Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
580 ועוד 120 לזוג מגברים לפני משלוח ומיסים יוצא 700 דולר, גם עם שער דולר 4 זה יוצא 2800

תוסיף על זה 16 + 16 אחוז אתה לא עובר את ה 4000.

עכשיו אני מבין למה אני לא מבין אותך....8)

כי מחיר מקורי היה 800$ על שני מגברים. במכרז זה נמכר ב-580$....:-P

עוד יותר זול ....:shock:

פורסם
הוא לא חלש מידי?

לא יודע איך הם מוצהרים ביחס להספק האמיתי.

יש חברה שנקראת זוקי, כל מגבר שלהם מוצהר 4X5 וואט ובפועל הם מוציאים 4X90-120

תתחדש על החתימה, לא חסר בה משהו ? :)

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
מכירה ששווה לעקוב אחריה Sony XM-450G

http://cgi.ebay.com/True-Beast-Sony-XM-450G-Rare-hell-and-powerful-/330457757535?cmd=ViewItem&pt=Car_Amplifiers&hash=item4cf0d1375f

נתונים

http://www.sony.jp/ServiceArea/impdf/pdf/3810862012.pdf

מגבר SQ ברמה גבוהה של סוני מסידרת ה XM עובד ב-1 אום סטריאו וב-2 אום בגישור.

:roll: .........

אני אוהב אצלכם את השיוך של מגברים ל SQ או SPL ... כאילו המהנדסים חשבו לעצמם במפעל " טוב אז אנחנו נתקין קבלים וסלילים ורכיבים "SQ" .... לא SPL כי אם נלך על קבלים של חברה X זה יהיה SPL הרי ואנחנו צריכים דיוק ... "

כאילו הרכיבי חשמל בנויים לאיכות או לכוח לא שניהם , ואוטומטית כל מה שחלש זה SQ וכל מה שחזק זה SPL ... וכל מה שחברה איטלקית שעולה 500 יורו זה SQ .... ומונובלוקים חזקים זה SPL ... קשקוש של ילדים . מגבר זה מגבר , או שהוא טוב או שהוא לא.

אני בספק שמישהו יהיה מסוגל להבדיל במבחן עיוור הבדלים בין מגבר בוטיק ב 500 יורו סטייל סינפוני למשהו זהוי עד כדי גיחוך כמו שידוך מגבר אולפני של Behringer שעולה 1200 שקל ( 200 דולר ) שמוציא מעל 200 וואט לערוץ ב 4 אוהם , אם המגברים יהיו מכוונים על GAIN זהה והווליום יהיה זהה לגמרי . אף אחד לא יוכל להגיד לי מה זה מה ,לא אתם ולא אודיופילים בני 40. אם כבר רוב הסיכויים שתגידו שהברינגר נשמע טוב יותר רק בגלל שהוא חזק יותר כי האוזן שלנו רגישה להבדלים בכוח ולא לאחוזים אפסיים של עיוות בתדר X ... או SLEW RATE ... מגבר מגביר אות , נקודה. זהו. זאת כל המטרה שלו , קשקושים אודיופיליים של "תסיסות בגבוהים" "חלקות בנמוכים" לא אמורים להיות קשורים בהגברה אלה באות המקור.

קצת חומר קריאה :

http://gizmodo.com/gadgets/calling-bullshit/james-randi-offers-1-million-if-audiophiles-can-prove-7250-speaker-cables-are-better-305549.php

http://www.tom-morrow-land.com/tests/ampchall/index.htm

http://www.tom-morrow-land.com/tests/ampchall/index.htm

BLIND TEST צד שמאל.

כמובן שאף אחד לא עבר את המבחנים האלה כבר 20 שנה. מבחינה מדעית זה בלתי אפשרי , כי וואט זה וואט. כמו שזה בלתי אפשרי להוכיח למה חיווט כסוף נשמע טוב יותר מחיווט רגיל. רק סובייקטיביות של אנשים עם אפקט פלסיבו מוגבר ויותר מדיי אגו להגיד " אני מפגר קניתי מגבר ב 12 אלף דולר " .

וציטוט לסיכום "When compared evenly, the sonic differences between amplifiers operated below clipping are below the audible threshold of human hearing."

