Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

היום חבר מרוגש גרר אותי לראות אופל רקורד 84, לאחר סיבוב מסביב לרכב נמצאו מספר ליקויים שחלקם תמוהה ביותר (למשל סאן רוף צבוע בצבע הרכב ועל הגומיות מודבק סלוטייפ. המראות בששני הצדדים מודבקות עם סיליקון WTF?!:shock:), הוא התקשר למוכר אשר הצהיר ללא היסוס שהרכב שמור ומטופל ביותר ,עם טסט, יד ראשונה בייבוא אישי, עברה מעט יותר מ100K, כל הרכב מקורי ומצוייד במנוע 1800 סמ"ק המפיק לא פחות ולא יותר מ110 כ"ס, והוא רוצה על כל הטובין האלה "אך ורק" 5.5K. לאחר שהגענו למסקנה שהרכב כנראה שמור היטב ומלבד קוסמטיקה (טמבונים ופלסטיקים חיצוניים בדלתות נראו כאילו שמישהו החל להסיר אותם ופרש באמצע) לא אמורות להיות תלונות, דננו עוד קצת במצב הרכב ולכמה אפשר להוריד את המוכר לאור הליקויים, הרכישה נראתה וודאית.

השאלות החלו לעלות כאשר הגעתי הבייתה, אאוטודאטה צרח עליי שב1800 ישנן רק 75 ו90 כ"ס, ואילו 110 שייך למנוע ה2 ליטרים. מנוע ה1800 הורכב ברקורד משנת 82 עד שנת 86 ללא שינוי בנתוני הכ"ס. בתי המראות צד נראו אחידות וללא גמישות אך עדיין היו מודבקות עם סיליקון באותו המקום משני הצדדים (נסיון התקנה של מראות מתקפלות?:roll:), הסאן רוף הצבוע מעיד כנראה על צביעה חאפרית ולא מחושבת והסלוטייפ על נזילה. השאלה שנותרה ללא מענה, בגומיה של השמשה הקדמית חסר חלק של כ2 ס"מ אורך, ייתכן כי זה מקורי?

מלבד זאת מישהו מכיר את האופל רקורד שמוצאת למכירה בדימונה? אני יודע שהרכב מועמד למכירה לפחות שנתיים.

עריכה:

קארפוליו החליט שאאוטודאטה לא יודע על מה הוא מדבר ובכלל בדגם 1800 שהוצג שנת 82 היו לא פחות מ115 כ"ס אשר שמים את העסק על 64 כ"ס לליטר(נשמע כמו נצילות גבוהה מידי בשביל רכב כ"כ ישן), נתון אשר גרם לי לחשוד בקג"מ של מטוס נייר, אבל אז קארפוליו הביא לי סנוקרת, 15 קג"מ(!!!) ותיבת הילוכים ידנית 5 הילוכים(מדובר בכולל או 4 קדמיים ו1 אחורי?). רכב אשר שוקל 1.07 טון, ובעל 107 כ"ס לטון, 0-100 ב9.5 שניות ומהירות סופית של לא פחות מ187 קמ"ש.

נשמע טוב מדי, עצות?

פורסם

אני לא יכול לערוך, אז הנה התוספת: תמונה לקוחה מהאינטרנט של אופל כמעט זהה למדוברת, רק תחסירות את הכיתוב GL, הוישרים בפנסים, האנטנה, הפלסטיקים מאחורה, במקום מגנזיום ג'אנט ברזל כסוף, תוסיפו סאנרוף, תדרדרו את מצב הפסטיקים ושהטמבונים עשויים מקשת פלסטיק ולא בצבע הרכב ותחליפו צבע ו...קסם:

OpelAscona16GL.jpg

פורסם

כשאתה קונה רקורד 84 באמת חשוב לך אם במקור היה 110 כ"ס או 90 כ"ס?

