Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילוי תיבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהוראות יצרן של הסאב שלי כתוב למלא את התיבה 75-100 אחוז צמר.

מה היתרונות מה החסרונות?

האם זה מיועד לתיבות גדולות אם קטנות יותר? כלומר ממליצים על תיבה 20 ליטר, עקב אילוצים אבנה תיבה של 15 ליטר בלבד.

פורסם

תריץ חיפוש מהיר הנושא ניתחן דק דק.

בגדול אפשר לסכם שצמר וכול ה"מילויים" למינהם בסה"כ אמורים לדמות שטח תיבה גדול יותר בשמיעה.

תחכה לעוד כמה חברי פורום שיתקנו אותי אם אני טועה,אבל אני כמעט בטוח.

אבל תוכל להיות בטוח שעם הצמר בתיבה או בלי הצמר בתיבה-אני בספק אם בכלל תרגיש הבדל.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

לפי דעתי יש הבדל יש פחות החזרה של גלי קול מהתיבה

אצלי למשל היו לי מדפיים בלי מילוי ואחרי שמיליתי הבאס הפך ליותר רך ופאנצי

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם

"במקרה והגלים מסתובבים בצורה חופשית בחלל הארגז, עם הזמן האוויר שבפנים מתחמם והופך קשיח יותר.כדי למנוע את התפעה ממלאים את הארגז בחומרים בעלי כושר ספיגת חום גבוה יותר (צמר גפן, סינטפון, חומרים סיביים אחרים). החומר הממלא את הארגז סופג כמות חום גדולה בהרבה מזו הנספגת ע"י האוויר בלבד. כך יורדת טמפ' האוויר וגדל הנפח המדומה של הארגז. במציאות מביא השימוש בחומרים ממלאים להגדלת הנפח המדומה של הארגז בכ-10% עד 15% בהשוואה לנפח הגיאומטרי. זהו התפקיד העיקרי של חומרים ממלאים בארגזי סאב-וופרים. "

מצאתי סיבה באתר אחר :)

בפורום דווקא לא מצאתי הרבה חומר על זה תחת "מילוי לתיבת סאב".

מאיפה אני מביא צמר יעודי לזה?

פורסם
לפי דעתי יש הבדל יש פחות החזרה של גלי קול מהתיבה

אצלי למשל היו לי מדפיים בלי מילוי ואחרי שמיליתי הבאס הפך ליותר רך ופאנצי

אוקיי,מה הייתה מידת התיבה שלך והסאב שלך?

אני מאמין שההשפעה מישתנה בין סאב לסאב וכך גם בין תיבה לתיבה (במיוחד ההבדל בטיבה אטומה ופתוחה).

בתיבה קטנה כשלו אני לא מאמין,שוב,שיהיה לו הבדל פלאי שיעשה לו קסמים בשמיעה או משהו דומה,אבל תמיד טוב לבדוק.

תבדוק ואשמח אם תחזור אליונו עם רשמים מהניסיון הזה.

ולגביך פותח השרשור,זה נכון הציטוט שהבאת לנו-אבל זכור שזה משתנה בנפחים שונים של תיבות.

את הצמר הזה או כל תחליף אחר למילוי התיבה אני מאמין שתוכל למצוא...אולי בכל רפדיה שמכבדת את עצמה (אבל אני לא בטוח לגבי זה...) תחכה להמלצת של חברי הפורום.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

בוקר טוב

glansfor צודק שאת הצמר הקרילי תוכל למצוא ברפדיות

היות והכמות שאתה צריך היא ממש קטנה אני הייתי מציע להציץ בצפרדע של הרפדיות לקראת אמצע היום אני כמעט בטוח שתמצא מספיק חומר לטובת התיבה

בגדול אני חושב שזה לא הכי נחוץ

כמו כן היות ואתה גם כך מייצר תיבה עם נפח קטן ממידות יצרן לא הייתי מקטין עוד יותר את חלל התיבה עם החומר

נכון שהיצרן מבקש מידת נפח של 20-25 ליטר

אני מציע לך לבדוק את האופציה של הגדלת התיבה במעט

כמו כן לטובתך משחק העיניין שהיצרן ממליץ על מילוי של צמר בתוך התיבה (ז"א שנלקח בחשבונם הפסד נפח עקב מילוי צמר) לכן אתה תוכל לפצות קצת על החסך בנפח בעזרת הימנעות ממילוי התיבה

זו דעתי ""המקצועית""

אם תשאל לגבי דעתי ההדיוטית שמגיעה ממקום של "הרחוב" ומהכרותי את המוצר אז אומר לך שהסאב יעבוד נפלא ומדהים גם עם תיבת 15 הליטר וגם אם לא תמלא בה כלום (מה שכן אבקשך להקפיד על איטום מלא של התיבה והדבקה חזקה)

אשמח אם תשתף אותנו בתוצאות לאחר ההתקנה

שבת שלום

דרור

פורסם

מילוי התיבה בפוליפיל, אינו מקטין את נפח התיבה, אלא להיפך.

