Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה גבר אתה green monster !

אתה יודע לעשות חיפוש של הודעות ולרדת על אנשים לפני מה שאתה קורא !

ממש בוגר מצידך !

אני מכיר,ראיתי ושמעתי אותך.

אגו מנופח עם יכולת כתיבה, דיבור והתבטאות יוצאת מהכלל זה מה שיש לך.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מישהו ביקש הסבר מדעי? בבקשה:

Electrical systems and electronics

Epoxy resin formulations are important in the electronics industry, and are employed in motors, generators, transformers, switchgear, bushings, and insulators. Epoxy resins are excellent electrical insulators and protect electrical components from short circuiting, dust and moisture. In the electronics industry epoxy resins are the primary resin used in overmolding integrated circuits, transistors and hybrid circuits, and making printed circuit boards. The largest volume type of circuit board—an "FR-4 board"—is a sandwich of layers of glass cloth bonded into a composite by an epoxy resin. Epoxy resins are used to bond copper foil to circuit board substrates, and are a component of the solder mask on many circuit boards.

Flexible epoxy resins are used for potting transformers and inductors. By using vacuum impregnation on uncured epoxy, winding-to-winding, winding-to-core, and winding-to-insulator air voids are eliminated. The cured epoxy is an electrical insulator and a much better conductor of heat than air.Transformer and inductor hot spots are greatly reduced, giving the component a stable and longer life than unpotted product.

Epoxy resins are applied using the technology of resin dispensing

אני כבר הבנתי שבאנגלית זה נשמע יותר טוב לחלק מהאנשים פה, אז חסכתי לי מלהסביר.

under construction..

פורסם
איזה גבר אתה green monster !

אתה יודע לעשות חיפוש של הודעות ולרדת על אנשים לפני מה שאתה קורא !

ממש בוגר מצידך !

אני מכיר,ראיתי ושמעתי אותך.

אגו מנופח עם יכולת כתיבה, דיבור והתבטאות יוצאת מהכלל זה מה שיש לך.

תראה, תודה לאל שלא ברא אותי אשה, אז ככה שכן.

בנוסף, אני בניגוד אלייך תורם פה במשהו לאורך השנים שאני פה וכותב, ולא היה מישהו אחד שביקש את עזרתי ולא קיבל אותה.

ואתה בינהם.

אז אגו מנופח כנראה שאין לי.

ולגבי הבגרות? בתור אחד שלא תרם פה בכלום לא לדיון עצמו ולא לרמה או לשפה של הפורום, אני לא חושב שיש לך בכלל זכות לבקר.

יש לך עוד משהו להוסיף לדיון? או שמה אתה רוצה להמשיך את האנטי שלך כלפיי ולהמשיך להביך את עצמך בנושאים שאינך מבין בהם.

אתה יכול להתחיל בהודעה מס' 77, נתחיל שם ונתקדם.

under construction..

פורסם

מגיע לך כפיים, באמת כפיים כולם !

איזה יופי שהבאת ציטוט מויקיפדיה.

אין שום דבר בקרוסים של הרמקולים של ה30K שלך שמחייב 6 ק"ג של אפוקסי.

אולי בגלל שהם עולים 30K אז כל רמקול צריך לשקול לפחות 100 ק"ג וחיפשו דרכים להעלות את המשקל ובדרך לתת איזה שקר/הנפצה על זה שזה עוזר לרמקולים, זה טוב להם, המצאת המאה, לא יקרה להם כלום ככה כי החלקים מוגנים על ידי האפוקסי המהולל.

יש לי חדשות בשבילך, רמקולים איכותיים מלפני 20-30 שנה מחזיקים יופי כשהחלקים הם איכותיים. (אה, ואין בהם 800 קילו של אפוקסי)

לך תמכור בבקשה רמקולים 6*9 איכותיים ומצויינים של אודיובאן

ייבוא אישי !! שיא האיכות ! מגנט ענק !

פורסם

מה שאני מרגיש כאן זה באמת כעס עצור - עצירות שמשתחררת לה בבום לפעמים.

