Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי רדיאטור חדש אני ממליץ לך לפנות ל-"אמרד" יש להם מלאי של רדיאטורים ישנים משופצים.

http://www.d.co.il/187880/28200/

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אם לא אכפת לך - הייתי רוצה להציץ בבודי הזה. השיפוץ שלך מאוד מעניין אותי - ואני מבין דבר אחד או שניים בפיברגלס.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

הנה ההוכחות:

1. ברזל העיגון של ארגז הברזל, שמוטמע בתוך קורות הצד של דופנות הפיברגלס, החליד לגמרי והתפורר לחתיכות קטנות. מה שמחזיק (בעצם, החזיק...) את הברזל הזה במקומו היא יריעת פיברגלס קלה להורדה ולהחלפה. כן, חייבים לשים רצועת ברזל חדשה, כי היא בעצם גם משפרת את חוזק הדופנות.

2. ידיות הדלתות מעוגנות מבפנים אף הם ברצועות מתכת, שהחלידו עצמן למוות.

3. חלונות המשולשים שבוטלו. אלו, יחד עם סעיף שתיים ולנוכח מצבם הטוב בהרבה של הדלתות בתורמת, מביאים אותי לחשוב על ביצוע החלפת דלתות בין המכוניות, יחד עם מכסה מנוע שמצבו טוב יותר בתורמת.

4. מאחר שהשלדה של המכונית זהה לזו אשר בסדאן וסטיישן, ולנוכח הצורך ברצפת ארגז שטוחה, נוצר מעין חלל ריק בין הבודי ולבין השלדה, במקום בו במקור היה מושב אחורי בסדאן ובסטיישן. בכדי לעגן את רצפת הארגז לשלדה המרוחקת, שתלו המתכננים קונסטרוקציה מברזל שנשענת על השלדה ומתחברת אליה באמצעות ברגים. שתי תומכות אלו מראות סימני חלודה. במבט ראשוני - לא קשה. אם אכן כך הם פני הדברים, ינוקו התומכות עד לבסיס הברזל שלהן, יצבעו בצבע יסוד וכמה שכבות של צבע עליון מבודד ומונע חלודה. ואם המצב קשה יותר? הן יטופלו בהתאם...

בניגוד לעבודה על השלדה והצד המיכני, בכל הקשור לבודי, תפקידי הוא לעשות את התיקונים הגסים, הראשוניים וכן את החיזוקים במקומות הנדרשים. את הכנת הבודי לצביעה ואת הצביעה עצמה יעשו מומחי "דרך השטח" בעצמם. בהתחשב בקבלות המרובות שיש להם עם מכוניות אספנות אחרות שראיתי בפורום זה ובכלל, נראה לי שזו הדרך הנכונה.

מכאן והילך ההתקדמות תהיה איטית יותר (בעיקר בשל חוסר זמן שלי), אבל אני מקווה להראות סימני עבודה והתקדמות מדי שבוע. מבטיח לעדכן.

און

10112010053.jpg

10112010054.jpg

10112010055.jpg

10112010059.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
לגבי רדיאטור חדש אני ממליץ לך לפנות ל-"אמרד" יש להם מלאי של רדיאטורים ישנים משופצים.

http://www.d.co.il/187880/28200/

מכיר. יחד עם זאת, ראשית אפנה לאלו ששיפצו את הרדיאטור שלי. במידה ומצבו אכן סופני, אבדוק עם "אמרד" מחירים. תודה!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
הרסת את השיפוץ....למה קפיץ כתום?

מהר לצבוע בשחור או כסף......

לגבי הבודי פרק חלונות, מגיע להם גומי חדש-רן

attachment.php?attachmentid=220100&d=1289409221

הקפיץ אדום! לא כתום. זהו אותו גוון אדום בו צבוע המנוע, מוטות המייצבים ושאר החלקים הצבועים באדום. לא מחליף צבע, זה הצבע האהוב עלי...

