Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכל מצב יש סיבה לקחת מגבר חזק ככל שאפשר לקחת . איזה סיבה יש לקחת מגבר חלש ?

גם טוויטרים ישמעו טוב יותר על מגבר 200 RMS אם מכוונים אותו בהתאם כי הוא לא עובד על 100% תפוקה , זה בריא יותר לאלמנט ולמגבר.

לא כדי לרכוש מגבר על נקודה. כי תשיג את אותה התוצאה בהרבה פחות. פשוט אין צורך.

מי שחושב אחרת מצחיק , פשוט לרכוש מגבר חזק ככל שניתן עם נתונים סבירים ושיהיה אמין.

רק על השם TRU או GENESIS משלמים כ 40% מהמחיר בלי קשר לרכיבים בכלל.

זאת הסיבה היחידה שנכנסתי לדיון , כי כותרת של "מגבר סינפוני במחיר "מציאה" של 600 דולר" מצחיקה אותי

וההשוואה של כוחות סוס ברכב לוואטים היא אבסורדית , כשהמטרה של מגבר היא כל כך פשוטה וברורה המטרה של רכב היא מורכבת הרבה יותר עד לרמה של סמל סטטוס גם כשהוא לא נוסע ... איזה השוואה מוזרה .

מזה אומר "נתונים סבירים"?

מזה אומר "שיהיה אמין" ?

איפה עובר הגבול ש"נתונים סבירים ושיהיה אמין" כבר אוברקיל או לא מורגש?

מה קורה כשיש מגבר א עם הספק X וספק כוח אחד לעומת מגבר ב עם הספק X-20% ושני ספקי כוח ?

אני מסיק שיש לך ידע מסויים במבנה קרוסים.

אתה יכול להשליך מזה על משמעות מיקום הרכיבים וצורת בניית המגבר והשפעתם על הסאונד במגבר זול יחסית שהמיקום מושפע מנוחות ועלות לעומת מגבר יקר שהמיקום מושפע מתוצאה סופית ?

עריכה:

שים לב לרוב האנשים הדגולים שאתה מזכיר מעולם הסאונד ולמכנה המשותף שלהם.

מעניין מה יגיד סקוט בוואלדה כ HAT יתחילו לייצר מגברים. הוא כנראה יחזור להגביר כל אלמנט עם מונובלוק.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטענה שמשלמים על השם 40% זאת הטענה הכי מפגרת שקראתי עד כו.

גם לאייפון ולעוד מליון דברים משלמים הרבה רק בשביל השם.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

בוודאי :)

נגיד יש צורך לחבר איזה מגברון למתח קיר. כמה כבר כבל יכול לעלות, 20ש"ח? לא. מחיר מבצע - 1,379.00

הסכום הוא בדולרים. ללא משלוח ומיסים.

http://soundapproach.com/furutech-power-reference-iiin1-power-cord-p-1896.html

זה דוגמה די קיצונית, אך... אם קיים כזה דבר קיצוני, אז יש מספיק דברים פחות קיצוניים בעמצה.

ישנם מוצרים במחירים גם יותר סבירים, עם יחס עלות\תועלת גבוהה - למשל

http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=110-439&vReviewShow=1

תביטו בreviews, ממש שווה לקנות כמה כאלו. יש הנחה כשקונים יותר מ4 מוצרים.

[under construction]

פורסם

דיפורס - אני לא התחלתי שום דבר

יתרה מזו קצת לפני המפגש הקודם נוכחתי לדעת איך מלכלכים עליי מאחוריי הגב ומציגים אותי כמו פרמדונה בפורום שאני לא גולש בו, אז אתה יודע טוב מאוד מי זה "הם" או "להם" ואתה יודע טוב מאוד על מה אני מדבר - וכן, זה אישי! אבל מעולם לא התחלתי משהו, בטח שלא בפורום שאני לא גולש בו!

