו. בכל זאת שירות בחיל האוויר הרס לי את השמיעה במיוחד בגבוהים ובנמוכים. אבל זה אני והאם ההבחנה שלי נכונה לכולם? ממש אבל ממש לא. יש אנשים שהשמיעה שלהם הרבה יותר מעודנת משלי. אמי ז"ל תמיד הייתה נגנבת כשהייתי מנסה להשמיע לה משהו ברדיוטייפ SONY (לא רע האמת) שלי. וזה בגלל שהיא היתה מוזיקאית מוכשרת עם אוזן למוזיקה מושלמת שיכלה להרגיש הבדל של 3 הרץ בצליל סינוס נקי (ניסוי שערכתי פעם). סביר להניח שבשבילה מגבר ממש זול לא היה מתאים אבל אני לא יכול להגיד אם היא היתה מסוגלת להבחין בין מגבר מותג למגבר איכותי פחות או יותר (אותו JBL לדוגמה). והיום לא אוכל לשאול אותה לצערי. מצד שני אני נוהג ברכב ולא מישהו אחר ולי אותו JBL יספיק בהחלט

דבר שני הוא היענות של מגבר. כלומר האם המגבר מסוגל הגברה כזאת שרמות ה-SPL מרמקול שוות לכל התדרים. בורות וקפיצות בתחום השמע הן הדבר שמשפיע יותר מכל.

הטענה של DIFORCE על הספק נטו היא לא ממש נכונה. אם המגבר נכנס לקליפינג, הספק ממוצע שהמגבר מפיק יכולות לעלות עד כדי פי-10. האם מגבר בקליפינג נשמע טוב?

עוד דבר שכולם שוכחים הוא האספקט הפסיכולוגי שיש למוזיקה ולצלילים מסויימים על אנשים. מאוד ייתכן שישנם מגברים "טובים" שמגבירים חזק יותר את הצלילים שגורמים הנאה בתת מודע ויש כאלה שמגבירים חזק יותר את הצלילים שגורמים לתחושת אי-נוחות מסויימת גם היא בתת מודע, ברור שגבר מסוג השני ייחשב לרע.

בקיצור, כולם צודקים ואף אחד לא צודק.

ים יש בידי מישהו אמצעים והוא יכול לקנות מגבר מותג ב-12000$ - שיבושם לו. כמו שמקובל להגיד בפורום זה - שיתחדש וייהנה. למי שאין אמצעים כאלה - יצטרך אותו אדם לבחון טוב-טוב בין ההשקעה לבין התמורה.

וחוץ מזה, דיי בואו נהיה חברים, טוב? :-)

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

diforce צודק, ברוב דבריו.

מגברים:

אם לוקחים מגבר סביר ומפעילים אותו רחוק מקצה יכולתו (50% ומטה) - הוא ישמע כמו כל מגבר אחר. הסיבה לזה היא פשוטה - אחוז העיוותים במגבר מודרני הוא זניח לעומת הרמקול. הנקודה החשובה כאן היא שכל זה נכון כאשר המגבר עובד הרבה מתחת ליכולתו המירבית. אם מתקרבים לקצה היכולת, גורמים שונים כגון מפלי מתח וקפיצות עצמה רגעיות יכולים להביא את המגבר לקצה (CLIPPING) - ואז כמובן שהוא ישמע גרוע וכל מגבר ישמע אחרת.

לכן, אם לוקחים מגבר שהוא הרבה יותר חזק ממה ש"צריך", כלומר כפול לפחות, וכמובן שמדובר כאן בהספק אמיתי ולא כל מיני "max power" ושאר מספרים חסרי משמעות - אז אין הבדל.

לגבי "damping factor" - אכן, לא משמעותי. היה משמעותי בתקופת מגברי השפופרות, בעלי עכבת מוצא גבוהה, אבל חסר משמעות במגברים של היום. נא לזכור כי העכבה של 4 אוהם היא בשפל. עכבת השיא של רמקול באס יכולה להגיע לעשרים אוהם ויותר בתהודה, שזו הנקודה שבה הענין משמעותי ביותר (כי יש תנועה רבה יותר של הרמקול).

לגבי חוטים - מפלצת ירוקה הסביר את הענין היטב.

לגבי רמקולים - כאן יש הבדלים גדולים. לא רק בין רמקול שונים, אלא אפילו בין רמקול לבין עצמו - בעצמה אחרת (עצמה רבה יותר מחממת את הסליל שמשנה את התנגדותו באופן משמעותי), או ביום אחר (חום הסביבה ולחות באוויר - במיוחד ברמקולים מניר). לכן יש גבול לכמה שאפשר לכוון את התיבה, או ליתר דיוק - צריך לבנות תיבה שתתאים לעצמה שבה רוצים לשמוע.

