Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישהו יכול לפרט למה מנוע דיזל חסכוני מהבנזין ?

והאם יש לכל מנועי הדיזל טורבו ?

דיזל משחרר יותר אנרגיה מבנזין.

עד שנכנסו תקנות זיהום האויר לפני כמה חודשים, דיזלים דווקא נמכרו פה לא רע. אלא מה, הנוסחה של חישוב זיהום האויר שמשרד התחבורה אימץ היא נוסחה עתיקה שהיתה נהוגה לפני עידן ועידנים באירופה, וכעת אף אחד בעולם ככה"נ כבר לא משתמש בה חוץ ממדינת ישראל.

לפי נוסחת הקסמים הזאת, יוצא שדיזל מזהם יותר מבנזין מקביל, לכן על מכוניות אלו יש מס גבוה יותר, שהוביל לעליית מחירן ולהפיכתן ללא כלכליות לרכישה.

מטומטם? אידיוטי? ברוך הבא לישראל 2010.

לא נכון. הנוסחה מקובלת במזרח הרחוק ביפן, סין ודרום קוריאה.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זאת הסיבה שהתחלתי את השרשור הזה. מהתשובות פה (בייחוד שלך), אני מבין שפשוט רמת הבורות לגבי דיזל כל כך גבוהה שאולי אם המודעות של האנשים תגדל, ייפקחו להם העיניים :-D

ואז יקרה מה בדיוק? אנשים יתחילו לדרוש ולקנות דיזל במחירים מטורפים או יקטרו על עד כמה ח*א המדינה הזו ושהיא לא נותנת להנות בזול וימשיכו לקנות בנזין כי רכבי דיזל יקרים מאוד? :|

קשה לי להאמין שגם כאשר העם ידע שבדיזל עדיף הוא ישבות עד אשר מחיריהם ירדו.

קשה לי לכתוב את זה אבל לצערי זה מה שאני חושב. :x

בואו נקווה שאני טועה.:-D

פורסם

דיזל משחרר יותר אנרגיה מבנזין.

יש שרשור עם הסבר מפורט ?

זה קשור לצורת השריפה של אוויר ודלק ?

והאם יש בדיזלים סוג של מנועי קרבורטור ?

פורסם

עשיתם לי חשק לקנות רכב דיזל פתאום... :-o

גם המומנט המשופר, חוסר הפרעה בהדלקת מזגן, כוח ביניים זמין וצריכה...

באמת מוזר שזה לא פופולארי כמו בנזין ויותר.

פורסם
איך זה שהישראלי שרוכש את מכוניתו הפרטית בכספו כל כך נרתע מקניית מכונית דיזל (להבדיל מקניית רכב היברידי למשל)?

מני.

יש כמה תשובות לשאלה שלך.

ראשית, כבר בכמה מאמרים שקראתי במגזינים שונים (מחו"ל) הועלתה התאוריה הסבירה, שהיברידי (חשמל + בנזין), ובייחוד הטויוטה פריוס פותח אך ורק בגלל הפחד המסורתי של האמריקאים והיפנים מדיזל. יש אפילו עדיין תחנות דלק בארה"ב בהן תוכל לתדלק רק בנזין ולא דיזל (נדיר יותר מבעבר אך עדיין קיים). אם אתה מאמץ את התאוריה הזו אתה מבין את ההצלחה המסחררת של הפריוס, בייחוד בארה"ב.

שנית, ולזה יש קשר ל"ראשית", השוק הישראלי מושפע יותר מארה"ב מאשר מאירופה, שם דיזל פרטי שולט. "מה שטוב לאמריקאים, טוב גם לישראלים". אם האמריקאים קונים את זה, סימן שזה טוב. אגב, אני לא פוסל כל מה שהולך באמריקה, אלא רק טוען שאם זה מצליח שם יש לזה סיכוי מצויין להצליח פה- IF THE PRICE IS RIGHT.

