Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אם יש לך שאלות את יכולה לפנות אלי בפרטי ואענה ,

בגדול כמו שכתבתי מבחינה כלכלית נטו למי שנוהג פחות מ 22,000 ק"מ בשנה האופציות הבאות לא כדאיות בסדר יורד:

1. ליסינג תפעולי [את מפסידה בממוצע 3200 ש"ח בנטו כל חודש ואין לך רכב בסוף התקופה].

2. ליסינג מימוני [את מפסידה כמה אלפי שקלים על הרכב ומשלמת כל חודש סכום קטן , את יכולה לגלגל הלאה את המקדמה לרכב הבא ,ואז יש אפשרות לקנות את הרכב או לעבור לרכב חדש הבא ,כ"כ את מפסידה את ירידת הערך.]

3. קניית רכב חדש בהלוואה בעלת תנאים טובים או מממון עצמי. [הפסד ירידת ערך של עד כ 30% מעלות הרכב החדש ב 3 שנים ראשונות.]

4. קניית רכב בן 3 לאחר ספיגת ירידת הערך הגדולה [כאן יש סיכוי לתקלות גבוהה יותר אולם שוב רוב הרכבים במצב יחסית טוב בזמן הנ"ל].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

ראיתי שמוכרים הונדה ג'אז מליסינג, האם גם במקרה כזה הייתם ממליצים עליה?

אם הרכב במצב טוב, ללא תאונות רציניות, מטופל בזמן , לא נסע המון - כן ממליץ.

האמת, לא ראיתי הרבה ג'אז בחברות ליסינג , אולי ב EUROPCAR השכרת רכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אכן רוב הזמן אני לבד ברכב, אבל אני לא אוהבת רכבים קטנים (כן אני יודעת שזה סותר את הרצון שלי לרכב קצר :roll:אבל רכבים קטנים גורמים לי לקלסטרופוביה) ואני רוצה רכב אוטומטי מלא ולכן גם מנוע 1600 לפחות, אז אין הרבה מיני שעונות לדרישות האלו (מאזדה 2 לא אהבתי בכלל, סוזוקי אני לא רוצה והונדה זה מנוע 1400 ) לכן חשבתי ללכת על פיג'ו, שניתן למצוא 207 עם מנוע 1600 וגם כמובן 307 והרכב עצמו קצר משמעותית מרכב משפחתי אחר.

רוב המכוניות הקטנות לא מרגישות קטנות ממושב הנהג. גם אין משמעות כיום לנפח המנוע אלא לנתוני הביצועים, ובמכונית קטנה מנוע 1.4 או 1.5 יכול להיות לא פחות חזק ממנוע 1.6 במשפחתית. מכל שאר הבחינות, מכונית קטנה תתאים לך הרבה יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רוב המכוניות הקטנות לא מרגישות קטנות ממושב הנהג. גם אין משמעות כיום לנפח המנוע אלא לנתוני הביצועים, ובמכונית קטנה מנוע 1.4 או 1.5 יכול להיות לא פחות חזק ממנוע 1.6 במשפחתית. מכל שאר הבחינות, מכונית קטנה תתאים לך הרבה יותר.

מסכימה איתך שמה שמתאים לי יותר זה רכב קטן, אבל מה שמתאים לי זה לא מה שאני רוצה :?

לאחר 10 שנים באופל קורסה גו'י אני לא מסוגלת להסתכל על רכבים קטנים אז בטח שאני לא יכולה (רעיונית) לרכוש כזה לעצמי.

אולם לאור כל האמור לעיל, החלטתי לשלב בין הרצון שלי (מאזדה 6) לצרכים (אמינות וחסכון בדלק) ולבדוק את האופציה של רכב קטן יותר כמו הונדה ג'אז או פיגו 207.

אבל השאלה העקרונית הראשונה היא - האם בכלל כדאי לי להחליף את הפוקוס ??

פורסם
העניין הוא שבשנה האחרונה נאלצתי לבלות במוסך יותר מדי פעמים (בשבילי כל ביקור במוסך, אשר דורש תיקון מעבר לטיפול השנתי הרגיל זה יותר מדי) ולצערי אני ממש לא זוכרת להגיד בגין מה. אני מניחה שחלק מזה זה בלאי טבעי ורגיל של רכב. אבל כמו שאמרתי, אני לא יכולה להרשות לעצמי כלכלית ונפשית, להחזיק רכב שמדי שלושה חודשים צריך תיקון שמסתכם במאות שקלים.

לדעתי, עוד בהודעתך הראשונה ענית על השאלה העיקרונית שלך.

ואני בכוונה הדגשתי את המילה "נפשית", כי יש אנשים שבנויים נפשית לבזבוז זמן\אנרגיות\ להשאר ללא הרכב לפרק זמן של יום-יומיים. את לא נשמעת שאת מהסוג הזה.