דני

נ.ב. הבדלים בין מגברים זה לא רק באיכות צליל יומיים אחרי הקניה. יש ענין של אמינות - קבלים שמתייבשים, הרכב קופץ והלחמות ניתקות, לפעמים התכנון או הבניה לא טובים ויש רכיבים שמתחממים ונפגעים לאורך זמן, ועוד. לכן אמרתי "מגבר סביר".

פורסם

הבעיה היא שדיפורס מסתכל על כל דבר בצורה נקודתית

הוא רואה הכל בצורה פשוטה מאוד - קבל זה קבל, וואט זה וואט, מגבר זה מגבר, כבל זה כבל, DF זה DF

כשמביטים בצורה כזו על מערכת - לא רואים את היער מרוב העצים וזו בדיוק הבעיה.

אתם לא קונים DF, אתם לא קונים וואטים, אתם לא קונים ערכה של כבלים - אתם קונים מגבר!

אתם קונים מוצר שהוא מערכת שלמה של רכיבים והיחסים בין דבר אחד לשני שם קובעים את התוצאה הסופית - זו תורת כאוס ולא מדע מדוייק.

קבל בפני עצמו זה מדע מדוייק.

וואטים, מתח עבודה, צריכה, הספק זה מדע מדוייק.

אבל כשלוקחים את כל הדברים האלה ביחד ומקבלים מוצר שלם - זה תורת כאוס שיוצרת בסופו של דבר תוצאה ולכן גם כל מגבר, למרות שהוא מורכב מרכיבים שהעובדות עליהם ידועות לנו מראש - כשלוקחים את הכל ביחד ומחברים אותה למערכת אחת - התוצאה לא ידועה מראש והדרך היחידה לצפות אותה היא להפעיל את המגבר ולבדוק אותו ולמדוד את התוצאות שלו.

מה גם שזה רק מגבר - עוד לא דיברנו בכלל על איך הוא ישתלב עם רמקולים ואיזה רמקולים, מאיזה חומר? איזה מגנט? בתוך איזה רכב? איזה קאבין גיין? איזה טווח של התנגדויות... וכו' וכו' וכו'

קל מאוד לבוא ולאמר שהשוואה לרכב היא לא לעניין כי רכב זה משהו הרבה יותר מורכב אבל גם לי היה הרבה יותר קל להיות דביל ולאמר - מה פתאום - רכב זה דבר שלוקח אותך מנקודה א' לנקודה ב'

מה שדיפורס אומר ועושה - מה פתאום, זה מגבר, הוא בסה"כ מגביר...

ממש לא.

גם אני הייתי רוצה מערכת מבוססת כולה על מגברי תסיסס או לוקסמן או BEWITH או באטלר או מילברט או TRU COPPER או סלסטרה VA או HELIX קומפטישן או BRAX על רמקולים של PHASS וסאבוופרים אליינט של פייז (מק אודיו היום אבל עדיין מייצרים אותם)

אבל אין לי כסף :-D

אז אני קונה את המערכת הכי טובה שאני יכול שתיתן לי את התוצאה הכי דומה ולדעתי אני ממש לא רחוק משם ואני מאוד מסופק ומרוצה ולא מתכוון לשנות יותר מידי בטח שלא מהר מידי.

אבל אני מפרגן לחברי הפורום, אני יושב במכוניות שלהם ואני נהנה מכל רגע ולא רק בשבילי - גם מאוד בשבילם

אם אני רואה פרארי אני לא אומר איזה מאנייק על הבעלים שלו - אני אומר איזה כיף איזה יופי ומקווה שאולי יום אחד גם אני אוכל להרשות לעצמי ואם לא - אסתפק במה שיש.

אני מציע לאחרים לעשות את אותו הדבר - שליליות לא מוסיפה לחיים מאומה - היא רק מקצרת אותם.

דיפורס - אתה משתלח באנשים ואחרי זה אתה מתרעם שאתה מקבל בחזרה תגובות אישיות - בבקשה, תפסיק להצטדק בכל פעם שתוקפים אותך כי מה שאתה מקבל זה מה שאתה נתת מראש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
טוב, הרגשתי חובה להגיב פה שוב על כמה דברים.

ראשית, אני חייב לציין כמה דברים.

מאוד מכעיס אותי שיש פה אנשים שחושבים שהם יכולים לייחס לי אמירות כאלו או אחרות, או אמונה בדברים כאלו ואחרים מבלי בכלל שיש לי קשר לזה.

אף אחד פה לא מחפש לקחת צד.

יש ים של בולשיט שסובב את תחום האודיו, ומחצית ממנו אם לא יותר הוא מונע ממניעים פסיכולוגיים נטו.

בדיוק כמו הנושא של כבלים, שאני אישית חושב שזה בזבוז אטומי, ואין שום דבר מאחורי זה.

מספיק כבלי נחושת שהם 99% נחושת ולא CCA, ובעובי מתאים בשביל לעשות את העבודה.

