Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש רכבים עם הנדברקס קדמי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם בסובארו לאונה DL בלם היד נעל את הקדמיים, בגלל זה אנשים עושים צלחות (או התהפכות 180 מעלות) בריברס ברכבים אלה .

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא איכפת לי על הציריות ומיסבים, אבל ללחוץ על גז וברקס זה כבר כואב הלב...

ורכבים שאני מדבר עליהם (שראיתי שעושים את זה) אלו טויוטה סופרה, ומרסדס CLS 550 (ביוטויב ; )

פורסם

אם כבר התחלנו לדבר על זה - מה לדעתכם עומד מאחורי ההחלטה של היצרן לייצר מכונית עם בלם יד מופעל על הגלגלים הקידמיים ?

ברכב כזה יותר מסוכן להרים את החלק הקידמי על ג'ק, כי אין שום דבר, שנועל את הגלגלים האחוריים.

פורסם

buki, אפשר לשלב בהילוך ברכב ידני \ לשלב לP באוטומט.

או לשים בלטה על הברקס :-D

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם
איזה כיף שיש רכבי קיבוץ 8)

נכון

גועל נפש, תתבייש לך.

קנאי

בדיחה, שים לב לסמיילי.

שקרן

וכל קשר בין רכב קיבוץ (ליסינגומטי) לBURNOUT מקרי בהחלט...

תתפלא, טויוטה הייס על משטח מעט רטוב לדוגמא .

זה נכון...

עיין שתי שורות למעלה,ודיר בלאק אתה מסתבך

(למען הסדר הטוב אני מבהיר בזאת, בבא הוא בן דודי הצעיר, אני יודע עם מי יש לי עסק והוא יודע עם מי יש לו עסק)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לבחור, שהגיב לפני אומי - כל המכוניות עם בלם יד קידמי שהוזכרו כאן הן עם הנעה קידמית,(חוץ מסובארית)

אז איך בדיק יעזור לך לשלב הילוך , אם אתה מרים את החלק הקידמי של הרכב, בשביל להחליף גלגל? בקושי יהיה גלגל אחד נעול, שנוגע בכביש.

פורסם
אם כבר התחלנו לדבר על זה - מה לדעתכם עומד מאחורי ההחלטה של היצרן לייצר מכונית עם בלם יד מופעל על הגלגלים הקידמיים ?

ברכב כזה יותר מסוכן להרים את החלק הקידמי על ג'ק, כי אין שום דבר, שנועל את הגלגלים האחוריים.

קדמי בולם יותר טוב.

למיטב זכרוני באלפא סוד מערכת הבלימה הקדמית ישבה על הגיר ולא בגלגל בטח יש לכך יתרונות של מסת גלגל קטנה יותר (המסה הלא משוככת - לא זוכר כרגע את המושג המדוייק) אבל הבלמים לא קשורים להיגוי שזה בטח מאפשר בלם יד עליהם כמו בגלגל האחורי.

פורסם

הבלם הקידמי בולם יותר טוב רק בנסיעה, כי במצב האטה רוב משקל הרכב עובר קדימה, ומאפשר לגלגלים הקידמיים לאחוז טוב יותר בכביש, ולבלום ביעילות גדולה יותר.

במצב עמידה סטטי הבלם האחורי בולם בדיוק כמו הקידמי, ובלם היד כידוע מיועד להחזיק את הרכב במקום בחניה.

לגבי אלפא סוד - אכן הדיסקים הקידמיים ישבו על הציריות ביציאה מהגיר. אם היה לשיתה זו יתרון ברור וחד משמעי - היא הייתה מאומצת על ידי שאר היצרנים. בפועל זה לא קרה, וגם אלפא עצמה לא המשיכה עם השיתה הזו בדגמים שבאו אחרי הסוד.

המושג, שאתה מדבר עליו הוא "משקל בילתי מוקפץ". הכוונה למשקל הגלגל +הבלם+ חלק מהציריה וחלק מהמתלה - כלומר כל אותו מכלול שזז ביחד עם הגלגל.

