Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי פוקוס 2003 שנרכשה באוויס ב 2004 (ליסינג) ומשרתת אותי נאמנה מאז, ומשיקולים כלכליים החלטתי לא להחליף בזמן הקרוב את הפוקוס (אגב הדיונים הסוערים בפורום לגבי רכישת רכב מליסינג - רק רציתי לציין שאני הייתי מאוד מרוצה מהשירות שקיבלתי מאוויס ומהרכב עצמו, שעד לאחרונה נכנס למוסך רק לטיפולים שנתיים). העניין הוא שבשנה האחרונה נאלצתי לבלות במוסך יותר מדי פעמים (בשבילי כל ביקור במוסך, אשר דורש תיקון מעבר לטיפול השנתי הרגיל זה יותר מדי) ולצערי אני ממש לא זוכרת להגיד בגין מה. אני מניחה שחלק מזה זה בלאי טבעי ורגיל של רכב. אבל כמו שאמרתי, אני לא יכולה להרשות לעצמי כלכלית ונפשית, להחזיק רכב שמדי שלושה חודשים צריך תיקון שמסתכם במאות שקלים.

אני שוקלת לשדרג את הפוקוס (חוץ מהעובדה שאני מאוד אוהבת רכבים חדשים) בגלל הביקורים התכופים במוסך, וגם בגלל האורך. אני מסתובבת בעיר רוב נסיעותיי ולכן החלטתי לעבור לרכב קצר יותר (אבל עדיין מנוע 1600 אוטומט).

הסתכלתי באתר של אוויס וראיתי פיגו' 307 שנת 2007, 75K ק"מ במחיר 69,000 ש"ח. בדיקת המכון העלתה את הממצא הבא:

תקוני מרכב משמעות נמוכה:סימני פגיעה דופן ימין,תיקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך/שריטות בצבע + פגמים, נזק לפגושים.

מערכת חשמל: פנסיפ אחורים פגומים

כל השאר היה נקי.

מה דעתכם, האם כדאי להחליף, כאשר השיקול המרכזי שלי הוא לעבור לרכב חדיש יותר שיהיה אצלי שלוש ארבע שנים, כדי לבלות כמה שפחות במוסך?

ועכשיו השאלה בחשבון (והשיקול הכלכלי) : בעיקרון לא רוצה להוציא יותר מדי על רכב, אבל בשביל רכב משנת 2007 אני צריכה להוסיף בערך עוד 30,000 ש"ח + פוקוס. ובעוד נניח 4 שנים אני אצטרך להחליף את הרכב ולהוסיף עוד סכום נניח של 20K. האם לא כדאי כבר עכשיו להשקיע את כל הסכום ברכב חדש יותר, נניח משנת 2009 ?

אודה מאוד לדעתכם

(וסליחה מראש אם הודעתי קצת מסורבלת)

פורסם

אני חושב שאת שואלת שאלות על העתיד ולכן זה לא כ"כ רלוונטי , מי יודע מה יקרה מחר ומה יקרה מחרתיים, ניתן רק לשער, וזה עניין טריוויאלי, אני משער שעוד 4 שנים את תבלי במוסך כל חודש עם 307, משהו אחר יכול לחשוב אחרת, זה לא אומר כלום.

בקיצור אף אחד לא יכול לדעת מה באמת יקרה.

מכיוון שנושא האמינות חשוב מאוד אצלך,האם חשבת לעשות מעיין יום או חצי יום או כמה שעות, של סבב מוסכים ולשמוע חוות דעתם בעניין של אנשים שכל היום מתקנים מכוניות,לשמוע מה הם ממליצים לקנות אולי?

לפי דעתי: אם אתה רוצה לבלות כמה שפחות במוסך,או במילים אחרות לא לראות מוסך, אני יכול להמליץ לך על טויוטה או סובארו או ניסן, בכל זאת חכי וקבלי חוות דעת נוספות.