ולRCA, מספיק שיהיה מבודד פעמיים ומסוכך על מנת לא לספוח רעשים או הפרעות, כל זה ניתן לקבל בעלות סמלית של כ100-150 ש"ח לקבל, רק בשביל לקבל ראש ממתכת ולא פלסטיק ושיהיה עמיד שרוצים להעביר כבלים מרכב לרכב.

כל שטות אחרת, היא בגדר שטות, ולא רלוונטי כי זה כלל לא מעניין, נכון שכסף, הוא מוליך טוב יותר מנחושת, אבל הוא עולה פי כמה וכמה, ונחושבת היא מוליך מספיק טוב על מנת לספק את העבודה ללא מפלים גבוהים על הכבלים.

לכן, לייחס לי אמונות על וודו כזה או אחר, מבלי שבכלל מכירים אותי, זה חוצפה ממדרגה ראשונה.

אני אחד האנשים בדיוק מהאסכולה ההפוכה ממה שDIFORCE וחברו צ'רי מנסים להציג אותי, מספיק לעשות חיפוש על ההמלצות שלי על הסטים מבוססי סקאן-ספיק בכדי להבין שאני בדיוק בצידו השני של המתרס.

שלא נדבר על חלילה העובדה שאני מעלה פה מידי פעם תמונות של מגברים זהים מייצרנים שונים בהפרשי מחיר ניכרים(ע"ע ארק-אודיו מול קלריון ואטון).

כנ"ל גם שרשורים בהם העלתי מליון פעם פרוייקטים של DIY או שיבוטים של רמקולים מפורסמים בעלויות מגוכחות.

כל זה, זה בדיוק ההיפך ממה שיוחס לי פה.

יחד עם זאת, כאשר אנשים ללא כל נסיון ממשי , ללא ידע אמיתי וללא שום בסיס- קובעים פה דברים ומציירים אותם כעובדות?!.

אם כל הכבוד, מי שכותב כאלו שטויות, יקבל תגובות בהתאם.

אגו מנופח? בולשיט.

אני יכול להיות מאוד תקיף, מאוד החלטי, עקשן או כל דבר אחר,אבל מה הקשר לאגו?

כל מי שיבקש את עזרתי, יקבלה ללא שום משחקי אגו, יש פה אנשים שמעולם לא פגשתי אבל סייעתי להם בטריליון דרכים, מתגובות בפורום לתשובות על שאלות ועד הכוונה אונליין בטלפון על פתרון בעיות ועזרה פיזית ברכב אם צריך.

כולל אדון צ'רי הנכבד שהגיב פה כאילו הוא מכיר אותי לאורך שנים.

כנראה שאתה לא יודע מה ההבדל בין להיות אגואיסט לבין בן אדם עם אגו מנופח.

האף שלך למעלה יותר מידי כמו שאומרים, אולי את זה תבין יותר מאגו מנופח.

לא אמרתי אף פעם שאני מכיר אותך לאורך שנים.

אמרתי שראיתי אותך, שמעתי אותך, מתווכח עם אנשים לדוגמא על אלקטרוניקה שזו העבודה שלהם ואתה חושב ש"הניסיון" שלך הוא הכי טוב ואתה קוטל כל אחד שלא מסכים איתך.

צריכים לגייס לצהל בשנית, אולי יוכלו להיעזר בכישורי השמיעה המעולים שלך.

כי אתה שומע הבדל בין אחוז עיוות של 0.01 ל0.001 או 0.1.

כי אתה שומע הבדל ברמקולים של 30K לבין רמקולים של 4K.

כי אתה שומע הבדל בין קבל של חברה טובה שעולה 100 דולר לבין קבל שעולה 500 דולר.

כי אתה שומע הבדל בDF של 100 לבין DF של 250.

*ואתה גם כל כך חכם ובעל ניסיון:

-שהיית בן 5 בטח ידעת איך לחבר HU לספק בייתי.

-ואולי שהיית בן 10 כבר התחלת לעשות התקנות.

-גם לך היה כל הרבה ניסיון בהתחלה אני בטוח בזה, בגלל קנית רמקולים מצויינים של אודיובאן! בייבוא אישי ! מארה"ב ! שיא הטכנולוגיה! מגנט בגודל של עזריאלי !

-גם רמקולים 6*9 של דרגסטר הם רמקולים מצויינים ! למה ? כי באותו זמן בפורום כולם המליצו על דרגסטר !

ואני מצטט " נשמעים מעולה,למבינים."

-גם רדיו דיסק איכותי מאוד של פיונייר !

ואני מצטט "מהסדרה הגבוהה,פנל נשלף ונופל.תצוגות תלת מימד(דולפינים ועוד)"

תצוגת דולפינים ! מי שמע על דבר כזה ?? תצוגת דולפינים משפרת את איכות השמיעה פי כמה וכמה.

