Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו רוצים לחסוך , אבל ברכישת רכב דיזל אינך חוסך מאומה כי :

1. תשלם אגרת רישוי כפולה.

2. תשלם יותר במוסך .

3.תשלם יותר בקנייה ראשונית כאשר תרצה ביצועים מקבילים לבנזין

4. תפסיד בזמן מכירת הרכב בירידת ערך (שוק=אין ביקוש= ירידת ערך) משמעותית מאשר יפסיד רכב בנזין.

......אז חסכת יותר בדלק אבל הפסדת בשאר הפרמטרים המוזכרים מעלה , כך שלדעתי העסק לא משתלם לחלוטין.

(למעט רכבים מסחריים שממילא כולם או רובם המכריע דיזל)

המדינה לא תתן לאף אחד להינות מכלום ! ...איפא שחסכת , תשלם על משהוא אחר.......

אמיר

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אפשר לדעת איך משרד התחבורה מצא את הדיזל מזהם יותר מהבנזין? לפי איזה שיטה? ומה מיוחד בה?

מתוך עמוד 2, סעיף 1.4:

"נוהל זה הוכן בשיתוף עם המשרד להגנת הסביבה ורשות המסים בישראל"

"רשות המיסים" - אתה יכול להבין לבד את הייחוד בשיטה.

-

פורסם
כולנו רוצים לחסוך , אבל ברכישת רכב דיזל אינך חוסך מאומה כי :

1. תשלם אגרת רישוי כפולה. לא נכון, מחיר זהה

2. תשלם יותר במוסך .- לא בהפרש גדול

3.תשלם יותר בקנייה ראשונית כאשר תרצה ביצועים מקבילים לבנזין - לא מסכים, אם מדובר ברכב יד 2, רכבי טורבו דיזל לפעמים מציעים ביצועיים זהים ועדיפים

4. תפסיד בזמן מכירת הרכב בירידת ערך (שוק=אין ביקוש= ירידת ערך) משמעותית מאשר יפסיד רכב בנזין מסכים.

......אז חסכת יותר בדלק אבל הפסדת בשאר הפרמטרים המוזכרים מעלה , כך שלדעתי העסק לא משתלם לחלוטין.

(למעט רכבים מסחריים שממילא כולם או רובם המכריע דיזל)

המדינה לא תתן לאף אחד להינות מכלום ! ...איפא שחסכת , תשלם על משהוא אחר.......

אמיר

לדעתי, העסק כן משתלם, בתנאי שמצאת רכב דיזל במצב טוב, והנסיעות בסביבות 30 אלף ק"מ בשנה.

כמו כן, כדאי למצוא תחנת דלק עם מחירי סולר טובים (לא על חשבון איכות הסולר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לדעתי, העסק כן משתלם, בתנאי שמצאת רכב דיזל במצב טוב, והנסיעות בסביבות 30 אלף ק"מ בשנה.

כמו כן, כדאי למצוא תחנת דלק עם מחירי סולר טובים (לא על חשבון איכות הסולר).

לא ידעתי שהושוו מחירי הרישוי השנתי לבנזין, אתה בטוח במה שאתה אומר?

לא כ"א נוסע 30,000 ק"מ ויותר על מנת להצדיק את החיסכון בדיזל , לדעתי הרוב המכריע של האנשים נוסעים בממוצע 17,000-20,000 ק"מ בשנה .

ורק אם סעיף 4 לו אתה מסכים מתקיים , הרי שכבר כל העסק לא משתלם , מאחר ואם ישנו הפרש במחירון

בירידת ערך של 10,000 שח (כאשר אנו מדברים על רכב בן 3-5 שנים) בין הרכב בנזין לדיזל , כבר כל החיסכון

בדלק ירד לטמיון.........

שוב , אני מדבר על רכבים פרטיים ולא מסחריים שנוסעים ק"מ ממוצע ולא על אלה שעושים 30,000 קמ וצפונה

כדוגמת רכבים מסחריים או מוניות.....

