Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד טרם שככו הדי חגיגות המאורות מאחור, וצריך להמשיך עם הפנסים הראשיים.

כאשר קניתי את הטנדר שלי, מערכת התאורה בו הייתה בחסר. הפנסים הראשיים לא היו ואילו האחוריים היו שבורים, כמדומני. באותה התקופה עוד לא היה לי את הידע שיש היום ולא היה פיברקלאב ומסיבה זו, כאשר מצאתי את תורמת החלקים, שמחתי שבה מורכבים החלקים החסרים. מאז, כידוע, נפתרה מצוקת החלקים, אבל בכל זאת התפנתי לפרק את הפנסים הראשיים של התורמת ולו רק בשביל ללמוד את דבר ההרכבה והפירוק שלהם. למעשה, כך גם יכולתי לבחור את הטובים שבין החלקים הכפולים שהיו לי ולהכינם להרכבה.

בבקשה:

1. הפנסים הראשיים, כפי שהיו מורכבים בתורמת.

2. אחרי הפירוק שלהם, כך נראה בית הפנס. מצד האחורי...

3. ומהצד הקדמי. אז כמובן שהחלקים הטובים נכנסו למקצה ניקוי, שפשוף וקרצוף ובסיום התהליך...

4. כך נראה בית הפנס.

5. ואלו הם תושבות הפנסים עצמם - לפני הניקוי והצביעה.

6. אותם חלקים - בתום התהליך.

7. התופסן של הפנס עצמו וטבעת הקישוט החיצונית. היו לי מגוון טבעות חיצוניות ומאחר שהן לא היו מורכבות בתורמת, הזיהוי כלל תהליך לא קצר של ניסוי ותהיה, ניסוי וטעיה...

8. אז אחרי שזוהו הטבעות הנכונות, החלקים בעלי הציפוי ניקל עברו ניקוי מסיבי. בסיום ההתאמה, יתכן שאשלח אותם לציפוי מחדש.

המשך יבוא...

דצמבר 2 022.jpg

דצמבר 2 023.jpg

דצמבר 2 024.jpg

דצמבר 2 025.jpg

דצמבר 3 006.jpg

דצמבר 3 009.jpg

דצמבר 3 014.jpg

דצמבר 3 015.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אחרי שגמרתי להכין את חלקי הפנס השונים, הגיע גם זמנם של הרפלקטורים. מהם, בלי עין הרע, היו לי הרבה. גם אלו שירדו מהתורמת, וגם עוד איזה סט אחד או שניים שהשגתי עם הזמן וגם כמה שקיבלתי מפיברקלאב. אז בשקט-בשקט יכולתי לשבת ולברור את הסט הכי טוב, נקי ומושלם עבור הטנדר. שאר הרפלקטורים יעברו למחסן פיברקלאב ויעזרו לדגמי סוסיתא/רום להם הרפלקטורים הללו מתאימים - שזה פחות או יותר אמור להיות כל הדגמים והגרסאות של סוסיתא, מ-12 ועד רום 1300.

בנוסף, היו לי שני סטים של צמות חשמל לבחור. זו שירדה התורמת (ועדיין הייתה מחוברת כפי שצריך) וזו שירדה מהטנדר שלי, שהייתה במצב לא משהו. אז הבחירה הייתה קלה וכל שנותר הוא לבדוק רציפות ותקינות החוטים וכן לנקות מחברים בקצוות. מאחר שרציתי לבדוק שאכן מערכת החשמל תעבוד כפי שצריך להיות - עוד לפני התקנת הרפלקטורים במקומם ומאחר שהצמות של פנסי התאורה מתחברים בתא המנוע די קרוב לקיר האש, העדפתי פשוט להניח את הרפלקטורים בתא המנוע, לחבר את החוטים לצמה הראשית - ולבדוק.

אני יכול להגיד לכם משהו אחד: מזמן דבר כל-כך שולי לא העלה על פני חיוך מטופש כל-כך... רק לראות את הפנסים מתעוררים לחיים בלחיצת המתג, זאת אחרי עשרים שנים של חושך ואת ידית החלפת האורות מתמרנת בהצלחה בין האור הרגיל לגבוה - פשוט תענוג. :-D

דצמבר 2 027.jpg

דצמבר 2 028.jpg

דצמבר 2 029.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
מדהים....כמות ההשקעה בפרטים הכי קטנים ניכרת מאוד!!בהצלחה בהמשך השחזור.