לגבי השאלה בחשבון,אני חושב שאת צודקת,עדיף לשלם כבר עכשיו ולקחת רכב איכותי יותר בכל הסכום (לא חייב להיות 2009).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

על 307 נכתב רבות בפורום ובכל פורום רכב.

רכב נח ומפנק.אמינות היא לא הצד החזק שלו.

מבעיות חשמל דרך גיר אוטומטי לא אמין במיוחד.

מדברייך הבנתי שהרכב מליסינג.

בליסינג כאמור יש סיכון-יתכן שבעל הרכב הקודם שמר על האוטו ויתכן שלא.

בשילוב עם הרכב הנ"ל-לא הייתי ממליץ לך ללכת דוקא על 307.!!

מצטרף לקודמי: קחי טיווטה קורולה(מדגמי 2006 ומעלה)

סובארו אימפרזה מ2007 ומעלה,מזדה 3 2006 ולפחות אם הרכב שמור תהני מאמינות טובה.

בהצלחה בכל מה שתבחרי!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
אני חושב שאת שואלת שאלות על העתיד ולכן זה לא כ"כ רלוונטי , מי יודע מה יקרה מחר ומה יקרה מחרתיים, ניתן רק לשער, וזה עניין טריוויאלי, אני משער שעוד 4 שנים את תבלי במוסך כל חודש עם 307, משהו אחר יכול לחשוב אחרת, זה לא אומר כלום.

בקיצור אף אחד לא יכול לדעת מה באמת יקרה.

מכיוון שנושא האמינות חשוב מאוד אצלך,האם חשבת לעשות מעיין יום או חצי יום או כמה שעות, של סבב מוסכים ולשמוע חוות דעתם בעניין של אנשים שכל היום מתקנים מכוניות,לשמוע מה הם ממליצים לקנות אולי?

לפי דעתי: אם אתה רוצה לבלות כמה שפחות במוסך,או במילים אחרות לא לראות מוסך, אני יכול להמליץ לך על טויוטה או סובארו או ניסן, בכל זאת חכי וקבלי חוות דעת נוספות.

לגבי השאלה בחשבון,אני חושב שאת צודקת,עדיף לשלם כבר עכשיו ולקחת רכב איכותי יותר בכל הסכום (לא חייב להיות 2009).

המוסך שאני מטפלת בו הוא מוסך מורשה מזדה פורד והם כמובן ממליצים על מזדה ופורד :)

פורסם
על 307 נכתב רבות בפורום ובכל פורום רכב.

רכב נח ומפנק.אמינות היא לא הצד החזק שלו.

מבעיות חשמל דרך גיר אוטומטי לא אמין במיוחד.

מדברייך הבנתי שהרכב מליסינג.

בליסינג כאמור יש סיכון-יתכן שבעל הרכב הקודם שמר על האוטו ויתכן שלא.

בשילוב עם הרכב הנ"ל-לא הייתי ממליץ לך ללכת דוקא על 307.!!

מצטרף לקודמי: קחי טיווטה קורולה(מדגמי 2006 ומעלה)

סובארו אימפרזה מ2007 ומעלה,מזדה 3 2006 ולפחות אם הרכב שמור תהני מאמינות טובה.

בהצלחה בכל מה שתבחרי!

תודה.

האם יש קורולה משנת 2006 ומעלה אוטומטית ולא רובוטית??

מזדה 3 (שאגב נהגתי עליה חודשיים ונהניתי מאוד) וכן סובארו ולדעתי גם טויוטה, לא קצרים יותר מהפוקוס, ולכן לא עונה על הרצון שלי ברכב קצר (למרות שנראה לי שעדיף רכב אמין מאשר קצר, לא ?)

פורסם

את לא חייבת משפחתית, בהנחה ואת 99% מהזמן לבד ברכב. בקניית סופר-מיני תוכלי לחסוך כסף, לקנות רכב חדש יותר, ליהנות מעלויות אחזקה נמוכות יותר וכמובן - מרכב קצר יותר שקל להחנות בעיר.