מה שאני חושב זה שלמישהו כאן כנראה יש עיניים ירוקות והמפלצת הירוקה האמיתית - זה לא ניר...

אני יכול לאמר על ניר את הדברים הבאים:

אגו מנופח? - אולי קצת, כן, יכול להיות

אבל

שלא ישתנה לי, שלא ישבר לי :-D

אוהב אותו בדיוק ככה, עם חוש ההומור הייחודי שלו, עם הנסיון הרב שלו בתחום הזה.

אני יכול לאמר ששמעתי עשרות אולי אפילו עשרות של מאות של מערכות - עד היום מבין כל אותן מערכות שאני יכול לספור על יד אחת, המערכות ששמעתי אצל ניר הן מנותני התוצאות הטובות ביותר אפילו אם יש אי שלמויות - הבן אדם הזה יודע לכוון.

הבן אדם הזה יודע לבחור רכיבים.

הבן אדם הזה יודע מה הוא עושה!

אני יכול לאמר שאם כל הנסיון שלי שיש לי במהלך השנים - אני תמיד דואג להגיע למפגש ולקבל כיסוח קטן או גדול מניר ואז לכוון מחדש, כי הוא באמת נקודת ייחוס נהדרת לכוון מערכות.

אנשים כמו ניר, לאון, אליקו, אלי, עופר דותן, איתמר, רזי - תמיד פוגעים בול במקומות הבעיתיים במערכת

וזה קורה אחרי שחלקם משדרגים למערכות כמו מערכת מבוססת תסיסס מלא או סלסטרה VA

וזה גם קורה אחרי שחלקם משנמכים מערכות ממגבר מפלצת של ZED לרמקולים פשוטים של מוראל על הגברה מקורית ומישהו אחר עם מגבר סיני פשוט ורמקולים של KLM למשל...

ועדיין - ההבנה שלהם באודיו רק הולכת וגדלה.

אבל מה שנשאר קבוע לאורך התחום הזה הוא שמיצוי הפוטנציאל גודל בצורה ממשית ובאופן מוכח ככל שהציוד טוב יותר - לא בהכרח יקר יותר אבל טוב יותר.

אני יכול לאמר שאני הראשון שהעז ללכת על מגבר קלאס D מלא לסט קדמי שישה ערוצים ואני לא חושב שטעיתי ואני גם לא חושב שיש לי צורך אחרי שרכשתי את המגבר הזה להשקיע עשירייה על מגבר קלאס AB או קלאס A שיתן לי תוצאות דומות או אולי טיפה טיפה טובות יותר

אבל עדיין - המגבר שקניתי עלה קרוב ל4K... וזה עוד היה בגלל שהוא מפס הייצור השני מיד לאחר האב טיפוס.

אבל אני שומע מערכות שיש בהן רכיבים מעולים ואני שומע מערכות שבהן יש רכיבים טובים עד סבירים ואני שומע מערכות שיש בהן רכיבים פשוטים מאוד.

המשותף לכולן היום - שמכולן ניתן לקבל תוצאה שתוציא חיוך על הפרצוף

השונה בין כל המערכות האלו הוא שברגע שממצים מהם את הפוטנציאל בצורה נכונה - המערכות עם הציוד הטוב יותר שלרוב הוא גם יקר בצורה מחרידה - מנצח פעם אחרי פעם אחרי פעם.

יש היום רכיבים זולים מאוד בתחום הרמקולים שנותנים תוצאות יוצאות מן הכלל - אבל מדובר ברכיבים שהם ממש נמר בעור של כבש, רק שלרוב יש איתם בעיה אחת - הם לא מיועדים לאודיו בסביבת רכב.

אפשר למצוא היום רמקולים זולים שיתנו תוצאה פנטסטית, אבל בתחום ההגברה זה עדיין לא קורה לצערי, כדי להביא מגבר באמת טוב וחדש עדיין צריך להשקיע היום סכומים של 2K ומעלה לפי מה שאני רואה.

נצמדתם לדוגמא של החיווט בזמן שכל מה שחשוב שם באמת זה העובי של החוט ביחס לחומר שממנו הוא עשוי ושהציפוי יהיה עמיד לעינויים.