ברור שהחלונות יפורקו. הזגג כבר הוזמן לבצע המלאכה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אם לא אכפת לך - הייתי רוצה להציץ בבודי הזה. השיפוץ שלך מאוד מעניין אותי - ואני מבין דבר אחד או שניים בפיברגלס.

בשמחה. הוא נמצא במוסך "דרך השטח" בשפיים ואני אמור להיות שם ביום ראשון הקרוב. אתה מוזמן לפגוש אותי שם. יכול לפנות בהודעה פרטית לשם תיאום.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

וואי... שפיים... חשבתי שהוא פה בצפון...קצת רחוק לי... אם ייצא שאני אעבור שם - וזה יכול לקרות בשבתות (כדורגל עם הילד..) אני אשאל אותך לאן ללכת לראות.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם
מכיר. יחד עם זאת, ראשית אפנה לאלו ששיפצו את הרדיאטור שלי. במידה ומצבו אכן סופני, אבדוק עם "אמרד" מחירים. תודה!

יש גם שלמה רדיאטורים בהרצליה עשה לי חדש לרכב

רינו הנדלר

מספר חבר 14193

פורסם
יש טנדר סוסיתא ביד 2 הבעלים רוצה 9500 האם שווה? האוטו במצב גרוע ככה ניראה מבחוץ

אני מניח שאתה מתכוון לטנדר קוביה במצב הקטטוני שמפורסם כבר זמן-מה. תראה, ברמה אספנית, לא נשארו כמעט טנדרים כאלו והוא נדיר ומיוחד יותר מאשר רום כרמל טנדר החדש יחסית. ברמת הפחחות וצבע, נראה שמדובר בכלי הצריך עבודת פיברגלס לא מעטה, החלק המיכני פשוט יותר, כי המכלולים של פורד זמינים יחסית. שאלת השלדה - פתוחה. לעניות דעתי, רכב כזה ובמצב כזה צריך שיפוץ יסודי, כלומר פירוק כללי וכולל.

בשורה התחתונה, אלא אם יש לך גישה ויכולת לעבוד לבד על מכונית מעין זו, המדובר בהשקעה רבה בכדי להחזיר את הטנדר הזה לימי הזהר שלו (איזה ימי זהר?!, טוב, למצב נסיעה...) וגם אז זו תהיה השקעה שלא תחזיר את עצמה במכירה.

ללכת על שיפוץ של רכב כזה, זה רק אם יש לך סנטימנטים ואהבה רבה אליו.

והמחיר? נראה גבוה, אבל זה לא שיש חלופות אחרות בשוק.

זו דעתי.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

בואו ונעצור רגע קטן (ניתן בנתיים צ'אנס לבודי של הטנדר להישתפץ) ונחשוב פילוסופיה נקייה!

השיפוץ הזה (שהוא נדיר בתחום השיפוצים בארץ) שמור בדרך כלל לרכבים נדירים ויקרים מאד!

מעבר להיותו שיפוץ יסודי ובלתי שפוי בעליל, מדובר כאן בסוג של מסע וחלום של בעל הרכב. חלום

שלתקציב שלו ולתוצאה הסופית ניתנה חשיבות משנית. זה לא אומר חלילה שהשיפוץ לא טוב להיפך

בשיפוץ האמור לערך הרכב בסוף ההרפתקאה אין קשר לכמות המוזומנים שנשפכה עליו!

זה מה שהופך את השיפוץ הזה למיוחד. השיפוץ והבנייה מחדש היא עצם העינין שמדבר אל הבעלים.

הפן הנוסף שלא נחסכה כאן אגורה ולא בוצעו קיצורי דרך, כל סטייה מרמת המקור בוצעה בקפדנות

ולטובת בטיחות או שיפור המקור ברמה מקצועית.

האם הרכב האמור שווה את זה, או יותר נכון, האם מישהו אחר יוכל לחזור על שיפוץ כזה שוב נתון

לויכוח. מעט מאד רכבים תוצרת ישראל שווים (ערכית) שיפוץ כזה-על שיפוץ בקנה מידה כזה ל"סברה"

לא הייתי חושב פעמיים, בדגמי סוסיתא מסוימיים מאד אולי. אבל על כל טנדר ישראלי זה כבר סיפור אחר.

