Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכי מומלץ? סופרב!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי כתבה שמישהו כתב בצורה משעשעת ומעניינת על הסופרב שרכש, מכיוון שגם אני רכשתי כזו, אני מתחבר לכל מילה.

ועשיתי קופי פייסט.

http://cafe.themarker.com/topic/1537677/

Skoda_Superb_item.jpg

האוטו נרכש לפני שלושה חודשים לערך, 4000 ק"מ עד כה. כל יום הוא הופך לחדש יותר.

לאחר בדיקת כל המתחרות, לרבות מונדאו עם המראה הביזארי והלא הרמוני (מה הקשר בין הפרונט לאחורי האוטו הזה, לא ברור), תוך פסילת הסיטרואן עם ה-AL4 והמנוע העתיק ההופכים אותה למיושנת, לאחר בחינת האקורד החדשה המחייבת את הרוכש להסתפק במעט תמורת ממון לא מועט וללא בחינת המאזדה 6 המיותרת (לאחר שבעבר היתה לי 6 2300 שהועפה אחרי שנה) - הסופרב מתבררת כאלטרנטיבה היחידה.

יחידת ההנעה היא הנאה צרופה, כמוה ניתן למצוא רק באחותה, הפאסאט, העולה הרבה הרבה יותר ונותנת הרבה הרבה פחות.

מנוע ה-TSI, בו מתקבל המומנט החל מ-1500 סל"ד ולא שוכח אותך גם לקראת ה-6000 לצד תיבת ה-DSG כפולת המצמדים הופכים את כל העסק למעניין ביותר וייחודי. דבר כזה לא קיים בשום אוטומוביל שלא מבית VW עבור מנועים בסדר גודל כזה, ואף גדולים יותר (מוזמנים לבחון את הלה קרוס החדשה מול הסופרב. תחזרו להעביר דאחקות).

ההחלפה המהירה מהילוך ראשון לשני אולי מתישה לעתים, אולם בקלות ניתן להעביר למצב S, או אז אין מכונית בסביבת מחירה, אשר תוכל להתקרב לשני האגזוזים החינניים שלה. 8.5 שניות 0-100 ק"מ זה לא פיקציה. מדוד על השעון. צריכת הדלק מוזרה אף היא - נהיגה רגועה ולא כשאתה בקריז, מציבה את השעון של כ-12.5 ק"מ/ל'.

עכשיו נכנסים לאוטו ומגלים שם את ההבדל הגדול בין מכונית (מונדאו, מאזדה, הונדה וכיו"ב) לבין בית. דגם האלגנס ששולף לך מהכיס 20,000 ש"ח נוספים לעומת הדגם "העממי" יותר (Ambition) משלמים את עצמם די מהר. ריפודי עור משולבים אלקנטרה, אוסף כפתורים מקובצים, 9 כריות אוויר (כנראה שאחת מהן היא גם מגן ביצים, לא ניסיתי), מערכת חניה אוטומטית (יש גם בלקסוס, אתם מוזמנים), מרווח פנים מוזר בגודלו החריג לנוכח רוחק סרנים מקובל (למונדאו רוחק סרנים גדול יותר, אך אתם מוזמנים להשוות. איך סקודה עשו את זה, לגרמנים הפתרונים. הם טובים בפתרונות, הגרמנים, אתם יודעים), מערכת תאורה עוקבת פניות, מראות מתכנסות (כמקובל), מערכת שמע לא רעה בכלל, מחשב דרך משופצר - והכל מתופעל מגלגל הגה סקסי לגמרי, 3 זכרונות למושב הנהג, מושב הנוסע (רצוי נוסעת) חשמלי אף הוא, כרית גג מתכווננת חשמלית גם לגובה (פטנט גם וייחודי לא פחות) - כל אלו, הופכים את הדבר הזה למכונית סלון המתומחרת כמכונית "מנהלים".

למעשה, אין שום השוואה רלבנטית בין הסופרב אלגנס לבין מתחרותיה במחיר. יש לזכור, כי מול הדגם היוצא של הסופרב, הרי זה הנוכחי מתומחר בכ-80,000 ש"ח פחות, ולכן נעשית באורח טבעי ההשוואה הלא הגיונית הזו.

לראיה, שרי הממשלה הוזמנו לבחור בין האודי A6 לבין הסופרב 3600. חלק נכבד מהם אכן בחר בה. דגם ה-1.8 TSI שונה אך ביחידת ההנעה, אך זו נהנתנית הרבה מעבר לטוב מאוד. ה-3600 של שרינו היא כלי נשק ולא מכונית - על מי הם יורים? (-:

בקיצור, אם לא הובן עד כה - סופסופ אני מבסוט.

בשיחת רמזור עם נהג סופרב אחרת, הוא אמר לי בחטף שעבר מסדרה 5 לסופרב ואין מצב שהוא מחליף. לא היה לי מה להגיד לו ולריב למי יש יותר גדול, אז כל שנותר היה לומר היה "אם כבר היית אוונגארד, למה הצבע המכוער הזה?". הוא נסע בסופרב כסופה. שלי יפה יותר, שהיה ברור!

