Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם,

אשמח לדעות לגביי תהייה שיש לי:

כרגע יש לי מידים של dayton rs100-4 שהם בגודל 3 אינטצ' בערך, אני מתחיל בנייה מחדש למידים בקיקפאנלים במטרה לשינוי זווית .

בעתיד אני חושב לעבור לL3 ולמקם אותם בקיקפאנלים בבנייה החדשה, את הטבעות עכשיו אני חושב להתאים גם לדייטון וגם לL3 (דומים פחות או יותר בקוטר שלהם).

העניין הוא שראיתי שרוב החבר'ה פה ממליצים על L3 בקורות וL4 בקיקפאנלים, למה? זה בגלל עוצמה? הL3 חלשים בשביל קיקפאנל?

כרגע המידים שלי עובדים עם מגבר ישן של אלפיין שמספק 25WRMS לערוץ על חצי גיין (הם מוצהרים 30WRMS) ואני לא מרגיש במחסור בעוצמה.

חשוב לציין שאני מתכנן לחתוך את המידים מ220 בערך עד ל 6K.

מה אתם אומרים? יש אופצייה שהL3 יסתדר בקיק?

תודה.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

ממליצים על L4 בקיקים כי קשה לספק לו נפח לבניה על הקורה, מה שיותר פשוט עם L3.

מעבר לזה רוב חברי הפורום מעדיפים את המידים בקורות ללא קשר למיד עצמו, כך שגם לעובדה זו יש משקל בהמלצות.

מתחדשת*

פורסם

או קיי, תודה על התשובה המהירה,

במידה ויש כבר בנייה בקיק יש בעייה להתקין את הL3 בקיק?

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

מאמין שלא.

גם אצלי מותקן מיד 3" בקיק ואין לי בעיה של חוסר עוצמה או משהו דומה.

מתחדשת*

פורסם

לL3 לא תהיה שום בעיה לעבוד מהקיק כמו שלאף רמקול אחד שמנגן תחום תדרים דומה לא תהיה בעיה לעבוד מהקיק.

יש כמה דברים שצריך להבין לגבי רמקולים ומיקומים ויש כמה דברים שצריך להבין לגבי רמקולים והקוטר שלהם ויש שני דברים שצריך לדעת על המידריינג'ים של HAT במקרה הספציפי הזה.

לגבי HAT - לL3 יש אח גדול שנקרא L4

כרגע נעבור לשני הדברים האחרים ואז נחזור לדיבורים על HAT.

לגבי קוטר הרמקול - ככל שקוטר הרמקול גדול יותר כך יהיה לו קל יותר לרדת נמוך יותר ולנגן את התדרים הנמוכים יותר, חזק יותר.

רמקול של 4 אינץ' שיכול לרדת ל200 הרץ (סתם, נניח :-D) מן הסתם ינגן אותם חזק יותר מרמקול 3 אינץ' מאותו היצרן ומאותה הסדרה.

אז חוזרים לרגע לHAT - מן הסתם את תחומי התדר הנמוכים יותר - הL4 יוכל לנגן חזק יותר מהL3 ולכן עדיף עליו בתחומי תדרים אלו.

עכשיו נחזור לנושא אחר שהוא היכן להתקין את הקיק פאנלים - אני לא יודע כבר כמה פעמים אני אומר את זה אבל אחד הדברים הכי קריטיים בסאונד הוא מרחק הרמקול מהראש. ברכב, שזו סביבה בה אנו יושבים קרוב מידי לרמקולים ויותר קרוב לצד שמאל מאשר ימין -

אנו צריכים לצמצם את הפרש המרחקים בין צד שמאל לצד ימין מהראש שלנו ככל הניתן - ברוב הרכבים עד היום הנקודה הזו הכי טובה אם נמקם את הרמקולים בקיק פאנלים.

ונכון - היום אפשר לבצע השהיית זמנים (TC) שפותרת את הבעיה הזו גם אם אנו מתקינים את הרמקולים על הקורות, אבל, לקורות ישנה בעיה נוספת...

הבעיה הנוספת בהתקנה על הקורות לעומת הקיקים היא שברוב המכוניות המרווח בין הקורות לעומת המרווח בין הקיקים ובכלל דפנות הרכב הוא קטן יותר ולכן, התקנה של רמקול על הקורות מצמצמת את רוחב הבמה באופן מוחשי מאוד, למען האמת עד היום בכל הרכבים בהם ישבתי ובהם יש לפחות אלמנט אחד על הקורות - רוחב הבמה מוסגר.

רק בשני רכבים עד היום איבדתי את היכולת להסגיר אלמנט שנמצא על הקורה וזה היה בפאסאט של יאריק ובמזדה של לאון - אבל גם זה לא היה מוחלט.

ונחזור לHAT בכדי לסכם את מחשבותיי בנושא

לL3 יש עדיפות במידה ואתה בוחר להתקין על הקורה היות והוא קטן יותר פיזית והוא דורש פחות נפח מאשר הL4

לL4 יש עדיפות היות והוא יהיה חזק יותר וטוב יותר בתחום התדרים הנמוך לעומת הL3.

שני האלמנטים ישמעו נהדר אם תתקין אותם בקיק פאנל.

