Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יפה . תתחדש

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

במחיר הזה גם קיבלת טלאים בריתוך?

או שרק מילוי בחומר.

כי אם קיבלת טלאים איפה שצריך היה לחתוך ולרתך.

אני צריך הכוונה אליו דחוף.

פורסם

ג'נטים תנקה לבד. השתמש במסיר שומנים חזק כמו אנטי קאלק או חומר לניקוי סירים - רק תשמור על הידיים שלך. תתיז על הג'נט - חכה כמה דקות ואז תשטוף. אחר כך עוד פעם - חכה עוד פעם ומה שנשאר ירד בקלות עם סקוטש ישן או משהו דומה. אני עשיתי בשלי - יצא יפה מאוד - ואצלי הג'נטים במצב פחות טוב משלך. ב - 940 - יצא כמו חדש.

קח בחשבון שאחרי העבודה הזאת הברקסים קצת יחרקו לך - כמו אחרי שהרכבת רפידות חדשות.

ותיזהר לא להתיז על הצבע החדש - לא בטוח אבל אולי זה לא טוב לברק.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

הפחח חתך ריתך והשחיז את הריקבונות. הוא גם הבטיח לשים שכבת פיברגלס לפני מרק פחחים- אבל את זה לא בדקתי.

ההגעה: על כביש 57 מנתניה לכוון ניצני עוז. פונים דרומה על5614 במחלף בארותיים (לכוון 444 וכפר סבא )חולפים על פני הכיכר

ומגיעים לכניסה הדרומית לקלנסואה (הכביש מתעקל שם בפנייה חדה מזרחה ) פונים מזרחה לכוון שער אפריים

30 מטר מהפניה בצד שמאל שלט בוחבוח.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

חבר'ה, תודה על התגובות. כיף שקרוא. :lol::lol::lol:

אגב, ברור שלא צילמתי את הנקודות של הפיקשושים. יש כמה מקומות שהצבע מקומט בגלל שנגעו בו לפני שהוא התייבש. יש נקודה על דלת הנוסע - 1.5X05 ס"מ בקצה שהצבע מקומט ממש. את השפריצרים החמור הבריג לפני שהצבע התיבש וזה גרם לקימוטים קלים מסביב. הזגג העביר טינר על מתחת לשמשה האחוריתה (עוד חמור) וקימט שם את הצבע. זה בנוסף לכמה נקודות בהחלט נסלחות של חיפוף בעבודה והשארת שקעים קלים.

הקטע העצוב באמת :mm_cry: הוא שכשחזתי הערב לרכב מצאתי עליו שריטות חדשות חלקן שטחיות אבל בקטע מסויים של ס"מ אחד ממש נקרע הצבע ורואים את הצבע גרפיט של הצביעה הקודמת מתחת. אני לא יודע כמה מכם מכירים את ההרגשה המחורבנת הזו, אבל זה מבאס את הנשמה. אלו בוודאות לא שריטות שנעשו בכוונה. ההימור שלי הוא שחתול עמד על גג הרכב והכלב שלי ניסה להגיע עליו תוך שהוא נשען עם הרגליים הקדמיות על הרכב. כנראה שבלל שהצבע חדש הוא נשרט ממש בקלות.

סטנריו כזה אף פעם לא קרה בערב, אבל אין לי הסבר אחר לצורת הסימנים.

הייתי חייב לשתף בבאסה, למרות שאני בטוח שבקרוב יעבור לי ואהיה בסה"כ מבסוט מהצבע.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
במחיר הזה גם קיבלת טלאים בריתוך?

או שרק מילוי בחומר.

אני צריך הכוונה אליו דחוף.

כולל טלאים. את רובם ראיתי בעיניים לפני מריחת חומר.

ג'נטים תנקה לבד. השתמש במסיר שומנים חזק כמו אנטי קאלק או חומר לניקוי סירים - רק תשמור על הידיים שלך. תתיז על הג'נט - חכה כמה דקות ואז תשטוף. אחר כך עוד פעם - חכה עוד פעם ומה שנשאר ירד בקלות עם סקוטש ישן או משהו דומה. אני עשיתי בשלי - יצא יפה מאוד - ואצלי הג'נטים במצב פחות טוב משלך. ב - 940 - יצא כמו חדש.

קח בחשבון שאחרי העבודה הזאת הברקסים קצת יחרקו לך - כמו אחרי שהרכבת רפידות חדשות.

