Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זאת אומרת מדריך? אתה מדבר על החייל שבא אלינו פעם בשבוע?

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם
עריכה: בחיל האוויר זה יותר גרוע , אבל לפחות הת"ש בסדר בבסיס.

מה יותר גרוע? :shock:

אני סיימתי גם כן יג' יד' לפני חודשיים אבל הנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים, וחודש הבא מתגייס לחיל האוויר.

יש עצות לאיזה תפקיד יותר לכוון? והאם כדאי לצאת לקצונה(כי מן הסתם שאני חתום קבע אז הקצונה יתפוס את הקבע של הלימודים)?

(פותח השירשור סורי אם הפרעתי בשאלתך :-) )

פורסם
מה זאת אומרת מדריך? אתה מדבר על החייל שבא אלינו פעם בשבוע?

כן, ואתה זוכר אולי מי החתים אותך לפרוייקט?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לחייל קוראים דן משו לא זוכר את השם משפחה.

אבל אני לא ב"יעד". יעד עושים את הפרוייקט בצבא לא?

פורסם

יע"ד זה הפרוייקט שאתה נמצא בו. מי שעושה את הפרוייקט בצבא נקרא פרוייקטנת.

תראה בתור אחד שהיה בחיל והשתחרר לפני שנה אני כיול להגיד לך שהחיל בכלל לא כזה נורא כמו שעושים ממנו.

אין שום מקום בצבא שהוא גן עדן, אבל חיל חימוש לחלוטין לא גהנום בטח ובטח לא דרך יעד. את כל הקורס אתה עושה ללא שום שמירה או תורנות כל שהיא וחוזר כל חמשוש הביית ב12 בצהריים ומגיע ביום א' לבסיס ב12 בצהריים ועוד עם אוטובוס. אין שום מקום בצבא שאוספים אותך עם אוטובוס מהביית חוץ מבפרוייקט הזה. לדעתי החיל יכול לתרום לך הרבה, אני הייתי ממליץ לך לנסות ולהתקבל לתפקידי הדרכה. במידה וזה אל התחום שלך בקש להיות בגדוד. זה עדיף על סדנא.

פורסם

אני סיימתי גם כן יג' יד' לפני חודשיים אבל הנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים, וחודש הבא מתגייס לחיל האוויר.

יש עצות לאיזה תפקיד יותר לכוון? והאם כדאי לצאת לקצונה(כי מן הסתם שאני חתום קבע אז הקצונה יתפוס את הקבע של הלימודים)?

חימושניקים בח"א סובלים מבחינת עבודה , ונהנים מבחינת תנאים בבסיס.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

קצונה לא, כי אתה יכול רק קצונה טכנית, וזה מפז"ם של 18 חודש ודורשים חתימה של 3 שנים מרגע קבלת דרגה (סה"כ, כ-2.5 קבע).

תפקידים, יש את אופק שזו היחידת מחשבים, שיש שם צוותים שעושים עבודה מעניינת מאוד, ויש כאלה שעושים "תמיכה טכנית" ללקוחות המחשוב.

באלקטרוניקה יש בית מלאכה ביחידת אחזקה שמתעסק באלקטרואופטיקה וכד'. נראה לי 228 נקרא.

נראה לי מקצועית, שהכי טוב שתגיע למטה, שם מתבצע כל הפיתוח. בעוד שבשדה מתבצעת כל האחזקה.

תלוי מה מעניינך.

משכנתא זה קל

פורסם
יע"ד זה הפרוייקט שאתה נמצא בו. מי שעושה את הפרוייקט בצבא נקרא פרוייקטנת.

תראה בתור אחד שהיה בחיל והשתחרר לפני שנה אני כיול להגיד לך שהחיל בכלל לא כזה נורא כמו שעושים ממנו.

אין שום מקום בצבא שהוא גן עדן, אבל חיל חימוש לחלוטין לא גהנום בטח ובטח לא דרך יעד. את כל הקורס אתה עושה ללא שום שמירה או תורנות כל שהיא וחוזר כל חמשוש הביית ב12 בצהריים ומגיע ביום א' לבסיס ב12 בצהריים ועוד עם אוטובוס. אין שום מקום בצבא שאוספים אותך עם אוטובוס מהביית חוץ מבפרוייקט הזה. לדעתי החיל יכול לתרום לך הרבה, אני הייתי ממליץ לך לנסות ולהתקבל לתפקידי הדרכה. במידה וזה אל התחום שלך בקש להיות בגדוד. זה עדיף על סדנא.

על כל היציאות שאמרת, החשושים שאמרת וכו'? אתה מדבר בתקופת קורס הקד"צ? או על כל התקופה של השירות בצבא?

פורסם
קצונה לא, כי אתה יכול רק קצונה טכנית, וזה מפז"ם של 18 חודש ודורשים חתימה של 3 שנים מרגע קבלת דרגה (סה"כ, כ-2.5 קבע).

תפקידים, יש את אופק שזו היחידת מחשבים, שיש שם צוותים שעושים עבודה מעניינת מאוד, ויש כאלה שעושים "תמיכה טכנית" ללקוחות המחשוב.

באלקטרוניקה יש בית מלאכה ביחידת אחזקה שמתעסק באלקטרואופטיקה וכד'. נראה לי 228 נקרא.