מכיוון שהוא משפיע על תנועת האוויר בתיבה וגם על הטמפ', למעשה הסאב "מרגיש" או יותר נכון מתקבל נפח מדומה שהוא כביכול גדול יותר.

פיזית, נפח של תיבה לא יכול לגדול ללא הגדלת התיבה, אבל שינויי הטמפ' ומהירות תנועת האוויר משפיעים על התוצאה בתוך התיבה.

בשורה התחתונה זה יכול לעזור מאוד.

מנסיון זה גם משפיע על תגובת הבאס, יש שיפור בדיוק ויש שיפור במהירות התגובה.

לא לצפות לניסים, אבל להזיק זה בטח שלא, כי זה דבר שעלותו זניחה אפילו רק לשם הבדיקה לראות אם זה משפיע.

under construction..

פורסם

בשמחה דרור.

יש בתגובתך חצי-צדק.

כי זה נכון, נםח התיבה לא יכול לגדול מעצמו, ואם מכניסים לתוך התיבה משהוא הנפח למעשה קטן.

מצד שני, התנאים שנוצרים בתיבה לאחר המילוי הם שונים.

האוויר שדוחף הסאב בתוך התיבה יוצר חום, זאת בנוסף לחום הנפלט מהתנועה של מנוע הסאב עצמו.

ברגע שממלאים את התיבה בחומר סופג כמו פוליפיל וכו', תנאי הטמפ' משתנים כתוצאה מהחומר הנוסף.

למעשה, מה שקורא זה שהאלמנט שמנגן בתוך התיבה "מרגיש" או יותר נכון להגיד מקבל נפח מדומה שהוא מעט גדול יותר מהנפח המקורי.

ולכן בכל מקרה תהיה השפעה.

בנוסף, מהירות תנועת האוויר שונה בתוך התיבה.

בשורה התחתונה זה יכול לעזור, ולפעמים גם לא.

העניין הוא, שרק לשם הנסיון ניתן לעשות זאת, כי העלות של זה ביחס לתועלת אם תהיה היא זניחה מאוד.

אז למה לא לנסות?

מנסיוני, זה כן עוזר, בחלק מהפעמים מאוד מורגש ובחלק לא.

אגב, אצלי ברכב הסאב יושב בתיבה שכל הדפנות הפנימיים שלה מצופים ספוג ביצים אקוסטי, מאותו סוג שמשתמשים בו בחדרי ואולפני הקלטות.

השינוי היה מאוד מורגש, בעיקר בדיוק של הסאב ובעיקר במהירות תגובה(למרות שהדיוק נובע מהמהירות תגובה).

under construction..

פורסם

היי ניר

אני מסכים איתך לחלוטין ובמאת האחוזים שהכי נכון זה לנסות את הסאב עם המילוי ובלי ואז להחליט

מה גם שעלות חומר המילוי היא זניחה (כמו שציינתי ניתן למצוא המון חומר אקרילי באזור הרפדיות אפילו ללא חיוב)

אבל עדיין כעיקרון וכמשהוא שלמדתי מפי אחד מהאנשים שאני מעריך יותר בענף הזה (אני מניח שרוב הצעירים לא ממש מכירים אותו) ושמו ניר נורי, שמילוי התיבה אכן יוצר אולי את השינויים שאתה מדבר עליהם אבל הוא גונב נפח מהתיבה

בכל אופן אחלה סופ"ש

דרור

פורסם

תודה על התגובות.

יש עדיפות לסוגי חומרים אותם עליי לחפש?

אני מקבע אותם בתוך התיבה או פשוט מניח אותם?

מזה פוליפיל ? יש לי בבית צמר סלעים צהוב כזה לבידוד קירות גבס, הולך?

• תוכן חדש...