Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שאסור לצלם בסיסים וכ"ו ולכן אני מעלה שאלה לגבי כלי טיס.

שבוע שעבר היתי ליד בסיס (כ-150 מטר מהגדר) וראיתי מסוק קוברה עולה לאויר, טס כ-400 מטר מהבסיס וחוזר חזרה.

האם בזמן שהוא לא מעל שטח הבסיס חוקית מותר לי לצלם אותו?

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אף אחד לא יבוא לחפש אותך אם תצלם מסוק באוויר - מעל או מתחת לשטח של בסיס.

אם יהיה עליך מידע מודיעיני לעומת זאת - יחפשו וימצאו אותך הרבה לפני שאתה תבין בכלל שעברת על איזה חוק [כתוב או לא כתוב]

הדבר נכון ככלל - כשזה נוגע לבטחון שדה.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לעמוד מול הבסיס ולצלם זה יראה קצת חשוד, אבל בכללי אני לא חושב שיש איזושהיא בעיה עם זה.

אצלינו בצפון עוברים על בסיס יומי מסוקים מכל הסוגים, וגם הם טסים מאוד נמוך, כך שאתה יכול לצלם מה שבא לך.

בכל מקרה, עשו לנו פעם "טיול" בבסיס של רמת דוד, ואמרו לנו במפורש שאסור להוציא אפילו מצלמה.

ובכל זאת הייתה מרצה שרצתה להתחכם, הוציאה מצלמה בזמן שהמסוק המריא ישר קפצו עליה 2 קצינים לקחו לה את המצלמה, אח"כ זימנו אותה לחקירה אצליהם בבסיס.

פורסם

לא חושב שזה באמת מעניין מישהו צילום של מסוק ממריא.

העניין הופך לרגיש כאשר מצולמות מערכות בתוך המטוס או חימוש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני זוכר שכשהייתי בסיור במוזיאון חיל אוויר אז המדריכה אמרה בפירוש שמותר לצלם את המטוסים שמוצגים ואסור את אלו שבאוויר.

פורסם

במקום להתגרות בחוק ולצאת אולי צודק, אבל מסומן ע"י גורמי ביטחון כחשוד ובעל סיכון פוטנציאלי, הייתי מסתפק בתמונות באדיבות גוגל.

אתה אפילו יכול לערוך אותן ולהוסיף את עצמך עומד בצד על רקע המסוקים הממריאים.

אני לא הייתי מצלם מכמה סיבות:

1. תמונה ספונטנית תהיה פחות איכותית.

2. תמונה מכוונת וממוקדת תגרום למשיכת תשומת לב הסביבה וגורמי בטחון ואח"כ לך תסביר שאין לך אחות.

3. נניח שצילמת - אתה הרי רוצה להראות את התמונה - מי מבטיח לך שכל מי שרואה לא מתלונן עליך מחשד לעבירות בטחון.

4. ביום העצמאות, אף אחד לא יכעס עליך אם תעמוד בחוף הים ותצלם כאוות נפשך.

1280X960_23.jpg

23506.jpg

Masada_cobra.jpg

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אסור , אתה עלול לצלם את המטוס/מסוק עם חימוש ופודים שאתה לא צריך לדעת עליהם , למרות שאם תצלם מטוס שעובר בשמיים שהוא מרוחק מבסיס צבאי לא יגידו לך כלום וגם לא ידעו כלום.

פורסם

לפני כשלוש שנים יצאתי לטיול בצפון עם כמה חברים טובים. במהלך ביקורנו בקלעת נמרוד, ריחף באיזור מסוק קוברה בגובה לא מאוד רב. בשלב כלשהו הטייס כנראה הבחין שהוא מושך את תשומת לבנו, אז הוא פשוט המתין עד שנעמוד על אחד הכיפות שם, ואז ירד עם המסוק וריחף מאחורינו, בזמן שאנחנו מצטלמים כשהוא ממש במרחק נגיעה מאחורינו.

אי אפשר לומר שהוא לא ידע שאנחנו מצלמים - הוא אפילו הזיז את המסוק כך שנוכל לצלם אותו מזוויות שונות.

אסור לצלם? מותר לצלם? באמת שאני לא יודע. מצד שני, אם באמת אסור, נראה שאפילו אנשי הצבא לא ממש מודעים לחוק הזה, או שפשוט לא אכפת להם ממנו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני זוכר שכשהייתי בסיור במוזיאון חיל אוויר אז המדריכה אמרה בפירוש שמותר לצלם את המטוסים שמוצגים ואסור את אלו שבאוויר.

נכון,כי המטוסים המוצגים לא ימריאו בזמן הקרוב.:lol:

לעומת זאת בחגים מסויימים מוצגים שם מטוסים עדכניים של החייל שמאובטחים מפני ילדים סקרנים ומצלמות.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
לפני כשלוש שנים יצאתי לטיול בצפון עם כמה חברים טובים. במהלך ביקורנו בקלעת נמרוד, ריחף באיזור מסוק קוברה בגובה לא מאוד רב. בשלב כלשהו הטייס כנראה הבחין שהוא מושך את תשומת לבנו, אז הוא פשוט המתין עד שנעמוד על אחד הכיפות שם, ואז ירד עם המסוק וריחף מאחורינו, בזמן שאנחנו מצטלמים כשהוא ממש במרחק נגיעה מאחורינו.

אי אפשר לומר שהוא לא ידע שאנחנו מצלמים - הוא אפילו הזיז את המסוק כך שנוכל לצלם אותו מזוויות שונות.

אסור לצלם? מותר לצלם? באמת שאני לא יודע. מצד שני, אם באמת אסור, נראה שאפילו אנשי הצבא לא ממש מודעים לחוק הזה, או שפשוט לא אכפת להם ממנו.

נו, אחרי כזה סיפור, איפה התמונות ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני חושב שכל שביב מידע שנרשם לגבי הצבא בפורום ציבורי הוא לא לעניין, גם אם זו שאלה פעוטה כמו של פותח השרשור.

אני חושב שכל אחד צריך לחשוב פעמיים לפני שהוא מוציא משהו מהפה (או המקלדת) שלו, בין אם לחברים ובטח שבטח בפורום שכולם יכולים לראות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מותר לשאול. סתימת פיות היא לא דרכה של דמוקרטיה.

לעניין עצמו- מה עם פנייה לעיתון במחנה או למפקד הבסיס בבקשה רשמית לתמונות?

אני יודע שמוענקות תמונות כמתנה של כלי טיס וראיתי אותן לא אחת אצל אזרחים בבית

באותו עניין אבי נטל עימו מצלמה למלחמת ששת הימים וגם יום כיפור התמונות ליוו את ילדותי.

למי שמתעניין ממש מדובר בעיקר בתמונות של חללי אויב, נשק שהוחרם מהמצרים ואישים בכירים שביקרו את הגדוד.

באותו עניין- האם נכון שמי שמצולם בתעלה עם נשק ביד הוא לא אחר מהאלוף לעתיד יוסי בן חנן?

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אין לי כוונה להציג את התמונות או לתלות על הקיר, סתם לצלם בשביל הכיף או בשביל איזה רקע במחשב למשל.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...