Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולה גומייה! אם ההורים שלי היו מהנדסים ככה את הגומייה יש מצב שלא הייתי נולד :-D

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
כולה גומייה! אם ההורים שלי היו מהנדסים ככה את הגומייה יש מצב שלא הייתי נולד :-D

אם אייל שני יכול לכתוב שירי זימה לעגבניה...

אז אין פורום מתאים יותר להלל לשבח ולפאר את הגומיה !!! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מאחר והיה לי העונג לגעת בגומיה המקורית, אני יכול להעיד שבמקור היא היתה קשה למדי, 65 שור לערך.

היתייבשות עם השנים יכולה להוסיף 10% קשיחות מקסימום.

מה זו יחידת המידה הזו בכלל?

פורסם

רן שושני, אנחנו נעשה פה תחרות שירי הלל לגומייה, סטייל "כוכב נולד", ואתה תצטרך להלחין לנו כמה שירים למטרה זו... :lol:

און, הטכנולוגייה אכן עושה פלאים, ברגע שקניתי רכב צרפתי ישן, חבר אמר לי "יש לי מדפסת תלת מימד, בשביל כל הפלסטיקה שנשרה לך מהרכב במשך השנים"... :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
תענוג לראות איך הטכנולוגיה נרתמת לטובת הקלאסיקה.

אם לגומיה לא היו רדיוסים מורכבים הייתי מנסה לייצר בעצמי תבנית.

אבל עוד לא אמרתי נואש, ויש עוד רומים שממתינות לשיפוץ..

אני בונה על זה, חן. כרגע יש - ממה ידוע לי - שלוש רום בתהליך שיפוץ. עוד אחת בדרך. בנוסף יש כאן כמה בעלי רום כרמל. לדעתי הגומיה הזו מתאימה גם לגרסאות מוקדמות יותר של סוסיתא (אבדוק בטנדר 12 של אבי), כך שאם נצליח לאגד את כל בעלי המכוניות לשים כסף על בניית תבנית, זה יבטיח לנו הספקה שוטפת לגומיות כאלו עד שיגמר הגומי בעולם... :wink:

אולי אני מפספס משהו, אבל איך אתם יודעים עד כמה הגומיה צריכה להיות קשה? אולי הרמות הנ"ל לא ממש קרובות לרמת קושי המקורית?

מצטער שאני קטנוני בעניין, אבל הגומיה המקורית כבר בת 30 ומשהו שנה(!)

קשיחות הגומיה משתנה כאשר היא מתייבשת ונסדקת, לכן לא נראה לי שלהסתמך על מדידה שכזו זה רעיון טוב.

אני בטח לא יודע איך מודדים, או כמה היא הייתה צריכה להיות קשה במקור. ארז ואורן שחיים את התחום הזה, שלא לדבר על חן פרחי (שמתמחה במוצרי גומי) חושבים שתחום הקושי שקבע ארז יהיה טוב. מה שיפה ב"קומבינה" הזו היא שכאשר יבוא היום ואנסה להרכיב את הגומיה, אם היא תהיה רכה מדי (או קשה מדי), אוכל להעביר את הנתונים לארז, שהוא על פיהם יוכל לייצר גומיה חדשה בקושי המתאים. זאת בהנחה שפיתרון של חן פרחי לא יקרום עור וגידים.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

יחידת קושי, פשוטו כמשמעו, שמקובלת בעולם הגומי והפולימרים.

שעון הקושי (שורמטר) בעל סקלה שמתחילה מ 0 ונגמרת ב 100.

לספוג לדוגמא יש 20-30 שור, גומי טבעי 40-50 שור, גומי סינתטי 55-70 שור ופלסטיק מגיע ל 95 שור לערך.

בתחתית השורמטר ישנה מחט פלדה שמפעילה מחט שעון שפועלת על התנגדות לקושי החומר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
און!!!!

עם כל הכבוד ללוטוס החמודה הרום דורשת יחס ואנחנו דורשים המשך שיפוץ ותמונות .!!!!

בקרוב, בקרוב... שיטת ה-"גם וגם" (גם לעבוד על הלוטוס וגם לעבוד על הרום) שניסיתי עד לפני כמה חודשים לא עבדה מספיק טוב ושני השיפוצים לא ממש התקדמו, עד שניר התחיל לצחוק עלי שבעצם אני מושך את השיפוצים, כי אין לי כוונה לסיים אותם אף פעם. בכדי להוכיח לו שהוא טועה, זנחתי את הגם וגם ועברתי לשיטת "אחד-אחד". נגמור שיפוץ אחד ונעבור לשני. במילים אחרות: נסיים את הלוטוס ונחזור לרום.

מה שאני כן יכול לספר לך ובסוד, שבכל מקרה בתחילת ספטמבר הרום חוזרת למרכז התמונה, ויהיי מה!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, די נמאס לי שהטנדר שלי עומד מבוייש בצד, הלוטוס כבר ממש נוסעת, הרום של רענן כבר עם טסט ואפילו יש בחצר עוד רום כרמל שעושים לה תוכניות מפה ועד טירת הכרמל. לכן נפלה החלטה: צפי סיום העבודות על הלוטוס הוא בימים הקרובים. שאר הדברים יכולים להיעשות תוך כדי תנועה. וזה אומר, שכמובטח, אני מחזיר את הטנדר ממש בקרוב למרכז הבמה!

אז אחרי הרבה זמן של חוסר תנועה, החלטתי להוציא את הטנדר מהמוסך לחצר, להניע את המנוע ולתת למערכות לחלוץ קצת שבבים מהמיסבים...

אז ראשית שיניתי את הייעוד של הטנדר מ-"מחסן", ל-"מכונית בשיפוץ". וזה אומר - העפתי ממנו את כל הדברים שאוכסנו עליו, בתוכו ומעליו. או-אז, עכשיו אפשר להניע, לתת למערכות לעבוד ולהוציא את הטנדר כמובטח לחצר. אלא שכבר בלחיצה הראשונה על המצמד, אני מבין שמשהו השתנה. הדוושה נמוכה והמצמד אינו מפריד כראוי. אז הטנדר הועלה על הליפט ומאחר שמדובר בתפעול מצמד באמצעות כבל, אזי ניתן לכוון את גובה הדוושה. ומאחר שהיה לא מעט "חופש", יכולתי למתוח מעט את האום והמצמד חזר להפריד. בעודי מתחת, אני מזהה גם סימנים של נזילת שמן שנראה שמקורה במחזיר שמן האחורי של המנוע, או של המצמד. עוד מחיר לשלם על כך שהטנדר עומד תקופה כל כך ארוכה. מקווה שעד שאסיים עם השיפוץ, לא אצטרך להתחיל אותו מחדש... :-D

אז, כרגיל, הנה כמה תמונות, לשטוף את העינים, ו... להתראות ממש בקרוב!

תמונה 538.jpg

תמונה 537.jpg

תמונה 540.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

או , מזל טוב , באמת תודה לך (יש לאמר במבטא פולני כבד) :lol: , בשעה טובה ומוצלחת , כמה זמן צריך לחכות לך ?

נו , לא חשוב אני אזכה לראות אותה נוסעת עד הפנסיה ......

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תוכן חדש...