Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצטברו אצלי מספר שאלות. ביצעתי חיפוש על הראשונה ולא מצאתי כלום, אז הנה:

1. ברשימת משרדי הרישוי חסרות הרבה מאוד ערים באזור המרכז - תל אביב? הרצליה? רעננה? כפר-סבא? לעזאזל - הייתי משוכנע שבכפר סבא יש משרד רישוי... בכל מקרה, אני רואה שרובם פתוחים רק סביב 4 שעות בבוקר - מה רמת העומס שלהם? כמה זמן מחכים בתור בממוצע? האם מישהו מכיר משרד רישוי באזור המרכז שבו אין עומס היסטרי?

2. אני מעוניין לבצע את המהלך הבא, תקנו אותי בבקשה אם יש לי טעות פאטאלית בכל שלב שהוא: לסבא שלי יש רכב בן 18 שבדיוק נגמר לו הטסט. במקום למכור אותו, נקפיא את הרישיון במשרד הרישוי (אי אפשר במקום אחר, נכון?), נחכה שנה וחצי. קצת לפני שהרכב צריך לעבור טסט בגיל 20, נבטל את ההקפאה, נשלם טסט לחצי שנה (כי זה רכב מיושן, נכון?), נלך למוסך לבצע בדיקת תקינות, נתקן מה שצריך, אם צריך, כדי להביא אותו למצב מעבר טסט, נעביר טסט במכון רישוי, נחכה שהרכב יהיה בן 20 בדיוק (או שמהרגע שיש לו טסט זה כבר נחשב 20 שנה?). נגיש בקשה לגריטה, נשלח את הרכב לגריטה, נקבל 3000 שקלים ואת ההחזר על הטסט ושלום על ישראל. מה אתם אומרים?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סתם משהו שעלה לי בראש, לא עדיף להעביר אותו טסט עכשיו ולנסות למכור אותו בקצת יותר מ3000, במידה והוא במצב שמאפשר להשתמש בו , מאשר לחכות שנה וחצי , לתחזק אותו כדי שלא ייכנס לבלאי גבוה, ורק אז למסור אותו לגריטה.

לפי מה שהבנתי ,תוכנית הגריטה גם ככה מגמגמת מפאת חוסר תקציב, לך תדע אם תהיה בכלל התוכנית הזאת עוד שנה וחצי.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

1.מנסיוני משרד הרישוי בבני ברק (רח' הלח"י) די סביר ולפעמים אפליו מפתיע במהירותו.

2.האם כבר נגמר לך הטסט? אם כן לדעתי אתה לא יכול להפקיד , אם עוד לא נגמר רוץ להפקיד לפני שיגמר.

כדי להפוך רכב לאספנות סופרים לפי שנה קלנדרית ז"א שרכב שיוצר ביום האחרון בשנה בעצם יכול להיות אספנות כבר בגיל 29 .

כל הרכבים שיוצרו לכל אורך 1980 כבר יכולים להירשם כאספנות מה1/1/10 אני נוטה להאמין שאותה שיטת ספירה נהוגה גם בגריטה.

בכל מקרה זה לא אמור לשנות לך , אם תגרוט אותו עוד כמה חודשים קדימה או לא .

בכמה אתה יכול למכור את הרכב עכשיו ? קח בחשבון שכל ביקור במשרד הרישוי עולה כסף , הטסט יעלה ויעלו גם התיקונים מכך שעמד שנתיים וחצי , יעלו לך ימי עבודה בסידורים שבנושא .

זה עדיין כל כך משתלם ?