תודה, ידידי! מתישהו במהלך השיפוץ, עברתי איזו נקודת אל-חזור. בהבנה, בתפישה. שבעצם באופן בו אני ממשיך את השיפוץ הזה, חייבים לרדת לדוקו של יוד. וזה אומר: כן, לטפל באותה מידה של רצינות גם בפרטים הכי קטנים. גם כאלו שנסתרים מהעין. מודה שפה ושם אני מאבד את הסבלנות, או חושב לחפף קצת... על פי רוב, אני מתעשת בזמן :-D; לפעמים ניר תופס אותי ומחזיר אותי לתלם :oops:; ולפעמים... טוב, אני לא יכול לספר על זה... :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז מה היה לנו: הכנו את בית הפנס ושאר החלקים; בדקנו שצמות החשמל תקינות; בחרנו שני רפלקטורים טובים. אז מה צריך לעשות עכשיו? להרכיב!

1. גומיית השיכוך/אטימה המקורית של לוקאס - שמורכבת בין הבודי לבית הפנס.

2. מאחר שהיו לי ארבע גומיות כאלו, בחרתי שתיים שהיו תקינות למדי, שדרשו בעיקר ניקוי מסיבי.

3. וזהו בית הפנס, עם ברגי כיוון אלומת האור של הרפלקטור, שמורכבים עליו.

4. בית הפנס מורכב למקומו באמצעות ברגים ואומים חדשים (שידרגתי לאומי ניילוק...), וצמת החשמל כבר מנותבת למקומה.

5. וזוהי תושבת הרפלקטור שמקובעת במקומה באמצעות שני ברגי כיוון גובה האור וכן קפיץ.

6. לפני הרכבת הרפלקטור, רוצים לבצע בדיקה אחרונה: האם אחרי חיבור צמות החשמל למקומן בדרך הנכונה - גם עכשיו הכל עובד.

7. אחת-שתיים-שלוש-ניסיון! עובד! במקור הותקנו ברום נורות רגילות, "של פעם". מאחר שמערכת החשמל שודרגה במערכת ממסרים ואחד מהם ספציפית מיועד לאורות, הוחלפו הנורות הותיקות בנורות הלוגן חזקות יותר.

8. וככה זה נראה אחרי הרכבת הרפלקטור למקומו, עוד לפני התקנת טבעת הקישוט מסביב.

מתחיל לתפוס צורה, הטנדר...

דצמבר 3 004.jpg

דצמבר 3 003.jpg

דצמבר 3 002.jpg

דצמבר 3 005.jpg

דצמבר 3 010.jpg

דצמבר 3 016.jpg

דצמבר 3 013.jpg

דצמבר 3 017.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

זו כמעט הישורת האחרונה בנושא מערכת התאורה ומערכת החשמל בכלל. למעשה, בתום השלמת נושא הפנסים הקדמיים וחיבור צמות החשמל של איתותי הצד, כל שנותר הוא להשלים את יחידות התאורה בפגוש הקדמי וכן את השלמת הממסרים בתא המנוע ו.. זהו!

אבל כרגיל, כל דבר לוקח את הזמן שלו. אז בינתיים, ממש לפני סוף השנה הזו, קבלו הבטחה: בשנה הבאה - אני מסיים!

1. בדיקת תאורה, פנסים ראשים - אור "חניה".

2. בדיקת תאורה - פנסים ראשיים - אור דרך.

3. עכשיו אפשר להרכיב את טבעת הקישוט החיצונית. האחת...

4. והשניה.

5. וככה זה נראה ממבט רחוק יותר. עם הפנסים הללו, החזית של הטנדר מאוד מזכירה לי את הפרונט של הסוסיתא 13/60 סטיישן שהייתה ברשות הורי.

6. ואותה החזית - עם תאורה עובדת.

7. ואחרי חיבור של פנסי האיתות למערכת החשמל של הטנדר...

8. גם הם עובדים!

דצמבר 3 018.jpg

דצמבר 3 019.jpg

דצמבר 3 022.jpg

דצמבר 3 020.jpg

דצמבר 3 021.jpg

דצמבר 3 023.jpg

דצמבר 3 012.jpg

דצמבר 3 011.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

7. אחת-שתיים-שלוש-ניסיון! עובד! במקור הותקנו ברום נורות רגילות, "של פעם". מאחר שמערכת החשמל שודרגה במערכת ממסרים ואחד מהם ספציפית מיועד לאורות, הוחלפו הנורות הותיקות בנורות הלוגן חזקות יותר.