לא ברור לי על מה כל המהומה -

אם אתם באמת כל כך בטוחים שאין שום צורך להשקיע ברכיבים כאלו או אחרים - למה שלא תוכיחו את זה?

עריכה - צ'רי - עוד משהו קטן - אתה יודע שמודולים של אודיוקונטרול ל4XS היום נמכרים בארץ בסכומים שבין 90 שקלים ל120 שקלים?

בעוד שמדובר בגשרי נגדים שעולים כאן בארץ פחות מ2 שקלים ליחידה?

זה שחברה מוכרת רמקולים שעולה 1K אחרי פס יצור שלם ב30K זה בדיוק אותו הדבר - זה חוסר הידע שאנחנו משלמים עליו בהרבה מאוד מקרים.

יש מקום בו הפער בין תמורה למחיר הוא מגוחך פשוט ואלו הם מקרי הקיצון.

המגבר שאני משתמש בו - הלוויתן - עשוי מרכיבים מאוד פשוטים סה"כ אבל שווי המגבר בארצות הברית הוא 700 דולרים ולמה זה? כי אתה משלם כאן על ידע, על טכונולוגיה - לך תמצא עוד מישהו שיודע להרכיב מגבר אודיו עם ספק כוח מנוהל הספק???

על זה משלמים...

מגבר של אודיסון תסיסס שיכול למתג בין קלאס A מלא לבין קלאס A\B עם קדם מגבר קלאס A - על זה אתה משלם, על זה שזה אודיסון - אתה משלם גם וזה ברור אבל זה חלק מהעניין.

אבל האם המגברים האלה נותנים את התוצאה שלהם? בהחלט כן.

האם ניתן למצוא מגברים זולים יותר שיתנו את אותה התוצאה או שלא נוכל לפחות להבדיל במבחן עיוור? - לדעתי, בהחלט כן אבל עדיין יהיה מדובר במגברים הרבה יותר יקרים וטובים מאלו שאתה מדבר עליהם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ממש נמנעתי מלהגיב בשרשור הזה אבל יש לי רק מילה אחת לומר על ההתנהלות שלך צ'רי, איכס.

זה באמת עובר כבר כל גבול, אם יש לך לתרום משהו לדיון, בבקשה אבל ירידות כאלו סרות טעם לא רק שלא מוסיפות כלום אלא שהם כל כך ירודות שבאמת חבל להתייחס אליהם.

אני מכיר את ניר כבר מס' שנים ובאמת יש לו יכולת כתיבה פנומנאלית אבל אגו מנופח? הגזמת חבר. הוא הראשון שיקפוץ לעזור, עם בעצה שתמיד קולעת בול ועם באמצעות דברים אחרים. יכולת הכתיבה מגובה באמת בניסיון שבא לידי ביטוי בשטח ולא רק בציטוטים מפורומים כאלו או אחרים שמאחוריהם אין ולו טיפת ניסיון מעשי.

אין לי ידע תאורטי רב בסאונד או חשמל כך שמבחינה תיאורטית לא אוכל לחוות דעה אבל מבחינה מעשית עם מס' רב מאוד של מגברים, רמקולים והרבה מאוד מערכות אוכל לומר שאין מה לעשות, מגברים יקרים יותר, שמתוכננים ובנויים טוב יותר לעולם ישמעו טוב יותר בתנאי שהכיוונים נכונים.

נכון ברמה מסוימת העלות לא מצדיקה את הפרש המחיר, השיפור יהיה קטן יחסית לעלות אבל ההבדל לעולם יהיה קיים וזה נכון לכל אלמנט במערכת.

אלי

פורסם

1+ לאלי.

בכל שדרוג של המערכת אצלי אני מתייעץ עם ניר והוא תמיד שמח לעזור ואף מעבר לכך ואני תמיד נדהם מהידע הרב שיש לו.וכל זה ללא "אגו " כהגדרת החבר צ'רי ואין מה לעשות מי שלא יודע לחבר ספק 12 וולט עדיף שישתוק בנושאים קצת יותר מורכבים.