אם יתברר שזה בעצם לא 110 כ"ס, מה תעשה? תפתח שוב עיתון ותחפש רקורד אחרת שתואמת למה שאתה מחפש?

אוהב את האוטו? הוא נוסע טוב? אין בעיות רציניות? תתמקח על המחיר ותקנה.

לא אוהב את האוטו? אל תקנה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קודם כל הרכב הוא בשביל חבר ולא בשבילי. העניין של הכ"ס מפריע כי אם המוכר הטעה אותנו זה מצביע על פאק באמינות.

ולא, זה לא באמת חשוב, מה שחשוב הן השאלות לגביי הליקויים החיצוניים.

והכיוון הוא לא ספציפית לרקורד אלא הרקורד הספציפית הזאת מאוד מצאה חן בעיני הבן אדם.

פורסם

מה שלפחות אני רואה בתמונה זאת אופל אסקונה ולא אופל רקורד....:roll:

אשר להספקים,לי ידוע על שתי הוריאציות שמופיעות באוטודאטה, לא שלא אפשרי שמ-1982 שופרו ההספקים אבל לא מוכר לי,באסקונה אכן היו מנועים עם הספקים גבוהים יותר אבל מדובר ברכב שונה ומודרני הרבה יותר מהרקורד.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

התמונה היא כמובן של אסקונה, עיצוב דומה, רכב שונה לחלוטין.

לגבי "פאק באמינות" - מקווה שאתה צוחק. הבן אדם יכול לא לדעת מה ההספק האמיתי, תעצור בתחנת דלק עשרה אנשים, תשאל אותם מה ההספק של המנוע במכוניתם, אני בטוח שלא יותר משלושה יענו נכון. לגבי הרכב המדובר - לארץ בדרך כלל הגיו הדגמים הזולים יותר, ולכן יש מצב שזה 75 כ"ס או 90 במקרה הטוב. כמו שאמרו לפני זה ממש לא משנה.

פורסם
כשאתה קונה רקורד 84 באמת חשוב לך אם במקור היה 110 כ"ס או 90 כ"ס?

אם יתברר שזה בעצם לא 110 כ"ס, מה תעשה? תפתח שוב עיתון ותחפש רקורד אחרת שתואמת למה שאתה מחפש?

אחת התגובות הטובות שקראתי לאחרונה :)

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

למנוע 1.8 הרגיל עם קרבורטור היו 75 כ"ס

מנוע 1.8S עם קרברטור היו 90 כ"ס

מנוע 1.8SEH הזרקת דלק היו 115 כ"ס (היה לי את המנוע הזה באופל אומגה שנת 1988 )

בהנחה שמודבר במנוע לא מוזרק אני מניח שמדובר ב-90 כ"ס

במכוניות ישנות מעין אלה הספק המנוע הוא לא ממש מה שקובע - אישית בגלל בעיות תחזוקה הייתי מעדיף דווקא קרבורטור...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אדם אשר טורח ליבא באופן אישי רכב ולאחר מכן נשאר איתו לא פחות מ26 שנים, אני חושב שהוא אמור להבין דבר או שניים ברכב שלו.

כיצד אתם מבדילים בין האקסונה לרקורד? מלבד הפלסטיקים והסאנרוף אני לא מוצא הבדל. על הרכב המדובר רשום בוודאות רקורד

פורסם
אדם אשר טורח ליבא באופן אישי רכב ולאחר מכן נשאר איתו לא פחות מ26 שנים, אני חושב שהוא אמור להבין דבר או שניים ברכב שלו.

כיצד אתם מבדילים בין האקסונה לרקורד? מלבד הפלסטיקים והסאנרוף אני לא מוצא הבדל. על הרכב המדובר רשום בוודאות רקורד

איש יקר

אסקונה זה פרונט דרייב.

רקורד לא כל כך.

אני מכיר יהודי שמכר לי רכב שהוא אישית הביא מבלגיה ועד רגע העברת הבעלות היה מנותק לחלוטין מלדעת משהו על הרכב,הוא היה פרופסור באוניברסיטה עברית בירושלים,אנטרופולוג בעל שם עולמי.