באולפני MASTERING טכנאי סאונד עושים ביקורת איכות סופית למוזיקה טרם הפצתה לציבור עם רמקולים מוגברים ( זאת אומרת פלטה קטנה מאחור שיושבים עליה רכיבי הגברה עלומי שם שסה"כ מוציאים וואט נקי לרמקול ) , נראה לכם הגיוני שתשמעו טוב יותר מאותם אנשים שהעבודה שלהם זה לשמוע הכל בשביל לדעת מה לתקן ?

לא סתם אומרים שהתחום בגסיסה מאז סוף שנות ה90 , אפילו העורך הראשי של SOUND ON SOUND אמר את זה ... כי פעם ב 1000 דולר היית יכול לקנות מגבר HI END שיגביר בצורה נקייה בלי קשקושים אודיופיליים של היום ... כמו מגברי מקינטוש עם לדים כחולים.

מעצבן :) מטרתי היא לא לריב איתכם מצטער אם פגעתי במישהו.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

Diforce- זו תאוריה מעניינת, ומסתבר שאתה לא היחידי שחושב ככה.

מצורף לינק ל5 מיתוסים בסאונד מאת אחד מיקירי הפורום סקוט בוואלדה http://www.3saudiofaq.com/5myths/5myths.htm

עריכה: טוב מסתבר שהלינק משום מה הפסיק לעבוד, אבל בכל מקרה אני מצרף את הכותרות של חמשת המיתוסים כפי ששמרתי על המחשב (בלינק המקורי היה הסבר קצר של סקוט שחבל שאותו לא טרחתי לשמור). מיתוס מספר 3 רלוונטי לנושא שלנו. בהסבר שלו, סקוט טען בדיוק כמוך שוואט הוא וואט ושרוב האנשים לא ירגישו בהבדל בין מגברים.

MYTH #1: Certain brands win every time.

MYTH #2: The midrange and tweeter must be within 2 inches of each other to work properly

MYTH #3: Get a high-end amplifier

MYTH#4: You system must be upgraded with a "fancy" battery and alternator.

MYTH #5: Keep power cables away from signal cables when you're running wires.

השאלה שנשאלת- האם באמת ובתמים אין הבדל בין מגבר סיני ממוצע לבין מגבר שנחשב היי אנד?

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

מן הסתם רכיבים אלקטרונים מיוצרים ביפן עמידים יותר מאשר אלו שמיוצרים בסין. בעיה היא לא בארץ יצור,בעיה היא בקידום הטכנולוגייות יותר.

יפן למשל מדגישה את הזמן ואת המאמץ לאיכות, בעוד שסין זה ממש לא מעניין אותה, היא רוצה כמויות (מכירות לפי כמות=רווח נזיל יותר).

מכאן אנחנו רואים שטכנולוגייות כן משפרות את המערכות אלקטרונייות, וזה לא סתם גימור שיווקי.

בהתאם לכך יש גם הבדל בין מגבר SQ למגבר SPL.

פורסם

תלוי איזה מגבר סיני , בגדול תחשוב שהגברה של 2 ערוצים נגיד 100 RMS הסקיצה היא פשוטה יחסית ולא מסובכת ( לאנשים שבונים מגברים ) ... אז כמה יעלה להם נגיד להביא את הרכיבים הכי איכותיים שיש ? אפילו נגדים וקבלי בוטיק BLACKGATE ומה שבא לך .... 500 דולר ? ותאורטית יש לך את מגבר ה 2 ערוצים 100 RMS הכי טוב ביקום ( לאן הכסף הולך אחרי זה ? למותג.

וואט זה וואט . אם בבדיקה המגבר הסיני הזול לא מתחמם לאורך זמן , אחוזי העיוות שלו נמוכים בתחום התדרים הרלוונטי והוא אמין ( והוא מספיק חזק בשבילך ) אז וואלה ... אז כן הוא בדיוק כמו GENESIS TRU CELESTRA ומה שבא לך.

מגברים לא ממציאים את הגלגל מחדש אלה טכנולוגיות שקיימות כבר 40 שנה.