השוואה לא טובה? כנראה שאתה חושב שמגבר זה דבר פשוט ולא מורכב - כאן מתחילה הטעות שלך.

לא צריך לקנות מגבר של TRU אם אתה מוצא מגבר שהוא רפליקה שלו - אז באמת אתה חוסך המון כסף על לא לשלם על מותג.

לא צריך לקנות מגבר חזק במיוחד אם אתה רוצה להגביר טוויטרים - יש היום מגברי ICE סופר איכותיים שעולים גרושים ועושים עבודה מדהימה.

אבל אין מקום להשוואות מהסוג שאתה עושה משום שהפערים בין מוצר אחד לשני פשוט גדולים מידי.

סטס - אין ספק שJBL הם אימפריה והם יכולים להרשות לעצמם להוזיל מחירים אבל המגברים הפשוטים שלהם שעליהם לרוב מדובר כאן מוצהרים על נתונים שהמדידות שלהן נעשות במתח עבודה מקסימלי של רכב - אם יש לך רכב שמפיק 14.4 וולט קבוע - הרווחת את נתוני היצרן, אבל אלו הם לא החיים האמיתיים.

מה גם שJBL זה עוד בסדר סה"כ אבל שאר מגברי המדבקה בכלל לא עומדים בהצהרות שלהם - אי אפשר להשוות כאלו מוצרים למותגים שעומדים בהצהרות שלהם ובטח שאי אפשר להשוות אותם למגברים מותגיים ברמה גבוהה עד גבוהה מאוד.

מחיר זה דבר אחד וידוע שמשלמים המון המון כסף על מותג - אבל יש אנשים שמוכנים לזה ומבינים את זה שחותמת שווה כסף בתחום הזה.

וכן - מנסיון רב שנים שלי ושל חברי פורום אחרים, ככל שרמת הציוד עולה כך גם תוצאת המערכת משתפרת, ככל שרמת הציוד עולה פער המחירים וההבדלים בקפיצת התמורה קטנים עד כדי גיחוך - אף אחד לא סתר את זה!

דיפורס - כמו שכבר אמרתי, אתה מוזמן להוכיח את זה! אבל אני לא מאמין שאתה אי פעם תעשה את זה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כבל כזה עולה קצת יותר מ-20 ש"ח, אבל באו נעזוב את המקרים הקיצונים.

פעם עסקתי ב-DIY (מגברי אוזניות). אם תדפדף בפורומים מהסוג http://www.head-fi.org/forum/list/6, תראה שלבנות מגבר DIY לפעמים יותר יקר מלקנות אחד מוכן. ברור שיצרן לא קונה את הרכיבים במחירים שלך וגם עלות המשלוחים היא שונה. אבל, להבדיל ממך, הוא לא עושה את זה בשביל הכיף וחייב להרוויח.

פורסם

מיקיל

נושא הDIY הוא עולם אחר לגמרי וזה לא הוויכוח כאן בכלל :-D

אני יכול לאמר שמנסיוני האישי לאחרונה היתה לי חוויה מאוד מעניינת בה לא שמעתי כמעט מוזיקה בשני הרכבים לתקופה ארוכה.

ברכב הפרטי - לא שמעתי מוזיקה שלושה חודשים כי חיכיתי לרכיבים שרציתי להתקין.

ברכב הליסינג לא שמעתי מוזיקה מעל שבועיים בגלל שהלך לי המסך של המחשב ולהשתמש באייפון - לא כל כך היה לי נוח כל הזמן וגם פחות נסעתי ברכב ליסינג בשבועיים האלו.

