Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמעסיקה אותי כמעט כל יום.

האם עדיף להשאיר את הרכב מונע כאשר אני עושה משהו? או מדבר עם מישהו?

או עדיף לכבות אותו ולהניע שוב?

מדובר על מנוע V8 3500 סמ"ק. מנוע דיי גדול.

לפי ההרגשה האישית שלי ההנעה צורכת דיי הרבה דלק. ולמרות זאת אני אף פעם לא משאיר את הרכב מונע.

לא ל 10 דקות ואפילו לא ל2 דקות.

ויוצאא לי הרבה פעמים לנסוע לכמה מקומות להיכנס לדקות ספורות ולחזור לרכב.

איך אני יכול לבדוק זאת לעומק?

לדוגמא:

אני נוסע עם חבר. עוצר ליד המכולת משאיר את החבר ברכב ויוצא. נגיד 5-10 דקות.

להשאיר את הרכב מונע?

או לכבות ולהניע שוב?

תודה לעונים.

BMW 735I E38 3500 CC V8 M62

פורסם

אם אתה חושב שהאנשים מסביב ישמחו להריח פליטות של מנוע 3500 סמ"ק V8 במשך 5-10 דקות,

לשמוע את הרעש של המנוע הנ"ל מתחת לחלונות שלהם למשך אותו הזמן,

תשאיר את הרכב מונע (כ"תרומה" לאיכות הסביבה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני אישית לא יודע, אבל ההיגיון אומר שאם זה לכמה דקות בודדות אז עדיף לא לכבות כי ההתנעה צריכה לקחת יותר דלק מאשר כשאוטו עומד מונע במקום. אבל אם מדובר ב10 דקות אז אולי עדיף לכבות. שוב, הכל תלוי בכמות הזמן שאתה עוזב את הרכב.

פורסם

זה קורה לי מלא פעמים, אני לרוב משאיר דלוק אם אני עוצר אפילו אם אני עוצר ל10 דקות וקצת יותר(דיזל:) )

לי זה נראה יותר הגיוני להשאיר מונע כי זה גם נראה לי לא הכי בריא למנוע שמכבים ומתניעים אותו כל כמה דקות, אני צודק או שאין בעיה?

פורסם

כאמור, אם אתה מתחשב בצריכת הדלק אז כמובן שזה קודם כל תלוי במשך הזמן.

אם זה 10 דקות אז עדיף לכבות אפילו אם מדובר ב5 דק' אני חושב שעדיף לכבות,

מתחת עדיף להשאיר אותו מונע.

אם אתה מתחשב בסובבים אותך, אז תעשה את הראוי וכבה את האוטו.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

הבנתי דווקא שככל שהמנוע גדול יותר כך הוא צורך יותר דלק בהנעה לעומת בסרק?

בכל מקרה גם אני שמעתי משהו על כך שמעל דקה עדיף לכבות את הרכב מבחינת צריכת הדלק.

(כלומר במסילת רכבת אבל לא רמזור 8))

פורסם

אני גם הייתי בהתלבטות הזו, אבל בגלל שיש לי ברכב טורבו הרבה אמרו לי וגם במוסך שלא בריא למנוע להתניע ולכבות אחרי זמן קצר, אז זה כמה דקות אני משאיר מונע. ותתחשב בסובבים אותך? בקושי שומעים משהו ושלא שיוצאים עננים ירוקים מהאגזוז..

פורסם

אצלי רכב היברידי.

ביום ממוצא הרכב נכבה ומונע יותר מ 50 פעם.עשיתי עם הרכב יותר מ50000 ק"מ,לא שאני מרגיש שיש איזה נזק למנוע.

קראתי שגם מזדה, סיטרואן, רנו ועוד שלל חברות תשווק רכבים עם המערכת של stop&go.

לא נראה לי שהם לא בדקו את הנזק של התנעות מרובות.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

בסרק הרכב צורך ממש הרבה דלק לפי מה שאני לפחות שמתי לב.

אם זאת עמידה של יותר מ-2 דקות, או יותר מהזמן שאני מחכה בד"כ עד לכיבוי המנוע - אני מכבה אותו.

פורסם

התנעת מנוע חם לא צורכת הרבה דלק. כאשר המנוע חם השמן דליל ומחשב הרכב לא מעשיר את התערובת כמו שהוא קר.

אני לא רואה שום סיבה להשאיר את המנוע דולק בהמתנה ארוכה או ב 2-דקות-אני-קונה-סיגריות-כבר-חוזר. חבל על הדלק ועל זיהום האוויר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חבל גם להשאיר הזדמנויות מיותרות לגנבים מנוולים (מיועד לכאלה שמשאירים את הרכב מונע לבד ליד קיוסק לקנות סיגריות למשל).

אני אישית - כשהמנוע חם, אם זה יותר מ2 או 3 דקות אני מכבה אבל אם רק הנעתי והרכב קר ומסתבר שצריך לחכות 5 דקות אני אשאיר אותו מונע. (הנעת מנוע קר שוחקת הרבה יותר מהנעת מנוע חם.)

פורסם

תודה רבה לכל העונים.

אכן אשעמע באצעתכם ואכבה מנוע בכל עצירה של יותר מ 2-3 דקות.

גם בשבילי.

וגם בשביל איכות הסביבה.:-D

תודה.

BMW 735I E38 3500 CC V8 M62

פורסם

מה שבאמת הזוי זה איך אפשר לעזוב את הרכב מונע ולקנות סיגריות/חלב/וכ'ו :shock:

כבר פעמיים ראיתי מישהו רודף אחרי הרכב שלו בגלל שהוא השאיר אותו מונע לכמה דקות

• תוכן חדש...