ולדיפורס שרשם שטויות לא רק על נושא הוואטים והמגברים אלא גם השמיץ אתר כמו DTOWN שנמצאים שם אנשים כגון נמר לוי (שמאמריו בתחום האודיו מתפרסמים לא רק בארץ אלא גם בחו'ל)יאיר. ואורי ו ועוד...ותמיד שמחים לעזור ולייעץ לכל דורש בידע ובמיקצועיות מדהימה הייתי אומר סייג לחכמה שתיקה.

פורסם

כניראה שהריבים האין סופיים והאלימות המילולית באים בעקבות החום הכבד והבלתי ניסבל שפקד את אזורינו לאחרונה

גם ב-DTOWN נפתח שרשור בדיוק על הנושא הזה:

http://www.dtown.co.il/forum/15634-%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95-%D7%9C%D7%91-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99%D7%95.html

פורסם

אני לא חושב שזה קשור לעומס חום - אני חושב שזה קשור לחוסר מעש ויותר מידי זמן מול המקלדת :lol:

וחסך מיני... :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דבר ראשון , תעשו לי טובה. הבן אדם הראשון שהתחיל לקחת את זה לפאן אישי זה אדון LANOSFORCE עם ה " תנו להם לצאת עם לסת פעורה ועיניים שיצאו מהחורים שלהם אחרי השמעה אחת במפגש של מערכת שיש בה את הרכיבים שהם חושבים שזה מיותר לרכוש... :cool: " אהבי את ה"להם" ... כי מסתבר שאנחנו בני אדם מסוג אחר.

ואז זה המשיך עם MONSTER שכמובן ציטט אותי והתחיל להשמיץ על כמה שאני " מקשקש ולא מבין כלום " וכמה שאני חלאת אדם . זאת גם לא הפעם הראשונה שהוא עושה את זה , זה נראה לי שזה פשוט מטרת חייו . ואז אתם מדברים על " כעס אישי מודחק " עוד ... מה מגדיר זאת טוב יותר מלחפש תגובות שלי מ 2006 ?!

אז בבקשה ממכם , תעשו לי טובה ... אני לא פניתי אישית לאף אחד ואילו אתם פוגעים בנימה האישית .

לא השמצתי את DTOWN. אמרתי שלטעמי זה סגנון אחר של אנשים.

לא אכפת לי איך MONSTER בחיים , אני לא מבין כיצד זה רלוונטי . כל מה שרלוונטי זה מה שהוא רושם , למה לרדת לפן אישי ?

אם אתם חייבים לחפור הודעות של אנשים מ 2006 בשביל האגו , להגן על החברים שלכם ( בדיוק כמו שצ'רי אמר שיטת ה"מלך אמר" ) ולעוות כל דבר שמישהו אחר אומר אז תדע לך AUDIO KING שגם שרשור דומה נפתח ב HOMETHEATER .

ולא סתם נפתח , נפתח על ידי ( למרות שב DTOWN לא על ידי ) כי אני מנסה להבין איך יש פשוט שני קבוצות בעולם הסאונד , קבוצת ה"וואט זה וואט" ושוברי המיתוסים וכאלה ששונאים את הוודוו האודיופילי שפוקד את העולם בשנים האחרונות וקבוצה שניה , האודיופילים שיקנו כבלים ב 7500 ש"ח ויתנו להם הרצה של 400 שעות .

יש הרבה אתרים לקבוצה הראשונה , עם אנשים שפשוט אוהבים סאונד בלי כל ה"וודוו".

כל אתרי ה DIY , אם זה DIYAUDIO , HTGUIDE וכל אתר אחר , עם אנשים מאוד מבינים בתחום ושנים של ניסיון , אנשים כמו גו'ן מ ZAPHAUDIO שיש לו מספר קיטים למכירה ב MADISOUND ... אפילו MADISOUND עצמו לא נשלט ע"י ה"קבוצה השניה" כל כך ...

ויש את הקבוצה השניה שלפחות בארץ לפי דעתי כל האתרים בנושא שייכים אליה ללא יוצא מן הכלל.