אפשרויות טובות בתקציב:

סוזוקי סוויפט, הונדה ג'אז, מאזדה 2, פולקסווגן פולו... יש עוד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טויוטה קורולה מהדגם הקודם הגיעה לארצנו ב2003 -2005 מתורכיה.

לפחות בדגמי 2003-4ישנה בעית בוצה במנוע ולכן לא רצוי לרכוש.

ב2006-7 זה עדיין הדגם הקודם תוצרת יפן בעית הבוצה סודרה ,ועדיין אוטומטיות)

אם את חייבת משפחתית אז מה שהצעתי לך.

מצטרף לדעתו של SRONIS בגדול: אם את רוצה רכב קצר יש מכוניות נפלאות

סוזוקי סויפט 2007 או מזדה 2 או הונדה גאז(יקרה יותר) סקודה פביה -גם תחסכי דלק ,גם עלויות ביטוח

וביננו הרכב הרבה יותר יפה וסקסי.

אז קבלי לטויוטה

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?ImgOnly=0&AreaID=&ModelID=16&SubModelID=1428&FromYear=2006&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

סוזוקי

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?ImgOnly=0&AreaID=&ModelID=28&SubModelID=254&FromYear=2006&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

ומזדה 2

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?ImgOnly=0&AreaID=&ModelID=22&SubModelID=1197&FromYear=2006&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

בהצלחה!-דווחי מה בחרת:-)

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
את לא חייבת משפחתית, בהנחה ואת 99% מהזמן לבד ברכב. בקניית סופר-מיני תוכלי לחסוך כסף, לקנות רכב חדש יותר, ליהנות מעלויות אחזקה נמוכות יותר וכמובן - מרכב קצר יותר שקל להחנות בעיר.

אפשרויות טובות בתקציב:

סוזוקי סוויפט, הונדה ג'אז, מאזדה 2, פולקסווגן פולו... יש עוד.

אכן רוב הזמן אני לבד ברכב, אבל אני לא אוהבת רכבים קטנים (כן אני יודעת שזה סותר את הרצון שלי לרכב קצר :roll:אבל רכבים קטנים גורמים לי לקלסטרופוביה) ואני רוצה רכב אוטומטי מלא ולכן גם מנוע 1600 לפחות, אז אין הרבה מיני שעונות לדרישות האלו (מאזדה 2 לא אהבתי בכלל, סוזוקי אני לא רוצה והונדה זה מנוע 1400 ) לכן חשבתי ללכת על פיג'ו, שניתן למצוא 207 עם מנוע 1600 וגם כמובן 307 והרכב עצמו קצר משמעותית מרכב משפחתי אחר.

אבל מה עושים עם הסטראוטיפ הבעייתי לפיו רכבי פיגו סובלים מתקלות לעתים קרובות??

אני ממש ממש לחוצה בכסף ולכן מחד אני לא יכולה לקנות ממש חדש ומצד שני אני רוצה רכב חדיש שרוב הסיכויים שיבקר במוסך רק בעת הטיפול התקופתי

(כמובן שהייתי שמחה לרכוש מזדה 6 או 3 או פוקוס אבל שוב אלו רכבים ארוכים)

אז מה עושים :?:

פורסם

אולי כדאי לך לחפש מזדה 3 או פורד פוקוס האצ'בק (5 דלתות).

הן פחות נפוצות, אבל הסיכוי למצוא אחת שמורה מפרטי די טוב.

קיימת גם ניסן אלמרה 5 דלתות, אבל היא לא ממש נפוצה.

הונדה ג'אז, למרות נפח מנוע 1400 , סמ"ק לא רכב חלש, והוא מרווח יחסית למכוניות סופר מיני אחרות.

היתרון של ג'אז - צריכת דלק טובה מאוד ושמורת ערך יחסית טובה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אולי כדאי לך לחפש מזדה 3 או פורד פוקוס האצ'בק (5 דלתות).