הרכבתי את המערכת החדש ברכב הפרטי שמורכבת מסט שני חלקים של HAT (אימג'ן) על מגבר סאן דאון שמוצהר 50*4 ביחד עם סאב של אאורה 10 אינטש שאני מאאאאאוד אוהב ומונובלוק פשוט של JBL (שימו לב - תמיד אמרתי שהם מגברים נהדרים לתחום הבאס) וHU 9853 של אלפיין

בהתקנה בודדו הדלתות והתוצאה העיפה אותי - לא ציפיתי לכזו תוצאה מסט שני חלקים וממגבר שהוא נחשב מיינסטרים לכל דבר וגם לא מספק יותר מה75 וואט לערוץ גג.

התוצאה נשמעה לי לא בהרבה פחות טובה מהסט שהיה לי של האילייט שלושה חלקים.

עד ש... נכנסתי לרכב ליסינג אחרי שהמסך מחשב הגיע ושמעתי את אותו השיר בשני הרכבים ויכל לעמוד בדיוק על ההבדלים בנקיון הצליל, בפירוט, בהפרדה בין הכלים, בבמה באופן כולל

ואני יכול לאמר לכם שבשתי המערכות שומעים ממש טוב - בייחוד עכשיו אחרי שכוונתי את שתיהן בעזרת RTA

אבל איך שאני לא אסתכל על זה, איך שאני לא אביט על זה - הסאונד של המערכת ברכב ליסינג טובה יותר בכל פרמטר למעט אולי זמזומים מהדלתות ומה שהכי רלוונטי כאן זה שהתוצאה הזו ברכב ליסינג הושגה ע"י שני שדרוגים בלבד - ההגברה של הסט הקדמי+מעבר לCARPC

בשני הצעדים הללו - הורגש שיפור ניכר לעומת הציוד הקודם - עוד לפני שבכלל כוונתי משהו במקרה שלי.

הדברים שגיליתי הם - אם לא מאזינים במשך זמן רב למערכת טובה, אפשר בקלות להתרגל למערכת פשוטה יותר ולהפיק ממנה הנאה רבה.

נקודת ייחוס זה דבר חשוב מאוד באודיו - היעדר של נקודת ייחוס מטשטש את היכולת לעמוד על ההבדלים האלו אבל הם קיימים וברגע שיש נקודת ייחוס גם קל מאוד לזהות אותם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני עדיין לא מבין איך הוויכוח הזה הגיע סדר גודל שכזה, כאילו שגילינו את האש מחדש? למי זה חדש בדיוק שעל מותג משלמים?

אני אתן את הדוגמא הכי קלאסית היום(וגם אסתור את עצמי קצת בדרך) ביגוד (בואו נתרכז בחולצות) אפשר לקנות גם ב100-200 ש"ח לפריט אבל יש גם את החולצות שעשויות בתפרי זהב ומצופות יהלומים שסמל אחד קטן כמו ריבוע או רוכב על סוס יהפוך את העלות שלהן ל700 ש"ח, אבל פה ההבדל העיקרי מהנושא שלנו לא פעם הראו היכן הן מיוצרות והוכיחו שאין הבדל באיכות החומרים או התפירה שלהן לעומת הזולות, בקשר לנושא שלנו יש הבדל והוא דיי גדול אם זה באמינות או בתוצאות.

גם אני שהיו מותקנים לי ברכב קומפוננטים מהסדרה הכי זולה של mb quart ומגבר זול הייתי בטוח ששומעים אצלי מצויין ואין לאן להתקדם, עד שהשתדרגתי למגבר וסט איכותיים ואז שמעתי את ההבדל (ושלא תבינו אותי לא נכון אני גם חושב שהמחירים מופרזים אבל הבדל קיים).

+1 גדול מאוד להערה האחרונה של lanosforce על נקודת ייחוס, לא פעם אנשים אומרים לי שסתם הוצאתי כסף על רכיבים והתוצאות לא שונות באופן מהותי מאיך ששמעו לפני אבל כשמשווים במקום לציוד הקודם שמיים וארץ ומסכימים בסוף.