אנשים לא נחשפים לדברים אחרים , ל"מציאות" כמו שאני אגדיר ( כמובן מישהו בהמשך יעוות את זה... ) בגלל הרבה סיבות , כנראה בגלל חוסר מקורות. לאנשים בארץ אומרים פיוניר הם אומרים פיוניר , כמו שאמרתי מקודם מדוע אתם חושבים שכל ילד וכל אדם שלא מבין הרבה בנושא מכיר מה זה פיוניר ויודע שפיוניר דולפינים הכי טוב ? וסאב של פיוניר או סוני זה הכי בומים ? כי זה עובר מפה לאוזן , זה פרסום.

לקבוצה הראשונה אין שום אינטרס , הם מעוניינים לשמוע מצויין בלי להוציא הון תועפות . והם מצליחים ... אם זה לבנות רמקולים ב 500 דולר שנשמעים טוב יותר מרמקולים ב 5000 דולר , כנ"ל מגברים וכדומה.

לקבוצה השניה יש אינטרס , כי אם בן אדם קונה משהו יקר הוא יהיה חייב להגן על הרכישה שלו , זה סוג של אגו.

זה מאוד קשה לא להאמין שמה שיקר יותר לא טוב יותר , במיוחד בתחום הזה.

וכמובן היצרנים עצמם של הדברים ה HI END היקרים להחריד שמנסים בכל הכוח להשתיק אנשים שרק אומרים את המילה " מבחן עיוור " מאז תחילת המילניום כנראה ... כי פעם זה לא היה ככה.

אני לא יודע מי צודק ומי לא , אבל אני יודע שיש עובדות שאתם בכוח מתווכחים איתם ומעוותים אותם לטובתכם.

יש מבחנים עיוורים שעושים צחוק מכל אודיופיל , כמובן שאף אחד לא מדבר עליהם אף פעם ועל הסטטיסטיקה של התוצאות שלהם שמתבססת על רנדומליות. יש ממש קצת מידע בנושא כי אנשים מנסים להשתיק את זה.

אז ב HOMETHEATER פתחתי שרשור בלי לנסות לריב עם אף אחד בשביל לראות מה הם חושבים :

http://www.hometheater.co.il/vt118805.%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%A9%D7%9E%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%95-%D7%94%D7%93%D7%91%D7%A8

זה התפתח למריבה יחסית ( אני לא קשור! :) ) בין שני ה"קבוצות" אבל היו דברים חכמים שנאמרו משניהם.

אחד המנהלים אמר משהו מאוד חכם :

"הויכוח, לדעתי, הוא לא האם יש הבדלים או לא (בצורה גורפת) אלא קודם כל מה ההגדרה של כל אחד לגבי "מהו מגבר".

אם מישהו מגדיר מגבר כ"רכיב אשר אמור לקחת סיגנל חלש ולהגדיל אותו ללא שינוי שמיע" אל מול מישהו שמגדיר אותו ש"רכיב אשר מגדיל את האות" (ולא אכפת לו מה הוא עושה לסיגנל כל עוד זה נשמע לו טוב), הרי שהויכוח הוא ויכוח סרק כי הנחות היסוד שונות.

ממש כמו שיש ויכוח על כבלים האם יש הבדלים. קודם צריך להסכים מה ההגדרה של "כבל".

יש שאומרים "כל דבר שמחבר בין שני רכיבים במערכת" ולא ממש אכפת להם איך ומה הוא עושה לסיגנל, העיקר שזה יישמע טוב יותר ויש כאלה שמגדירים את זה ככל דבר שמחבר בין רכיבים ללא שינוי בצליל..... "

לטעמי לקבוצה הראשונה יש יותר הוכחות ויותר עובדות מדעיות לצד שלהם.