בעיה אחת גדולה יש באוטו הזה - הפיצ'רים הרבים שיש בה (לרבות מקום למטריה רטובה בדלת האחורית משמאל) גורמים לך לוותר על המועקה של קריאת ספר הרכב ולקוות שתסתדר איכשהו עם הדברים שם מבלי להיות בוגר קורס. אני התייאשתי כבר בתחילת הספר עם ההסבר על התנאים השונים של מערכת התאורה למצבים המשתנים של מזג האוויר ומצב הרוח של מישהו איפשהו. הקסנון עובד? מסתפק בזה. ופרק האורות הוא באות א'. אל הפרק של תא המטען עם הקשירות והכפתורים אין סיכוי גדול שאגיע. זה פשוט מדופדפ עד לאות ת'. אני מעדיף להנות מהעניין. והנאה כהנעה - לסופרב לא חסר.

אה, ולא לשכוח את הפטנט הרשום על שם הסופרב בעניין הדלת האחורית - ברגיל, תא המטען נפתח כרגיל. מכונית ארבע דלתות לכל דבר ועניין. לחיצת כפתור אחת, הבהוב של איזו נורה, ואז הופכת הסופרב להצ'בק עם דלת חמישית, אשר מובילה אל תא מטען מספיק דיו לשם אפסון גופות מבלי לקפח את נוחותן. אמורות לנוח על משכן בשלום, לא כך? אוקיי, הסופרב דואגת גם לזה.

אז מומלץ?

הכי!

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם

גם משיחות שלי עם לקוחות שרכשו סופרב,לרבות אחד ששוחחתי איתו ממש הבוקר

אין ספק שהיא מכונית מעולה.

חסרונה היחיד הוא תדמיתה האנמית משהו,והעובדה שלעדר הישראלי אין אופן מיינד לרכבים כאלו.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

עם כל הכבוד לסופרב, זה עדיין רק רכב "מנהלים" או משפחתית גדולה, זה הכל!. איכות החומרים לא מתקרבת לשום רכב סאלון, וההוא שעבר מסדרה 5, זה באמת כי רק נגמר הכסף, אין בכלל מה להשוות בין שתי המכוניות. נכון, היא נותנת הרבה אבזור יחסית לכסף, אבל זה כל הסיפור כולו. מרווח מאחור? מה חזרנו 20 שנה לאחור? כל אמריקאית ממוצעת של פעם הציעה יותר מרווח וגם לרוחב. כמה פעמים ראיתם מעל 2 נוסעים ברכב? זה נשמע כמו גאדג'ט, "שיהיה" לא כי באמת צריך את זה. רוצים סופר מרווח? קנו מיני וואן.

המושבים מלפנים, מאוד צרים יחסית למתחרות ולמרות אפשרויות הכיוון, הם פשוט לא נוחים מספים וודאי לא מפנקים, עם תמיכה חסרה לירכיים . מאחור, אין סוף מרווח לרגליים, נכון, אך גם שם המושב קצר מידי, וקשה מידי.

אין ספק, מבחינת תמורה בקרב המשפחתיות הגדולות, הסופרב אכן נותנת יותר מהמתחרות, אך לא בכל תחום!.

יום ראשון אבצע נסיעת מבחן ואשמח לכתוב את הרשמים שלי מהרכב, רק פשוט אל תהיו מצחיקים ותגידו, זו אודי A6, רק זולה יותר, כי היא לא, היא פשוט לא רכב פרמיום!.

פורסם

נכון שזה אוטו עם הכי הרבה אבזור, והביצועים הכי טובים, ובאמת הייתי ממליץ לאבי לקחת אותו, אבל...

הרכב מכוער, ומזכיר את הסקודות הפשוטות יותר.

פורסם

רכשתי לפני חודשיים את הדיזל 2ליטר המפוארת,אין לי מה להגיד הנאה צרופה האוטו הזה פשוט כיף עם נוחות נהדרת ומלא גדגטים מגניבים,מנוע נפלא(הוולנטיין עובד שעות נוספות)ומרווח פנימי מדהים פשוט כיף.

:evil:
פורסם

בלי קשר לזה שיש לנו סקודה בבית(ובכלל שאני אוהב את הסופרב החדשה) הרכב הזה פשוט מצוין בכל בחינה. רק דבר איכזב אותי, לאחרונה שמעתי על סופרב אחת(1.8 TSI) המנוע כבה באמצע נסיעה. בינתיים הרכב במוסך והלקוח מחכה לתשובה מהמוסך(חבר) חשבתי שזה קורה רק ב-VW.

פורסם

תכננו גם לרכוש סופרב חדשה אבל בעקבות כל ההפתעות האחרונות מבית VAG בקשר למנועים והשירות של היבואן החלטנו לרדת מזה לבינתיים.

בכללי רכב מרשים ומפנק מאוד מהתרשמות שלי

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

רכב נחמד והכל,אבל להשוות אותו לסדרה 5 אני חושב שיש "טיפה" הבדל בין ה2.

ולהגיד שהמונדיאו לא רכב יפה זה סתם זלזול אני אישית חושב שהוא רכב יפה מאוד+מהנה לנהיגה.

אבל בסופו של יום הייתי הולך על הסופרב בגלל שהיא נותנת יותר.

הכי חשוב שתהנה מהרכב.

פורסם
לאחרונה שמעתי על סופרב אחת(1.8 TSI) המנוע כבה באמצע נסיעה (...) חשבתי שזה קורה רק ב-VW.

סקודה היא בעצם VW, מספיק לפתוח את מכסה המנוע וזוג האותיות האלו חרוטות בכל חור, שלא נדבר על המדבקות על הצינורות והפנסים עם הסמל של פולקסווגן ואוודי.

בקיצור אני לא מופתע שתקלת כיבוי המנוע מתרחשת בסקודה ובפולקסווגן ביחד, ועוד יותר לא אופתע אם היא תתרחש גם בסיאט ואוודי.

• תוכן חדש...