יש עוד כמה רכבים ישראלים ששווים היום מחשבה (ע.ע ג'יפ סופה) אבל זה כבר פרק אחר לגמרי.

קשה לי לחשוב על עוד מישהו שיהיה פטריוטי עד אובדן חושים לחזור על השיפוץ של און!

השיפוץ של און הוא שיפוץ אישי פנימי שמונע מאהבה, הגבלה מועטה ביותר של תקציב, יכולת

אישית מדהימה. פרפקציוניזים (ברמה סבירה ולא "שיגעון" כמו של ידידי ורעי ליאור ברוך)

והליכה עם האמת הפנימית שלו עד הסוף. ולמבנה האישיות וליכולת הפנימית משקל עצום בשיפוץ!

לא לחינם מוזכר כאן ליאור בנשימה אחת עם און, ניתן לספור על אצבעות שתי ידיים בלבד את

מס' השיפוצים לרמת הבורג שבוצעו בארץ, כל משפץ לקח את הפרויקט לכיוון האישי שלו.

ולרמת אומנות כזו או אחרת. אבל בשביל לחזור על רמת שיפוץ כזו צרכים להתקיים בו זמנית

כל הפרמטרים באישיות שהזכרתי מקודם. גריעה של פרמטר אחד מהמכלול ולא יהיה ניתן להגיע לרמת

השיפוץ האמורה-עובדה הרבה פרויקטים התחילו עם המון כסף וכוונות טובות מעט מאד הגיעו לקו הסיום

ברמה הזו.

השירשור הזה הוא בעצם תעודת כבוד למשפץ ולא לרכב, הרכב כבודו במקומו מונח יהיה מיוחד בעיקר

בעיניו של הבעלים, וכמובן כל מי שמכיר את סיפור השיפוץ ונישארה לו שמץ מהישראליות המקורית.

והוא יכנס לפנטאון הישראלי ולזיכרון כאחד השיפוצים המקצועיים שבוצעו כאן-אבל עכשיו אני ממש מקדים

את המאוחר.

ואם בעקבות השיפוץ הזה נילמד שעור ע"י כל מי שעיינו שזפה את התמונות וליווה את התהליך

ויקומו עוד כמה כאלה שילכו בדרכו, הרי שאון יוכל להתרווח בכורסא או בכיסא הנהג, ולהרגיש בצדק

כי עוד צעד חשוב בכיוון התרבות המוטורית בארץ, נעשה.

ויסלחו לי כולם אבל ממש כאן אני רואה את חשיבות השיפוץ הזה - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

השיפוץ של און הוא שיפוץ אישי פנימי שמונע מאהבה, הגבלה מועטה ביותר של תקציב, יכולת

אישית מדהימה. פרפקציוניזים (ברמה סבירה ולא "שיגעון" כמו של ידידי ורעי ליאור ברוך)

והליכה עם האמת הפנימית שלו עד הסוף. ולמבנה האישיות וליכולת הפנימית משקל עצום בשיפוץ!

רן, ידידי ורעי.

סחטיין על הניתוח המלומד. פגעת לא רחוק מהאמת שלי: אהבה למכוניות ישראליות והרצון לבצע שיפוץ מעין זה לפחות פעם אחת - מצמיגים ועד הגג, מפגוש לפגוש וגם בעובדה (המצערת) שההשקעה במכונית הזו לעולם לא תחזיר את עצמה. וזה בסדר, לא נכנסתי להרפתקאה הזו במטרה לבנות מכונית, למכור אותה ולצאת ברווח.