ותיזהר לא להתיז על הצבע החדש - לא בטוח אבל אולי זה לא טוב לברק.

תודה. אעשה זאת לאחר פירוק הגלגלים. האם החומר לא פוגע בג'אנט?

אגב - אלה הפנסים? יפים... בכלל - אוטו יפה...

הפנסים האחוריים אכן שלך!

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כמה זמן עבר? 3 שבועות. הרכב חזר הבוקר שוב לבוחבוח. למה? אז זה הסיפור:

ברור שאחרי השריטות של הכלב, החלטתי להזיז את הוולוו למקום אחר. במהלך הנסיעה הקצרה הפעלתי את הווישרים, שבמקום לעבוד רגיל ירדו ב90 מעלות כלפי מטה ושפשפו את המכסה מנוע ויצרו שריטות חדשות. כיביתי את הרכב מייד, והווישרים עצרו בעודם על המכסה. היתה שעת ערב והחלטתי שאני לא מתעסק בווישרים כרגע, וכמקדם הגנה (עאלק) הנחתי בד עבה בין הווישרים לבין מכסה המנוע. למחרת כשראיתי מה קרה, חשכו עיני - הצבע, שהבד שמתחת לווישרים לחץ עליו, היה מקומט כמו קרום.

נסעתי לבוחבוח. בוחבוח קישקש משהו על זה שבוולוו החדשות מרכיבים את הווישר הפוך ולכן הזגג התבלבל. הוא הבטיח לצבוע את המכסה מחדש וביקש שאתקשר בעוד כמה ימים כדי לתאם. כצפוי, נסיונות התיאום נמשכו ונמשכו עד עכשיו. בינתיים הרכב עמד וחיכה, ותוך כדי כך ספג קצת לשלשת ציפורים. כשניקיתי את הלשלשת היבשה, גיליתי שמתחת לחרבונים הגדולים נוצר מן שטח שקוע מלא חורים קטנים, ומתחת לחרבונים הקטנים נוצר מכתש ומסביבו קימוטי קרום. עוד דבר - כשתדלקתי את הרכב האקדח (שהוא מצופה פלסטיק) נשען קלות על דופן תא התדלוק של הרכב, בסיום התדלוק נוצר שקע קל בצבע.

לי אין שום מושג בצביעת רכב, אז אני לא יכול איפה בוחבוח דפק את העסקאולי לא שם לקה, אולי לא המתין מספיק זמן בין השכבות או משהו אחר.

הבוקר, אחרי שלושה שבועות, הוולוו הוחזרה לבוחבוח. הוא אמר שיצבע מחדש את המכסה מנוע ויעשה עוד כמה תיקונים, אבל לגבי סימני הציפורים אמר שזה טבעי ופשוט צריך לנקות מייד, והנזק מפיית התדלוק הוא שריטה. ברור שזה בולשיט, אבל בשלב הזה אין לי הרבה כוח מול הבנאדם כי מצד אחד כבר שילמתי, ומצד שני אני לא הולך לריב אם אף אחד באמצע קלנסוואה, כך שכל תיקון שהוא עושה תלוי ברצונו הטוב.

אני לא זוכר האם כתבתי את זה קודם, אבל כשהוא סיים את העבודה והצבעתי לו על ליקויים, בוחבוח התחיל לצעוק, "לא רוצה שתשלם לי, לא עושה לך שום תיקונים, קח את האוטו שלך מפה", כנראה שהוא ידע למה הוא אומר את זה. וכרגע אני מרגיש קצת פראייר שבמקום פשוט לקחת את האוטו ולעוף משם בלי לשלם אגורה, התעקשתי לשלם ונתתי לו 2300 ש"ח סה"כ, כי זה נראה (אז) לי סכום הוגן לעבודה שעשה.

למה כתבתי את כל זה?

1. כדי לשמוע מהו לדעתכם הדפקט בצבע + עצות בעניין זה.

2. עדכנתי על כל התהליך- מה, לא אעדכן על ההמשך?

שבוע טוב לכולם.

פורסם
.

1. כדי לשמוע מהו לדעתכם הדפקט בצבע + עצות בעניין זה.

שבוע טוב לכולם.

