Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה...

הדרישות שלי לא גבוהות במיוחד אבל מסתבר שהן בעייתיות משהו.

אני מחפש רדיו דיסק חדש לרכב של פיוניר ובאמת שמתקשה למצוא, עם כל ההיצע שיש להם חשבתי שזה יהיה הרבה יותר פשוט.

1- אני רוצה לחבר דיסק קשיח (משהו בסביבות ה-80GB) באופן קבוע למערכת עם חיבור USB ולכן אני צריך שלמערכת יהיה חיבור כזה מאחורה ולא מקדימה, רוצה פאנל נקי ולא איזה חוט של USB תקוע לי מול הפנים.

2- אפשרות לדפדף ברשימת השירים מבלי להפסיק את השיר המתנגן ברקע.

3- אם אפשר חיבור בלוטוט' מובנה זה יהיה נחמד.

תקציב למערכת - בערך 1100 ש"ח.

תקציב למערכת עם בלוטוט' - 1400 ש"ח.

ואם כבר בלוטוט' למערכת ברכב - מישהו יכול לתת חוות דעת על כמה זה נוח ושימושי והאם זה עדיף על דיבורית חיצונית ?

הנושא דיי דחוף לי כי אני באמצע האיטום של הרכב ומיד אחרי זה אני מתכוון להרכיב את המערכת ורוצה שכל הדברים כבר יהיה אצלי.

תודה, גלעד.

פורסם

טוב התחלתי לחפש בחול, מיקדתי את עצמי על דגם אחד שעונה על כל הדרישות שלי פרט לקטע אחד שאני לא בטוח לגביו.

הדגם הוא

DEH-P7100BT

כמובן שאקנה דגם אירופאי עם RDS ככה שלא תהיה לי בעיה של תדרי רדיו.

מישהו יודע אם אפשרי לחבר לHU כזה דיסק קשיח של 80 ג'יגה בערך ?

זה דגם של 2009, אז לדעתי הוא מספיק חדש בשביל לתמוך בנפח כזה וגם לא מצאתי שום איזכור לגבי הגבלת נפח.

פורסם

הכי בטוח לשלוח שאלה ליצרן/ ליבואן בישראל.

היה פעם שרשור בנושא, שטען שמשום שהרד-דיסקים צורכים הספק גבוה יותר מ DOKים קטנים, יש בעיתיות בנושא.

מתחדשת*

פורסם
הכי בטוח לשלוח שאלה ליצרן/ ליבואן בישראל.

היה פעם שרשור בנושא, שטען שמשום שהרד-דיסקים צורכים הספק גבוה יותר מ DOKים קטנים, יש בעיתיות בנושא.

אפשר לחבר אחד כזה

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=739854

רק בנפח קטן יותר, הוא אמור לפתור את הבעיה של הצריכת זרם.

פורסם

אפשר להבין מדוע אתה מעוניין לחבר הארד דיסק של 80G?

אם אתה שואל אותי אתה מסבך את עצמך, והדבר מיותר. ב80 ג'יגה נכנסים עשרת אלפים שירים.

מה שאומר אפילו אם אתה נוסע בכל יום 4 פעמים הלוך חזור אילת עד מטולה, לעולם לא תשמע אותם.

קנה לעצמך DOK חמוד 4G-8G שיכיל מספר לא מועט של שירים, ותחסוך לעצמך

את הכאב ראש שגם ככה לא חושב שתמצא בו שימוש. בכל מקרה אל תיקח סיכון ותשקיע בHU

מעל 1000 שקלים בלי לוודא סופית עם החברה או היבואן אם באמת ניתן לחבר אליו הארד דיסק עם נפח כזה.

בכל זאת שיהיה בהצלחה.

רותם.

פורסם

יש אנשים עם DOK של 16G ולא מסתדרים , אחרי שניסו כמה דרכים .

אני לא הייית קונה במיוחד למערכת , אבל אם כבר יש לך ,אז אני לא חושב שיש לך מה להפסיד.

פורסם

לא מבין כל כך גדול בסוגים של HU, אבל אני רוצה לשאול אותך שאלה.

מדוע אתה מעוניין לכל הרוחות לחבר הארד דיסק של 80G אל המערכת ברכב?

אין בזה שום יתרון, זה סתם תופס גודל (פיזי), כל מערכת שאפילו נאמר ויכולה לקרוא את זה (ואני לא מכיר כאלה)

רוב הסיכויים שתעבוד לאט, והדרישות שלך ממש ממש גבוהות בשביל 1000 שקל.

ב80G נכנסים 10 אלף שירים, שזה אומר, 670 שעות של נגינה, כלומר אם אתה נוסע כל יום

4 פעמים אילת - מטולה במשך שנה, אתה לא תספיק לשמוע את כל השירים.

ואם לפשט את דבריי, השקעה מיותרת לגמרי, תקנה לעצמך איזה DOK 4G חמוד ותאמין בי

יהיה מספיק ואתה אפילו תהנה מזה לחבר אותו בפשטות למערכת.