יחד עם זאת, חשוב להבהיר נקודה אחת: אם הייתי צריך לשלם למישהו עבור שיפוץ כזה - לא הייתי עושה אותו. אני מעריך שעד כה השקעתי בסביבות 500 שעות שיפוץ על הטנדר הזה - שעות פנויות שלי, לפני/אחרי/במקום עבודה, בשישי ובשבת, בערבים ובחגים. ואני אפילו לא קרוב לסיום. אם הייתי צריך לתרגם את שעות העבודה הללו לתשלום לבעל מקצוע (מוסך), אפילו שהיה מתמחר את זמנו בחמישים שקלים לשעה (וסביר להניח שזה היה יותר קרוב למאה שקלים בשעה), עלות העבודה עצמה הייתה נעמדת בעשרים וחמישה אלף ואפילו עד חמישים אלף שקלים (וזה לעבודה עצמה! ללא חלקים - שלזכות המכונית אומר שהם במפתיע זולים להפליא) וכאמור, אין מצב שזה היה קורה, בטח לא על האוטו הזה.

לשמחתי, ארבעה דברים מאוד-מאוד מהותיים עמדו לזכותי: זמן פנוי, מוסך מצויד למשעי בו ביצעתי את השיפוץ, עזרה בדמות מכונאי זמין לשאלות, בלבולי מוח ועזרה היכן שידי לא משגת והכי חשוב - קשרים. ללא זמן פנוי, לא הייתי מתקדם בקצב בו התקדמתי, לא הייתי מגיע לרמה כזו של שיפוץ ואם הייתי צריך לשלם למישהו עבור הזמן שלו, זה היה בא על חשבון קניית חלקים או שיפוץ מכלולים; ללא מוסך מצויד, לא הייתי יכול לרדת לקוצו של יוד כפי שביצעתי; ללא רפי לידי, הייתי מפשל ברמות מבישות... ללא קשרים הכל היה יותר איטי, פחות טוב ויותר יקר.

מבחינתי, סיבות אלו הן שסייעו לי לשפץ את המכונית כפי שרציתי ואני מודע לכך שלא רבים הם בעלי הגישה לארבעת דברים אלו, פלוס רצון, יכולת וסבלנות לבצע שיפוץ מעין זה ולכן נקודות אלו הן המגבלה העיקרית והסיבות למיעוטם של שיפוצים נרחבים כאלו.

ועוד משהו קטן, רן: אתה נותן לי יותר מדי קרדיט. הרבה זמן אני חבר פורום "שקט", קורא ומתקנא ברבים וטובים ששיפצו כאן מכוניות וברמה גבוהה מאוד. הם אלו אשר נתנו לי את הרוח הגבית והמוטיבציה להיכנס להרפתקאה הזו. קטונתי מול רמת שיפוץ ה-N.S.U של ליאור ברוך, או מול היכולת הטכנולוגית שמפגינים פה כמה חברי פורום אחרים. כל מה שאני מנסה, הוא לשמור על הרף שהם הציבו כאן.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז מה היה לנו עד עכשיו

לייצר משהו שהוא יותר טוב מהמקור , אפילו אם המקור עצמו לא היה כליל היצירה.

וכמו שנאמר בפרסום שיפוץ עושים באהבה ....

כל מה שנותר כרגע הוא הבודי ואני מניח כי נזכה לשיפוץ באותה רמה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

התשובות מודגשות באדום בציטוט:

לייצר משהו שהוא יותר טוב מהמקור , אפילו אם המקור עצמו לא היה כליל היצירה. טוב, זה פשוט. הרי אם נקודת ההתחלה נמוכה, השיפור נעשה יחסית בקלות. לא חושב שהייתי מצליח כך עם מכונית מורכבת יותר, נניח, כמו פורשה 911...

כל מה שנותר כרגע הוא הבודי ואני מניח כי נזכה לשיפוץ באותה רמה. מאוד מקווה שהבודי לא יהיה ברמה של השלדה. מקווה שיהיה יותר טוב! אחרי הכל, בכל הקשור אליו, אני לא משאיר הרבה מקום לטעויות. את ההכנה אעשה אני, אבל את הפינישים אשאיר למקצועניים ממוסך "דרך השטח" שכבר עשו מכונית אספנות אחת או שתיים. לא מוכן להתגלח על הזקן של עצמי, במכונית הראשונה שאני משפץ. יודע מה? את הפגוש הקדמי אצבע בעצמי! :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...