הדפקט בצבע שלך הוא בכך שהצבעי לא שם מקשה כמו שצריך בשילוב של צבע לא איכותי,

הצבע שלך לא תפס על הפח כמו שצריך וכמובן שהוא לא יבש לגמרי,

עשה בדיקה, גש לאוטו ועם הציפורן של היד תנסה לעשות שריטה בכח, אם תצליח הצבע דפוק.

אני יודע את זה מניסיון על הקפרי שלי שהיו לה אותם תופעות בדיוק.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

כנראה שמדובר בעיקר במדלל זול ולא איכותי

מה שגורם לצבע לא להתייבש בצורה אחידה וכושר ההדבקות שלו לחומרים אחרים חלש

גם אם היה מתבצע לכה בצורה מושלמת זה לא היה עוזר

יוסי

פורסם

אין כאן תעלומה גדולה מדי.

כדי לסיים מהר את העבודה הוא לא חיכה לייבוש כל שכבה אלא פשוט ריסס שכבה אחר שכבה.

כעיקרון כל השכבות מתחת לשכבה האחרונה נמצאות במצב חצי יבש והן צמיגות.

במצב כזה אין מה לעשות ותהליך הייבוש ייקח מספר שבועות מכיון שהשכבה האחרונה מונעת מהחומרים הממיסים של הצבע להתנדף

כך שהצבע יישאר בפנים רך.

חכה עד שכל השכבות יתייבשו ואת התיקונים בצע אצל פחח אחר. 

פורסם
אין כאן תעלומה גדולה מדי.

כדי לסיים מהר את העבודה הוא לא חיכה לייבוש כל שכבה אלא פשוט ריסס שכבה אחר שכבה.

כעיקרון כל השכבות מתחת לשכבה האחרונה נמצאות במצב חצי יבש והן צמיגות.

במצב כזה אין מה לעשות ותהליך הייבוש ייקח מספר שבועות מכיון שהשכבה האחרונה מונעת מהחומרים הממיסים של הצבע להתנדף

כך שהצבע יישאר בפנים רך.

חכה עד שכל השכבות יתייבשו ואת התיקונים בצע אצל פחח אחר.

אז מה, לשים כיסוי על הרכב ולחכות חודש שהכל יתייבש. או אולי לתת לו לעמוד חודש תחת השמש (האמת,גם מפחיד אותי לשים כיסוי - שלא יצא שהכיסוי ישאיר סימנים)?.

הדפקט בצבע שלך הוא בכך שהצבעי לא שם מקשה כמו שצריך בשילוב של צבע לא איכותי,

הצבע שלך לא תפס על הפח כמו שצריך וכמובן שהוא לא יבש לגמרי,

עשה בדיקה, גש לאוטו ועם הציפורן של היד תנסה לעשות שריטה בכח, אם תצליח הצבע דפוק.

התשובה חיובית אני יכול לעשות שריטה בכוח ולהוריד שכבה של הצבע. הכלב שלי עשה את זה עם הציפרניים שלו, אקדח דלק מצופה גומי עשה את זה גם.

אשמח לעוד עצות.

פורסם

אשמח לעוד עצות.

אל תשים על האוטו כיסוי !!! הוא ישאיר לך סימנים חזקים בוודאות על הצבע, שוב מניסיון.

יקח לו יותר מכמה שבועות להתייבש לגמרי, הייתי אומר אפילו יותר משנה,

אצלי לקח לצבע להתייבש "לגמרי" אולי אחרי חצי שנה וגם אז הוא היה "רך" וזה נשאר עד היום.

עוד דבר שאני מקווה שלא יבעס אותך, כל הברק של האוטו יעלם תוך כשנה והאוטו יהיה מט.

צבע תקין מתייבש לגמרי אחרי כמה שעות ולא כמה ימים,

פורסם

אשמח לעוד עצות.

אל תשים על האוטו כיסוי !!! הוא ישאיר לך סימנים חזקים בוודאות על הצבע, שוב מניסיון.

יקח לו יותר מכמה שבועות להתייבש לגמרי, הייתי אומר אפילו יותר משנה,

אצלי לקח לצבע להתייבש "לגמרי" אולי אחרי חצי שנה וגם אז הוא היה "רך" וזה נשאר עד היום.

עוד דבר שאני מקווה שלא יבעס אותך, הערכה שלי שכל הברק של האוטו יעלם תוך כשנה והאוטו יהיה מט.

צבע תקין מתייבש לגמרי אחרי כמה שעות ולא כמה ימים,

• תוכן חדש...