וחוץ מזה זה נשמע הגיוני יותר. הכי קל זה לבוא ולהגיד "מה פתאום שטויות" , אבל מה שמצחיק זה שבכל זאת במבחנים עיוורים ( המילה האסורה אצל אודיופילים ) אף "גאון" לא מצליח להגיד מה נשמע טוב יותר או מה בכלל הוא שומע ... כי מגבר שעובר סינון אות מסויים שישמע FLAT ישמע בדיוק אותו דבר כמו מגבר אחר , זאת עובדה שמוכיחים אותה שוב ושוב ושוב , ועדיין אנשים מסרבים להבין והם זורקים תאורטיות חשמל ופיסיקה לאויר מבלי להבין שהבעיה היא שבכל זאת לא שומעים את זה .

זה מה שאני חושב ועד עכשיו אני רואה יותר ויותר ביסוס לזה ( והרבה אנשים מפורסים בתחום מסכימים לזה , כמובן אתם לא תתייחסו לזה ותתעלמו מזה כי הם חכמים יותר ממכם אז כיצד יתכן הדבר ... נכון ? אנשים כמו גו'ן מ ZAPH כמו סקוט בוואלדה כמו העורך הראשי של SOUND ON SOUND אחד המגזינים הכי גדולים לסאונד ועוד רבים , גם בארץ יש מספיק אנשים כאלה )

אני ניסיתי להבין אם נכון הדבר גם בתחום הרכב , שרוב המגברים הם בדיחה ביחס למגברים לבית.

אני עדיין אנסה להבין כי מגברים לרכב הם לא מגברי כוח "טהורים" של להגביר אות , הם לוקחים אותו ומעוותים אותו בכוונה בשביל להישמע טוב יותר , חם יותר , קר יותר וכדומה בשביל למכור , הם סוג של INTEGRATED עם קרוסים ועם טוויקים ואופציות ... ולמרות הכל אני בטוח שאין פה אדם שיכול לעשות מבחן עיוור של להגיד מספר פעמים רצופות לאיזה מגבר הוא שומע עכשיו אם שניהם על GAIN מכוון כמו שצריך , שניהם עם אותו הווליום בדיוק ושניהם אחרי עיבוד אות מסויים שיגרום להם להוציא סאונד "FLAT" כמו שאומרים , מגבר SUNDOWN פשוט , לא דומבוס , מול איזה מגבר שאתם רוצים .... שיהיה בעל נתונים זהים יחסית של עוצמה DF וכל אלה ...

אם זה המבחן הזה http://www.tom-morrow-land.com/tests/ampchall/index.htm שאף אדם עוד לא עבר אותו ב 20 השנה האחרונות .

אם זה זה http://gizmodo.com/gadgets/calling-bullshit/james-randi-offers-1-million-if-audiophiles-can-prove-7250-speaker-cables-are-better-305549.php שאפילו החברה MONSTER עצמה מתעלמת מקיום המבחן הזה ...

יש עוד רבים , רבים ש"אודיופילים בשאיפה " שמצטטים חרטוטים מ WIKI על EPOXY לקרוסים מתעלמים מהם.

כמו שאמרתי על הנייר אפשר להוכיח הכל , אבל האוזן לא תשמע.

באמת אם אתם לא מסוגלים לדבר כמו בני אדם אז אל תגידו כלום ... נורא מציק , מדוע ב HOMETHEATER אף אחד לא ציטט הודעות שלי מ 2006 ? כמעט אף אחד לא לקח את זה אישית.

בזמנו אפילו פתחתי שרשור שהלך ככה , מגבר כוח א' - 100 RMS ופחות מ 1% עיוות בכל התדרים

מגבר כוח ב' כנ"ל . מגבר כוח ב' עולה פי 9 , מה ההבדל ? :) התגובות היו מצחיקות כי אנשים סיכמו ביניהם שההבדל הוא שלמגבר ב' יש קייס אלומיניום חרוט יפה ולדים כחולים , כי מבחינה מדעית אין שום הבדל .

מה שהכי מצחיק זה אנשים שחושבים שהם מסוגלים לשנות את חוקי הפיסיקה :)

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

דיפורס

כשאתה כותב לניר - אנשים כמוך... זה אישי...

ותפסיק כבר להשוות בין דיבורים על כבלים לבין דיבורים על מגברים.