פורסם

כמו שאמרתי, העיצוב הכללי מאוד דומה, אני לא הולך לצרף תמונות, כי יש באינטרנט, תרשום בגוגל " Opel rekord E" ו"Opel Ascona C" ותראה את הדגמים הרלוונטיים.

הבודי של רקורד גדול יותר, אם אתה חייב הבדל חיצוני בולט - ברקורד יש משולש פלסטיק מאחורי הדלת האחורית, ובאסקונה אין.

רקורד ארוך יותר באיזה חצי מטר. הנעה אחורית ברקורד וקידמית באסקונה, כמו שנאמר.

חלקים בארץ לא נראה לי שתמא, אולי גיר (אם זה אוטומט) ורכיבי התמסורת משותפים עם מכוניות אמריקאיות מסויימות.

לגבי היבוא האישי - את תתרשם מזה כל כך.

בשנות ה 80 היה איזה סוכן יהודי של אופל בבלגיה, ודרכו הגיעו לארץ לא מעט אופלים, כולן נחשבות "יבוא אישי"

גם הקדט שלי לשעבר כנראה הגיעה בשנת 86 בדרך הזאת.

הוא היה מייבא גם רמות איבזור גבוהות, שלא הוצאו על ידי היבואן בארץ.

במחשבה שניה, אולי באמת יש ברכב המדובר הזרקת דלק ו110 כ"ס:roll:

פורסם

הבנתי, תודה רבה על התגובות והמידע.

למישהו ממכם יש מידע על תקלות נפוצות ודברים שכדאי לשים אליהם לב לפני הרכישה?

פורסם
הבנתי, תודה רבה על התגובות והמידע.

למישהו ממכם יש מידע על תקלות נפוצות ודברים שכדאי לשים אליהם לב לפני הרכישה?

שלום KOOKOO

חבר שלך קונה רכב שנת 84 אנחנו בשנת 2010 תגיד תודה שהאוטו נוסע בכלל .

הרכב מניע ? אפשר לסוע איתו ? יש לו טסט ? חבר שלך רוצה את האוטו ?

אז שיקנה אותו .

תקלות אני מאמין שיהיו לרכב כי זה רכב ישן .

יש לאופלים של שנות השמונים מחלה של רטיבות בריפוד הפנימי של הגג .

פורסם

הרקורד 84 מזכירה את האומגה הראשונה בפרונט

לשתיהן גם יש את המשולש הקטן שבתוך החלון האחורי.

עוד הבדל מהאסקונה...

HYUNDAI GETS 1400 2008

פורסם

kookoo כשמו כן הוא. הבנאדם שואל ברצינות איזה בעיות יכולות להיות עם רכב בן 26, שהיה נדיר בארץ גם בתור חדש ועולה כ-5,000 ש"ח? לא יותר קל לשאול אילו בעיות לא יהיו לו?

רוב הסיכויים שרכב שכזה הוא לא בדיוק רכב אספנות יקר ערך שבעליו טיפל בו בשים לב, אלא רכב שטופל ב"תחזוקת שבר" לכל היותר והעובדה שהוא צבוע חאפ-לאפ עם מסקינטייפ מסביב לגומיות הגג, הפלסטיקים שבורים/מקולפים והוא מועמד למכירה כבר שנתיים (!) מעידה על זה טוב מכל. גם העובדה שהוא בסוף העולם שמאלה לא עוזרת לו (אולי לעניין העדר חלודה, מכיוון שיבש שם).

ואגב - מה זה מועמד למכירה? כבר שנתיים הבעלים מתלבט? או שהוא למכירה או שלא. האחרון שהיה מועמד היה לדרגת סמל, בגבעת חלפון, ותראו איך הוא גמר (רמז - על עגלה, מוכר נפט בדלי...)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...