פורסם

יתרה מזו קצת לפני המפגש הקודם נוכחתי לדעת איך מלכלכים עליי מאחוריי הגב ומציגים אותי כמו פרמדונה בפורום שאני לא גולש בו, אז אתה יודע טוב מאוד מי זה "הם" או "להם" ואתה יודע טוב מאוד על מה אני מדבר - וכן, זה אישי! אבל מעולם לא התחלתי משהו, בטח שלא בפורום שאני לא גולש בו!

אין לי מושג על מה אתה מדבר :|

כמובן שאני לא יוכיח שום דבר אף פעם לצערי אין לי את אמצעים האלה ,אבל היו כאלה שהוכיחו כבר.

הטענה של כמה שיותר כוח יותר טוב היא עובדתית , באמת פה אני לא מבין איך אפשר להתווכח עם זה , כמובן שמגבר של 20 וואט על טוויטר זה "מספיק" אבל צריך להגדיר מה זה מספיק , ואכן אם היה לאדם את האמצעים להגביר כל אלמנט ( גם טוויטר ) עם מונובלוק של 500 RMS זה תאורטית עדיף ( ואפילו נראה לי שסקוט עשה את זה ברכב התחרויות שלו הסילביה S14 אם אני לא טועה ... את הטוויטרים הוא הגביר עם Genesis duel mono extreme הלא כך ? הוא גם מביא לזה הסבר ).

אז כמה שזה נשמע מופרח זה הגיוני , ואני מכיר אנשים שמגבירים רמקולים מדפיים ביתיים עם מונובלוקים של 1000 וואט.

יש הבדל בין מה ש"מספיק" בשביל להגיע לתוצאה מספקת לבין תוצאה אולטימטיבית , בכל מקרא אין טעם בכוונה לבחור במגבר חלש כי בשום מצב אין "צורך" באחד כזה , תמיד עדיף לבחור משהו חזק יותר בכל מצב ( אני לא מדבר על שיקולים של תקציב כי זה לא רלוונטי ). פה אני בטוח שאני לא טועה.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

Diforce

עברתי על הקישור לשאלה שהעלית ב-home Theater.

מעבר לעובדה שרבים מאוד חלקו עליך, תפסה את עיני הודעה קטנה אחת שאני חושב שמתאימה יפה מאוד גם לכאן.

אני מקווה שאני יכול לצטט אותה גם פה:

"השרשור הזה הוא די טיפוסי לפורום אודיו לאחרונה, וזה מאד מעציב. אם יש כאן חברים ותיקים – הם כנראה שמו לב שרוב האנשים שאוהבים סאונד איכותי (אודיופילי) מזמן נטשו. ולמה? כי צץ כאן דור בורים שמבינים בציוד ובסאונד בערך כמו שאני מבין בחקלאות (ואני ממש לא). אמנם חוסר ידע אינו מפריע לבורים אלה להתבטא בכל נושא "עדין" בביטחון מלא ובפסקנות. אפשר לנסות להסביר להם את עובדות החיים עד בואו המשיח – זה לא יעזור, כי הם בטוחים שקובצי MP3 שהם שומעים במערכת של שקל זה שיא הטכנולוגיה, וברמה הזו באמת שום דבר לא משפיע על סאונד (אם אפשר לקרוא לזה סאונד...) . עצוב... פעם מאד אהבתי את הפורום ולמדתי ממנו המון."

אני חושב שהוא ממצה את כל הדיון בשרשור הזה.

אלי

נ.ב, אין הכוונה למישהו מסוים, פשוט זאת ההרגשה שעולה בי לנוכח מה שקורה כאן.

פורסם

כמובן שרבים חלקו עליי :) נכנסתי למאורת האריות ואמרתי להם שאולי הם צימחוניים.

אני מאוד לא אהבתי את התגובה הזאת כי היא יורדת לפן אישי שוב ,אין צורך להגיד לי למה תגובות כאלה גורמות לאנשים מסויימים לעזוב , זה לא מעניין אותי ולא בעיה שלי , אני שאלתי שאלה ואני רוצה לדבר על הנושא . מדוע אני צריך "להבין בסאונד כמו שהוא מבין בחקלאות" בשביל לערער על הנושאים "העדינים" האלה ?