הוודו של הכבלים ידוע ומוכר - גם לאנשים מהקבוצה ה"שניה" כמו שאתה מתאר את זה.

בין כבל לבין מגבר יש עוד לוח שלם והיט סינק מלאים באלמנטים שמשפיעים על התוצאה הסופית.

כמו שכבר נאמר לך - וואט זה וואט - אבל איך מגישים לך אותו זה כבר עניין אחר לגמרי.

ומבחן עיוור דווקא נועד בכדי לשבור מיתוסים ובכדי לשבור את הפלצנות של ה"עליתה" של האודיופילים שאתה כל כך מתעב.

שוב - אם אתה כל כך חושב שאין שום טעם להשקיע מעבר למגבר של JBL1004 למשל - אז תקנה מגבר JBL 1004 שיבושם לך ושתהיה רק מרוצה.

אבל אם אחרי זה אתה תחליף את הJBL שלך באיזה TRU סילבר או סלסטרה RA (אולי אפילו FA) או ARC מסדרה בינונית או ממפיס וכך הלאה - ואתה תראה בעצמך שבאותו הגיין על מגברים שיכולים להיות אפילו חלשים יותר אתה דווקא תקבל תוצאה טובה יותר אתה אולי סוף סוף תבין שוואט זה וואט - אבל THD, חיתוך תדרים וסינון רעשים ודאמפינג פאקטור והפרעות באופן כללי הם הרבה יותר חשובים

כל הגורמים האלה למעט הוואטג' הם אלו שבונים מגבר והופכים אותו מסתם מגבר סביר למגבר טוב עד מעולה ואולי אפילו פנומנאלי.

כמו שכבר ציינתי - יש מגברים שבאמת בנויים מרכיבים פשוטים - איתמר תיקן לא מזמן מגבר של ג'נסיס אחרי השקעה של אולי 40 שקלים בכל המסביב ובכל זאת הוא תיקן את המגבר הזה כי הוא ידע שהוא יתן תוצאה פשוט טובה יותר מכל מגבר אחר שבנוי מאותם הרכיבים הפשוטים והזולים שיש בג'נסיס הזה...

וואט זה וואט אבל וואט זה לא הכל, זה למען האמת כמעט כלום ואולי אחד הנתונים האחרונים שצריך להביט בהם אלא אם כן יש סיבה לקחת מגבר חזק יותר ממגבר אחר.

מה שמצחיק זה שבתחומים אחרים יש השוואות מאוד דומות וברור לכל האנשים מה ההבדלים -

עשו בטופגיר השוואה בין BMW סדרה 6, פורשה ועוד שתי מכוניות נוספות שאני לא זוכר מה הן.

הפורשה 911 היתה חלשה כמעט בחצי בכוחות הסוס שלה ממכוניות אחרות ועדיין הביצועים של היו טובים יותר הודות לשאסי בעיצוב יותר חכם ומתלים יותר טובים.

בוא נאמר שכוחות הסוס הם וואטים במקרה הזה...

אתה מביט על מגבר מנקודת מבט של ילד וכל מה שאתה רואה זה כוח\וואטים - בדיוק כמו באדי בילדר נפוח שיוצא למסלול ריצה ומגלה שהוא לא יכול לרוץ 500 מטר בלי להתעלף...

Pioneer TS-X150

פורסם

מה יהיה?!

אם בא לכם, תלכו מכות במפגש הבא :) כל טענה היה שגוייה כל עוד לא מוכך על ידכם אחרת. מוכך = מוסבר מבחינה פיזית, כל עוד מדובר על משהוא שמתרחש במציאות, ולא ברמה נפשית.

JBL VS CELESTRA?

מה העלות לייצור של מגבר?

- פיתוח

- רכיבים

- ייצור\QA

- שיווק

לJBL כל הסעיפים האלו הם הרבה יותר זולים, אז באותו מחיר של מגבר, JBL יכול לייצר משהוא הרבה יותר טוב מסלסטרה.