יש סיכוי טוב, שהרכב שלך , שכבר עכשיו הוא בן 7, יבלה במוסכים בתדירות יותר גבוהה, ככל שהזמן יחלוף.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לשאלתך,

לגבי הרכב הנוכחי רכב "זקן" יותר מצריך תחזוקה תכופה יותר. עדיין הפוקוס נחשבת לרכב אמין יחסית, וברכב אחר כנראה שהביקורים במוסך היו תכופים יותר ויקרים יותר.

לגבי הפיז'ו – הפגושים / תיקוני צבע הם, מניסיוני, תיקונים של שפשופים, פגיעות של חניה (פגוש לפגוש) ועוד דברים שגרתיים שאינם מעידים על תאונה קשה שהרכב עבר. בכל מקרה אני ממליץ לך לקחת את הרכב לבדיקה עצמאית כדי לקבל חוו"ד נוספת. ממה שאני יודע, אוויס גם מאד שקופים וכנראה שבחברות אחרות הפגיעות האלה כלל לא היו מדווחות לך.

פנסים – אם הם פגומים – תבקשי שיחליפו לך.

כדאי להחליף רכב כל 3 שנים בערך, כדי למנוע מצב שיש לך היום עם הפוקוס, שהרכב "זקן" מדי. זה גם יקל עלייך בעת המכירה (למרות ששמעתי שבאוויס קונים ממך את האוטו אחרי כמה שנים, לא?).

מבחינת השיקול הכלכלי – החלפת כל רכב לרכב צעיר ב- 3 שנים תעלה כ- 20,000 ₪. במקום לשים עכשיו 50,000 ₪ - שימי את ההפרש בבנק או באיזו קרן נאמנות, הוא יניב לך גם תשואה ולא ברכב. מה גם שלמיטב ידיעתי חברות ליסינג כמו אוויס יכולים לפרוס לך את התוספת לכמה שנים (נניח לשנתיים, ואז זה יוצא משהו כמו 850 ₪ לחודש).

"דרוש חבר מוסכניק...":lol:

פורסם

שכחתי להוסיף שליסינג מימוני אמנם מציע רכב חדש אבל אם עושים את החישוב של הריבית על ה"הלוואה" שמקבלים מהחברה – מדובר בריבית מטורפת (פריים + 7 או 8 אחוז) כשהבנקים וחברות הליסינג שמוכרות רכב מציעות הלוואה על רכב משומש בריבית פריים + 1 בערך.

אם את לא לחוצה על רכב מהניילונים – קנייה של רכב משומש כלכלית הרבה יותר.

פוקוס 5 דלתות, יונדאי i30, אלה מכוניות אמינות!

כמו שיכור מסתובב......:wink:

פורסם
לשאלתך,

לגבי הרכב הנוכחי רכב "זקן" יותר מצריך תחזוקה תכופה יותר. עדיין הפוקוס נחשבת לרכב אמין יחסית, וברכב אחר כנראה שהביקורים במוסך היו תכופים יותר ויקרים יותר.

לגבי הפיז'ו – הפגושים / תיקוני צבע הם, מניסיוני, תיקונים של שפשופים, פגיעות של חניה (פגוש לפגוש) ועוד דברים שגרתיים שאינם מעידים על תאונה קשה שהרכב עבר. בכל מקרה אני ממליץ לך לקחת את הרכב לבדיקה עצמאית כדי לקבל חוו"ד נוספת. ממה שאני יודע, אוויס גם מאד שקופים וכנראה שבחברות אחרות הפגיעות האלה כלל לא היו מדווחות לך.

פנסים – אם הם פגומים – תבקשי שיחליפו לך.

כדאי להחליף רכב כל 3 שנים בערך, כדי למנוע מצב שיש לך היום עם הפוקוס, שהרכב "זקן" מדי. זה גם יקל עלייך בעת המכירה (למרות ששמעתי שבאוויס קונים ממך את האוטו אחרי כמה שנים, לא?).

מבחינת השיקול הכלכלי – החלפת כל רכב לרכב צעיר ב- 3 שנים תעלה כ- 20,000 ₪. במקום לשים עכשיו 50,000 ₪ - שימי את ההפרש בבנק או באיזו קרן נאמנות, הוא יניב לך גם תשואה ולא ברכב. מה גם שלמיטב ידיעתי חברות ליסינג כמו אוויס יכולים לפרוס לך את התוספת לכמה שנים (נניח לשנתיים, ואז זה יוצא משהו כמו 850 ₪ לחודש).

אחרי השבוע שעברתי עם הפוקוס, שעד עכשיו באמת לא היו לי איתי בעיות, החלטתי באמת להשתדרג לרכב צעיר יותר ולהחליף כל שלוש שנים בערך. העניין הוא שכדי להשתדרג לרכב שנת 2007 - 2008 אני צריכה להוסיף עכשיו 45-50K (או לרכוש רכב שנת 2006 ואז אוטוטו הוא גם יהיה זקן). להוסיף עכשיו סכום כזה לרכב זה כבד עלי. ולכן עד עכשיו אפילו לא שקלתי להחליף אוטו אלא להסתפק במה שיש.

