Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אני סטודנט צעיר וטפרן שרוצה סופסוף להתחדש ברכב משלי, אבל יש כמה אבלים גדולים...

-אני צריך אוטו כמה שיותר אמין(אין לי אף אחד במשפחה שמקושר למוסכים או אפילו מבין במקצת ברכבים אז אני המטרה הכי קלה למוסכניקים שיסבירו לי שאני צריך "מקבורטור" בעשרת אלפים שקל כי ה"ג'יבוגרטנום" שלי לא עובד)

-התקציב שלי הוא בערך עד 20 אלף שקל פלוס מינוס, כמובן שעדיף שכמה שיותר לכיוון המינוס:)

-הביטוח שלו לא ירקיע שחקים(אני אמנם בן 23 אבל יש לי רישיון רק שנה וקצת...)

וכמובן כמובן, שהאוטו יהיה זול לתחזוקה מבחינת דלק, חלפים וכו'...

אם יש מצב שאתם עם ההמלצות אומרים לי כמה בערך יצא לי לבזבז על ההוצאות אני אשמח מאד!!!

מבחינת השימוש הרכב לא אמור להיות "סוס עבודה", נסיעות קצרות(אני גר בפ"ת ולומד בבר אילן אז הרדיוס הכי רחוק שאני אגיע איתו יהיה הרצליה בצפון ורחובות בדרום) ואני גם לא הולך להשתמש יותר מידי באוטו(האוטו נועד ליציאות, לנסוע לחזרות עם הלהקה בת"א, אפילו לדעתי אני לא אסע איתו לאוניברסיטה כי באוטובוס זה יותר קצר לי בפקקים של גהה)

אודה מאד למי שיענה לי:)

פורסם

על מנת לקבל עזרה, עליך לציין האם אתה מעוניין בגיר רגיל או אוטומט.

פרטים נוספים שכדאי לציין שיאפשרו לתת לך תשובות ממוקדות יותר : האם חשוב לך גודל הרכב, נפח מנוע, מספר דלתות, תצורה(האצ'בק). אם הפרמטרים לא משחקים תפקיד מבחינתך, זה בסדר.

כמו כן, אם מדובר בנסיעות מזדמנות וקצרות, אפילו בסביבה עירונית/פקוקה לעיתים, כנראה שצריכת הדלק לא משמעותית מדי (למרות שאתה מבקש נקודתית צריכת דלק נמוכה).

לעניין התקציב, ללא קשר לסוג הרכב שתרכוש, תשאיר לפחות כ-2500 ש"ח ליישור קו מכאני לאחר הרכישה. במקרה הכי קיצוני תגלה שהרכב במצב מעולה ואין צורך להשקיע בו כספים. אבל זה המקרה הנדיר.

בהצלחה !

פורסם

ממליץ להתמקד ברכבים כאלה כמו שרייד מסוף שנות 90' תחילת 2000. היא זמינה בגירסת הצ'בק עם מנוע 1.3 או סדאן 1.5 (עדיפה לטעמי).

אם ידני בא בחשבון, אז פונטו אופצייה טובה, מדובר ברכב הרבה ויתר טוב בתור רכב משרייד ברוב המובנים. באופן כללי ממליץ לבצע חיפוש, על רכבים האלה יש הרבה מאוד מידע בפורום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מעדף רכב אוטומטי, מבחינת תצורה לא כל כך איכפת לי

מבחינת גודל, שמע אני מעדיף לא איזה קופסת סרדינים, אני בחור די גדול בגובה(נגיד בפיאט אונו אני בכלל ל אנכנס חחח) אבל אני גם לא רוצה איזה אוטו שיטרך מנוע מפלצתי

לגבי הדלק, זה משהו שאני אצטרך לשלם בעצמי, ובתור סטודנט אני מעדיף שזה יהיה כמה שפחות, גם נסיעות מזדמנות בסופו של דבר אוכלות דלק, ואם זה יהיה בכמה מאות שקל בחודש פחות אז מה טוב:)

פורסם

תוסיף לרשימה אפלאוז, היא יותר מרווחת משרייד. יש לה מנוע 1600 ומחיר יחסית נמוך. כמובן שככל שרכב גדול יותר, כך לרוב יש יותר מרווח בפנים ולרכב גדול יותר גם מנוע בד"כ בהתאם. זה יכול לבוא לידי ביטוי בצריכת דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חבר'ה יש לי שאלה...