"אחד הפאנלים הרציניים שיצאו לפיוניר(פרימייר)"

רדיו דיסק איכותי מאוד !- את הדולפינים המקפצים כבר הזכרנו ?

א-ב-ל

אם מישהו שלא יודע לחבר HU לספק כח של 12V, מתחיל לדבר איתי על בניית קרוסים ועקרון פעולה של מגברים- כן, הוא יקבל תגובות בהתאם, כי הוא מדבר או יותר נכון מתבטא נחרצות בנושאים שאינו מבין בהם.

מה לעשות שעיקרון חיבור הרדיו לרכב וחיבור לספק בייתי הוא שונה?

לא כולם מושלמים כמוך וחיברו רדיו דיסקים לספק בייתי שהם היו בגן במקום לשחק בחול.

שאלתי שאלה פשוטה קיבלתי תשובה פשוטה ונגמר העיניין.

זה שאתה מחליט לחזור על זה וכתוצאה מזה ששאלתי את השאלה הזאת להוציא אותי אידיוט שלא מבין כלום מהחיים שלו זו בעיה שלך לא שלי.

אני יודע מה אני שווה וזה הרבה יותר ממה שאתה אי פעם תהיה.

או חבר אחר כמו DIFORCE שנכנס לשרשור הזה כמו מטיף שקורא לחזרה בתשובה של החוטאים, הם ,אתם,לכם,שלכם, שחלילה וחס חושבים שיש הבדל בין מגברים.

תוך כדי שהוא כותב על בולשיטים אודיופילים, ומכנה אותי "אודיופיל בשאיפה", תוך כדי ציון את בולשיט הכבלים שרק לפני שנה הוא חיפש עצמו כאלו כבלים, ועוד דרש המלצה על הכבלי כסף ולא נחושת.

אז מה? גידלת אידיאולוגיה מקיפה ביום? על סמך איזה נסיון? על סמך איזה ידע?.

זה שקראת בפורמים בחו"ל על מבחנים עיוורים, לא הופך את זה לראה ועשה.

בתחום שאני עובד בו היום, אני מידי יום נתקל במחקרים מקיפים שסותרים זה את זה על ימין ועל שמאל.

וכאן מדובר על דוקטורנטים ופרופסורים עם נסיון של שנים, שמרצים באוניברסיטאות הכי יוקרתיות בעולם.

תיקח 10 מומחים ותשים אותו בחדר אחד, ותקבל 15 דעות שונות.

------------------------------

DIFORCE לא מתווכח איתך על טעם ועל ריח מתי כבר תבין את זה ?

הוא מדבר איתך על נתונים פיזיקאים ומדעיים עם הוכחות (מה שלא ראיתי ממך, רק דיבורים אתה זורק ותמונות של קרוסים עם אפוקסי) מאנשים שזה המקצוע שלהם והתחום שהם עוסקים בו יותר זמן ממה שאתה נושם בכלל.

ובכל זאת, בחזרה מהירה לנושא, לDIFORCE,אתה שוב נתלה על אותו החבל של אחוזי העיוות, מה שלא שמיע בכלל, ובכלל לא רלוונטי.

לעומת זאת, דאמפינג פאקטור,תקרות רעש או פידבק שלילי אתה שומע בהחלט, והדברים הללו כלכך מוחשיים בין מגברים שונים.

וזה דבר שאתה יכול לקבל רק תוך כדי למידה מעשית , בנסיון כפיים.

יש שיתופי פעולה בתחום הזה, בין חברות שונות.

לדוגמא אודיסון ופוקאל, לפני שפוקאל החלו בייצור מגברים, הם היו מתכננים את הסטים שלהם ביחד עם מהנדסי אודיסון בשביל ליצור אידיאל מסויים, שהוא מבחינת פוקאל הרפרנס לאיך הרמקולים שלהם אמורים להשמע.

תיקח מגבר זהה בהספק של חברת ג'נסיס, וזה לא ישמע בכלל דומה לתוצאה יחד עם האודיסון.

התשובה נעוצה ביכולות או למעשה באופי או גוון הצליל שהמגבר מסופק להפיק, ופה לא מדובר על שינוי בתגובה מבחינת הענות תדרים.

אתה תוכל למדוד גרף הענות זהה.

האודיסון למשל הוא המגבר עם הכי הרבה מנגנוני השקטה שיש בתחום ההגברה לרכב.

הסיבה נעוצה בכך שזה התכנון שלהם, והם שואפים לגוון מסויים.

לעומת ג'נסיס שמוגדרים כמגברים לא שקטים מכיוון שהאידיאולוגיה שלהם היא מיעוט הרכיבים כמה שיותר.

וכל מיש היה לו ברכב מגבר של ג'נסיס, מכיר את הרעשי רקע(סוג של היס) שהמגבר מעביר לרמקולים ללא קשר למוזיקה.

רבע'ק,זה נמדד כבר בRTA, לאחר כיווני גיינים זהים ע"י אוסילסקופ ומולטימטר.