אגב איזה רכב זה?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

סבא שלי נזכר מאוחר מדי - הטסט כבר נגמר. זו פיאט אונו שהמחירון שלה נמוך מ-3000 ואני לא מצפה לקבל עליה יותר. להעביר עכשיו טסט יעלה 800-900 שקלים לפני "הכנה לטסט" שעלולה לעלות אפילו יותר. ואז יש את ההתמקחות עם הקונה הפוטנציאלי... בקיצור - אין סיכוי לראות מזה יותר מ-1000 שקל (אפילו שהאוטו במצב טוב - 100000 ק"מ בלבד ונוסע יפה). לפי השיטה שתיארתי אני מרוויח 3000 פחות כמה שיעלה להכין אותו לטסט (שוב - המינימום של המינימום) פחות מאות בודדות למשרד הרישוי.

בנוגע לתוכנית הגריטה - אני מקווה שהיא תישאר. אין לי פתרון יותר טוב. כרגע אין לה תאריך סיום.

לפי מה שהבנתי גם כשנגמר הטסט אפשר ללכת להפקיד. למישהו יש מידע מדויק שאומר אחרת?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הקפאתי בעבר לרכבי את הרישיון אחרי שהטסט נגמר (כשלושה חודשים אחרי שנגמר).

לא יודע איך זה עכשיו, אך את הפעולה הזאת עשיתי לפני כשנה.

JEP.

פורסם

אפשר להקפיא רישיון גם אם לא שולמה האגרה.

במקרה שהאגרה לא שולמה - מרגע ההקפאה נעצר החוב. אם מתום הטסט חלפה תקופה כלשהי עד לרגע ההקפאה, אזי נשאר חוב יחסי שאותו יצטרכו לשלם בעת ההפשרה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

טסט לאונו שנת 92 עולה 800 ש''ח , לדעתי זה חצי מזה, חבר שלי שלח לגריטה פיאסטה 86 וקיבל עליה 250 ש''ח , ככה שגם אם תהיה תוכנית הגריטה , אני לא בטוח שאתה תקבל 3000 ש''ח, אלא אם כן בדקת את זה ואתה יודע בוודאות.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני לא מבין כ"כ לאן אתה חותר. האם אתה רוצה להפטר מהרכב? אם כן אז תמכור אותו למרבה במחיר. לחפש קומבינות כמו שרשמת יובילו אותך רק להוצאות גדולות יותר בעתיד.

קודם כל אני מקווה שיש לך מקום להעמיד את האוטו כי ברחוב אתה ממש לא יכול להעמיד את הרכב (העיריה פשוט תגרור אותו ותחייב אותך בקנסות יותר משווי הרכב). בנוסף יכול להיות שבשביל להעביר את הרכב טסט לאחר שנה וחצי שהרכב עמד תצטרך להשקיע הרבה כסף. אני קניתי בעבר רכב מטופל מאוד שעמד שנה וחצי ורשימת התקלות הייתה ארוכה מאוד (מנוע, מפלג, חוטי הצתה, פלאגים, שמנים וכו').

בקיצור, רד מזה, פרסם את הרכב ביד2 ללא מחיר, כאשר יתקשרו אנשים תגיד להם שיבואו קודם לראות את הרכב ולאחר מכן תדברו על המחיר. הראשון שיגיע אלייך תנסה להוציא ממנו כמה שיותר ותגיד תודה שפטרנו מעונשו של זה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
טסט לאונו שנת 92 עולה 800 ש''ח , לדעתי זה חצי מזה, חבר שלי שלח לגריטה פיאסטה 86 וקיבל עליה 250 ש''ח , ככה שגם אם תהיה תוכנית הגריטה , אני לא בטוח שאתה תקבל 3000 ש''ח, אלא אם כן בדקת את זה ואתה יודע בוודאות.

החבר שלך כנראה מכר את הרכב לפירוק, לא שלח אותו לגריטה. בגריטה משלמים לך 3000 ש"ח, לא משנה מה דגם הרכב ומאיזה שנתון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

את הרישיון ניתן להקפיא במקפיא בבית או במשרד הרישוי. לצרכיך עדיפה האפשרות השניה

טיול קיץ בבוקר לאריאל. מדהים באמת שאין בשום עיר כמו הרצליה /רעננה/כפר סבא.