התקנה בקיק תיתן לך רוחב במה חסר פשרות ומרחק מהראש שיהיה אידאלי ברוב המקרים.

התקנה בקורות תיתן לך גובה טוב מאוד אבל רוחב הבמה יפגע.

גובה הבמה בהתקנה בקורות מתרכז בדרך כלל מאמצע השמשה הקדמית ועד תחילת גג הרכב באזור המראה המרכזית.

גובה הבמה בקיק פאנלים מתרכז בדרך כלל טיפה מתחת לגובה הדש בורד ועד לאמצע השמשה הקדמית (אני באופן אישי, וכחבר הפורום היחיד עם התקנת קיק מלאה - מרגיש שגובה הבמה אצלי ממלא את כל חלל השמשה הקדמית ורוחב הבמה לעומת זאת הוא חסר פשרות).

אני ממליץ בחום רב להתקין לפחות את המידים בקיק פאנלים אם לא גם את הטוויטרים.

נתתי לך חומר למחשבה, נתתי לך את ההמלצה שלי ועכשיו רק נשאר לי לאמר לך בהצלחה.

אה כן... צריך גם לצבוע את התקרה בבז' :-D (אני פולני :-P )

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה יכול להיות מאוד רגוע . ה L3 בקיקים יעשה עבודה מצויינת . אין לו שום בעיה לעבוד שם , בזמנו , בהתקנה אצלי ברכב התקנתי L3 בקיקים והיה סאונד לא פחות ממעולה.

לאחר תקופה מסויימת החלפתי את ה L3 ב L4 (שניהם בקיקים) , בזמנו אהבתי יותר את ה L4 , היום לאחר ששמעתי בסט אפים שונים ובהתקנות שונות את שני המידים בוריאציות שונות ומשונות אני לא יודע להגיד מה לטעמי טוב יותר .

שניהם טובים מאוד . ושניהם ללא ספק עובדים מצוין בקיק.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עד כמה שזכור לי, היו כמה התקנות של HAT עם L3 בקיקים שגרפו לא מעט פרסים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אדי, לגבי המידים והמיקום בקיקים - כרגע המידים מותקנים בקיקפאנלים אבל אני עושה בנייה חדשה (גם כן בקיקפאנלים) בשביל לשנות זווית ליותר ON.

עופר אני שמח שגם לך היו L3 בקיקפאנלים וכרגע אני יותר בטוח.

תודה לכולם.

פורסם

לפי התגובות של סקוט בקלאווה הוא בדרך כלל ממליץ להתקין את הרמקולים כמעט באוף אקסיס מלא, אני דווקא התקנתי אותם בקיקים בהתקנה צולבת שצד ימין הוא ON אקססיס מלא וצד שמאל סוטה ממני בשלושים מעלות.

בהתקנה הבאה אני דווקא רוצה לנסות אוף אקסיס מלא בקיקים :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה בדיוק מה שאני אעשה עכשיו, כרגע המידים מנגנים ממש לדש ואני שומע רק החזרים,

אני רוצה לדעת אם העיוות זה ההחזרים או הרמקול עצמו, אני מאמין שאון אקסיס יעשה את העבודה.

פורסם

נשמע מאוד מוזר "שומע רק החזרים" - הרמקול נפתח? בדקת פאזות? גיין?

על איזה הגברה אתה מרים אותם? מה נקודות החיתוך?

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,

העניין של ההחזרים נבדק טוב מאוד, כיוונתי את הרמקול אליי וזה היה עולם אחר.

המיד נמצא בזווית כלפי מעלה ישר לדש המאסיבי שיש לי.

שומעים טוב אבל לא כמו שצריך, המידים יושבים על מגבר ישן של אלפיין שמספק 25RMS למיד שמוצהר 30WRMS,

המיד נחתך מ250 עד ל6.3K ונמצא בנפח של בערך 1.5 ליטר.

פורסם

הכל יכול להיות מבחינת ההחזרים .

גם אני , את הקיקים של ה L3 עשיתי אוף אקסיס מלא , את הקיקים שעשיתי ל L4 עשיתי יותר לכיוון של און אקסיס ושמעו נהדר. לפעמים הרכיבים לא מתנהגים כפי שמצופה מהם מבחינת תאוריה. :-P

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני התקנתי אצלי באון אקסיס בקיקים היות ויש לי טווח ראיה נהדר לרמקולים משני צידי הרכב לראש שלי ולכן לא מצאתי שום סיבה לא להתקין אותם און אקסיס היות והמרחק הוא גם משני הצדדים מעל מטר ועשרים לראש וזה כבר מרחק שבו אפשר כבר להנות מנתון המרחק עצמו.

ברכב הבא אני רוצה להתקין יותר לכוון האוף אקסיס אבל הרמקולים ממש לא ינגנו כלפי מעלה לתוך הדש - הם ינגנו בזווית כמעט ישרה עם טיפה הטייה למעלה ולכוון ידית ההילוכים.

אני נוטה להאמין שזה יטשטש לי לחלוטין את היכולת להבין מאיזה צד של הרכב יוצא הצליל וזה גם יפתח עוד יותר את רוחב ואת עומק הבמה - עד כמה אני אאבד פירוט? ממרחק של מטר וחצי? אני רוצה להאמין שזה יהיה זניח.

נחיה ונראה :-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...