איזה טכנולוגיות ?? אין שום "טכנולוגיות" זה עסק בסיסי. להגביר אות. זה לא מדע אטום כמו שהרבה אנשים אוהבים לחשוב. אין כזה דבר מגבר SQ או SPL יש כזה דבר מגבר חרא ומגבר טוב , מגבר מעוות ומגבר שלא . מגבר שנשרך אחרי חודש ולא אמין בשיט ומגבר שכן אמין . אין יותר שום אינדיקציות , לא משנה מאיפה הוא , רוסיה יפן סין ...

אבל ...

הבעיה בתחום הרכב היא שהמגברים אינם מגברי כוח טהורים , הם מעוותים את האות בכוונה גם ככה , כי הקהל יעד הוא ... בואו נהיה אמיתיים , לא בדיוק אנשים רציניים שאוהבים מוזיקה , הם לא דורשים שיחזור מדוייק , הם רוצים שהסאבים פיוניר שלהם יביאו בום לפרצוף ! אלה בעיקר ילדים וצעירים שלא מבינים יותר מדיי , אז יש פונקציות Bassboost וכדומה ... אתם חושבים שאם הוא מכובה , הוא באמת מכובה ? לא. רוב המגברים בכוונה מגבירים גבוהים או נמוכים בשביל שבמבחנים יהיה אפשר לשמוע הבדלים בווליום , ואז כשתדר גבוה מסויים במגבר אחד מוגבר יותר ביחס למגבר אחר ... האודיופילים יגידו " או ! במגבר הזה הגבוהים הם זחים יותר .. טהורים יותר ... " הכנס קשקוש אודיופילי" יותר וכדומה כשבעצם זה רק ווליום .

האוזניים שלנו הכי רגישות לווליום , פשוט אנחנו אוהבים לסבך עיניינים.

לכן חוק ברזל - בערך אותו אחוז עיוות , בערך אותו הספק , בדיוק באותו הווליום ( בכל התדרים! ) - שני המגברים זהים לחלוטין , גם אם אחד עולה פי 15 מהשני.

אמינות זה דבר אחר.

זוה בדיוק המהות של המבחן של ה 10 אלף דולר שהבאתי מקודם מלינק , אף אחד בערך 15 שנה לא עבר אותו . התשובות התבססו נטו על רנדומליות , אף אחד לא ידע בוודעות להגיד לו פעם אחר פעם לאיזה מגבר הוא מקשיב עכשיו , למה ? כי מי שהמציא את המבחן מכוון את המגברים שעומדים להיבחן עם ציוד מאוד מדוייק ומשווה את הווליום שלהם לאורך כל תחום התדרים . אם למגבר שלכם יש "גבוהים חדים" או "נמוכים מהירים" אז זה פאק ביצור , זה הסוד.

בגלל זה רמקולים של מורל בדר"כ לא נוחלים הצלחה גדולה בחו"ל , כי יש להם פאקים רציניים בתחום המיד ( יכול להיות אני מתבלבל פה אבל זה בוודעות עם מורל ) ... הוא פשוט בקושי קיים , לכן כשאתם לא שומעים את הזמר אתם מגבירים , מה שכמובן מגביר את שאר התדרים , ואז אתם אומרים " או!! שומעים איזה באס חזק יש למורל האלה ? " והטוויטרים מנחיתים את הגבוהים בכוונה ומקבלים "גבוהים רכים" :)

גם כמעט ואין שום קשר לחומר שהרמקול עשוי ממנו , טוויטרים מאלומיניום לא חייבים להיות "חדים כמו סכין " וטוויטרים ממשי לא רכים רק כי זה משי ....

הסוד הכי שמור בעסק :)

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אתה כל כך אוהב תאוריה ובכל זאת כותב " מגבר שמעוות ומגבר שלא מעוות" , כאשר מבחינה תאורטית כל הגברה של אות תגרום לעיוות - השאלה היא רק עד כמה זה שמיעה :wink:

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

ובגלל זה אני מדגיש ואומר בערך אותו אחוז עיוות בבערך אותם תדרים , כמובן שזה לא יהיה מדוייק אבל אף אחד לא ישמע את ההבדל .

