Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

במסגרת לימודי למדתי י"ג וי"ד בחשמל וחתמתי על חוזה לחייל החימוש, עכשיו לכל מי שאני מספר את זה אומר לי שאני מסכן ושאני הולך לסבול שם בלי סוף.

דיברתי אפילו עם אנשים שגם עשו י"ג וי"ד וחלקם יצאו על נפשי חלקם השתגעו שם.

רציתי לדעת ממכם האם מישהו עבר את זה שמע על זה? האם אני באמת הולך לסבול?

בבקשה תעזרו אני מתחיל להשתגע ועוד לא התגייסתי.:-(

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל מקום שנראה לך רע, יש גם את הטוב, ותאמין לי שאני אומר לך את זה.

לפני 4 שנים בדיוק נחתתי במקום הזה, וגם לי הוא היה נראה כמקום של סבל וכו', מסתבר שמהמקום הזה רק למדתי, והרבה!!

תתחיל קורס חשמל רכב, יש שם מדריכים ממש טובים, אני מכיר את כולם, כולל את המפקד קורס, השאלה האמיתית היא איפה תוצב ומה תעשה תכלס בשירות, ואת זה רק אתה קובע.

וחוצמזה, לעשות שמירות וכל מיני תפקידים זה בקטנה, תחליק את זה.

אני בטוח שבתור הנדסאי אתה יכול לשאול שם הרבה אנשים שידריכו אותך מה לעשות.

מה גם שאתה יכול להיות מדריך בבה"ד אחרי ההכשרה שלך כחשמלאי רכב.

בהצלחה!

Polo 2012

פורסם

אתה הולך לסבול כן, לא עד לרמה של של לצאת מהצבא. אבל יחסית לחילות האחרות שקיימות חימוש זה בתחתית הרשימה, עם שולחים אותך להיות מכונאי אכלת אותה בגדול, כן זה מקצוע ומצויין ואפשר ללמוד מזה הרבה, יש בחימוש תפקידים יותר קלים, למשל אני חשמלאי רכב שרוב העבודה שלי זה חוטי חשמל ומצברים ומנורות, יחסית למכונאים שכל יום מוצאים להם דברים יותר ויותר גדולים לפרק או להחליף, או פשוט רוב הזמן למרוח גריז על מייסבים עם הידיים

עם מישהו מהחברים שלך יצא על נפשי בגלל איזה מפקד בחימוש מצטער להגיד אז הוא בן אדם חלש שלא יודע לשחק במשחק שלהם

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אתה הולך לסבול כן, לא עד לרמה של של לצאת מהצבא. אבל יחסית לחילות האחרות שקיימות חימוש זה בתחתית הרשימה

אל תכליל!!

חט"ל

נאס"א 5000

יחידת יפת"ח

ויחידות נוספות בחימוש שסופחו למשהב"ט, כמו גם יחידות נוספות, הם רק קצה המזלג ברמות הפיתוח וההנדסה הגבוהות שיש בחיל.

הנה שרשור אחד שבו כבר נתתי את דעתי.

תפקידים דפוקים וחיים קשים יש בכל חיל.

מה שכן, דעתי לגבי חימוש נשארה איתנה- 99% מחימוש זה באסה (לאנשי המקצוע) והאחוז הבודד הם אותם יחידות פיתוח, שלשם הנדסאים צריכים לשאוף להגיע.

הכותב שירת 3 שנים בחיל החימוש (ליתר דיוק, אחרי כשנה היחידה הפכה להיות יחידה של משהב"ט, אבל שום דבר לא השתנה מלבד התג בכותפת) ומתגעגע לכל שניה בשרות שלו מלבד העובדה שהשרות הזה נתן לי רזומה עצום לקו"ח ורמת ידע שאין לה מחיר.

פורסם

כן ולא החייל הוא באמת לא משהו איפלו אפשרי להגיד חרא!

אבל וזה אבל גדול תלוי איפה אתה נופל ומי המפקדים שלך

הכי בעסה לדעתי בתור חייל חימוש זה השמירות וזה שאתה רואה חיילים אחרים שעושים חיים, שכונה כל היום

ולפעמים זה מבעס

אגב גם המילואים לא משהו

אבל אני חייב להגיד מילה טובה הוא עזר לי מאוד אם זה בידע או בהיתמודדיות בכל מיני מצבים

פורסם

כמו שאמרו - הכל תלוי איפה נפלת.

הגעת ליומיות? מקסימום היה יום חרא, אבל בסופו של יום הולכים הביתה.

הגעת לגדוד? אכלת אותה

הגעת לגדוד שריון?? אתה מוזמן כבר מעכשיו להכיר את הקב"ן הקרוב לביתך

פורסם

וכמו שנהגו להגיד בזמני כאשר הייתי בצבא ונפלתי בין הכיסאות בבה"ד 20 (בסיס הדרכה של חיל החימוש): "עדיף להיות ח*א בבית שימוש, מאשר חיל בחיל חימוש".כפי שאתם יכולים להבין, בסופו של דבר התחפפתי מהחיל הזוועתי הזה (לאחר כחצי שנה ארוכה של סבל וייסורים).

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אני הייתי 3 שנים בחיל חימוש וממש לא היה לי נורא, היה בסדר גמור. הכל תלוי בגישה שלך, באמת המכונאים עובדים קשה, אבל אצלי אני זוכר כמה שהתמרמרו על זה, וכמה שלקחו את זה בצורה חיובית כי הם רוצים ללמוד ולהשתפשף כדי שיוכלו לעשות עם זה משהו אחרי הצבא.

פורסם

כשאתם אומרים המכונאים עובדים קשה, זה תופס גם על הנדסאים?

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

אם תשאר בבה"ד להדרכה זה שירות סביר מאוד.

לי לקח 10 חודש לצאת מהחיל.

לפחות תודה שאתה לא במשטרה הצבאית.

עריכה: בחיל האוויר זה יותר גרוע , אבל לפחות הת"ש בסדר בבסיס.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

כממשיך דרכו של BMW(בערך, אני מחכ"ל),

יש בחימוש(כמו בכל הצבא),

יחידות זוועה ויחידות בונבוניירה,

בד"כ, מצטייני המכללות מגיעים למקומות טובים, והדפ"רים למינהם הולכים לגרז טנקים.

השאלה הגדולה היא עד כמה רחוק ולאן אתה רוצה להגיע?

אם כבר התחלת יג'-יד', למה לעצור? תמשיך לעתודה ותחזור כמהנדס.

----

• תוכן חדש...