Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה תודה.

התכוונתי שאם אני יודע שהמיכל שלי צורך 3 ליטר, למלא 2.5 ליטר שמן 15/40 ואז למלא עוד חצי ליטר של המוס2.

כשאני פונה לחנות חלפים ומבקש את התוסף הנ"ל, פשוט לבקש תוסף מוס2 או שיש לו שם נוסף?

ומהו ההבדל בינו לבין תוסף שמן רגיל(דבש)? ולמה כולם נגדו?

קובי

פורסם

שמן דבש הוא שמן בעל צמיגות גבוהה מאוד והוא מתאים לאוטו שאוכל הרבה שמן .

שמים אותו לפני מכירה במכוניות עם מנוע עייף.

למנוע תקין לא שמים שמן דבש .

לגבי התוסף נגד שחיקה הכוונה שלא יקרה מצב שהשמן יעבור את קו המקסימום .

שמים פחות חצי קילו , מוסיפים תוסף ובסוף משלימים עד לקו המקסימום .

אם אתה רוצה תוסף איכותי , תקנה של מוליקוט - קופסה קטנה שמכילה כ 80 סמ"ק .

עולה כ - 70 ש"ח .

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

חברי פורום יקרים,

קראתי בפורום לא מעט אודות השמן המתוסף של ליקוי מולי - W40‏10 חצי סינטטי מתוסף MoS2 Low-Friction.

אך טרם הצלחתי להבין האם השמן הנ"ל מתאים לרכבי: יונדאי I30 מנוע 1600, שנת 2008.

בספר הרכב כתוב ששמן מנוע נדרש להיות API SJ.SL או מעל.

האם השמן הנ"ל עומד בתקן? ואיך יודעים?

מודה מראש.

פורסם

לא מתאים בכלל.

ליונדאי אתה חייב סיננטי מלא, בד''כ מקובל לשים 5w30. רוב השמנים שכתןב עליהם synthetic technology הם חצי סינטטיים.

שמן מינראלי או חצי סיננטי יגרום לבוצה במנוע!!!

פורסם

ראשית תודה לעונים.

את עניין הצמיגות הבנתי - הגם שבספר רכב יש תאור טוב וברור .

את עניין הסינטטי ברור.

מה שטרם הצלחתי לפענח זה מבין כל השמנים הסינטטים בעלי הצמיגות המתאימה מה מתאים למנוע שלי . ( sj.sl)?

פורסם
סיטרואן BX שנת 92.

מה זה שייך איזה רכב יש לי, בסםר הרכב שלך יש מפרט שמציין את תקני השמן לרכב שלך, אם הליקווי מולי עומד בו אתה יכול להשתמש בו בשקט.

שים לב למלא בדיוק בכמות הנכונה ולא יותר.

אני דובק בעמדתי שמנוע ישן צריך שמן שמתאים לתקופתו אז. לשים שמן מהמילה האחרונה בתקן העדכני זה לא ממש נבון בטח שלא לרכב משנת 92. יש לי פיאסטה שנת 96 שמורה ביותר. מנוע שגמע בקושי 120 אלף ק"מ. שמתי במנוע שמן סינטטי מלא 5W-40 מהמילה האחרונה ומסתבר שהמנוע אוכל שמן. חזרתי בחזרה לצמיגות 10W-40 "חצי סינטטי" והמנוע לא אוכל אפילו טיפה.

יש הבדלים בשמנים, לא סתם.

ראשית תודה לעונים.

את עניין הצמיגות הבנתי - הגם שבספר רכב יש תאור טוב וברור .

את עניין הסינטטי ברור.

מה שטרם הצלחתי לפענח זה מבין כל השמנים הסינטטים בעלי הצמיגות המתאימה מה מתאים למנוע שלי . ( sj.sl)?

תבדוק מה יצרן הרכב מבקש בספר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מאור, המנוע שלך דורש שמן בתקן עתיק. כל שמן בתקן API SN, SM או SL (זה רשום על המיכל) יתאים לך, מתחת לזה (SJ ו SH) תמצא רק שמנים מינרליים זולים.

אין שום בעייה ואף מומלץ למלא שמן סינטטי מלא מחברה מוכרת בצמיגות 5W30 או 5W40, בשביל כמה עשרות שקלים לא הייתי מתפשר על שמן חצי סינטטי או מינרלי.

על שמנים המכילים MOS2 אני לא ממליץ.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל מנוע לא "דורש" את סוג שמן הבסיס (למעט כמה יצרנים), זה נתון לבחירת הצרכן.

דבר שני MOS2 קיים כתוסף מפחית שחיקה ברוב השמנים בריכוזים כאלה ואחרים. יחד עם זאת יש לו תופעות לוואי בעיקר כאשר השמן מתיישן ואם מושכים טיפולים, מה שעלול להביא להחמרת הנזק הנגרם למנוע ממילא.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז אתה אומר שעדיף להשתמש ב10w40 סינטטי מלא בסגנון redline או rp או שמנים יקרים יותר בסגנון של קסטרול מגנטיק 10w40 במקום שמן עם תוסף mos2?

• תוכן חדש...