אני צריך לפחד להגיד מה שאני חושב ? זה ממש תגובה של שחור לבן בלי אפור ... אני לא חייב להיות טיפש לגמרי שלא מבין כלום ולשמוע רק MP3 128K בשביל "להעז" להגיד דברים כאלה .

במיוחד אהבתי את ההערה על האנשים "שאוהבים סאונד אודיופילי" ... כאילו זה סוג אחר של אנשים , וכאלה שמעיזים להטיל ספק בחוקי הזהב שלהם אוהבים כמובן סאונד גרוע , כי סאונד טוב מוגדר "אודיופילי" אם הוא יוצא מרמקולים ב 20 אלף שח ומגברי מנורות.

לא מעניין אותי שנושאים כאלה מאפיינים את הפורום לאחרונה , אני מצטער מאוד שהאודיופילים נפגעים ומחפשים מקלט ב DTOWN איפה שניתן לדון עד מחר על מגברים ב 70 אלף דולר ורמקולים של PROAC ב 20 אלף ש"ח שאני יכול לבנות העתק מושלם שלהם ב 4 אלף. בכלל אם מעלים את המילה האסורה של "מבחן עיוור" שם ישר צולבים אותך בכיכר העיר ומשמידים ראיות , כי ההשפעה של דבר כזה במידה ותראה שה"אודיופילים" לא מזהים בין הציוד שלהם אם מחליפים מגבר במגבר שעולה שמינית ממנו ( וכנראה זה מה שיקרה ) תהיה קטסטרופית , זה כמו להוכיח לאדם מאמין שאין אלוהים.

זה כל כך מוגזם שיש שם דיון על DAC בלא פחות מ 70 אלף דולר ואף אחד לא אומר שזה פשוט מגוחך , כמובן שה DAC הזה נראה כמו R2-D2 ממלחמת הכוכבים עם שלל לדים כחולים זוהרים בחושך .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לא התכוונתי אליך ספציפית, פשוט תגובה שנראתה לי רלוונטית גם למצבננו אנו. אם אתה מנכס זאת לעצמך זה כבר סיפור אחר...

שוב, אם אתה לא מסוגל להבחין בהבדלים בין מגברים שונים בעלי עוצמה זהה עם נתונים דומים זה לא אומר שהם לא קיימים, פשוט אתה לא מסוגל להבחין בהם ולמען האמת אולי עדיף כך ותוכל להסתפק במערכת הרבה יותר בסיסית ולהנות ממנה הרבה יותר ממישהו שער לכל ניואנס קטן וזה מפריע לו.

אם לצטט שוב מHT עם למגברים נתונים זהים אז כנראה שהתכנון שלהם זהה והנתונים שלהם זהים אז הם כנראה באמת תאומים ולא ניתן להבחין ביניהם ואז באמת המגבר הזול עדיף, אבל למגברים שונים התכנון שונה, הרכיבים שונים ובסופו של דבר גם התוצאה שונה. לטוב או לרע? זה כבר טעמו של המאזין.

אלי

פורסם

טוב, הרגשתי חובה להגיב פה שוב על כמה דברים.

ראשית, אני חייב לציין כמה דברים.

מאוד מכעיס אותי שיש פה אנשים שחושבים שהם יכולים לייחס לי אמירות כאלו או אחרות, או אמונה בדברים כאלו ואחרים מבלי בכלל שיש לי קשר לזה.

אף אחד פה לא מחפש לקחת צד.

יש ים של בולשיט שסובב את תחום האודיו, ומחצית ממנו אם לא יותר הוא מונע ממניעים פסיכולוגיים נטו.