אז אם אתה חושב שמגבר של ג'נסיס הוא זהה בדיוק למגבר של אודיסון, בוא תוכיח.

מהנסיון שלי הממשי, פיזי עם 2 המגברים אני יכול כבר להגיד לך שאתה טועה.

התכנון הכלכך שונה הוא זה שמייחד את ההגברה.

ומספיק שינוי של דמפינג פאקטור אפקטיבי שישנה את כל התגובה של האלמנט.

בירידה מתחת ל50 דאמפינג אפקטיבי, מדעית הוכך שיש עיוות בתדרים גבוהים ע"י הטוויטרים, ותגובת הבאס היא מרוחה, לא מדוייקת, ודבר ניכר בעיקר במעבר בין תדרים.

ואלו דברים שהוכחו כעובדות.

עכשיו החוכמה היא לא רק מבחן עיוור, השאלה היא האם אתה בכלל יודע על מה לשים לב שאתה שומע?

למה לשנות נושא ולהפנות את האשמה אליו ?

בוא נראה מה אתה שומע במבחן עיוור. אנשים שחושבים שיש להם אוזניים ביוניות יותר טובות משלך נכשלו במבחנים כאלו.

ההגנה הכי טובה היא התקפה, כמו שאומרים. ואתה משתמש בזה מאוד יפה אם יורשה לי לציין.

יש כאלו שלא מבחינים בקליפינג מזערי, ויש כאלו שזה מיד צורם להם.

יש כאלו שמיד שמים לב שיש פאזה הפוכה בין רכיבים, ויש כאלו שבחיים לא ידעו או יבינו על מה אתה מדבר.

כמו שיש כאלו שלא ישימו לב לבור בתחום התדרים בין נקודות חיתוך, ויהיו כאלו שמיד ישימו לב, או יצביעו על בעיה מסויימת בתדר או תחום מסויים.

כנ"ל גם לגבי עיוות,שינוי בשליטה של המגבר באלמנט, איבודי עוצמות או הפרשים בין ערוץ ימין ושמאל.

כן, בעולם אידיאלי, אם תוכל לשים 2 מגברים זהים מבחינת כל ההיבטים, אכן לא תוכל לשים לב להבדלים בינהם, אבל על מנת לקבל תגובות או איכויות של מגברים ברמה גבוהה, העלויות כבר מתחילות להיות יקרות.

אין ספק שמשלמים על מותג בעיקר רק על השם, זה נכון בכל תחום ובכל דבר.

ובדיוק מהסיבה הזאת לא תמצא אצלי מגברים של לוקסמן או כל דבר אקזוטי כזה או אחר.

אבל עיקר המגבר הוא התכנון, ופחות הרכיבים, בגלל זה מגברים שמתכוננים להפליא יוכלו להשתמש ברכיבים פחות איכותיים, אך עדיין לקבל תוצאה טובה יותר ממגברים אחרים שאומנם משתמשים ברכיבים יוקרתיים, אבל התכנון הוא לקוי.

כן, תכנון יעיל של אוורור המגבר, יכול לשנות את פיזור החום בעשרות אחוזים, והדבר הוא השפעה מיידית על העוצמה, עיוות וכיוצ"ב.

הרכיבים האלקטרונים במגבר כל כך עמידים בחום שהבדל של כמה מעלות לא ישנה כלום.

לפני עשור אמצעי הקירור למגברים/חלקי אלקטרוניקה לא היו בשפע.

גוף אלומיניום מעוצב שאחראי על פיזור החום ולא הרבה מעבר.

צר לי לאמר לך אבל התקדמנו לא מעט בנושא הקירור לחלקי אלקטרוניקה.

עדיין ב95% מהמגברים השימוש היחיד הוא בבלוק אלומיניום ומדבקות טרמיות שמוליכות חום אל המעטפת החיצונית (האלומיניום)

אם באמת טמפ' הייתה כל כך קריטית ובעלת השפעה מיידת על העוצמה ! על העיוות ! ועוד כמה שטויות שלא הזכרת ואולי תזכיר בהמשך.

אפשר בקלות לקחת דוגמא מתחום המחשבים שבו יש שימוש בטכנולוגיות וחידושים שלא יגיעו עוד שנים למגברי רכב וגם לא למגברים ביתיים.

למה ? כנראה שמהנדסאי כל החברות לא חושבות שצריך יותר מבלוק אלומיניום כדי לדאוג לטמפ' טובה של המגברים שלהם.

מי אתה שתתווכח איתם ?

שימוש באלומיניום עם הרבה צלעות דקיקות ומשב רוח נחמד עליהן (במקרה שלנו מאוורר קטן) יהיה מאוד אפקטיבי.

אם היה צריך מאוורר בכל מגבר תאמין לי שלא היו חושבים פעמיים ומיד "דוחפים" אחד בכל מגבר. זה היה את עלות החומרים בדיוק בדולר אחד ואני עוד מגזים.