מה היחס של עלויות השקעה על אותו מגבר של שני חברות? לא ידוע, אך אני חושב שממש גדול => מגבר של סלסטרה הוא יותר יקר לא בגלל רכיבים איכותיים, סכמה יותר מתקדמת, איכות כוללת טובה יותר... לא, הוא יקר בגלל שיקר לייצר אותו.

אז באמת, יכול להיות, שמגברים של סלסטרה וJBL זהים מבחינת איכות אם לא גרועים מJBL. כנ"ל גם כל חברה אחרת שמייצרת מוצרים זולים יחסית בכמויות קטנות.

מצד שני יכול להיות שJBL סתם מנפחים את המחיר. אך מניסיוני עם חברות אודיופיליות, החברות האלו מנפחות את המחיר ברמה הרבה יותר מטורפת...

למשל. DIYER ממוצע לעולם לא יצליח לבנות מגבר של JBL מאותם רכיבים וסכמה באותה עלות שהוא יכול לרכוש את המגבר בחנות.

לאומת זות, כל DIYER ממוצע יצליח לבנות מגבר של מותג אודיופילי יקר ממוצע במחיר נמוך מהעלות של מגבר, מאותם רכיבים וסכמה.

[under construction]

פורסם

סטאס - השתמשת במגברים של JBL?

אני השתמשתי במגברים פשוטים שלהם ואני יכול לאמר לך שבהגברה של סאב וופרים ומידבאסים אפילו מידים הם היו טובים, להוציא מהם תוצאה טובה בתחום הגבוה - מעולם לא הצלחתי.

היו לי מגברים של קיקר שהאילייט היה נשמע עליהם מצויין בעוד המערכת ברכב ליסינג היתה נשמעת טוב.

מעבר לZED שהערוצים שלו הם באותו סדר גודל של וואטים

150 מוצהר 190 בפועל לזד

125 מוצהר 183 בפועל לקיקר

ואין מה להשוות בכלל בתוצאות - עולם אחר לגמרי.

המגבר היחידי שהיה לי מבית הרמן תעשיות (JBL, אינפיניטי והרמן קרדון ביחד) היה הקאפא 52A שאותו אני שומר עד היום.

יש הבדל מובהק בין מגבר פשוט של JBL לבין מגבר מסדרה יותר גבוהה שלהם

אז תלוי איזה JBL אתה משווה לאיזה סלסטרה, לאיזה טרו, לאיזה ג'נסיס לאיזה אודיסון

כי כן - גם לJBL יש מגברים מעולים וכן, גם הם עולים בהתאם.

וכן אני מסכים איתך לגבי דבר אחד - המחיר מנופח ללא פרופורציות ככל שעולים בסדרות.

Pioneer TS-X150

פורסם

בכל מצב יש סיבה לקחת מגבר חזק ככל שאפשר לקחת . איזה סיבה יש לקחת מגבר חלש ?

גם טוויטרים ישמעו טוב יותר על מגבר 200 RMS אם מכוונים אותו בהתאם כי הוא לא עובד על 100% תפוקה , זה בריא יותר לאלמנט ולמגבר.

לא כדי לרכוש מגבר על נקודה. כי תשיג את אותה התוצאה בהרבה פחות. פשוט אין צורך.

מי שחושב אחרת מצחיק , פשוט לרכוש מגבר חזק ככל שניתן עם נתונים סבירים ושיהיה אמין.

רק על השם TRU או GENESIS משלמים כ 40% מהמחיר בלי קשר לרכיבים בכלל.

זאת הסיבה היחידה שנכנסתי לדיון , כי כותרת של "מגבר סינפוני במחיר "מציאה" של 600 דולר" מצחיקה אותי

וההשוואה של כוחות סוס ברכב לוואטים היא אבסורדית , כשהמטרה של מגבר היא כל כך פשוטה וברורה המטרה של רכב היא מורכבת הרבה יותר עד לרמה של סמל סטטוס גם כשהוא לא נוסע ... איזה השוואה מוזרה .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

*הלכתי לחבר את המונו שלי לטוויטרים*. הוא 900W, אז האיכות תהיה בשמיים.

שווה לחבר טוויטרים בגישור? או באום אחד?

[under construction]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...