התוכנית שלך נכונה אבל יש בה אימים לא מעטים והראשון שבהם , האם תוכנית הגריטה לא תגרט בשלב כלשהו.

פעם בחודש תניע את הרכב כך שלא יהיו לך בעיות מיותרות כאשר תוציא אותו מההקפאה

אם תןכנית הגריטה תשאר אני מעריך כי ישאר לך יותר כסף בתוכניתך מאשר במכירה במצב הנוכחי כך לפחות לפי דבריך מהמחירון.

אני מתפלא על "כבוד " השמאי יצחק לוי שלא נותן ביטוי לכך במחירוניו בו תמצא מכוניות שנת 90 ומטה במחירים מתחת ל 3K הזוי כמו כל המחירון שלו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
? כפר-סבא? לעזאזל - הייתי משוכנע שבכפר סבא יש משרד רישוי...

סיפור אופיני למשרד התחבורע !

לפני שנים ראש העיר בכפר סבא רצה לשפר את השרות לתושבים והגיע להסכם עם משרד התחבורע שהעיריה תממן את המקום והמאבטח ומשרד התחבורע יתרום פקידה במשרה חלקית.

הסידור הזה פעל די הרבה שנים עד שמשרד התחבורע הודיע על "יעול" וקצץ את הפקידה בכפ"ס.

חבל שככה מתנהל משרד ממשלתי.

יהודה

פורסם

אני חושב שיש הגיון בכך שרכב נוסע יתומחר נמוך יותר מהתמורה עבור גריטה.

התמורה עבור גריטה היא כדי לתמרץ לגריטה ועקרונית היא אמורה להיות גבוהה יותר מערך ראלי (לפחות של חלק ניכר מהמכוניות בנות ה-20 ומעלה).

לתמחר פחות מ-3,000 זה למעשה להראות לבעל הרכב רק כיוון אחד שמשתלם יותר. יכול להיות שבמקרה הזה, יש הבנות בין המדינה לבין לוי יצחק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר אתה זקוק לחופשה בלונדון / סילברסטון:-o

אני בעל הרכב .איזה אינטרס יש לי למכור לך ב 1000 לפי מחירון יצחק כאשר המדינה נותנת לי 3000.

המדינה קבעה רצפה והמחיר בשוק יכול וצריך להיות שווה או גבוה ממחיר זה. הורד מהמשוואה את תוספת הטרחה הקטנה שיש לך בנוהל הגריטה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המדינה נותנת 3,000 ש"ח כדי שתשבית רכב נוסע שמבחינתך הוא בעל פוטנציאל תקלות גבוה.

מי שקונה רכב בעל פוטנציאל כזה לא אמור לשלם 3,000 ש"ח, אלא 1,000 ש"ח + שיריון לתיקונים.

גם מכונית אספנות ברמת תצוגה ומתחוחזקת כראוי, היא בעלת פוטנציאל תקלות גבוה.

יש מדינות שבהן התמריץ להשבתת רכב הוא גבוה יותר ובכל זאת תמצא מכוניות שנמכרות במחיר נמוך יותר. בחלק ממדינות אלה התמריץ לא מתקבל ככסף אלא כזיכוי לקניית רכב חדש.

אם לא ידעת, גם בארץ דובר על כך שיקבלו 4.000 ש"ח למי שימיר את הפיצוי הכספי בנסיעות בתח"צ. אין לי מושג אם זה יצא לפועל, אבל בהנחה שכן (כנראה שמקבלים רב-קו טעון) הרי זה לא המדד שיקבע שמחיר הריצפה הוא 4,000.

מצד שני, יש כאלה שאצלם התמריץ גרם לירידת ערך הרכב: מישהו עם רכב שהיה שווה 5,000 שקל חודשיים לפני תחילת הגריטה, נתקל בתשובות של אם לא תמכור עכשיו ב-3,000 אז בעוד חודשיים תגרוט ב-3,000 אבל 5,000 לא תקבל.

.

• תוכן חדש...