נראה לי מקצועית, שהכי טוב שתגיע למטה, שם מתבצע כל הפיתוח. בעוד שבשדה מתבצעת כל האחזקה.

תלוי מה מעניינך.

תודה.

ועל איזה בסיס היית מייעץ לי לנסות להיכנס ששם התפקידים יותר מעניינים ומסווגים אבל לא סוגרים אותך שבועות על גבי חודשים בבסיס(במידה ואתה יודע)?

*פותח השירשור שוב סורי על ההפרעה :wink:

פורסם
על כל היציאות שאמרת, החשושים שאמרת וכו'? אתה מדבר בתקופת קורס הקד"צ? או על כל התקופה של השירות בצבא?

אני מדבר על אורך הקורס, שתבין שחניך רגיל עושה את אותו קורס שאתה עומד לעשות ב3 חודשים למרות שהוא הנדסאי בדיוק כמוך. פשוט לאותו חניך דוחפים גם שמירות אבטש"ים וכל שאר הדברים שמכניסים לטחינת צעירות. עצם זה שאתה עובר את זה רק בחודש וחצי במתכונת של קייטנה כבר מורידה ממך עול כבד.

ד"א מתי אתם מתחילים את הקד"צ?

פורסם

אני גם-כן הנדסאי(מכוטרוניקה) - עשיתי קורס של טכנאי הנעה ותובה מרכבה ס'4. במשך שנה הייתי מתקן טנקים. נכון, עבודה פיזית קשה, אבל לא צריך להתבכיין על כל דבר וצריך לקחת הכל בפרופורציות. בכל מקום תימצא את החברים הטובים שלך, את המפקד שבדר"כ יהיה נגד מאוד מקצועי ודואג לחיילים שלו.

היום אני קצין חימוש בגדוד בתפקיד ממח"ג, ואם חשבת שלהיות מכונאי זה קשה, אז להיות קצין חימוש זה עוד יותר קשה.

הכל לטובה, קח את עצמך בידיים, אל תתבכיין ואל תקשיב למה שאומרים כל הג'ובניקים במשרדים(שאני לא מזלזל בהם חלילה וחס).

בסופו של דבר הכל עובר ואת הזמן אי אפשר לעצור.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
תודה.

ועל איזה בסיס היית מייעץ לי לנסות להיכנס ששם התפקידים יותר מעניינים ומסווגים אבל לא סוגרים אותך שבועות על גבי חודשים בבסיס(במידה ואתה יודע)?

*פותח השירשור שוב סורי על ההפרעה :wink:

במצ"א 108 (צריפין) או הקריה.

משכנתא זה קל

פורסם
אני מדבר על אורך הקורס, שתבין שחניך רגיל עושה את אותו קורס שאתה עומד לעשות ב3 חודשים למרות שהוא הנדסאי בדיוק כמוך. פשוט לאותו חניך דוחפים גם שמירות אבטש"ים וכל שאר הדברים שמכניסים לטחינת צעירות. עצם זה שאתה עובר את זה רק בחודש וחצי במתכונת של קייטנה כבר מורידה ממך עול כבד.

ד"א מתי אתם מתחילים את הקד"צ?

אנחנו מתחילים את הקד"צ ב9.5 עוד שבוע בערך.

עוד שאלה בבה"ד 20 ישנים באוהלים או חדרים? כי לפי מה שזכור לי אמרו לי חדרים כאלו.

פורסם

דן סתם פליצה, היה גם "המדריך" שלי, כמה בעיות הוא עשה לנו..

גם אני הנדסאי, ועברתי קורס אושקוש האמר בבה"ד 20, והתקבלתי גם להיות מדריך קורס אושקוש האמר אבל זה לא הסתדר בסוף.

בבה"ד 20 ישנו באוהלים, גם בקד"צ שארך חודשיים וגם בטירונות.

עכשיו אני מכונאי רכב 10 חודש בפלוגה ד', הפלוגה הכי קטנה שחתומה על ההכי הרבה כלים (רכבים) בכל הארץ = עובדים קשה.

אני מתחיל יום עבודה ב8 בערך ומסיים בערך ב7, לפעמים מוקדם יותר ולפעמים הייתי נשאר לעבוד עד 10 והיו ימים גם יותר.

כן מתלכלכים, כן עובדים קשה אבל מתרגלים, תאמין לי שאין לי בעיה עם זה עכשיו, לקבל רכב ולהתחיל לטפל בו.

כשרק הגעתי לבסיס הייתי בוכנה דמעות דם (לא באמת בוכה), אבל עם הזמן התרגלתי, והיום אני מגיע לבסיס ונכנס עם חיוך ויוצא משם אחרי שבוע (יום חמישי).

פעם אחרי יום עבודה הייתי גמור, ישר עף לישון, היום אני עובד עד מאוחר עם כל החברים, ועוד נשאר לשבת עם כולם עד 2 בלילה וככה כל השבוע, וואלה למרות העבודה הקשה אני מבסוט עד השמיים ולא רוצה לעזוב את החייל או את הבסיס.

ואנחנו סה"כ 100 חיילים סדירים ו50 אנשי קבע בבסיס, כמו משפחה קטנה.

אחלה חיילים, אחלה מפקדים.

את הקד"צ שלי התחלתי לפני שנה בדיוק, ב3.5.

• תוכן חדש...