און, התמונה שהעלת אינה כוללת מנורה הלוגנית. לאלו יש מעטפת קוורץ צרה שחייבת להישמר בטמפרטורה גבוהה (ולכן היא בהכרח צרה, לעומת הנורות הישנות בהן נעשה מאמץ לשמור את מעטפת הזכוכית (הרגילה) בטמפרטורה נמוכה. בתמונה שתיי נורות כאלו - השמאלית רגילה והימנית הלוגנית.

אפשר לקרוא עוד על סוגי המנורות הללו כאן

optik1.jpg

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
און, התמונה שהעלת אינה כוללת מנורה הלוגנית. לאלו יש מעטפת קוורץ צרה שחייבת להישמר בטמפרטורה גבוהה (ולכן היא בהכרח צרה, לעומת הנורות הישנות בהן נעשה מאמץ לשמור את מעטפת הזכוכית (הרגילה) בטמפרטורה נמוכה. בתמונה שתיי נורות כאלו - השמאלית רגילה והימנית הלוגנית.

optik1.jpg

תיקון למתקן.... הנורה הימנית, (בלון) רגילה, והשמאלית הלוגן :shock:

(תלוי מאיזה צד של המסך מסתכלים)

עדי גולדנברג 13399

פורסם

בגלל זה יש לך רובר אחד עם הגה שמאלי ואחד עם הגה ימני?

:-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ישראל, כרגיל אתה צודק לגמרי: בתמונות, אכן, הנורות הנראות (דולקות מחוץ לפנס) הן רגילות ולא הלוגן. יום אחרי שצילמתי את התמונות הללו, קיבלתי את נורות ההלוגן המתאימות לבתי הפנסים שלי (שהם למעשה דומים או זהים לאלו הנראים בתמונה שהעלאת), שבסיסן עגול ומתאים לקוטר הנורות הותיקות ולא הנורות החדשות יותר, בעלות הבסיס הקטן. אגב, בשיפוץ של הלוטוס החלפנו בתי פנסים לכאלו עם הכניסה הקטנה ונורות ההלוגן החדשות יותר (נדמה לי ששמן הוא H4). אצלי בטנדר לא טרחתי לצלם את הנורות החדשות, אבל הן אלו המותקנות בפנסים בתמונות האחרונות, בהן טבעות הקישוט כבר מורכבות.

שמח לדעת שאתה עוקב בעניין ובתשומת לב אחרי השיפוץ של הטנדר שלי! :-D

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און ,אינני יודע מה עובי חוטי החשמל ברום. בדרך כלל בסוסיתות הם דקים וכשמגדילים את הספק הנורות צריך לתת את הדעת לכך.

אצלי בטנדר הרכבתי שני רפלקטורים לנורות H4 וכדי לא להעמיס את החוטים הישנים הפעלתי את הנורות דרך שני ממסרים ישירות מהמצבר (אחרי נתיכים כמובן) ודרך מערכת החשמל המקורית כולל מפסק האורות עובר רק זרם הפיקוד.

האם לקחת זאת בחשבון ?

אריק

פורסם
און ,אינני יודע מה עובי חוטי החשמל ברום. בדרך כלל בסוסיתות הם דקים וכשמגדילים את הספק הנורות צריך לתת את הדעת לכך.

אצלי בטנדר הרכבתי שני רפלקטורים לנורות H4 וכדי לא להעמיס את החוטים הישנים הפעלתי את הנורות דרך שני ממסרים ישירות מהמצבר (אחרי נתיכים כמובן) ודרך מערכת החשמל המקורית כולל מפסק האורות עובר רק זרם הפיקוד.

האם לקחת זאת בחשבון ?

אריק

אריק,

מערכת חשמל ברום 1301 מעט משופרת בהשוואה לסוסיתא. הן במחברים בין הצמות השונות, הן בצבעים מאוד ברורים של החוטים, דרך כמות הנתיכים (שמונה במקור, בהשוואה שישה או אפילו ארבעה) וכלה בעובי החוטים, במיוחד של הפנסים הקדמיים. יחד עם זאת, המדובר במערכת חשמל אנגלית מתוצרת ״אביר החשכה״ ולכן אי-אפשר לסמוך עליה גם שהיא חדשה, על אחת כמה וכמה - שלושים שנים מאוחר יותר...

זאת ועוד, אמנם יש שמונה נתיכים, אבל אף אחד מהם אינו שומר על מערכת התאורה הקדמית, ולכן...