בהצלחה.

רותם.

פורסם

טוב מצאתי כמה מוכרים ששוחים לארץ ובמחיר סביר.

לגבי הדיסק קשיח, אחד המוכרים אמר לי שהמכשיר יכול לקרוא נפח כזה אבל הוא לא ממליץ מכיוון שהמכשיר קורא את כל הדיסק הקשיח לפני עבודה ולכן DOK קטן יהיה טוב יותר.

מבחינתי אני מוכן להמתין קצת כדי שיקרא 60 ג'יגה מאפשר להתעסק באופן יומיומי עם DOK ודיסקים.

שאלה נוספת למבינים-

אחת החנויות ששלחתי להן מייל ממוקמת בגרמניה,

מישהו יודע עד כמה אפשרי להזמין משם ?

המכשיר יהיה באנגלית או גרמנית(טקסט וכיתוב לחצנים) ?

הרדיו יהיה כתוב AMFM או משהו אחר ?

תודה.

פורסם

היי,

יש לי מה לשתף בנוגע להתקני USB בנפחים גדולים, וזאת על סמך נסיון עם ה-HU שלי שהוא Kenwood KDC-MP735U

- מבחינת מגבלות גודל, הופתעתי לגלות שהHU שלי לא מוגבל מבחינת נפח בגיגות אלא מבחינת מספר קבצים והמגבלה היא 15000.

מציע לך לבדוק את העניין אצלך גם. אני כתבתי מייל ליצרן והפנו אותי למידע הרלוונטי ברשת.

- בנפחים גדולים חשוב במיוחד שתיהיה אפשרות נוחה לטיול בין הקבצים.תצוגה של כמה שיותר תווים/שורות זה מבורך! אצלי ישנן שתי אפשרויות דפדוף כאשר הראשונה היא "טיול בתיקיות" באופן דומה מאוד לסייר של חלונות (המערכת מציגה את כל הקבצים בתיקיה הנוכחית, ולפניהם את כל תת-התיקיות, ניתן להכנס לכל תת-תיקיה או לחזור ל"תיקיה האם" על ידי לחיצה על גלגל השליטה ימינה או שמאלה בהתאמה)

האופציה השניה היא סיור על פי קטגוריות כגון סגנון, אמן, אלבום וכו' - אלא אם כן כל הקצבים מטוייגים ומסודרים להפליא מדובר בבלגן אחד ענק.

כמו כן נוח מאוד לדפדף בין התיקיות כאשר ברקע שומעים את השיר הנוכחי.

כמובן שדפדוף על ידי כפתורים של +1 -1 +10 -10 זה אסון שלא יתואר, לך תתמצא ככה בין אלפי קבצים!

- הזרם המסופק על ידי רוב המערכות מוגבל ל500 mA שזה מספיק טוב לDOK אבל! אפילו דיסק קשיח בגודל 1.8 דורש מעל ה700 בצריכה מקסימלית (בדקתי באינטרנט) 1.8 זה הגודל הקטן ביותר הנפוץ, גודל אחד מעל - הוא ה2.5 היותר נפוץ שבכלל דורש מעל 1000. כך שיש לבדוק טוב טוב אם אתה מתכוון להשתמש בדיסק קשיח שהוא לא יחרוג בזרם מעל ה-500mA!

או לוודא שהמערכת נותנת יותר מ-500.

לחלופין - ניתן לנסות לספק עוד זרם דרך מתאמי מצית - USB אבל מדובר בכאב ראש - מכמה וכמה בחינות.

למשל - מה קורה אם זה מקבל מכה ומתנתק בזמן שאתה שומע מהדיסק?

- הרבה מערכות סורקות את כל התקן הזכרון בכל פעם שמדליקים אותן. הבנתי שזה המצב גם אצלך. פירוש הדבר: הרבה שירים = תחכה הרבה זמן כל פעם לאחר ההדלקה ועד שמתחילים לשמוע משהו.

- דיסקים קשיחים הינם התקנים מכאניים בעלי חלקים עדינים מאוד שזזים מהר מאוד. לא רצוי לטלטל אותם! רצוי לדאוג לדיסק "קשוח" כמה שיותר.

- התקני זכרון שאינם דיסקים קשיחים (מה שנקרא SOLID STATE) נוטים ליהיות יקרים מאוד פר גיגה.

אני כרגע נוסע עם דיסק קשיח 1.3 אינץ' בנפח 30 גיגה המכיל מעל 360+ שעות/ 4000+ שירים. בעבר נסעתי עם DOK של 16.

אציין שלמרות שהדיסק עצמו נוטה ליהיות מהיר מהDOK עדיין זמן קריאה של כולו בתחילת נסיעה עומד על 20+ שניות או במונחים יותר פראקטיים 30 שניות לערך מרגע הדלקת המערכת ועד תחילת ניגון.

אגב זרם מקסימלי שהוא מושך הוא בסביבות ה370 mA לפי נתוני יצרן.

