Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברצוני להחליף רצועת תזמון ברכב (פיג'ו 306, '97, 1600) ויש לי מספר שאלות:

1. האם חובה להחליף גם את המותחן, ואם לא מה בדיוק צריך לבדוק כדי לוודא שהוא תקין?

2. איך לכוון את המתח ברצועה? (בהיינס טוענים שצריך ציוד אלקטרוני מיוחד של פיג'ו, שאני מניח שברוב המוסכים איננו, ולפיכך קיימת שיטה בדוקה ובטוחה למתיחה ללא כלי זה?!)

3. עצות נוספות, טיפים לתהליך כולו כולל החלפת משאבת המים, וכד'

תודה רבה על עזרתכם!

נ.ב. לא מדובר במותח מהסוג המתכוונן אוטומטית.

פורסם
שלום רב,

ברצוני להחליף רצועת תזמון ברכב (פיג'ו 306, '97, 1600) ויש לי מספר שאלות:

1. האם חובה להחליף גם את המותחן, ואם לא מה בדיוק צריך לבדוק כדי לוודא שהוא תקין?

2. איך לכוון את המתח ברצועה? (בהיינס טוענים שצריך ציוד אלקטרוני מיוחד של פיג'ו, שאני מניח שברוב המוסכים איננו, ולפיכך קיימת שיטה בדוקה ובטוחה למתיחה ללא כלי זה?!)

3. עצות נוספות, טיפים לתהליך כולו כולל החלפת משאבת המים, וכד'

תודה רבה על עזרתכם!

נ.ב. לא מדובר במותח מהסוג המתכוונן אוטומטית.

1. לא חובה, אבל בהחלט מומלץ. אתה מחליף טיימינג פעם בשלוש שנים, חבל שהמותחן ידפק עוד שנה וחצי שנתיים, נכון?

2. שיטה ללא ציוד אלקטרוני, לסובב את הרצועה בחלק הכי ארוך, ושהיא תסתובב עד 90 מעלות ולא יותר.

3. תכניס, תוציא, לפעמים המשאבה יוצאת רק בכוח (הרבה כוח) ומתפוררת.

4. תבדוק מצב מחזירי שמן של הגל ארכובה וגל הזיזים. אם יש חשש לעייפות/הזעה, תחליף!

בהצלחה.

פורסם

האם אפשר להסתפק בדיקת נזילות שמן חיצונית, ולפרק את גלגלי הארכובה והזיזים רק אם יש נזילה? או שכדי לבדוק זאת צריך לפרקם בכל מקרה? ושוב תודה.

פורסם
האם אפשר להסתפק בדיקת נזילות שמן חיצונית, ולפרק את גלגלי הארכובה והזיזים רק אם יש נזילה? או שכדי לבדוק זאת צריך לפרקם בכל מקרה? ושוב תודה.

אין צורך לפרק גלגלת גל ארכובה וגל זיזים כדי לראות אם הם נוזלים.

זאת שאלה קצת מטרידה אם אתה שואל כזה דבר לפני שאתה הולך להתעסק עם הרצועת תיזמון.

מחז"שים, או שנוזלים או שלא.

פורסם

תודה על עזרתך יוגב! תנוח דעתך, אין צורך להיות מוטרד... הכל תחת שליטה :wink:

אותי הטרידה המחשבה האם אגלה נזילה לאחר שפירקתי את רצועת התזמון... ולהישאר תקוע בלי מחז"שים חליפיים. אם כדבריך אז אזהה נזילה מיד לאחר שאפרק את כיסויי הרצועה. שוב תודה וערב טוב.

פורסם

קודם לכל מחזירים מקוריים לא עולים יקר. והעליון הוא מבנה קצת דק ומיוחד, לא מומלץ לשים חליפיים.

אני מניח שמדובר בTU זה מנוע קל מאד לעבודה המותחן עולה גרושים, ברמת העיקרון ההוראות של פגו זה מוט קצר 10ס"מ, ועליו משקולת 14 KG בריבוע של המותחן איפה שמסובבים אותו תעריך את הלחץ. דבר נוסף לא צריך לפתוח בורג מרכזי בפולי.

אם אתה לא מחליף מ"ש.

ואזהרה אל תקנה מותחן מתוצרת סינית הם קורסים מהר וגורמים נזקים כבדים. שאף אחד לא יספר לך סיפורים האיכותי עולה 60 ש"ח.

אם המנוע מרעיש כאילו הוא בוכה, זה מתיחה חזקה מדי של הטיימינג.

פורסם

המנוע אכן TU (קוד: NFZ)

לגבי המותחן חיפשתי מקורי ולא מצאתי, אז קניתי של GMB (יפני) בלב שקט.

אם תוכל להרחיב נא את ההסבר לגבי המוט והמשקולת, לא הבנתי מה בדיוק הפרוצדורה?

• תוכן חדש...