Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד להזמין גלגל תנופה חדש לרכבי וכעת עומדות בפניי שתי אופציות, גלגל תנופה מקורי או גלגל תנופה קל משקל.

רציתי לדעת את כל ההיתרונות והחסרונות בגלגל תנופה קל, האם הוא עושה יותר רעש? עד כמה הוא יעיל באמת? וכו'..

בנוסף מה ההשלכות הצפויות בהחלפת קלאץ מקורי לקלאץ משופר?

תודה לעוזרים

פורסם

גלגל תנופה מקורי מאוזן ומותאם בידיוק למנוע שלך ע"י היצרן. גלגל תנופה כבד ומאסיבי יותר, יותר טוב מבחינת איזון אבל לוקח למנוע יותר זמן וכוח לסובב אותו.

גלגל תנופה לא מקורי (במיוחד "קל") יכול לפגוע באיזון סיבובי הקראנק והמנוע ירעד, אז הוא צריך להיות מאוזן הייטב ואיכותי.

גלגל קל, יותר טוב בתאוצת מנוע.

פורסם

לא בידיוק תאוצת מנוע , יותר בכיוון של למנוע יהיה יותר "קל" לעלות לטורים

במעמד ההזמנה שים לב אם הFW שלך הוא DUAL או לא , זה קריטי כי הקלאצ צריך להיות בהתאם (איפה הקפיצים)

בד"כ FW קלים הם לא DUAL

מעבר לכך, FW קל ירעיש שהקלאצ' לא בהפרדה, עוצמת הרעש מושפעת מכמה גל הFW

(כמה שיותר קל ככה יותר רעש, יש כאלה שזה מפריע להם, לי אישית זה לא- אולי בגלל האגזוז)

פורסם

עדיף לך לשוטט באתרים בחו"ל ולראות איזה חברה מומלצת ומה עדיף לרכב שלך.

אני עכשיו הזמנתי של קלאץ מאסטר קל.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

הגלגל תנופה שלי הוא DUAL MASS, ואכן ראיתי כי רוב הגלגלי התנופה הקלים אם לא כולם הם לא DUAL.

האם גלגל תנופה קל נותן הבדל משמעותי בתגובת המנוע וטיפוסו?

והאם קיים גלגל תנופה קל DUAL או אחד כזה שאפשר לדעת אליו אם הוא רועש או לא?

בגדול אני צריך להחליף גלגל תנופה כי הגלגל תנופה ברכב עושה לעיתים רעשים ממש חזקים (תקלה נפוצה, בחברה הוציאו גלגל עם מק"ט מחליף) ואני מתלבט אולי לקנות גלגל תנופה קל "על הדרך".

אשמח לשמוע דעות בעניין ובנוסף אשמח לשמוע על ההשפעות של קלאץ משופר, יתרונות וחסרונות.

תודה על העזרה

נאור

פורסם

שווה לחפש דיעות בפורומים של הרכב שלך בחו"ל, כאן אני מניח שיש מעט (אם לא אפס) ניסיון של גלגלי תנופה קלים על המנוע שלך. רכב נדיר, מנוע נדיר עוד יותר ולא בדיוק נמצא בידיים של אנשים שמבינים או אוהבים שיפורים.

אני כמוך בהתלבטות דומה, מנוע 1.8T של קונצרן VAG, עם גלגל תנופה DUAL_MASS (מקורי שוקל 36 ליברות) והבאתי כבר מחו"ל גלגל תנופה קל מאד של יצרן די מכובד (FIDANZA) ששוקל 10 ליברות בלבד. האמת, די מפחיד לעבור אליו לאחר איכות החיים המעולה שהייתה לי עד היום.

ליאור

נמחקו מעל 10 נקודות. תשתמש בסימני פיסוק להבא. תודה, יאשה.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

Single Mass מרעיש ומרעיד גם חלקים פנימיים במנוע כי אין לו איזון.

נכון , הוא עולה בסל"ד הרבה יותר מהר , אבל אתה צריך להחליט אם זה שווה לך.

אני יכול להגיד לך שבמקרה שלי , כל עוד אוכל אני נשאר עם Dual Mass ומוותר על הרעש של הטרקטור.

Leon Cupra 2009

• תוכן חדש...