Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש רכבים עם הנדברקס קדמי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מכיר איך בנויות אלפות , אבל אני מעריך שמיקום הבלמים על הגיר תלוי בשיוני שיטת הבניה של הגיר.

בחיפושיות והרבה רכבי VW וסובארו הדיפרנציאל יושב בין המנוע לגיר , כשההילוך ישיר עובר מעל הדיפרנציאל לגיר וככה נשמר הסדר של מנוע,גיר דיפ'.

מיקום הסרן כמובן הוא בקו הדיפ', ואז עלהיציאה מהדיפ' שנראת כאילו היא יציאה מהגיר אפשר לשים בלמים

ככה זה גם באלפא סוד, ראה תמונה.

אבל לא הבנתי, מה ניסית להסביר כאן.

מה זה משנה,אם הדיפרנציאל הוא בין הגיר למנוע או אחרי הגיר, מבחינת הנושא הנידון כאן ?

וזה בכל זאת לא עונה על השאלה שלי - למה בלם יד פועל על הגלגלים הקידמיים במכוניות אלו?

אולי בשביל למנוע אפשרות ל"זריקת תחת" במכוון או לא במכוון ?

1.jpg

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לגבי סיטרואן הידרופנאומטיות - כשמעלים את הרכב, הגלגלים האחוריים זזים מעט קדימה בגלל מבנה ייחודי של המתלה האחורי (גלגלים יושבים על זרועות נפרדות, ולא על ציר מרכזי). הגלגלים הקדמיים לא זזים.

אני גם לא יודע לגבי הרכבים האחרים, אבל בקסנטיה בלם יד הוא מכני ולא הידראולי. ידית מושכת כבל, כבל מושך צ'ובצ'יק שלוחץ על הקליפר ומצמיד את הרפידות לדיסקים.

זה שבלם יד בולם גלגלים קדמיים זה גם לדעתי יוצר סוג של FAILSAFE - במידה ויש תקלה בברקסים - אתה יכול לעצור את הרכב עם בלם יד ולא להסתחרר. זאת גם לדעתי הסיבה שסובארו עשו הנדברקס קדמי.

וזאת גם הסיבה שאני לא מבין למה יש עדיין רכבים עם הנדברקס אחורי.

תודה, תשובה הגיונית ולדעתי גם נכונה.

בלם היד הוא מכאני ולא הידראוולי בשביל להשאיר לך יכולת בלימה כלשהיא במקרה של תקלה במערכת ההידאוולית של הבלמים.

ככה זה גם במכוניות האחרות.

ולגבי המשפט האחרון שלך - לא רק שיש עדיין מכוניות עם בלם יד אחורי, אלא ב99% בלם היד נועל את האחוריים.

למה - זה מה שאו מנסים לברר בשירשור הזה.

פורסם
אבל לא הבנתי, מה ניסית להסביר כאן.

שהבלמים על דיפ' ולא על הגיר.

שאר התגובה מדברת בעיקר על התת דיון שהתחיל לגבי מיקום הברקסים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

או. קי.

אבל כשמדובר במכונית עם מנוע והנעה קידמיים או במכונית עם מנוע והנעה אחוריים, כשאומרים "גיר" מתכוונים בדרך כלל לגיר ודיפרנציאל ביחד, כי הם משולבים במכלול אחד.

אם רוצים להפריד את המושגים, אז בכל רכב הציריות כמובן יוצאות מהדיפרנציאל ולא מהגיר.

פורסם

הסיבה (לפחות באלפא, לפי הספר) היא כדי לשפר את בטיחות הבלימה בחירום באמצעות בלם היד, כך שלא תסתחרר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בסיטרואן הידראולית, המערכת ההידראולית מפעילה את הבלמים, הבולמים, הגה הכח, ABS והיו דגמים שגם את המגבים ונעילת הדלתות:shock:

בלם היד פועל על הגלגלים הקדמיים כדי לבלום בבטחה כאשר המערכת הזאת מפסיקה לתפקד.

פורסם
הסיבה (לפחות באלפא, לפי הספר) היא כדי לשפר את בטיחות הבלימה בחירום באמצעות בלם היד, כך שלא תסתחרר.

אני דווקא יודע על סיבה אחרת: כזכור, הסוד היתה הדגם השני בתולדות אלפא רומיאו שיוצר עם הנעה קדמית, והראשון שיוצר בהיקף כה נרחב. עד אז, כל הדגמים היו עם הנעה אחורית, כאשר ברובם הבלמים ישבו ביציאה מהגיר.

כפי שחלקכם ודאי יודע, בדגמים הללו הגיר היה מופרד מהמנוע, ובשעה שהאחרון מוקם בצדו הקדמי של הרכב, הרי שהגיר ישב לו בחלקו האחורי.

כאשר יוצרה הסוד, מה שעשו זה פשוט העבירו את הגיר קדימה, ללא כל שינוי נוסף. מסיבה זו הבלמים נותרו על הגיר גם בסוד.

אינני יודע האם מדובר במיתוס או באמת, אבל זה הטיעון שאני מכיר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...