שימוש בנחושת בחומר שיוצר מגע ראשוני עם החלקים החמים במגבר כהיא משמשת כמוליך החום אל חלקי אלומיניום שהוא משמש כמפזר החום יהיה הרבה הרבה יותר יעיל ממה שיש ב99% מהמגברים כיום.

למה לא משתמשים בזה ? כנראה שאין צורך !!

בנושא קירור של החלקים האלקרונים יש לי לא מעט ידע במיוחד בתחום במחשבים.

ותאמין לי שאני רואה ביום יום יותר מחשבים ושרתים ממה שאתה רואה בשנה.

אני יודע איך אפשר,צריך ומומלץ לקרר אותם.

ועוד רבות הדוגמאות, בפועל,ההבדלים קיימים, רק צריך לזכור שברגע שאתה מגיע לרף מסויים, השוני בין מגבר למגבר מתחיל להיות מינורי.

אבל עדיין להשוות בין זבל סיני לבין מגבר סופר איכותי עם תכנון מעולה ורכיבים מעולים, זאת בורות לשמה.

ואין חכם כבעל נסיון, ואם יש מישהו שחושב אחרת, הוא מוזמן להתקין מה שהוא רוצה ברכב ולבוא ולהוכיח לכולם שהם טועים.

עד אז, פורומים בחו"ל זה נחמד מאוד, רק לא תמיד התגובות שם נקיות מאינטרסים או מגובות בידע ו\או נסיון ממשי.

לכן צריך לקחת את זה בערבון מוגבל, כנ"ל גם מאמרים כאלו ואחרים או מבחנים כאלו ואחרים.

לסיכום רק שתדע שאני לא היחיד שאתה חושב שיש לו בעיה אישית נגדך.

שלחו לי לא מעט הודעות פרטיות אנשים שבחרו לא להגיב בו בשרשור אבל מביאים תמיכה במה שאני רשמתי.

ויחסית לבן אדם שאתה טוען שלא מכיר אותך (אתה לא מכיר אותי, אני ראיתי ושמעתי את היחס שלך לאנשים אם זה במציאות ואם זה על גבי הפורום) קלעתי ב-ו-ל בקשר אליך ואולי זה מכאיב לך.

היחס שלך מזלזל,פוגע ומעליב.

אם אתה בוחר באופציה של לפרש אותי ואת DIFORCE כאויבים שלך וכתוצאה מזה להיות עסוק בלחפש איך להוציא לנו שם רע, להוציא אותנו חסרי ידע לחלוטין בכל התחומים זו בעיה שלך.

אתה מחפש רק להקטין ולצמק את מי שיוצא נגדך ולגרום לו בפעם אחת לא לעשות את זה שוב.

כשאני רשמתי שיש לך אגו מנופח ואתה נרקסיסט קיבלתי התראה ממנהל בפורום.

על מה ההתראה ? "שפה לא נאותה"

אגו מנופח זה שפה לא נאותה ?

נרקסיסט זו שפה לא נאותה ?

אם גרמתי לך להיות עצוב או משהו בסגנון אני מצטער אבל מה לעשות כמו שאומרים לפעמים האמת כואבת.

השפה שלך לא נאותה, אבל אתה דואג לייפות את דבריך יופי טופי ולכן זה נראה יפה לעין ונשמע טוב לאוזן.

מצטער לי אין אין את הכישורים שלך ואם אני צריך לאמר במילים הכי פשוטות מה שאני חושב אני אומר במילים הכי פשוטות.

מי שזה לא נעים לו שלא יקרא.

פורסם

יום טוב ושלום לכולם

אני אישית חושב שמה שמספר חברים אמרו מעליי (עד כמה שזה נשמע מוזר) נוא נכון עד מאוד

אני מדבר על האמרה שכולם בעצם צודקים כי בסופו של עיניין יש אחד ששומע הבדל בסטאפ בעקבות החלפת חוטים ויש אחד שלא ישמע בסטאפ החלפת מגבר ממגברי ה-V למגבר DLS סדרת אולטימייט

ואתם יודעים מה, זה בעצם מה שכל כך יפה במוסיקה ובסאונד

האידיבידואליות וחוסר החוקיות

וזו בעצם הפואנטה

ועם כל הכבוד לצ"רי ולדיפורס וללאנוס ולמפלצת ולעוד הרבה טובים ומכובדים אתם מפספסים את הנקודה

הויכוח הזה היה כל כך מעניין ונכון ומלמד עד ל-2-3 הדפים האחרונים וזה ממש חבל.

דרור

פורסם

הויכוח היה לוהט ומעניין וגם מלמד לכל אורך העמודים ! :)

"לא כולם מושלמים כמוך וחיברו רדיו דיסקים לספק בייתי שהם היו בגן במקום לשחק בחול."

