Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה 5' אין לך גרף במקרה של מיד-טוויטר בגודל 2' כולל התנגדויות ? סתם לצורך מחקר עצמי כדי לקבל קנה מידה .

• תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למעגל זובל אין שום קשר למגבר. המגבר לא צריך אותו. מי שצריך אותו הוא המסנן. כדי שהמסנן יתן את עקומת הסינון הרצויה, הוא חייב לפעול מול עכבה קבועה. רמקול מציג עכבה שמשתנה בהתאם לתדירות, בעיקר בתדר התהודה, ובמיוחד ברמקול בס. לכן, לפעמים מוסיפים מעגל שמפצה על קפיצת העכבה בתדירות זו, ומציג למסנן עכבה קבועה (בקירוב). למעגל הזה קוראים מעגל זובל.

המגבר לא צריך את כל זה מפני שהוא מקור מתח ואינו מושפע משינויי עכבה - במיוחד לא מעליה בעכבה, שזה מה שקורה בתדר התהודה.

דני

נ.ב. כל הנ"ל נכון לגבי מסנן פאסיבי, וכמובן לגבי מערכת שפועלת בתוך המגבלות שלה, כלומר לא מגיעה לקיטוע וכדומה.

נ.נ.ב. מכל הנ"ל יוצא שמעגל הזובל צריך להיות מותאם לרמקול מסויים. לקחת מעגל כלשהו ולחבר זה בדיוק כמו לקחת תיבת בס כלשהי ולחבר לרמקול בס כלשהו ללא התאמה.

פורסם

dny, צודק.

בנוסף, היישור של imperdance הוא טוב למגברים עם התנגדות מוצא לא אפסי - רוב מגברי שפרפרתיים וכו, אך כמעת ואין כאלו בתחום הרכב, אז אין טעם לעסוק בזה.

גם יישור אימפרדנס בקרוסים פשוטים חסר טעם בגלל שהוא מוסיף חלקים נוספים שמסבכים את הקרוסובר - אז עדיף אולי לעלות מדרגה ולשים קרוס מסדר שני (בהתחשבות באימפרדאנסים)...

[under construction]

פורסם

התחדשתי בAMP9 של 41HZ

http://www.41hz.com/shop/item.asp?itemid=796

מגבר SQ נטו.

טיפה חלש, אך עם ספק ועומס מתאימים אפשר להגיע ל80W ל2 ערוצים ב0.01% THD.

(גישור + ספק 24V + עומס 2 אום)

יש כאלו שמעדיפים אותו על מגברי LM3886...

בנתיים אני מחפש עוד זוג של וופרים טמפו כדי ליצור התנגדות 2 אום.

לדעתי זות דרך עדיפה על פני קניית ספק 24V.

קניית ספק תתן לי +3DB, וקניית וופרים נוספים תתן לי +6DB.

בעתיד יוכל גם להוסיף את +3DB של הספק אם ירגיש צורך.

זה לא יעכב את ההתקנה, פשוט אני כבר בונה את השלב הבא :)

[under construction]

פורסם

הי S3T

נראה נחמד..

הוא יכול גם לעבוד בעומסים של 4-6 אוהם או אך ורק 2 אוהם?

ולמה אתה חושב שהוא SQ נטו? (שואל באמת)

נראה מגבר יחסית פשוט, עם רכיבים בסיסיים והגברה חד-שלבית מבוססת צ'יפ (דרגות MOSFETים אני מניח).

כמה זה עלה לך?

פורסם

הוא מגבר T-AMP, שנחשב כאיכותי, ברמה של LM3886...

יש לי האח הקטן שלו - TA2020, הוא נשמע די טוב.

מכיון ואין לו STEP-UP על הלוח, הוא לא מסוגל להוציא הרבה הספק לעומסים גדולים.

אך הוא מסוגל בכייף להזרים זרם גבוה, אז כדי לנצל את זה, חשבתי לשים צרכן של 2 אום, ועל הדרך לעלות את SPL ב3DB בגלל מידבאסים כפולים. בנוסף, יהיה גם שיפור באיכות, בגלל שבאותו ווליום כל אחד משני הוופרים ינגן חלש יותר, עם עיוות יותר קטן.

עלות - בינתיים 60$ ללא משלוח.

תוספת של 10$ לספק ביתי ממוטג 15V 18A, שאני שוקל לקנות.

[under construction]

פורסם

טוב רואים שיש פה ידע רב בנושא .

אבל הכותרת כבר לא עניינית , בוא נסכם שזה לא פשוט !

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

יעקב, למה לא פשוט?

במקרה הכינותי מראש, חבילת אורניום, 500 גרם פלוטוניום...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני עם יעקב.

כמשהו שהתחיל בצורה די מעניינת, המשיך לרמה שאולי 4 אנשים יכלו להבין משהו מהשרשור. (לא מדבר על להוסיף וללמוד)

אבל באמת אשמח אם גם מישהו כמוני (ידע ממש בסיסי בחשמל) יוכל לשאוב רעיונות לפרויקטים DIY בעתיד.

מתחדשת*

פורסם

תכלס אם לא כל הפרוייקטים של מנחתים נשלטי מיקרו וIR וכל מיני קיטים שנועדו לחסוך כסף על מגברים, ושאר מרעין בישין - זה באמת SQ פשוט:

מקור קטן שמנגן LOSSLESS עם יציאה אופטית (ורצוי עם שליטה נוחה על ווליום)

סיב אופטי

DAC

מגברים (עם קרוסים פנימיים) איכותיים

רמקולים איכותיים

פורסם

גם שליטה על ווליום היה יכולה להיות פשוטה - 2 כפתורים שמסובבים מנוע בפוטנציומטר - זה נורה פשוט.

החריגה למיקרובקר, שלט וכו - ליצירת נוחות מושלמת לטעמי...

גם אם קונים HU, אז בדרך כלל לא קונים איתו שלט...

כל ההודעות בתרד הזה - סתם הסברים וירידות לעומק של הדברים המתרחשים בתוך המערכת, השוואות של אפשרויות וכו.

אני משוגע... ממש קשה לי להסתדר עם משהוא שאני לא יודעה איך הוא פועל... נגיד במיקרוגל הביתי אני מכיר בקושי 3 כפתורים :)

[under construction]

פורסם

היופי בLM3886 זה שאתה לא מוגבל מבחינת ואטים יותר מידי, אפשר לגשר גם שמונה צ'יפים ביחד אם אני לא טועה.

אם כבר אפשר לשאול איזה ספק אתה מתכוון לחבר לו? זה 25V לא?

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...