Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק 95 במכוניות ישנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול אם אני יכול לשים דלק 95 ללא תוסף במקום 96? כי יש מכוניות ישנות שאפשר גם ללא תוסף? מה נותן התוסף הזה?

אבא שלי אומר שאפשר באוטו הזה גם בלי תוסף אבל אני לא סומך עליו.

רכב הוא פיאט 131 TC מודל 82

בנוסף אני שואל את זה גם לגבי קדט מודל 83

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

לגבי פיאט אני לא יודע.

לגבי קדט - איזה מנוע - 1300 או 1200 ?

במנוע 1200 צריך להוסיף תוסף. זה מנוע OHV (קאמשאפט בבלוק), עתיק ממש.

המידע מבוסס על ספר היינס, רשום שם בפירוש, שמנוע 1200 עד מודל 1985 חייב דלק עם עופרת, או לפחות לתדלק טנק אחד של דלק עם עופרת על כל 5 תדלוקים של דלק נטול.

פורסם
לגבי פיאט אני לא יודע.

לגבי קדט - איזה מנוע - 1300 או 1200 ?

לפי מה שאני זוכר, במנוע 1200 צריך להוסיף תוסף. זה מנוע OHV (קאמשאפט בבלוק), עתיק ממש.

1300S

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

litre models 1.3

13N and 13NB engines . . . . 91 RON leaded (4-star) or 95 RON unleaded (unleaded premium)

13SC engine . . . . . . . . . . .98 RON leaded (4-star) or 95 RON unleaded (unleaded premium)*

*If the ignition timing is retarded by 3º, 95 RON unleaded (unleaded premium) petrol can be used (see Chapter 5 for details)

שים לב לכוכבית.

זה מספר היינס של קדט מדגם מאוחר יותר משלך, זה שיצא ב 1984.

אבל למייטב ידיעתי המנועים זהים בשני הדגמים

פורסם

האם וונדורה 1984 מנוע 4100 6 צילינדר טורי צריך תוסף?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

קרא כאן מאמר של אורן קיפניס:

תערובת TEL - טטרא אתיל עופרת הוספה לבנזין בתור משפר אוקטן החל משנות ה 40 של המאה שעברה.

עם השנים התבררה הרעילות, והחומר הוצא מהדלק, ראשית בקליפורניה עם תחילת המכירה של שנתון 1975, ואחרי כן בכל ארצות הברית וקנדה. אז התברר, כי ה"עופרת" מגנה על תושבות השסתומים מהמכות שהשסתומים מכים בהן. המנועים שסבלו הם מנועים עם ראש העשוי מיציקת ברזל בהם "מכרסמים" את התושבת בראש. התושבות פשוט "נחפרו" על ידי השסתומים. מנועים להם ראשי אלומיניום לא סבלו. מהתופעה המוזכרת, זאת בזכות תושבות שסתומים העשויות פלדה קשה המותקנות בראש.

מערכות הזנת הדלק, אם קרבורטור ואם הזרקה אינן מושפעות מהמצאות או העדר "עופרת" בבנזין.

מספיק מיכל דלק אחד של בנזין עם עופרת על מנת להרוס חיישן חמצן וממיר קטליטי במנוע של רכב חדש.

מזה כשנתיים אין "עופרת" בבנזין בישראל. לבנזין 96 מוסיפים בבתי הזיקוק תמיסת אשלגן, המבצעת את הסיכה לתושבות השסתומים. בעתיד הקרוב יפסיקו לשווק את ה96, ואז מי שבאמת צריך 96 ימלא 95 ויוסיף תוסף "תחליף עופרת".

עקרונית וגם מעשית, אין לחיפושית שום בעיה לנסוע עם בנזין 95 נטול עופרת. שום נזק לא יקרה למנוע, בטח אם נוסעים רגוע יחסית.

