Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני חודשיים בערך הייתי צריך להחליף מנוע למאזדה 323 96' שלי, המוסך סידר לי מנוע מיובא מיפן שאמור להיות בן שנתיים.

אחרי ההחלפה הוא גם עשה לי טיפול והכנה לטסט, וחודש אח"כ לקחתי אותו לטסט (עבר חודש בין הטיפול לטסט עצמו).

בטסט נכשלתי על זיהום אוויר, אין לי את הנתונים מולי אבל הלמבדה היה גבוה מאוד (אני חושב סביב 1.15),

ה- CO היה 0.58 בסל"ד גבוה ו- 1.3 בסל"ד נמוך, חריגות מטורפות.

המוסכניק שלי הציע לשים BK44, שמתי וכמעט רוקנתי את המיכל, ובטסט החוזר ה- CO ירד ל- 0.36 ול- 0.53 (כמעט תקין, עדיין לא לגמרי) אבל הלמבדה לא השתנתה.

לקחתי אותו שוב למוסך, החליף לי אגזוז עליון (לא נגע בממיר), בטסט החוזר הלמבדה הייתה תקינה אבל ה- CO בסל"ד נמוך היה 0.58 (בסל"ד גבוה היה תקין).

עוד פרט חשוב, שמתי לב אחרי כמה שבועות מההחלפה שהמנוע קצת משתעל מדי פעם, זה לא היה קורה לפני ההחלפה.

יש למישהו רעיון מה לעשות? נמאס לי כל הזמן להיכשל טסטים, ואני ממש לא רוצה להחליף ממיר אם לא צריך, המוסכניק טוען שזה כמה אלפי שקלים.

האם יכול להיות שהמנוע שהוא מכר לי דפוק, וזה מה שגורם לבעיה? אולי יש בעיה אחרת, שנובעת מההחלפה (נכנס אוויר מאיפשהו?) או בלי קשר להחלפה?

כל עצה תתקבל בברכה, כי אני כבר אובד עצות.

תודה רבה,

עדו

פורסם

זהו, סוף פסוק?

האוטו אף פעם לא זיהם בעבר, בכלל. לא יכול להיות שהחלפת המנוע הרסה משהו, או שהמנוע עצמו היה בעייתי?

פורסם
אהלן,

לפני חודשיים בערך הייתי צריך להחליף מנוע למאזדה 323 96' שלי, המוסך סידר לי מנוע מיובא מיפן שאמור להיות בן שנתיים.

אחרי ההחלפה הוא גם עשה לי טיפול והכנה לטסט, וחודש אח"כ לקחתי אותו לטסט (עבר חודש בין הטיפול לטסט עצמו).

בטסט נכשלתי על זיהום אוויר, אין לי את הנתונים מולי אבל הלמבדה היה גבוה מאוד (אני חושב סביב 1.15),

ה- CO היה 0.58 בסל"ד גבוה ו- 1.3 בסל"ד נמוך, חריגות מטורפות.

המוסכניק שלי הציע לשים BK44, שמתי וכמעט רוקנתי את המיכל, ובטסט החוזר ה- CO ירד ל- 0.36 ול- 0.53 (כמעט תקין, עדיין לא לגמרי) אבל הלמבדה לא השתנתה.

לקחתי אותו שוב למוסך, החליף לי אגזוז עליון (לא נגע בממיר), בטסט החוזר הלמבדה הייתה תקינה אבל ה- CO בסל"ד נמוך היה 0.58 (בסל"ד גבוה היה תקין).

עוד פרט חשוב, שמתי לב אחרי כמה שבועות מההחלפה שהמנוע קצת משתעל מדי פעם, זה לא היה קורה לפני ההחלפה.

יש למישהו רעיון מה לעשות? נמאס לי כל הזמן להיכשל טסטים, ואני ממש לא רוצה להחליף ממיר אם לא צריך, המוסכניק טוען שזה כמה אלפי שקלים.

האם יכול להיות שהמנוע שהוא מכר לי דפוק, וזה מה שגורם לבעיה? אולי יש בעיה אחרת, שנובעת מההחלפה (נכנס אוויר מאיפשהו?) או בלי קשר להחלפה?

כל עצה תתקבל בברכה, כי אני כבר אובד עצות.

תודה רבה,

עדו

תבדוק אם המכונאי שלך ביטל לך במהלך החלפת המנוע את הטרמוסטט, מה שיכול לגרום למנוע לא להגיע לטמפ' עבודה תקינה ואז ל-CO להיות גבוה.

לדעתי זו בעיה של טמפ' עבודה לא תקינה או ממיר עייף.

פורסם
תבדוק אם המכונאי שלך ביטל לך במהלך החלפת המנוע את הטרמוסטט, מה שיכול לגרום למנוע לא להגיע לטמפ' עבודה תקינה ואז ל-CO להיות גבוה.

לדעתי זו בעיה של טמפ' עבודה לא תקינה או ממיר עייף.

הייתי רואה את זה גם בבדיקה, לא? בזמן הבדיקה בודקים גם טמפ' מנוע, ואצלי היא הייתה תקינה.

פורסם
הייתי רואה את זה גם בבדיקה, לא? בזמן הבדיקה בודקים גם טמפ' מנוע, ואצלי היא הייתה תקינה.

זה לא בדיוק נכון, יש מכוני טסטים שלא בודקים טמפ' מנוע אלא מכניסים ידנית למחשב. כמו כן זה לא מודד את הטמפ' שהמנוע באמת צריך להיות בו אלא יש להם סף מינימום של טמפ' שלא לכל המכוניות זה מתאים, יש כאלה שעובדים בטמפ' קצת יותר גבוה.

• תוכן חדש...