בדיוק כמו הנושא של כבלים, שאני אישית חושב שזה בזבוז אטומי, ואין שום דבר מאחורי זה.

מספיק כבלי נחושת שהם 99% נחושת ולא CCA, ובעובי מתאים בשביל לעשות את העבודה.

ולRCA, מספיק שיהיה מבודד פעמיים ומסוכך על מנת לא לספוח רעשים או הפרעות, כל זה ניתן לקבל בעלות סמלית של כ100-150 ש"ח לקבל, רק בשביל לקבל ראש ממתכת ולא פלסטיק ושיהיה עמיד שרוצים להעביר כבלים מרכב לרכב.

כל שטות אחרת, היא בגדר שטות, ולא רלוונטי כי זה כלל לא מעניין, נכון שכסף, הוא מוליך טוב יותר מנחושת, אבל הוא עולה פי כמה וכמה, ונחושבת היא מוליך מספיק טוב על מנת לספק את העבודה ללא מפלים גבוהים על הכבלים.

לכן, לייחס לי אמונות על וודו כזה או אחר, מבלי שבכלל מכירים אותי, זה חוצפה ממדרגה ראשונה.

אני אחד האנשים בדיוק מהאסכולה ההפוכה ממה שDIFORCE וחברו צ'רי מנסים להציג אותי, מספיק לעשות חיפוש על ההמלצות שלי על הסטים מבוססי סקאן-ספיק בכדי להבין שאני בדיוק בצידו השני של המתרס.

שלא נדבר על חלילה העובדה שאני מעלה פה מידי פעם תמונות של מגברים זהים מייצרנים שונים בהפרשי מחיר ניכרים(ע"ע ארק-אודיו מול קלריון ואטון).

כנ"ל גם שרשורים בהם העלתי מליון פעם פרוייקטים של DIY או שיבוטים של רמקולים מפורסמים בעלויות מגוכחות.

כל זה, זה בדיוק ההיפך ממה שיוחס לי פה.

יחד עם זאת, כאשר אנשים ללא כל נסיון ממשי , ללא ידע אמיתי וללא שום בסיס- קובעים פה דברים ומציירים אותם כעובדות?!.

אם כל הכבוד, מי שכותב כאלו שטויות, יקבל תגובות בהתאם.

אגו מנופח? בולשיט.

אני יכול להיות מאוד תקיף, מאוד החלטי, עקשן או כל דבר אחר,אבל מה הקשר לאגו?

כל מי שיבקש את עזרתי, יקבלה ללא שום משחקי אגו, יש פה אנשים שמעולם לא פגשתי אבל סייעתי להם בטריליון דרכים, מתגובות בפורום לתשובות על שאלות ועד הכוונה אונליין בטלפון על פתרון בעיות ועזרה פיזית ברכב אם צריך.

כולל אדון צ'רי הנכבד שהגיב פה כאילו הוא מכיר אותי לאורך שנים.

א-ב-ל

אם מישהו שלא יודע לחבר HU לספק כח של 12V, מתחיל לדבר איתי על בניית קרוסים ועקרון פעולה של מגברים- כן, הוא יקבל תגובות בהתאם, כי הוא מדבר או יותר נכון מתבטא נחרצות בנושאים שאינו מבין בהם.

או חבר אחר כמו DIFORCE שנכנס לשרשור הזה כמו מטיף שקורא לחזרה בתשובה של החוטאים, הם ,אתם,לכם,שלכם, שחלילה וחס חושבים שיש הבדל בין מגברים.

תוך כדי שהוא כותב על בולשיטים אודיופילים, ומכנה אותי "אודיופיל בשאיפה", תוך כדי ציון את בולשיט הכבלים שרק לפני שנה הוא חיפש עצמו כאלו כבלים, ועוד דרש המלצה על הכבלי כסף ולא נחושת.

אז מה? גידלת אידיאולוגיה מקיפה ביום? על סמך איזה נסיון? על סמך איזה ידע?.