1. במסגרת שידרוג מערכת החשמל, הוקצה ממסר לטובת הפנסים הקדמיים - מה שכאמור מקל על העומס בצמה המקורית. ממסר הוקצה לאור רגיל בלבד, לא גבוה. בדיעבד אני קצת מצטער על כך, זאת למרות שהסבירות נמוכה לנהוג בטנדר הזה, בלילות חשוכים, בכבישים שוממים בהם אשתמש באור גבוה.

2. מערכת החשמל המשודרגת כוללת עוד שישה נתיכים, כמדומני. אחד מהם עבור ההסתעפות לפנסים הראשיים.

הערב אעלה תמונות של הנ״ל.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אריק,

מערכת חשמל ברום 1301 מעט משופרת בהשוואה לסוסיתא. הן במחברים בין הצמות השונות, הן בצבעים מאוד ברורים של החוטים, דרך כמות הנתיכים (שמונה במקור, בהשוואה שישה או אפילו ארבעה) וכלה בעובי החוטים, במיוחד של הפנסים הקדמיים. יחד עם זאת, המדובר במערכת חשמל אנגלית מתוצרת ״אביר החשכה״ ולכן אי-אפשר לסמוך עליה גם שהיא חדשה, על אחת כמה וכמה - שלושים שנים מאוחר יותר...

זאת ועוד, אמנם יש שמונה נתיכים, אבל אף אחד מהם אינו שומר על מערכת התאורה הקדמית, ולכן...

1. במסגרת שידרוג מערכת החשמל, הוקצה ממסר לטובת הפנסים הקדמיים - מה שכאמור מקל על העומס בצמה המקורית. ממסר הוקצה לאור רגיל בלבד, לא גבוה. בדיעבד אני קצת מצטער על כך, זאת למרות שהסבירות נמוכה לנהוג בטנדר הזה, בלילות חשוכים, בכבישים שוממים בהם אשתמש באור גבוה.

2. מערכת החשמל המשודרגת כוללת עוד שישה נתיכים, כמדומני. אחד מהם עבור ההסתעפות לפנסים הראשיים.

הערב אעלה תמונות של הנ״ל.

הבטחתי ולכן גם אקיים...

מאחר שמה שכתבתי בבוקר הוא מעין מבוא לתמונות שמצורפות - אין טעם להכביר מילים, חוץ מלציין שלאור החרטה שלי המצוינת בסעיף 1 ואחרי בדיקת שטח והיתכנות - ממסר לאור הגבוה בוא-יבוא!

1. בהתחשב בכל השינויים והתוספות במערכת החשמל, נהיה צפוף באזור... לפחות ניסינו לשמור על חזות מסודרת כמה שניתן.

2. שישה ממסרים, ושבעה נתיכים נוספו למערכת...

3. הצמות המקוריות והישנות - הורכבו לפני שהתחלתי להשתמש בשרשורי הפלסטיק. אולי יום אחד, אם ישעמם לי, אעשה מבצע ואשרשר את כל הצמות. במקומות בהם נעשה שינוי או תוספת, שרשורי הפלסטיק כבר נוספו. כאן - לזוג הצופרים (המקורי, אגב), אחרי תחנת ממסר.

4. עוד בעת תכנון המערכת, היה לנו ברור ששני ממסרים ימוקמו בצד שמאל של תא המנוע. כי חוטי התאורה והצופרים נמצאים בצד הזה ואין טעם למשוך חוטים לצד השני ולהחזירם. אז הממסרים האלו הם של הצופרים ושל אורך הדרך.

5. מאחר שיש מקום ואפשרות - יתווסף לו בקרוב ממסר שלישי עבור האור הגבוה.

6. בנקודה זו, העליונה, קיימת גם ההסתעפות לצמות החשמל של פנסי האיתות הצדיים, הקדמיים וגם של הפנסים הראשיים.

דצמבר 4 008.jpg

דצמבר 4 007.jpg

דצמבר 4 006.jpg

דצמבר 4 010.jpg

דצמבר 4 005.jpg

דצמבר 4 009.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מצטער, אבל כל מבנה הממסרים הזה נראה פשוט זוועה.

ממסרים לא אחידים המראה, בגודל, בחברה.

סתם יושבים חשופים מחוברים על הדופן.

חבל שבשיפוץ שנראה כ"כ מוקפד פתאום המקטע הזה נראה ככה.

ממליץ לשים אותם בקופסת ממסרים/נתיכים או משהו.

יש הרבה מכוניות שיש להן fusebox משולב של פיוזים וממסרים שיושב בתוך תא המנוע.

ממליץ לשים את היד על אחד כזה :-)

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

• תוכן חדש...