הן פחות נפוצות, אבל הסיכוי למצוא אחת שמורה מפרטי די טוב.

קיימת גם ניסן אלמרה 5 דלתות, אבל היא לא ממש נפוצה.

הונדה ג'אז, למרות נפח מנוע 1400 , סמ"ק לא רכב חלש, והוא מרווח יחסית למכוניות סופר מיני אחרות.

היתרון של ג'אז - צריכת דלק טובה מאוד ושמורת ערך יחסית טובה.

מצטרף על ההמלצה על הג'אז הרכב מרווח לקטגוריה, חסכוני בדלק, אמין ושמירת הערך שלו סבירה, חיסרון משמעותי זו נוחות נסיעה לוקה בחסר, כדאי לבדוק לפי דעתי.

בהצלחה.

פורסם

אני מציע לחפש טויוטה קורולה ראן-X. גירסת ההאצ'בק של הקורולה. מכונית מאוד אמינה וגם מאוד מבוקשת מה שגורר מחיר מחירון דיי גבוה, אבל הכי חשוב, היא קצרה.

בהצלחה!

פורסם

אפ את רוצה רכב חדש או יד ראשונה מליסינג.

הם התחילו במבצעים של ליסינג מימוני. [אני בוחן את האופציה הזו כבר המון זמן].

המבצעים של שלמה -סיקסט \ הרץ \אלדן ועוד הינם:

שלם מקדמה בגובה של ~ 40,000 ש"ח או בצע טרייד אין על הרכב הקיים שלך.

שלם כל חודש סכום קטן [תלוי בדגם ובשנה של הרכב אבל הסכום נע בין כמה מאות שקלים ועד ל 1000 ש"ח .]

לאחר 36 חודשים הוסף את הסכום כדי לרכוש את הרכב [לפי מחירון לוי יצחק] או תמשיך לשלם ותעבור לרכב חדש.

ברור שאם יש לך את הכסף עדיף מראש לקנות רכב באופן אישי , מפני שבעסקה האת את מאבדת כ 3000 ש"ח ועד ל 5000 ש"ח. אבל אם אין את הכסף זוהי אופציה לא רעה , שוב אני שוקל אותה בעצמי. 

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

טוב לאור האמור לעיל,

אז כרגע אני בוחנת את ההונדה ג'אז, פיג'ו 207 וטויוטה.

ראיתי שמוכרים הונדה ג'אז מליסינג, האם גם במקרה כזה הייתם ממליצים עליה?

**לגבי הליסינג מימוני - למיטב הבנתי זה לא משתלם כלל, אם ידוע לך משהו אחר אני אשמח אם תעדכן

פורסם

זה דווקא כן משתלם לדעתי. את נוהגת ברכב חדש אבל לא משלמת את כל הסכום ובסוף מפסידה גם פחות בירידת הערך.

פורסם
זה דווקא כן משתלם לדעתי. את נוהגת ברכב חדש אבל לא משלמת את כל הסכום ובסוף מפסידה גם פחות בירידת הערך.

אני אשמח לקבל הסבר פשוט יותר (עם מספרים ) לגבי עניין הליסינג.

ממה שאני ראיתי, המקדמה + התשלומים החודשיים+ היתרה (אם בוחרים באופציה של קניית הרכב) יוצא יותר ממחיר הרכב.

גם אם אני מחזירה את הרכב בסוף התקופה, הזיכוי שהם נותנים לי הוא נמוך (משהו בסביבות 10-15K) ואז שוב צריך להוסיף למקדמה + התשלומים החודשיים.

שוב - אני אשמח לדעת אחרת.

נקודה חשובה: הרכב חייב להיות על שמי (ולמיטב הבנתי זה לא ניתן בכל עסקת ליסינג) בנוסף אני יכולה לקבל הלוואה בריבית של 2%, בהנחה ואחליט לקנות רכב חדש, ואז השאלה אם גם במקרה זה עדיף ליסינג מימוני

:?:

• תוכן חדש...