אני מסכים איתך, שבאלפא סוד החליטו להשתמש בבלם יד קידמי בגלל שהבלמים הקידמיים לא פונים ביחד עם הגלגלים, וזה מפשט את כל המנגנון.

אבל מה לגבי סובארו וסיטרואן ? שם הרי יש בלמים קידמיים רגילים בגלגלים .

פורסם

למיקום הדיסקים בגיר בטח יש חסרונות כמו קרור פחות טוב

ואולי דיסקים בגיר אפשריים רק במנועי בוקסר או באופן כללי מנועים אורכיים ולא רוחביים שהפכו לפופולריים יותר.

פורסם

כמו שאמרתי, אלפא המשיכה לייצר מכוניות עם מנוע בוקסר, ולא חזרה יותר לדיסקים "פנימיים"

סובארו תמיד ייצרה מכוניות עם מנוע בוקסר, ולא השתמשה בבלמים כאלו מעולם.

יש עדיין לא מעט מכוניות עם מנוע אורכי, ואף אחת מהן לא משתמשת בבלמים כאלו.

כנראה שכל זה לא קשור, והשיתה הזו פשוט לא הצדיקה את עצמה והחיסרונות שלה עלו על היתרונות.

פורסם

יש לי תאוריה לגבי בלם יד מקדימה בC5:

כאשר הרכב בP והבלם יד משוך הגלגלים האחוריים חופשיים להתגלגל כאשר מרימים או מורידים את האוטו.

שמתי לב שכאשר רגלית הבלם לחוצה (4 גלגלים נעולים) הרכב לא יעלה עד עזיבת הדוושה.

פורסם

אגב גם להאמר יש בלמים על הדיפרנציאל.

אני לא מכיר איך בנויות אלפות , אבל אני מעריך שמיקום הבלמים על הגיר תלוי בשיוני שיטת הבניה של הגיר.

בחיפושיות והרבה רכבי VW וסובארו הדיפרנציאל יושב בין המנוע לגיר , כשההילוך ישיר עובר מעל הדיפרנציאל לגיר וככה נשמר הסדר של מנוע,גיר דיפ'.

מיקום הסרן כמובן הוא בקו הדיפ', ואז עלהיציאה מהדיפ' שנראת כאילו היא יציאה מהגיר אפשר לשים בלמים.

אני מאמין ששינו את שיטת בניית הגיר בכל מקרה .

חסרות לשיטה של בלמים לא בנבה :

עומס גדול מאוד על הציריות , או שהן ישברו או שצריך צריה הרבה יותר חזקה= משקל וזה משקל שמסתובב מהר והמעפיל הרבה אינרציות ככה שזה קריטי.

עקב הגמישות של הציריה , הברקס גם יהיה פחות מדויק .

פחות נגישות לטיפולים .

לדעתי בהאמר חזרו שליטה הזו בגלל ההינע הסופי (שתופס את המקום במרכז הגלגל) שהיה קריטי לגבוה הרכב ולשרשרת הכוח שלו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לגבי סיטרואן הידרופנאומטיות - כשמעלים את הרכב, הגלגלים האחוריים זזים מעט קדימה בגלל מבנה ייחודי של המתלה האחורי (גלגלים יושבים על זרועות נפרדות, ולא על ציר מרכזי). הגלגלים הקדמיים לא זזים.

אני גם לא יודע לגבי הרכבים האחרים, אבל בקסנטיה בלם יד הוא מכני ולא הידראולי. ידית מושכת כבל, כבל מושך צ'ובצ'יק שלוחץ על הקליפר ומצמיד את הרפידות לדיסקים.

זה שבלם יד בולם גלגלים קדמיים זה גם לדעתי יוצר סוג של FAILSAFE - במידה ויש תקלה בברקסים - אתה יכול לעצור את הרכב עם בלם יד ולא להסתחרר. זאת גם לדעתי הסיבה שסובארו עשו הנדברקס קדמי.

וזאת גם הסיבה שאני לא מבין למה יש עדיין רכבים עם הנדברקס אחורי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...