התגובה הזאת הרגה אותי מצחוק אני חייב לציין , קצת הומור חברים ! :)

גם לי שלחו בפרטי תגובות מאנשים שתומכים ,מדוע הם לא רושמים את דעתם פה ? כי הם לא רוצים להיכנס לויכוחים מול לאנוס המהולל ומונסטר הדגול , אכן להגיד שהם טועים ( למרות שהם לא כל כך טועים , אני מבין שזה עיניין עדין בכל זאת הסאונד ) זה מפחיד כי ישר כולם יוצאים נגדם. עובדה שהם פשוט לא רוצים להיכנס לויכוח ! יש סיבה לזה.

אבל המטרה של הפורום הזה , שהוא לא שייך לאבא של אף אחד היא ללמוד , וכל אחד יכול וצריך להגיד את מה שהוא חושב ! זאת שטות ? מצויין ! את אותו אדם יתקנו והוא ילמד במקום ללכת בעיוורון אחרי אודיופילים שרשומים לפורום מ 2001 ( לא מצביע על אף אחד ) .

איזה עוד דרך יש להראות טענות אם לא לינקים וקישורים למאגרי מידע ומאמרים ? זה כל מה שיש לנו. אני לא אומר שאני יודע הכל אבל אני בהחלט יודע לקרוא! מדוע אני צריך בכל תחום "ניסיון אישי" בשביל לדעת משהו ? בשביל להבין שאש זה חם אני צריך להישרף ? בשביל להגיד שאוטו X הוא מהיר ומגניב ונוסע טוב אני צריך אשכרא לסוע עליו ? וכמו שאומרים ביבליוגרפיה זה מאוד חשוב כמו שיעריכו מהנדס שבא מהטכניון במקום מאורט בראודה.

בסופו של דבר בלהט הדיון אנשים יתחילו לקחת דברים אישית , וקצת "לעקוץ" :) .. אין שום דבר רע בזה כל עוד זה ברמה סבירה , אבל צריך בכל זאת לשמור על רמה ולדון על הנושא וזהו.

לאנוס , אני לא יודע מה לעשות איתך אדם יקר , אוקיי תשמע , אני חושב ( ורבים חושבים וכמובן יש לזה הוכחות מדעיות ומחקרים ומאמרים ) שמגבר זה מגבר. אין מה לעשות ! כמובן שהוא מורכב ממיליון רכיבים ופרמטרים שמשפיעים על האות שיוצא , אבל את אותו האות אפשר למדוד !!! אין פה שום "כאוס" !! הכל נמדד והכל חשמל ומבוסס על חוקים. ועל סמך זה אפשר להבין פשוט הכל ... הכל על אופן העבודה שלו וכל מה שאתה רוצה וכל מה שרלוונטי לרמקול שהוא מגביר . זה לא מעניין אף אחד באיזה טמפרטורה הקבלים , או מאיזה חברה הם כל עוד אפשר למדוד ביציאה שהכל כשורה.

גם מנוע של רכב זה דבר מסובך מאוד אבל בכל זאת הנתונים החשובים הם כוח סוס , מומנט בסל"ד X ( אולי שחכתי משהו ) ... גרף פשוט שאומר הכל . מדוע לקחת את זה מעבר לזה ? אין טעם! מדוע להגיד "תשמע ה CRANKSHAFT עשוי מאלומיניום ולא מברזל ולכן זה תורם פה ושם" , זה לא מעניין אף אחד למרות שכנראה זה תורם לתוצאה מסויימת , אבל התוצאה הסופית הזאת היא אותו הכוח סוס והמומנט והדברים שאתה מודד כשאתה מריץ רכב על DYNO.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

דיפורס - ברגע שקראת לי מהולל - מבחינתי זלזלת בי.

אני לא שונה ממך ולא מאחרים ואין בי שום דבר ששווה הילולה יותר ממך או כל אחד אחר.

אם אתה חושב שמגבר זה מגבר אני חושב שרכב זה רכב.

מוזר - אבא שלי החליף את הקורולה 2008 שלו לסובארו B4 חדשה - חשבתי שרכב זה רכב, מתברר שטעיתי.

מוזר - החלפתי את הZX650.4 שלי ואת הZX 150.2 שלי לווייתן של ZED - חשבתי שהקיקר שלי הם ג'נסיס לעניים, מתברר שטעיתי - קיקר זה קיקר, ג'נסיס זה ג'נסיס ולווייתן זה לווייתן.

אנחנו יכולים להמשיך להתווכח עד מחר, אני רואה שהדיעות שלנו לא משתנות ולכן אני אחזור לאותה נקודה - אתה יכול פשוט להוכיח את מה שאתה אומר אם זה כל כך נכון.

תיקח מגבר של דומבוס או אולי JBL1004 ואחרי זה תחליף אותו ישירות למגבר ברמה תחרותית ותגיד לנו אתה אם לא שמעת שום הבדל על אותה המערכת בדיוק - לא צריך כאן מבחן עיוור רק צריך שתחליף מגבר (איזה חרוז יצא לי).