הדיסק נקנה במחיר של 250 ש"ח כאשר מראש אני רואה בו כ"בר הקרבה" אבל בינתיים (מספר שבועות) הוא מחזיק מעמד יפה.

ישנה אסקולה שאומרת שכמה שדיסק הוא יותר קטן ומסתובב יותר לאט הוא יותר עמיד ודיסק זה בגודל 1.3 ומהירות 3600 סל"ד הוא כנראה די בסדר לשימוש זה.

לסיכום עצתי אליך - אם אתה מתכנן לקנות משהו במיוחד למערכת שלך שהוא לא סטנדרטי כDOK רגיל ונפוץ עדיף שתבדוק קודם שהמערכת אכן עובדת איתו ורצוי גם שיהיה מלא כמה שאפשר על מנת שתתרשם מהזמן שלוקח למערכת להתחיל לנגן ממנו!

פורסם

תודה על ההסבר המפורט, האמת סתם נסחפתי עם ה-80 ג'יגה.

30 גיגה יספיקו בהחלט בשביל להעביר המון מוזיקה טובה שתשב באופן קבוע ברכב.

ל GUNNER - זה לא העיניין של כמה זמן לוקח להגיע לאילת וכמה אפשר לשמוע שם.

אני נוסע ברכב בסופי שבוע ובאמצע השבוע מתנייד עם האופנוע/קטנוע.

אני אחד ששומע מגוון רחב מאוד של מוזיקה ובגלל זה יוצא לי להתעסק הרבה בחלפות של דיסקים וכד'.

אם בסיפור של 200-300 שקל אני מביא HD קטן שיפתור לי את הבעיה הזאת אני חושב שזה שווה.

אני מביא בסוף מערכת מאירופה, לא מצאתי משהו מעניין בארץ.

לפחות לא משהו בתקציב סביר ושיענה על הדרישות שלי.

אומנם מתחתי את התקציב בהרבה מעל מה שחשבתי אבל לפחות המוצר יהיה איכותי.

מקווה לקבל אותו עוד חודש.

לבנתיים נתעסק באיטום של הרכב.

פורסם

טמיר,

ראיתי שהתייעשת ממבחר הHead Units שיש בארץ, אך האם בדקת גם דגמים של חברת Kenwood?

אלא אם יש לך משהו אישי נגד החברה הזו, לדעתי יש כמה אופציות שיעניינו אותך.

הדגם שלי אמנם ישן, (יש לך את השם בהודעה הקודמת שלי), אבל נכנס לך בתקציב ועונה במדויק על הדרישות 1 ו2 שרשמת.

אני ממש נהנה ממנו.

בקשר לBT, יש אופציה להתקין מתאם (מיוחד של Kenwood) , אצלי באופן אישי התקנתי דיבורית חיצונית שמחוברת לHU (כך שיש השתקה אוטומטית בזמן קבלת שיחה) וBT מובנה במערכת לא נותן לדעתי הרבה מעבר לכך.

את הדיבורית אגב קיבלתי בחינם מחברת הסלולר כך שאני מתאר לעצמי שהיא לא יקרה.

אה ותוספת בקשר ל-USB:

דבר ראשון, אם ראית יש כאן בחור שקנה מערכת ALPINE וה-DOK 16GB לא עבד לו. בסוף הוא הסתדר בדרך כלשהי אבל זה לא היה קל. אני ניסיתי את הDOK שלי (שנסעתי איתו מעל שנה ולא היו שום בעיות) במערכת ALPINE של חבר לעבודה (דגם אחר נראה לי) וגם לא עבד.

הDOK שהחבר משתמש בו הינו מדגם זהה לשלי (Sandisk Cruzer Micro) רק שהנפח שלו - 8GB.

מצד שני, חיברתי את נגן הסרטים הנייד שלי (מגדם Archos 605 ונפח 160GB) לHU שלי ולא היתה שום בעיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי ברכב את המכשיר deh-7100BT, וככל שידוע לי הנפח מוגבל ל 32 ג"ב אבל לא ניסיתי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

ממליץ לך על אקליפס CD3200 רדיודיסק איכותי כולל בלוטות' מובנה

וכולל כניסת USB ועוד שלל פיצ'רים מחיר סביבות 1800 שח ,לדעתי שווה את ההשקעה :

http://www.pompa.co.il/pl_product~CD32000~61~172.htm

מגבלות USB:

USB Port: The CD3200 features a USB type-A port attached to the rear panel with a 58" cord. The USB port enables connection to portable USB mass-storage players, USB thumb drives, and audio control of MP3/WMA players. The USB port is compatible with all USB mass storage class devices that support the FAT12, FAT16, or FAT32 file system. The maximum number of files that can be recognized is 3,000.

פורסם

אצלי בפיוניר 6050 יושב דיסק און קי בנפח 16 ג'יגה.

המכשיר אף פעם לא עשה בעיות ( כבר מעל שנתיים ).

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

• תוכן חדש...