אמיר

פורסם

מי שרוצה לדעת באמת למה קברו את הדיזל בארץ, שיקרא את המאמר שלי מעיתון "דה מרקר":

http://motocar.co.il/article/10397.aspx

בכל מקרה, מכיוון שמדינת ישראל תפסיד 10 מיליארד ש"ח בשנה אם כולנו נעבור לדיזל - כל הדיון פה לא רלוונטי.

אנחנו רק נמשיך וניסע ונבזבז.

הדרך היחידה שבה רכבי דיזל יהיו פופולריים בארצנו, היא דרך הפחתת המס עליהם והפיכתם לזולים יותר מרכבי בנזין, כמו שנעשה עם הרכב ההיברידי, שכדי להוזיל אותו ממחיר של 180 אלף ש"ח למחיר של 140 אלף ש"ח, הורידו עליו את המס.

ביום שרכב דיזל יעלה 10 אלף ש"ח פחות ממקבילו הבנזיני, תוכלו לראות אלפי רכבי דיזל בישראל.

מי שלא מאמין לי - שיראה את רשימת ההמתנה לסוזוקי אלטו, רכב קטן, ידני, מנוע 1000, שמיוצר בהודו.

מה הטריק? 60 אלף ש"ח לרכב חדש מהסוכנות.

מה הטריק לרכישה של מאזדה 3 דיזל?

http://www.zcars.com.au/2010-mazda3-diesel/

אם תציע לישראלי החביב צריכת דלק של 5.7 ליטר ל-100 ק"מ (17 ק"מ לליטר) וגם מחיר של 110 אלף ש"ח, במקום 120 אלף ש"ח - תוכל להציף את השוק בדיזלים.

עד אז - כולם מוזמנים לנסוע על המאזדה 3 בנזין שאוכלת 1:9 ביום טוב.

פורסם

arama'

ועוד איך אני בטוח (אני נוסע על דיזל כבר 9 שנים), עוד מעט כבר שנתיים מחירי אגרת הרישוי זהה.

אין בפרש בירידת ערך של 10 אלפים ש"ח לרכבים בני 3-5, אולי חצי מזה . תיקח בחשבון קילומטראז' זהה ( בנזין ודיזל עם 25- 30 אלף בשנה).

למי שנוסע 17 אלף ק"מ בשנה, בחלק גדול המקרים באמת החיסכון בצריכת הסולר מתקזז עם ירידת ערך. בקשר למוניות - כאן מדובר כבר ב 60-100 אלף ק"מ בשנה

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא כ"א נוסע 30,000 ק"מ ויותר על מנת להצדיק את החיסכון בדיזל , לדעתי הרוב המכריע של האנשים נוסעים בממוצע 17,000-20,000 ק"מ בשנה .

הרכב צורך 30% פחות בדלק, ואני לא מדבר על מנועי SDI של פולקסוואגן שמגיעים לתצרוכות טובות יותר.

מחיר הטיפולים? כמעט זהה (לפחות מניסיוני בצ'מפיון-אני לא מכיר חברות אחרות).

אמינות? מוחלטת,

בהנחה שאתה דואג לטיפולים תקופתיים ולא מתדלק בתחנות הזויות.

טסט? רכב שמור ומטופל עובר בדיקת זיהום בשנייה וחצי.

אגרת טסט? זהה.

ביצועים? אם אתה לא מחפש ביצועים כמו ילד בן 17, סביר שהדיזל ייתן לך ביצועים טובים יותר בתאוצות ביניים ותנאים הרריים.

הפעלת מזגן? לא מזיז למנוע כי יש לו מומנט עצום, וגם לא משפיע על צריכת דלק כמו ברכבי בנזין מקבילים.

לא צריך לנסוע 20 אלף ק"מ כדי לחסוך,

אתה חוסך מרגע שהרכב יצא לו לדרכו עוד בק"מ הראשון.

-

פורסם
הרכב צורך 30% פחות בדלק, ואני לא מדבר על מנועי SDI של פולקסוואגן שמגיעים לתצרוכות טובות יותר.

מחיר הטיפולים? כמעט זהה (לפחות מניסיוני בצ'מפיון-אני לא מכיר חברות אחרות).