ושלא תעז להחליף את הסמלון שלך - לעולם!

Pioneer TS-X150

פורסם

בואו ואני אעשה לכם את החיים מאוד קלים, במיוחד לאדון צ'רי המכובד.

חובת ההוכחה היא לא עליי, אלה עליכם.

דעת הרוב כאן היא שיש הבדל בין מגברים, ואם יש מישהו שטוען אחרת, שיבוא ויוכיח.

הרי זה יכול להיות פינג פונג אינסופי, ועל כל דעה של איזה "מומחה" בפורום בחו"ל, ניתן להביא 2 דעות הפוכות.

ונוכל להמשיך ככה עד מחר.

העניין הוא, שהתגובות שלך צ'רי, הם לא משנות כלום פרט לעובדה שהם רק מעוררות בחילה.

נרקסיסט? אגו מנופח? ושלל הכינויים האחרים.

האם אתה בעל תעודת התמחות בפסיכולוגיה או איש מקצוע בתחום הזה? אני מניח שלא, ולכן שמור את הניתוחי הפרופיל לעצמך, וגאל אותי מלראות את התגובות המגוכחות והמיותרות שלך, שלא תורמים פה בכלום.

כל אחד נהיה לי פה פסיכולוג בגרוש.

ועשה לי טובה "קיבלתי פניות בהודעות פרטיות של, בלה בלה בלה".

מעניין לי אתה יודע את מה, אם יש פה אנשים שיש להם מה להגיד, הם מוזמנים, זה פורום פתוח לציבור.

וכמו שאתה שם לב, אני עונה גם על הודעות מאנשים כמוך, שלא ראויים בכלל לתגובה.

אבל.

אם הם בוחרים לשמור את התגובות שלהם בהודעות פרטיות, אז שימשיכו להסתתר במסיכות.

זה ממש לא מעניין אותי.

זה כמו שאני עכשיו יגיד לך, שקיבלתי תגובות הפוכות בה"פ, אז מה? זה יהפוך או ישנה משהו?

חלק מהתגובות אף נכתבו כאן, אז מה?

under construction..

פורסם

חובת ההוכחה עלינו ? :| מה אני עושה עד עכשיו ? משחק ?

אז אני צריך להמשיך להביא קישורים למאמרים ואתה תמשיך להתעלם מהם ? כי זה מה שאתה עושה עד עכשיו , כל הקישורים שהבאתי לך על Damping factor מה " מומחים " כמו שאתה קורא להם כנראה לא רלוונטיים כי הם לא ברמה הדגולה שלך ( אם אתה מרשה לעצמך לקרוא להם "מומחים" ) ... אני מאוד מצטער , אני פשוט אאמין לך על מה שכתבת על DF וזהו.

אולי תביא לי 2 דעות הפוכות ל Damping factor שיתמכו בכל מה שרשמת ? כנראה שאין צורך כי אתה כבר המאסטר בנושא , וזה מראה כמה אתה אוהב לעשות פיל מזבוב עם כישורי הכתיבה המצויינים שלך שנראים מאוד משכנעים ולהסביר לי כמה נתון חסר משמעות חשוב מאוד.

אתה צריך להיות בכנסת :) תגובה שלמה רשמת כשאתה מתייחס לכמה התגובות של צ'ירי מעוררות "בחילה" מבלי להתייחס לנושא.

לאנוס שוב פעם עם דימויים לא קשורים למציאות בין קורולה ל B4 ומגברי דומבוס למגברים תחרותיים ... אין לי מה לומר , באמת מוזר שאבא שלך החליף קורולה ב B4 !! ה B4 טובה יותר ? שיט זה לגמרי מראה כמה שאני טועה!

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

דיפורס -

אתה זה שהשווה מגברי דומבוס למגברים תחרותיים - לא אני :-D

אז עכשיו אתה אומר שיש הבדל???

Pioneer TS-X150

פורסם

אבל אם מגבר זה רק מגבר אז איך זה שאחד חרא והשני טוב?

בעצם מה שאתה אומר זה שאין הבדל בין מגבר טוב למגבר מעולה? או שאין הבדל בין מגבר טוב למגבר טוב?

מה זה מגבר טוב?

מה זה מגבר מעולה?

איפה הגבול נקבע? בכסף? בכמה שהמגבר עולה? בתכנון?

אז בעצם אם אין הבדל בין מגבר טוב אחד למשנהו - לתכנון ורכיבים אין שום חשיבות?

המממ - תחשוב טוב על התשובה שלך...

מה הטעם לייצר מגבר מעולה אם אתה לא שומע את ההבדל? אתה חושב שעשר מיליון סינים היו ממשיכים לקנות מגבר מעולה רק בגלל וודו? - אני לא חושב ככה...

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...