Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

האמריקאים אוהבים לסבך עניינים עם שיטות סגירה מטופשות ווזו הפעם השנייה שנתקע לי הפילטר (של Tiffen) ומסרב (בנחישות רבה) לצאת ממקומו. לפני שאני רץ לשבור אותו, יש עצות איך לשחרר אותו? :|

(אופס. לא הצלחתי למחוק ולפתוח מחדש באוף טופיק)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אל תשבור!

אני מבין שהפילטר מורכב על עדשה של מצלמת רפלקס?

עקרונית מה שאני עשיתי כשנתקע (עקב נפילה ועיקום) - עם פלייר, ובעדינות נחושה. לתפוס את המסגרת החיצונית הבולטת ולסובב בכיוון הטבעי, בלי להפעיל כוח לכיוונים אחרים. גם ג'בקה תשמח לעזור לך.

לפני זה נסה בכל האמצעים שלא דורשים התערבות כלים - ביד, עם חתיכת בד מלופפת וכו'.

אם פלייר לא עוזר לא הייתי בוחל גם במפתח צינורות, אבל שוב, בעדינות, ברגש ובשכל. בלי להתלהם.

אל תחשוב בכלל לכיוון של שימוש בשמן כלשהו. חבל על העדשה. במקרה קיצוני במיוחד אתה יכול לקפוץ לאיזה טכנאי מצלמות, יש כמה באלנבי והכי מומלץ בעיני - ארליך מעבדות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

בעיה מוכרת... לא הייתי פוסל על הסף שימון,

אפשר למשל להשפריץ WD-40 על מטלית ולמרוח בעדינות על האזור,

בלי שייגע בעדשה. עד אז - תנסה לתפוס בכמה שיותר מקומות בו-זמנית כשאתה מסובב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חבר'ה,

אני מצאתי שיטה איך לשמן חלקים ללא שמן WD 40 שעלול לפגוע בחלקי פלסטיק וגם משאיר ריח לא נעים.

פשוט מאוד תמרחו מעט טלק !

איזה כייף לי :)

פורסם

יש מתקנים לפתיחת צנצנות שבנויים בצורה דומה למפתח של פילטר שמן. נסה עם דבר כזה.

הטבעת של הפילטר מאוד דקה והפעלת כוח פשוט מעוותת אותה ומקשה על הפירוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש מתקנים לפתיחת צנצנות שבנויים בצורה דומה למפתח של פילטר שמן. נסה עם דבר כזה.

הטבעת של הפילטר מאוד דקה והפעלת כוח פשוט מעוותת אותה ומקשה על הפירוק.

שי, צדקת - פעמיים. הכלי לפתיחת צנצנות שלף את הפילטר בכמה שניות, אך הזכוכית נפרדה מהטבעת של הפילטר והוא נשלך לפח.

תודה רבה בכל מקרה. אני אתחדש לי בפולרייזר של HAMA בנסיעה הקרובה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מברוק על השחרור.

למה Hama? אם אתה כבר מוסיף לעדשה שלך אלמנט זכוכית, תרכוש אחד טוב. הכי טוב יהיה BW, יש את Hoya שנחשבים מצויינים, פילטרים של ניקון וקנון גם טובים (אבל אני לא יודע אם יש פולרייזר).

קנון השקיעו תשומת לב בתכנון האופטי של העדשה, אתה בא ומתערב להם בתכנון, לפחות תנסה לא להפריע יותר מדי :wink:.

תחשוב על זה כמו על צמיגים סיניים - לא משנה איזה רכב יושב עליהם - זה כישלון ידוע מראש.

ר. פרסקי

פורסם

ידידי, יש לי HAMA על הטמרון ואתה יודע מה היה רשום על אריזתו? Made By B+W... :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אמרת אמרת, אני לא מכיר את החיבור בין Hama ל-B+W וגם לא מצאתי לכך שום סימוכין ברשת.

את הכסף שלי אני שם, בדיוק כמו על צמיגים, על חברה מוכחת ואיכותית.

ר. פרסקי

פורסם

אני לא משתמש בפילטרים UV בכלל.

חבל על הכסף ועל ההשתקפויות שהפילטר יגרום במצבים מסויימים.

ובנוסף רוב חברות המצלמות משלבות פילטר UV לפני החיישן עצמו.

הפילטרים היחידים שאני משתמש במקרה הצורך הם ND ופולורייזר.

פורסם

מסכים איתך, פילטרים UV אינם מומלצים באופן גורף. בימי הפילם היה להם צידוק, כיוון שסרטי הצילום היו רגישים הרבה יותר ל-UV.

יוצאות מן הכלל הן כל מיני עדשות שבשל המבנה הפיזי שלהן נוטות "לשאוב" אבק. אצלי נמצאת אחת כזו, 17-40 של קנון, ובגלל שאני מצלם המון בתנאי אבק ושטח שמתי עליה פילטר UV של B+W. חוץ ממנה כל שאר העדשות שלי נקיות מפילטרים. גם הפולרייזר וה-ND שלי הינם מאותה תוצרת, אם כבר שמים זכוכית על עדשה יקרה שתהיה כבר הזכוכית הכי טובה שאפשר למצוא, לדעתי לפחות.

למי שמשתמש בפילטר UV כמגן - אופציה טובה הרבה יותר תהיה מגן השמש של העדשה. חוץ מזה האלמנט הקדמי אינו רגיש מאוד למכות, וגם שריטה פה שריטה שם זה לא סוף העולם, ולא ישפיעו כלל על הביצועים חוץ מבמקרים קיצוניים.

זה השנקל שלי.

ר. פרסקי

פורסם

נכון.

יש לי עדשות בנות 15 שנה +.

אף פעם לא שמתי עליהן פילטר. יש להן את מגן השמש ואין עליהן עד היום אפילו שריטה אחת קטנה.

• תוכן חדש...