אמינות? מוחלטת,

בהנחה שאתה דואג לטיפולים תקופתיים ולא מתדלק בתחנות הזויות.

טסט? רכב שמור ומטופל עובר בדיקת זיהום בשנייה וחצי.

אגרת טסט? זהה.

ביצועים? אם אתה לא מחפש ביצועים כמו ילד בן 17, סביר שהדיזל ייתן לך ביצועים טובים יותר בתאוצות ביניים ותנאים הרריים.

הפעלת מזגן? לא מזיז למנוע כי יש לו מומנט עצום, וגם לא משפיע על צריכת דלק כמו ברכבי בנזין מקבילים.

לא צריך לנסוע 20 אלף ק"מ כדי לחסוך,

אתה חוסך מרגע שהרכב יצא לו לדרכו עוד בק"מ הראשון.

נניח לרגע שאתה , וכל המצדדים ברכבי דיזל צודקים , רק בא ותענה לי על השאלה : מדוע 90% מהרכבים

הפרטיים הנמכרים בארץ הם בנזין ? מה כולם טועים ?

אמיר

פורסם

נאמר פה משהו מאוד חשוב - האם מישהו יכול לאשר זאת -

האם מחיר האגרה של מנוע דיזל כבר אינו יקר פי 2-3 ממחיר של בנזין כבעבר ??

לדוגמא - היה בידי סיטרואן סקסו דיזל שנת 2001, מחיר האגרה היה 3400 ש"ח , מחיר האגרה של מנוע 1.4 בנזין היה 1280

מישהו כאן עם דיזל (לא מסחרי) יכול לאשר שהוא משלם מתחת ל 1500-1800 ש"ח על אגרה ?

פורסם

זה לא משנה, פרטי או מסחרי.

אגרת הרישוי זהה לרכבי בנזין או דיזל (מאותה קבוצת הרישוי ובני אותו הגיל):

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=zz20080728_01788

פורסם
נאמר פה משהו מאוד חשוב - האם מישהו יכול לאשר זאת -

האם מחיר האגרה של מנוע דיזל כבר אינו יקר פי 2-3 ממחיר של בנזין כבעבר ??

לדוגמא - היה בידי סיטרואן סקסו דיזל שנת 2001, מחיר האגרה היה 3400 ש"ח , מחיר האגרה של מנוע 1.4 בנזין היה 1280

מישהו כאן עם דיזל (לא מסחרי) יכול לאשר שהוא משלם מתחת ל 1500-1800 ש"ח על אגרה ?

ברכב שלי (בחתימה) האגרה השנתית עולה 1049 ש"ח. בפאסאט המשפחתית (גם דיזל) האגרה עולה 1500 ש"ח. ככה שלדעתי המחירים זהים לבנזין.

אניס - אין לי מושג למה דיזל יותר חסכוני, אבל לא לכל מנועי הדיזל יש טורבו. ל-SDI של VAG אין, ומרגישים את זה בעליות בעיקר. אבל גם בצריכת דלק המדהימה :lol:

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
ידידי subaru loyal, רב מה שאתה מציין בכל הקשור לרעש וריח פשוט לא רלוונטי במנועי דיזל מודרנים. אני מציע לך לקחת נסיעת מבחן בג'טה 1.6 CRD דיזל מסילה משותפת החדש אתה לא תאמין שאתה נוהג בדיזל לפי הרעש.

כל רכב דיזל חדש הוא שקט, הרעש מתגבר עם השנים :)

אחת המכוניות השקטות בהם נסעתי, וגם אחת שנשארת שקטה לאורך זמן היא מרצדס E280 CDI. ממש מנוע פנינה.

פורסם
נניח לרגע שאתה , וכל המצדדים ברכבי דיזל צודקים , רק בא ותענה לי על השאלה : מדוע 90% מהרכבים

הפרטיים הנמכרים בארץ הם בנזין ? מה כולם טועים ?

זאת הסיבה שהתחלתי את השרשור הזה. מהתשובות פה (בייחוד שלך), אני מבין שפשוט רמת הבורות לגבי דיזל כל כך גבוהה שאולי אם המודעות של האנשים תגדל, ייפקחו להם העיניים :-D

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...