שלישית- משך שנים המדינה נקטה במדיניות מגבילה וחונקת כלפי הדיזל, כזו שהפכה אותו לכדאי רק לשימוש מסחרי. באירופה היו מכוניות דיזל פרטיות הרבה לפני הדור החדש (הנקי והחזק) של הדיזלים המודרניים. הנה, יש לי אח שגר בוינה ויש לו אסקורט דיזל שנת 1990. זו עגלה לכל דבר אבל חוסכת, ומישהו קנה אותה אז כחדשה. אחי לא צריך יותר כי במהלך השבוע יש UBAN שלוקח אותו לעבודה וחזרה. אבל בישראל הציבור (וניתן לראות את זה בחלק מהתגובות בשרשור הזה) התרגל לחשוב שדיזל זה "יקר לאחזקה, מלכלך והאגרות יקרות". זה מזכיר לי ששנים לרנו היה שוק רע למשומשות. למה? כי יצא להם שם רע. לא יודע איך, אבל המכוניות לא היו רעות יותר מ-PSA, לצורך העניין. ובאמת, גם כאן זה מוביל לדוגמא טובה: למה לסיטרואן יש שם רע יותר בשוק מפיג'ו? אלו פחות-או-יותר אותן מכוניות. אבל ככה זה- כשנולד מוניטין רע קשה לשנות אותו, וזה מה שקרה עם הדיזל.

ולבסוף, הנוסחה המהוללת של האוצר לקביעת זיהום אויר אכן חיסלה אותו סופית. וכבר כתבו מעלי כל מה שצריך לכתוב בנושא, כולל הרצון של האוצר להרוויח עוד כמה ג'ובות מאזרחי ישראל. אפשר לראות את זה בכל תחום בענף הרכב, בין אם מדובר בנסיון החיסול של האופנועים ע"י הביטוח (הרי אי אפשר להרוויח מהם- מחיר הקניה נמוך יותר ולפיכך המיסים נמוכים יותר, הם חוסכים יותר דלק ממכוניות ואפילו העיריות לא יכולות לגבות מהם דו"חות חנייה), ובין אם זה ביטול ההטבה למי שהתקין גז במכוניתו- על זה שמעתם? זה נכנס יחד עם הנוסחה של זיהום האויר הנ"ל.

אישית, אם זה לא הובן, אני בעד הדיזל ואשמח לראות כמה שיותר כאלו בארצנו. למיטב ידיעתי, בימים אלו התכנסה שוב ועדת הכלכלה של הכנסת כדי לדון בנוסחה הזו שוב- וזה ביוזמת יבואני האירופאיות שרואים בעיניים כלות איך הפריוס אוכל להם רווחים שיכלו להיות אם היו מוכרים פה דיזלים כמו 308, גולף או מגאן. נראה מה יהיה (תשובה: לא הרבה).

פורסם
ואז יקרה מה בדיוק? אנשים יתחילו לדרוש ולקנות דיזל במחירים מטורפים או יקטרו על עד כמה ח*א המדינה הזו ושהיא לא נותנת להנות בזול וימשיכו לקנות בנזין כי רכבי דיזל יקרים מאוד? :|

מאיפה אתה מביא מחירים מטורפים? הבאתי כאן דוגמאות של הג'טה 1.6 CRD אשר מתומחרת בכמעט אותו מחיר של TSI, קיה סיד סטיישן במחירים דומים ואף זולים יותר (לא לשכוח את הפאביה, רומסטר). אם לדגמים האלו (שהם מכוניות מעולות) יהיה ביקוש מלקוחות פרטיים, אז יבואנים אחרים (PSI?, קראסו?) ירצו לקחת חלק בחגיגה ויביאו גם הם דגמים מעניינים וההיצע יגדל.

Who knows?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גם עכשיו אחרי התקנות של משרד התחבורה בוגע לזיהום אוויר? אם כן אז טעיתי ואבקש סליחה.

בכל מקרה מקווה שאתה צודק, אני אשמח אם היצע הדיזל יגדל- תוך כמה שנים היצע המשומשות יגדל ואז אני יוכל לבחור רכב חסכוני מאוד. :-D

אני רק מקווה שישנו את השיטה של חישוב זיהום האוויר (למרות שאין מצב שישנו אותה אם יתחילו לקנות דיזל, זה יכניס הרבה כסף לקופת המדינה :evil:).

