Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת איך עובדת המערכת הדיוק אני יודע שמים הולכים מהמיכל של האנטיפריז לרדיאטור,משם למנוע וחוזרים לרדיאטור לאחר מכן. (תקנו אותי אם אני טועה),לגבי השאיבה אני יודע שהיא מתבצעת לפי הלחץ שיש במערכת, שלפיו הגולה שבמכסה הרדיאטור זזה ואז המים נשאבים בוואקום למערכת הקירור.

בהנחה שכל מה שאמרתי נכון,מתי אמורים לחזור המים חזרה למיכל המים?

והאם זה קשור לזה שהמנוע כבוי או מונע?

תודה לכל העוזרים!.

פורסם

פעולת מערכת הקירור מתבצעת בזמן שהרכב מונע, אז בעצם מיתבצעת סירקולציית המיים מהרדיאטור אל המנוע דרך משאבת המיים המופעל בדר"כ עם סיבוב הטיימינג ומשם אל הרדיאטור דרך הטרמוסטט שניפתח כאשר ברדיאטור המיים עוברים את הליך הקירור אם בעזרת אויר חיצוני או בעזרת הוונטה שפועלת כאשר טמפרטורת המיים חמה עד כדי שמפעילה את יוניט הוונטה. לאחר שהמיים עוברים קירור ברדיאטור הם חוזרים בטמפרטורה נורמאלית וקרירה יותר אל המנוע וכך הכל חוזר חלילה.

:)
פורסם

אז לפי מה שאתה אומר,אם אין לי מיכל מים מלא (לאחר שמילאתי אותו) זה אל בהכרח אומר שיש תקלה המערכת אלא שהמים יכולים להיות במערכת?

תודה.

פורסם

אם יש לך מיכל נוזל קרור נפרד מהרדיטור זהו מיכל התפשטות כי נפח נוזל הקרור גדל ואין לו מקום במערכת. אסור למלא מיכל זה עד הסוף ואם מלאת אותו עד הסוף לחץ הנוזל יפרוץ דרך השסתום בפקק עד שיגיע ללחץ הנכון. אם תמיד חסר נוזל יכול להיות שיש בעיה מכנית של נזילה חיצונית או פנימית

פורסם
פעולת מערכת הקירור מתבצעת בזמן שהרכב מונע, אז בעצם מיתבצעת סירקולציית המיים מהרדיאטור אל המנוע דרך משאבת המיים המופעל בדר"כ עם סיבוב הטיימינג ומשם אל הרדיאטור דרך הטרמוסטט שניפתח כאשר ברדיאטור המיים עוברים את הליך הקירור אם בעזרת אויר חיצוני או בעזרת הוונטה שפועלת כאשר טמפרטורת המיים חמה עד כדי שמפעילה את יוניט הוונטה. לאחר שהמיים עוברים קירור ברדיאטור הם חוזרים בטמפרטורה נורמאלית וקרירה יותר אל המנוע וכך הכל חוזר חלילה.

אם מערכת הקירור פועלת רק שהמנוע דולק אז למה שהרכב מתחמם צריך לכבות את המנוע אם בעצם מערת הקירור גם כן מפסיקה לעבוד?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
אם מערכת הקירור פועלת רק שהמנוע דולק אז למה שהרכב מתחמם צריך לכבות את המנוע אם בעצם מערת הקירור גם כן מפסיקה לעבוד?

מומלץ להמנע ככל האפשר לכבות מנוע חם, שמתחמם לדרגת חום מסוכנת, משום שבכבוי המנוע, רמת החום עולה תוך שניות לרמה גבוהה מאד ומסוכנת הגורמת נזק גבוה יותר מאשר מנוע חם מאד, בגלל הפסקת סירקולציית(סיחרור) המים במנוע , בגלל משאבת מים שלא מסתובבת במנוע כבוי.

הטיפים במקרה של התחממות יתר, במידה ורוצים להגיע למוסך הקרוב או הביתה, או לחניה קרובה, מבלי לכבות מנוע הוא:

הדלקת מערכת החמום הפנימי בתא הנוסעים, (במידה והיא כמובן תקינה ולא מבוטלת),על מנת להגדיל את קיבול מי הקירור, ועל מנת להוסיף מים קרים יותר למערכת הקירור, מבלי לפתוח מכסה רדיאטור.

בנוסף אם יש אפשרות טכנית, יש להפעיל את המזגן על קירור, במידה והמאווררים חדלו לפעול לפתע.

אפשרות שלישית, הייא לגשר אם ניתן את הקונקטור ליוניט הפעלת מאורר שיעבוד קבוע(המלצה לבעלי רכב ישן בלבד, ולבעלי ידע טכני בלבד).

העלתי את השירשור מהאוב, מפני שהגעתי למסקנה שהוא אקטואלי תמיד, וניתן ללמוד מהעצות שלי לשעת חירום !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...