אבל אין לי יכולות כלכליות ונפשיות לרוץ בין המוסכים. מה שאני לא מבינה זה איך ישנם אנשים רבים שמחזיקים רכבים יותר ישנים משלי ואין להם בעיות.

פורסם

דרך אגב האם הפתרון שכתבתי לך בה בחשבון ? [אפשרות ליסינג מימוני ].

אני חושב עליו ומנסה לברר אם הרכב שאני מחפש נמצא אצל חברות הליסינג במלאי.

מה גם שאני די בטוח שאני אשדרג את הרכב לאחר 3 שנים אז האופציה ממש קורצת לי. [אם מזדכים לי על כל מה ששילמתי במעבר לרכב הבא].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תמיד כדאי לקנות לגלגל רכב בן שנתיים שלוש, אממה, אם יש לך רכב ישן את חייבת לעשות את הקפיצה הזאת בכסף

בכל מקרה. ברכב כזה גם תהני מרכב צעיר יחסית, וגם מרכב שספג את הבומבה הגדולה של ירידת הערך ההתחלתית.

כמובן שאין אחריות יבואן ושקט נפשי כמו רכב מהניילונים - מה עומד מול מה, ומה היכולות הכלכליות שלך, זה עניינך הפרטי בלבד.

שימי לב שאין מתנות חינם, ובעסקאות הליס המימוני את משלמת וסופגת בדיוק את אותה ירידת ערך של רכב חדש.

נאמר שאת משלמת סכום התחלתי של 50 אש"ח + 30 תשלומים של 1000 (סתם דוגמא, כן) סה"כ 80 אש"ח בסיום התקופה.

הרכב עלה ברגע הרכישה 120 אש"ח (משפחתי ממוצע). עכשיו יש לך אפשרות לרכוש אותו בתוספת של 40 אש"ח (ככה שלמעשה את "משלימה" ל120 אש"ח מחיר הרכב כחדש) אבל בפועל הוא שווה אחרי שלוש שנים 70 - 80. האפשרות השניה היא להחזיר את הרכב ולהתקדם לחדש מהניילונים, במקרה זה יתנו לך מחירון של הרכב (וישקללו אותו כמו שהם רוצים מכות, ק"מ וכו') , יפחיתו את מה שאת עדיין חייבת, והיתרה תעמוד לרשותך לרכב חדש. כלומר "יתנו" לך לצורך העניין 80 אש"ח , יפחיתו את הארבעים שאת עדיין חייבת , וככה יש לך 40 אש"ח לעסקה חדשה. גם יש לך פחות מהסכום של ההתחלה שהיה, גם שילמת מידי חודש, גם את יותר רחוקה מרכב חדש עכשיו, וגם את מחוייבת אליהם להמשך עסקה (או שתצאי עם 40 אלף ותחפשי רכב ישן). זאת למעשה שכירות על בסיס שאינו נגמר, אבל את נהנית מרכב חדש מהסוכנות. תעשי חשבון מה כדאי לך.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אחרי השבוע שעברתי עם הפוקוס, שעד עכשיו באמת לא היו לי איתי בעיות, החלטתי באמת להשתדרג לרכב צעיר יותר ולהחליף כל שלוש שנים בערך. העניין הוא שכדי להשתדרג לרכב שנת 2007 - 2008 אני צריכה להוסיף עכשיו 45-50K (או לרכוש רכב שנת 2006 ואז אוטוטו הוא גם יהיה זקן). להוסיף עכשיו סכום כזה לרכב זה כבד עלי. ולכן עד עכשיו אפילו לא שקלתי להחליף אוטו אלא להסתפק במה שיש.

אבל אין לי יכולות כלכליות ונפשיות לרוץ בין המוסכים. מה שאני לא מבינה זה איך ישנם אנשים רבים שמחזיקים רכבים יותר ישנים משלי ואין להם בעיות.

רכב זה לא מדע מדויק, לפעמים יש מחלות זיקנה ולפעמים לא...

אל תרוצי בין מוסכים – תלכי לחברת ליסינג שמציעה לך גם מבחר, גם אחריות, וגם אפשרות לקנות בחזרה את הרכב שלה (אוויס עושה את זה למיטב ידיעתי)

שלא תוותרי על בדיקה עצמאית של הרכב בכל מקרה!!!!

ולא לשכוח את התשלומים. שלא יהיה כבד בכיס.

בהצלחה.

"דרוש חבר מוסכניק...":lol:

פורסם

בקיצור, אין לי ברירה אין לשדרג בגדול, ואחר כך לגלגל רכב כל שנתיים שלוש.

לחישוב שלי ליסינג פרטי לא משתלם בכלל, מבחינה כלכלית. זה רק חוסך אחר כך את כאב הראש של מכירת הרכב וקניית רכב חדש.

ועכשיו נשאר לי רק למצוא רכב :))

תודה רבה לכולם !!!

• תוכן חדש...