פורסם
יש שרשור עם הסבר מפורט ?

זה קשור לצורת השריפה של אוויר ודלק ?

והאם יש בדיזלים סוג של מנועי קרבורטור ?

אני למדתי על זה בכימיה אורגנית. (ממש על קצה המזלג) בתחילת הסמסטר לומדים על אלקאנים והמרצה בדרך כלל מסביר קצת על דלקים כי זה מה שעושים עם אלקאנים. (המרצה שלנו הסביר את ההבדל בין דלק 95 ל-98 ) בגדול דיזל מורכב משרשרת אטומי פחמן הרבה יותר ארוכה וכתוצאה מכך בעל נקודת רתיחה יותר גבוהה. בשריפה דיזל פולט הרבה יותר אנרגיה.

פורסם
זאת הסיבה שהתחלתי את השרשור הזה. מהתשובות פה (בייחוד שלך), אני מבין שפשוט רמת הבורות לגבי דיזל כל כך גבוהה שאולי אם המודעות של האנשים תגדל, ייפקחו להם העיניים :-D

והדגש בתשובתך היא על " אולי אם" ועד שזה יקרה השוק של מכוניות הדיזל ישאר על הפנים , המחירון יצנח,

וכשאין שוק אזיי ולמרות שמחיר הרכב צנח אף אחד לא ישלם גם "מחירון" על רכב כזה ולכן

ברמה ה"מציאותית" שאני חי בה אני מעדיף ללכת אחרי העדר ולא להפסיד כסף .

מצד אחד אחסוך בדלק מול בנזין ומצד שני אפסיד במחירון משמעותית יותר .

אז תרשה לי ידידי להשאר בצד השפוי יותר.

ואגב, לא שאתה לא צודק , אבל לצערנו ה "שוק " קובע איזה רכבים ינועו בארץ יותר ואיזה לא !

זה מצב נורא מתסכל וחמור שבעתיים כשמדובר ברכב "חלומות" כאשר הרבה אנשים ירכשו "מזדה"

ולא "אלפא" שמאד היו רוצים , בגלל אותה מילה שנקראת "שוק".

מילא רכשתי בנזין במקום דיזל שלהם ביצועים דומים ומדובר בערך באותו הרכב.

אבל , להכנע לשוק ולרכוש מכונית לא רצויה , זה הרבה יותר מתסכל....

אגב , אני שייך לאלא שנוהגים ברכב חלומות ולא ברכב של המדינה בגלל "השוק" ומודע להשלכות ולהפסדים הכספיים

אולם זה אני וכידוע לך אני בעמדת מיעוט....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

צריך לקחת בחשבון שהיום ישנם גם מנועי בנזין מאוד חסכונים. הטרנד האחרון היום הוא מנועי בנזין קטנים המשולבים עם מגדשי טורבו שמפצים על נפח המנוע - התוצאה היא מנוע בנזין חסכוני עם מומנט בריא בסלד נמוך והספק גבוהה .

אם משווים את גירסאות אלו אל מנועי הטורבו דיזל המודרנים למינהם אפשר לראות שהביצועים קרובים או טובים יותר בבנזין עם צריכת דלק ממוצעת קרובה { לפי נתוני ייצרן} ללוגמי הסולר .

אומנם לא מדובר עדין במומנטים המכובדים של הדיזלים אבל 20-25 קג"מ מומנט לרכב משפחתי הם בהחלט מספיקים בשביל עקיפות בטוחות בטווח המהירות החוקי .

ועדין ישנו הבדל לטובת מנועי הבנזין במחיר. ברוב רכבי פולקסווגן מדובר על למעלה מ10000 ש"ח לטובת הבנזין ואפילו יותר בחברות אחרות.

כשאני רציתי לקחת C4 דיזל בליסינג{לפני 3 שנים} הצעת המחיר שקיבלנו היתה לא ריאלית מאחר והרכב עלה כמעט 150K למרות שאני נוסע כ50000 ק"מ בשנה הקניה לא היתה כדאית אל מול החסכון העתידי בדלק והלכנו על מנוע בנזין שעלה למעלה מ20000 ש"ח פחות.

