Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק 95 במכוניות ישנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צביקה

הסיירה שלי מודל 83 מנוע פינטו שהיה גם בקורטינות גם בטאונוסים,אני ממלא רק 95 .

תוכל לחדש לי ?

תרשה לי לחדש לך שאין אוקטן אחר בארץ המתאים לך.

שאלתך לא אקטואלית ככל, משום שהכותרת לשרשור לא אקטואלית כלל, אוקטן 96 ואוקטן 95 , זהיים במרכיבם, שניהם נטולי עופרת, וההבדל בינהם הוא רק המחיר !

מכיוון שאוקטן 96 הוצא מפיקוח, מחירו גבוה בעשרות אגורות, מאוקטן 95 הנמצא בפיקוח.

ולכן זהו שטות גמורה לתדלק באוקטן 96, בכל רכב כלשהו, ולא משנה האם הראש מאלומיניום או מפלדה.

מיותר לציין שעד סוף החודש, אוקטן 96 יעלם לגמרי, ויפסיקו למכור אותו, ולבלבל ולעשוק את הציבור.

מה שעומד על הפרק, זהו מנועים עם ראשי פלדה, ועם שסתומים הזקוקים לאשלגן, שהחליף כידוע את העופרת, וכאמור ניתן להשיגו בכל תחנות הדלק בארץ, והוא מגיע בבקבוק המסומן במנות, שיש להוסיפו מדי כשלושה תדלוקים.

ובתקווה שזהו השרשור האחרון שיעסוק בנושא הנדוש הזה, שכבר נדון עשרות פעמיים, ונטחן עד לאפר דק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני באין-ברירה שם כבר די מזמן בטרנזיט 68' (מנוע V4 17000) דלק 95... מקווה לטוב! אני נוסע איתו בממוצא 30 ק"מ בשבוע, אז...:roll: יותר מדאיג אותי האופנוע- 1100F שנת 92, שככל הידוע לי הייתה מזמנו דרישת-חובה לתדלק אותו אך ורק ב-96- מה אני עושה עכשיו? :?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מעולם לא היתה חובה בשום רכב לתדלק באוקטן 96 !

החובה הייתה לתדלק בדלק המכיל עופרת, ואוקטן 96 היה בזמנו(עד לפני כשנה), הדלק היחיד שסופק עם עופרת, שהוחלפה באשלגן, שהוא התחליף לעופרת, אך לא רעיל לסביבה ולנשימה, כמו העופרת, וכידוע לך אתה יכול להמשיך לתדלק באוקטן 95 שהוא כידוע נטול עופרת, ולהוסיף אשלגן, גם לטרנזיט וגם לקטנוע, שאני מסופק, אם הוא בכלל זקוק לעופרת !

בברכה

צביקה

פורסם

החובה הייתה לתדלק בדלק המכיל עופרת, ואוקטן 96 היה בזמנו(עד לפני כשנה), הדלק היחיד שסופק עם עופרת, שהוחלפה באשלגן, שהוא התחליף לעופרת

נכון, ובכל זאת תיקון קטן: דלק 96 איננו מכיל עופרת כבר מיולי 2003 (!). לאחר מכן הוא סופק עם תרכובת אשלגן (שהיא אכן תחליף לעופרת, ואיננה מזיקה לסביבה). למעשה זה היה דלק 95 עם אשלגן (השינוי בשם הוא סמנטי).

החל מינואר 2009 גם האשלגן איננו מתוסף. מעתה דלק 96 ו- 95 למעשה זהים, אך כיון שה- 96 הוצא מהפיקוח, מחירו היה גבוה יותר. ונכון - יש כאן חשש להונאה, כי אף אחד לא טרח להסביר לציבור כי למעשה נמכרים שני סוגי דלק זהים במחירים שונים.

לכן טוב שה- 96 יפסיק להמכר.

כמו שנאמר, ניתן להוסיף אשלגן. מחירו זניח (תוספת של כ- 10 אג' לליטר), והוא איננו מזיק (למכוניות ללא ממיר).

לכן, לדעתי (כך אני נוהג, לפחות...) אם יש ספק כדאי לתסף באשלגן.

ככל הידוע לי (אני יודע, זה נוגד דעת חלק ממשתתפי הפורום...) ההבחנה בין ראש אלומיניום וראש מברזל יציקה איננה חד משמעית.

מכוניות אמריקאיות (או אלה ששווקו שם) משנת 1974 ואילך, ומכוניות אירופאיות משנת 1988 ואילך - מותאמות בוודאות לדלק נטול עופרת. לגבי מכוניות ישנות יותר - אם יש ספק, האשלגן לא יזיק.

עודד

פורסם

עודד פירסט תודה על התיקון !

או איך שהזמן עובר, ואני היה נדמה לי שעברו רק שנתיים מהפסקת השימוש בעופרת ומעבר לאשלגן.

עד כד כך לא האמנתי שערכתי חיפוש בגוגול, שאכן מאשר את קביעתך, שהמעבר לאשלגן, היה בשנת 2003, ראה כאן:

תקן חדש לבנזין 96 אוקטן

מכירת בנזין מתוסף עופרת תיאסר בישראל

מקור: אגף איכות אוויר תאריך עדכון: 4/01/2004

בסוף חודש דצמבר 2003 חתם שר התשתיות על צו המורה על הפסקת מכירת בנזין מתוסף עופרת בישראל.

העופרת היא מתכת כבדה רעילה, המסכנת בעיקר את התפתחותם התקינה של תינוקות ועוברים. מדובר בעצם בשינוי תכונות הבנזין בעל אוקטן 96 הנמכר כיום בתחנות הדלק. יתר סוגי הבנזין נטולי העופרת (אוקטן 95 ואוקטן 98 ) נותרו ללא שינוי.

לפי הצו, תוך תשעים יום תיאסר מכירת בנזין הכולל מוסף עופרת, ומותרת מכירת בנזין המכיל תוסף המחליף את העופרת.

העופרת נוספה לדלק על מנת למנוע שחיקת תושבות השסתומים בכלי רכב ישנים שבמנועיהם מותקנות תושבות שסתומים רכות. במקום העופרת, יכיל הדלק (באוקטן 96) תוסף על בסיס אשלגן, המגן על תושבות השסתומים הרכות ורעילותו לסביבה נמוכה בהרבה מרעילות העופרת.

בנוסף לאיסור הוספת העופרת, התקן החדש לבנזין באוקטן 96 מגביל את תכולת החומרים הארומטיים שבדלק, וכן מפחית את כמות הגפרית המותרת בו ל150 PPM בלבד.

כמובן כל מה שכתבת נכון ומדוייק.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...