הרמקולים במחשב שלך הם כ 10% עיוות , אבל בכל זאת ישנם כאלה שנשמעים מצויין , אתה חושב שתבדיל בין 0.005 ל 0.00075 ? לא חושב.

ואלה לא תאוריות. זה מדע מדוייק. זה חשמל וזה אלקטרוניקה. פשוט בשבילכם עם הזמן זה הופך לתאוריות והוודוו האודיופילי שלכם של SQ ו SPL הופך למדע.

זה פשוט מאוד קשה להודות בזה , כי לאנשים שממש מאוהבים בתחום זה כמו לקום בבוקר ולהבין שאין אלוהים . זה שוק תרבותי. אז הם ימשיכו לחיות בהכחשה ולשלשל כסף ליבואני ה CELESTRA.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

כל דבר קטן הוא לא שמיע, אבל המכלול של שאר האלמנטים שמיע בהחלט.

אתה לא תשמע הבדל בין THD כזה או אחר, אתה כן תשמע דאמפינג פאקטור, ואתה כן תשמע מגבר שקט יותר מבחינת מעגלי השקטה.

תיקח 2 מגברים זהים לחלוטין מבחינת נתונים, יהיה בינהם הבדל בתקרת הרעש.

תיקח מגבר פשוט ותקבל לפעמים סטייה בעוצמה בין ערוץ ימין ושמאל של אחוזים שלמים.

וזה נטו רכיבים פנימיים ונטו תכנון.

כן, לא צריך להשקיע אלפי דולרים במגברים, כי אז ההבדלים מתחילים להיות זניחים.

אבל המשפט של וואט זה וואט הוא מגוכך להחריד, וזה לא משנה מי כתב אותו.

under construction..

פורסם

נו באמת, ואף אחד לא ישים לב שהוא נוסעה בייונדיי אקסנט במקום איזה BMW M3? הרי על צג מופיע 100קמ"ש.

מי שכתב את הMYTH האלו... אני מכיר אנשים כאלו - אין להם הבדל בין מצלמה בפלאפון לבין DSLR, אוזניות של 10ש"ח לאומת אוזניות של 200ש"ח (וגם 2000ש"ח). אין גם הבדל בין hyundai ל bmw - סה"כ מסיעות מA לB. יש כאלו אנשים, ובאמת הם ממש לא צריכים לזרוק כסף על דברים שהם לא חשים הבדל בהם. למה להשקיע כסף במערכת, כשמערכת מובנת עושה את העבודה? :)

אין מה לעשות, אנחנו נתקלים באנשים האלו כל יום, וצריך לכבד את נקודת ראיה שלהם, כדי שהם יכבדו את שלנו (!!! הם מכבדים, או שחושביפ שאנחנו מפגרים?).

[under construction]

פורסם
שלום :) אחרי ששיגעתי לכם את השכל על קניה מארה"ב , ואחרי שלמדתי שקניה נמצאת באפריקה , אני צריך מספר המלצות למונו שיביא לי בסביבות ה 600 RMS ב 1 אוהם .

התקציב הוא גג עד 200 דולר ביחד עם משלוח , כדי לא לשלם במכס .

ז"א אם המחיר הוא 199 דולר והמשלוח עולה 25 דולר אני מקבל חשבונית מעל 200 דולר והישראלים ידפקו אותי במס בחזרה לארץ .

אני ממש לא רוצה קיקרים או היפוניקסים למיניהם .

חשבתי על זה :

http://cgi.ebay.com/US-AMPS-xTERMINATOR-XT1000D-1000W-MONO-CLASS-D-AMP-NEW_W0QQitemZ250264053700QQihZ015QQcategoryZ64570QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

דעות ? הצעות ? :) תודה

למה לא רצית "קיקרים" או "היפוניקסים"?

הרי וואט זה וואט לא?:roll:

under construction..

פורסם

אבל המשפט של וואט זה וואט הוא מגוכך להחריד, וזה לא משנה מי כתב אותו.

אין גם הבדל בין hyundai ל bmw - סה"כ מסיעות מA לB.

+2

אין מה להוסיף. ואם אין הבדל בין CELESTRA VA210 ו-BOSS C450, הרי וואט זה וואט, למה צריך הפורום הזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...