עוד נקודה למחשבה היא שרוב הרכבים החדשים היום עולים לכביש דרך חברות הליסינג ואלו נותנות הצעות הרבה פחות אטרקטיביות על רכבי דיזל שהופכות את העסקה ללא כדאית.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

אני זוכר שפעם היה פה שרשור שפרט איך יוצא שדיזל יוצא משתלם רק אם נוסעים מעל 25K בשנה(ואם מגיעים ל 25K, אז רק מקבלים עלות שווה).

איפה פתאום נעלם הפער הזה?

כמה בכלל עולה טסט שנתי?

מה ההבדל במחיר הטיפול השותף לעומת רכב מאותו סוג אך עם מנוע בנזין?

בכמה יוצא התידלוק יותר זול לאותו סוג רכב?

האם זה באמת הפך למשתלם כבר מהקילומטר הראשון?

פורסם

כמה בכלל עולה טסט שנתי? אותו דבר

מה ההבדל במחיר הטיפול השותף לעומת רכב מאותו סוג אך עם מנוע בנזין? בגדול אותו דבר

בכמה יוצא התידלוק יותר זול לאותו סוג רכב? כל ליטר עולה לך לפחות שקל פחות מבנזין ואתה גם עושה פי 1.5 ק"מ על כל ליטר.

האם זה באמת הפך למשתלם כבר מהקילומטר הראשון?

לא, אבל בנסועה קצת מעל הממוצע לדעתי זה כבר משתלם, או אם קנית דיזל משומש במצב טוב ובמחיר נמוך יחסית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לדיזלים ישנם חסרונות כגון ריח מסריח, רעש מנוע מוגבר(בד"כ), ביצועים נחותים (בחלק מהמקרים),מבחן טסט נוקשה, עלויות חלקים וטיפולים יקרים יותר, למרות שבחלק מהמכוניות גם מרווח הטיפולים גבוהה יותר(בדיזל), אבל בכל אופן אם הולכת משאבת סולר או טורבו זה לא סיפור פשוט.

כל מה שאמרת נובע מחוסר הכרה מוחלטת \ או נורמות שנכונות לשנות ה-80 גג 90 מוקדמות

מנועי הטורבו דיזל המודרניים רחוק מלהיות מה שאמרת

ריח מסריח - אין להם שום ריח מסריח, בטח לא למי שנוסע ברכב, יש מעט יותר עשן בתאוצה ממש חזקה מעבר לזה, כלום !

רעש מנוע מוגבר - מזמן מזמן יצרניות מכובדות הגיעו לשיכוך מאוד גבוה של הוויברציות והרעש, וזה כבר מזמן לא מטרד

ביצועים נחותים - אתה חיי בסרט יקירי, לרוב מנועי הטורבו דיזל יש 100\110 כ"ס ומעלה, עם מומנט שהוא בערך כפול ממנוע בנזין

מבחן טסט - כלל בדיקת זיהום תחת מאמץ, ולאור מה שהולך לעבור בזיהום בנזין נראה שהחיים לבעלי רכבי בנזין לא יהיו קלים יותר

עלויות חלקים - פילטר שמן ושמן, פילטר אוויר, זהה במחיר, פילטר סולר יקר בכמה שקלים מפילטר דלק, אין פלאגים !

רבים מנועי הבנזין שמגיעים היום עם טורבו, ולאט לאט יהיו יותר ויותר, הטורבואים אמינים מאוד ומחזיקים 300 אלף קילומטר כמו כלום, כך גם משאבות הסולר,

פורסם
לא, אבל בנסועה קצת מעל הממוצע לדעתי זה כבר משתלם, או אם קנית דיזל משומש במצב טוב ובמחיר נמוך יחסית.

בעיה למצוא רכב דיזל משומש מודרני שלא היה מונית.

פורסם

לפי התשובות שלך יוצא שכבר מהקילומטר הראשון רכב דיזל משתלם יותר מבנזין, אז למה לא?

• תוכן חדש...