זה שקראת בפורמים בחו"ל על מבחנים עיוורים, לא הופך את זה לראה ועשה.

בתחום שאני עובד בו היום, אני מידי יום נתקל במחקרים מקיפים שסותרים זה את זה על ימין ועל שמאל.

וכאן מדובר על דוקטורנטים ופרופסורים עם נסיון של שנים, שמרצים באוניברסיטאות הכי יוקרתיות בעולם.

תיקח 10 מומחים ותשים אותו בחדר אחד, ותקבל 15 דעות שונות.

------------------------------

ובכל זאת, בחזרה מהירה לנושא, לDIFORCE,אתה שוב נתלה על אותו החבל של אחוזי העיוות, מה שלא שמיע בכלל, ובכלל לא רלוונטי.

לעומת זאת, דאמפינג פאקטור,תקרות רעש או פידבק שלילי אתה שומע בהחלט, והדברים הללו כלכך מוחשיים בין מגברים שונים.

וזה דבר שאתה יכול לקבל רק תוך כדי למידה מעשית , בנסיון כפיים.

יש שיתופי פעולה בתחום הזה, בין חברות שונות.

לדוגמא אודיסון ופוקאל, לפני שפוקאל החלו בייצור מגברים, הם היו מתכננים את הסטים שלהם ביחד עם מהנדסי אודיסון בשביל ליצור אידיאל מסויים, שהוא מבחינת פוקאל הרפרנס לאיך הרמקולים שלהם אמורים להשמע.

תיקח מגבר זהה בהספק של חברת ג'נסיס, וזה לא ישמע בכלל דומה לתוצאה יחד עם האודיסון.

התשובה נעוצה ביכולות או למעשה באופי או גוון הצליל שהמגבר מסופק להפיק, ופה לא מדובר על שינוי בתגובה מבחינת הענות תדרים.

אתה תוכל למדוד גרף הענות זהה.

האודיסון למשל הוא המגבר עם הכי הרבה מנגנוני השקטה שיש בתחום ההגברה לרכב.

הסיבה נעוצה בכך שזה התכנון שלהם, והם שואפים לגוון מסויים.

לעומת ג'נסיס שמוגדרים כמגברים לא שקטים מכיוון שהאידיאולוגיה שלהם היא מיעוט הרכיבים כמה שיותר.

וכל מיש היה לו ברכב מגבר של ג'נסיס, מכיר את הרעשי רקע(סוג של היס) שהמגבר מעביר לרמקולים ללא קשר למוזיקה.

רבע'ק,זה נמדד כבר בRTA, לאחר כיווני גיינים זהים ע"י אוסילסקופ ומולטימטר.

אז אם אתה חושב שמגבר של ג'נסיס הוא זהה בדיוק למגבר של אודיסון, בוא תוכיח.

מהנסיון שלי הממשי, פיזי עם 2 המגברים אני יכול כבר להגיד לך שאתה טועה.

התכנון הכלכך שונה הוא זה שמייחד את ההגברה.

ומספיק שינוי של דמפינג פאקטור אפקטיבי שישנה את כל התגובה של האלמנט.

בירידה מתחת ל50 דאמפינג אפקטיבי, מדעית הוכך שיש עיוות בתדרים גבוהים ע"י הטוויטרים, ותגובת הבאס היא מרוחה, לא מדוייקת, ודבר ניכר בעיקר במעבר בין תדרים.

ואלו דברים שהוכחו כעובדות.

עכשיו החוכמה היא לא רק מבחן עיוור, השאלה היא האם אתה בכלל יודע על מה לשים לב שאתה שומע?

יש כאלו שלא מבחינים בקליפינג מזערי, ויש כאלו שזה מיד צורם להם.

יש כאלו שמיד שמים לב שיש פאזה הפוכה בין רכיבים, ויש כאלו שבחיים לא ידעו או יבינו על מה אתה מדבר.