עם כל זה שאני סטודנט טפרן כרגע יש לי סכום של כסף שאני יכול להשקיע, מה שאני מפחד הוא הכסף שאני אצתרך לבזבז בקבוע על האוטו... אני מסוגל לארגן עוד קצת כסף ולהעלות את התקציב לאיזור ה20 25 אלף... מה אתם אומרים ה5-10 שקל האלה באמת יהיו שווים את זה לטווח הארוך(3-4 שנים)? או שאם כבר מחפשים בסיסי אז 15 זה מספיק?

ועוד שאלה, עד כמה ההבדל בין אוטומט לידני הוא גדול? מבחינת דלק ותקלות, כי בגדול הרצון שלי לאוטומט הוא די מפינוק, פשוט בחיים לא נהגתי על ידני(חוצ מהדיזל שנסעתי עליו בשיעורי נהיגה) ואני קצת נרתע מזה אבל בגדול אני לא איזה ילדה בת שנתיים, אם זה באמת הבדל כזה גדול אני פשוט אתרגל:)

פורסם

בתקציב כזה אפשר לקנות איביזה שנת 2000~2001. עדיף ידני מבחינת אמינות וצריכת דלק.

פורסם

כדאי מאוד שתתרגל לרעיון של רכב ידני, גם אני סטודנט ובהתחלה כשחיפשתי רכב רציתי גיר אוטומטי, אמ'מה הבנתי שגיר ידני יותר חסכוני, יותר זול לתיקון וגם הרכב עצמו יהיה יותר זול. בסופו של דבר אתה מתרגל לגיר.

ד"א לדעתי גם הרבה יותר מהנה לנסוע על גיר ידני, אתה באמת מרגיש שאתה עושה משהו.

לגבי הרכב עצמו, יש מספיק בתקציב הזה של 14-20 אלף ש"ח, כדאי שתתחיל לחפש מודעות, אל תנעל על דגם ספציפי ואל תקפוץ מהר על כל "מציאה", התהליך יכול לקחת כמה חודשים, אבל אם אתה באמת מוצא רכב שמור מבן אדם אמין, זה שווה את זה.

פורסם

אוקי..איזה רכב ידני הייתם ממליצים לי בתקציב של 15-18K?

דיברתי עם מישהו שהוא מוסכניק, הוא הציע לי לא להתקרב למכוניות שיש להן יותר מ150 אלף ק"מ, עד כמה זה קריטי?

פורסם
דיברתי עם מישהו שהוא מוסכניק, הוא הציע לי לא להתקרב למכוניות שיש להן יותר מ150 אלף ק"מ, עד כמה זה קריטי?

עוד לא היה לי רכב עם קילומטרז' כ"כ נמוך. עד כמה קריטי שקילומטרז' נמוך, הכל תלוי משנתון. לרכב בן 8~10 הקילומטרז' סביר.

אני מכיר משפחה שיש להם שני רכבים. שם שומרים בפנאטיות על קילומטרז'. כאשר הם רוצים לעשות נסיעות ארוכות, לוקחים רכב עם פחות קילומטרז'. :shock::lol:

פורסם

מה אתם אומרים על פיג'ו 206?

דנית תחילת ה2000 יוצא משהו באיזור ה20K, שווה להתקרב או שלא שווה את ההפרש של הכמה אלפי שקלים מהאקסנטים למיניהם?

• תוכן חדש...