למי ששאל על ניסויים והזכיר את נמרי, גם הוא וגם אני מתדלקים 95 בלבד כבר כ 15 שנים. להזכירכם, הסאאב שלי מודל 1975, ואחרי כמעט חצי מליון קילומטרים אצלי עם נטול עופרת אין בעיות הקשורות להעדר "עופרת", כל זאת למרות עבודה קשה של המכונית (תשאלו את בנג'ו, עוז וכל מי שנכח בהעברת הסדנא למקומה החדש.)

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קראתי את המאמר הזה כמה פעמים אך הוא מדבר רק לגבי חיפושית -אני מדבר על מנוע אמריקאי שיוצר כבר ב1950 בערך ויש דעות חלוקות לגבי הוספת התוסף.

יש כאלה שאומרים שחובה ויש כאלה שאומרים שלא צריך..

אני נוסע כבר 2000 ק"מ בלי תוסף רק עם 95 .

שוב אני רוצה לשמוע מה מומחים כמוך אומרים..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
קרא כאן מאמר של אורן קיפניס:

תערובת TEL - טטרא אתיל עופרת הוספה לבנזין בתור משפר אוקטן החל משנות ה 40 של המאה שעברה.

עם השנים התבררה הרעילות, והחומר הוצא מהדלק, ראשית בקליפורניה עם תחילת המכירה של שנתון 1975, ואחרי כן בכל ארצות הברית וקנדה. אז התברר, כי ה"עופרת" מגנה על תושבות השסתומים מהמכות שהשסתומים מכים בהן. המנועים שסבלו הם מנועים עם ראש העשוי מיציקת ברזל בהם "מכרסמים" את התושבת בראש. התושבות פשוט "נחפרו" על ידי השסתומים. מנועים להם ראשי אלומיניום לא סבלו. מהתופעה המוזכרת, זאת בזכות תושבות שסתומים העשויות פלדה קשה המותקנות בראש.

שי ,מיוחד בשבילך

הדגשתי באדוםאת הקטע הבמתייחס למנועי ברזל אמרקאים שיוצר באמצע שנות השבעים.

מכאן אתה יכול להסיק שרכבך זקוק לאשלגן.

בברכה

צביקה

פורסם
אצלי ראש המנוע הוא אלומיניום

אם כך הוא לא זקוק לאשלגן.

בברכה

צביקה

פורסם

הי

אשמח אם מישהו מבין עניין יוכל לעשות סדר.

אלו מנועים (ראש אלומיניום וכד') זקוקים לתוסף ואלו לא.

מהו התוסף - אשלגן, עופרת וכו'.

ואיפה ניתן לקנות התוספים.

באיביי יש מכירות של מעין גושי עופרת מעוקלים ששמים בצינור המוביל למיכל (ואולי אני טועה)

בקיצור אשמח אם מישהו שמבין יוכל לעשות סדר בעניין באופן חד משמעי.

בתודה מראש.

אילן

פורסם

התוסף הוא אשלגן, שזה חומר תחליפי לעופרת, והוא רעיל פחות.

ניתן לקנות בתחנות דלק, מגיע בבקבוק, שמספיק למספר תדלוקים.

לגבי רשימת המנועים - יש רשימה לא לגמרי מדייקת ונכונה בקישור שבני צירף.

בעיקרון - מנועים עם ראש ברזל, שיוצרו לפני אמצע שנות ה 80 - זקוקים לתוסף.

אם אתה שואל לגבי רכב ספציפי - תרשום את הדגם והשנה שלו, אולי תקבל כאן תשובה חד משמעית.

פורסם
שי ,מיוחד בשבילך

הדגשתי באדוםאת הקטע הבמתייחס למנועי ברזל אמרקאים שיוצר באמצע שנות השבעים.

מכאן אתה יכול להסיק שרכבך זקוק לאשלגן.

בברכה

צביקה

צביקה

הסיירה שלי מודל 83 מנוע פינטו שהיה גם בקורטינות גם בטאונוסים,אני ממלא רק 95 .

תוכל לחדש לי ?

• תוכן חדש...