כמו שיש כאלו שלא ישימו לב לבור בתחום התדרים בין נקודות חיתוך, ויהיו כאלו שמיד ישימו לב, או יצביעו על בעיה מסויימת בתדר או תחום מסויים.

כנ"ל גם לגבי עיוות,שינוי בשליטה של המגבר באלמנט, איבודי עוצמות או הפרשים בין ערוץ ימין ושמאל.

כן, בעולם אידיאלי, אם תוכל לשים 2 מגברים זהים מבחינת כל ההיבטים, אכן לא תוכל לשים לב להבדלים בינהם, אבל על מנת לקבל תגובות או איכויות של מגברים ברמה גבוהה, העלויות כבר מתחילות להיות יקרות.

אין ספק שמשלמים על מותג בעיקר רק על השם, זה נכון בכל תחום ובכל דבר.

ובדיוק מהסיבה הזאת לא תמצא אצלי מגברים של לוקסמן או כל דבר אקזוטי כזה או אחר.

אבל עיקר המגבר הוא התכנון, ופחות הרכיבים, בגלל זה מגברים שמתכוננים להפליא יוכלו להשתמש ברכיבים פחות איכותיים, אך עדיין לקבל תוצאה טובה יותר ממגברים אחרים שאומנם משתמשים ברכיבים יוקרתיים, אבל התכנון הוא לקוי.

כן, תכנון יעיל של אוורור המגבר, יכול לשנות את פיזור החום בעשרות אחוזים, והדבר הוא השפעה מיידית על העוצמה, עיוות וכיוצ"ב.

ועוד רבות הדוגמאות, בפועל,ההבדלים קיימים, רק צריך לזכור שברגע שאתה מגיע לרף מסויים, השוני בין מגבר למגבר מתחיל להיות מינורי.

אבל עדיין להשוות בין זבל סיני לבין מגבר סופר איכותי עם תכנון מעולה ורכיבים מעולים, זאת בורות לשמה.

ואין חכם כבעל נסיון, ואם יש מישהו שחושב אחרת, הוא מוזמן להתקין מה שהוא רוצה ברכב ולבוא ולהוכיח לכולם שהם טועים.

עד אז, פורומים בחו"ל זה נחמד מאוד, רק לא תמיד התגובות שם נקיות מאינטרסים או מגובות בידע ו\או נסיון ממשי.

לכן צריך לקחת את זה בערבון מוגבל, כנ"ל גם מאמרים כאלו ואחרים או מבחנים כאלו ואחרים.

under construction..

פורסם

אוקיי אני מבין מה שאתה אומר.

אבל , לא לקח לי יום ולא יומיים להבין שאני טועה ו"ללמוד" לקח לי בכל זאת שנה :)

ו DAMPING FACTOR הוא גם סוג של ... אני לא יודע איך לקרוא לזה , פשוט אני לא נתקל במגברים עם DF פחות מ 100 , וקראתי מזמן ממספר מקורות שפשוט DF באזור סביר של 80 פלוס מספיק .. כי אכן DF נמוך של 15-40 הוא שמיע .. אבל תראה לי מגבר היום שאין לו יותר מ 100 ? פשוט הצהרות של 400 DF + לטעמי הן עוד משהו בעל ערך גבוהה שיראה יפה על הנייר.

אז לדבר על זה , זה טוב ויפה אבל זה לא ריאלי.

אני מציין שוב שהתחלתי לייחס את מחלת ה"אודיופיליות" היתרה לאנשים ( לא ספציפיים ! ) כשאני רואה שרשורים של מגברי CELESTRA במחיר "ממש בדיחה" של 600 דולר.

אז העלתי את הנושא , זה הגיוני "להסיק מסקנה" שאם אדם אומר לי שאני מאוד טועה ומקשקש אז הוא אכן האודיופיל הנ"ל .. מה לא ?

לא לקח את התרופות שלו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...