Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הי,

כבל שמחדד ומבליט תדרים גבוהים (טוויטרים) וכבל שמעבה את התדרים הנמוכים ונותן סאונד "חם".

.

סאונד יותר חריף

.

אם אתה מעוניין לשפר את נושא הבאסים הייתי הולך על כבל נחושת טוב

יקירי, צר לי לבשר לך כי הגעת לפורום הלא נכון..

הייתי גאה להיות הראשון שיגחיך את דבריך אך מחמת כך שהנושא טחון מכל הכוונים כמו השיר היפה של שלומי שבן "שרמוטה פוריטנית", קפוץ לפורום הכחול עם יקיריך סוחרי האודיו הביתי. שם יש קליינטורה מתאימה.. אין טעם למחזר טענות ודיונים., רק שאני לא רוצה שחס וחלילה משתמשים חדשים או חסרי נסיון יושפעו מדבריך.

ברשותך, לא אמשיך להתדיין בענין זה.

עוד הפעם, אתה טוען שאין שום השפעה לכבלים על סאונד, אז למה בכלל לשים לב לחומרים ולשטח החתך?

הרי אתה טוען (ויכול להיות שאתה צודק) שאין מה לשלם יותר על דבר שאין לו שום השפעה, תהיה לפחות עקבי בדבר.

למה לשלם יותר (אפילו אם מדובר בשקלים בודדים) על הבדל של 10 ננו אוהם למטר?

תיאורתית - אתה צודק ואני איתך, אך צריך למצוא את האיזון הנורמלי שלכל אחד באמת יש את הפרשנות שלו לנורמלי, לא אחת נגזרת הפרשנות מתקציב ומזמינות, בין כבל זבל שהסיכוך בו לא שווה כלום, קונקטורים מתפרקים וכו', לבין כבל "היי-אנד" עם רשימת פטנטים רשומים כאלה ואחרים.

מאחר וסביבת הרכב היא סביבה עוינת, הן מבחינה חשמלית, הן מבחינת מעברי החווט והן מבחינת אקוסטיקה, צריך ללכת על קצת אוברקיל - איש איש לפי יכולתיו. ולכן, יש עדיפות בולטת לחווט של לפחות 1.5 מ"מ על פני 1.0 או 0.5, למרות ההבדלים הזניחים בהתנגדויות.

לכן יש גם עדיפות בולטת לחווט טוב ואיכותי ממותג מוכר וידוע במגבלות התקציב, כך תוכל לצמצם את פוטנציאל הסיכון שהסביבה העוינת תזיק, תוכל להיות כמעט שקט שלא תתפרק לך הלחמה של מחבר בקפיצה על פס האטה וכו'. בכלל בנושא הזה אוברקיל זה לא מילה גסה.

פורסם

GO CAR, אני מאוד עקבי בדברי, אתה כנראה לא מפרש אותם נכון :wink:

המלצתי לבחור על כבל 1.5 מ"מ ומעלה כי ההבדל במחיר זניח ואין סיבה לחסוך. למה להתפשר על כבל 0.75 מ"מ שעולה 5 שקלים למטר בעוד 1.5 מ"מ עולה 7? כמה מטרים כבר צריך באוטו? בכמה זה ייקר את העסק? אנחנו לא מדברים פה על קילומטרים :?

ואיפה ראית שרשמתי משהו על חומרים? לא הזכרתי שום דבר בנידון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חברה תודה לכולכם, אבל אנא מכם הפכתם את בקשת הייעוץ שלי לוויכוח בינכם....

אנא התייחסו גם לשאלתי האם ברגע שהמרחק בין הקרוסים למגבר\לרמקולים גודל עדיף להשתמש בחיווט עבה יותר? בכלליות, כדאי לשים קרוסים בבגאג'? עדיף בדלת ולבודד? (בצורה חאפרית משהו עם ניילון או משהו, העיקר שלא תגיע רטיבות\לחות לקורסים, אני מתקין הכל לבד).

האם באמת משמעותי לקנות כבל RCA של מותג? או שמספיק לבדוק את עובי הכבל, אם הגומי נראה עם גימור טוב, מחברים מוזהבים ויצוקים?

אם תוכלו לתת חוות דעת כללית לגבי המערכת שהרכבתי, ביקורות כלליות על הרכיבים,

והאם שווה מחיר של בערך 1600 ש"ח על הכל (הכל יד שניה חוץ מהסט קומפוננט הקדמי).

פורסם

אין בעייה עם קרוסים בבגאז' מלבד זה שאתה תצטרך יותר מטראז' של חיווט. בדלתות בכל אופן ממש לא מומלץ, מים ולחות לא ממש עושים חסד עם הקרוסים וגם ניילון לא תמיד עוזר. גם העובי לא ממש משחק תפקיד, 1.5 מ"מ ומעלה כמו קודם.

לגבי RCA - כל RCA של חברה מוכרת יעשה את העבודה. כמו עם חיווט רמקולים גם כאן אני לא רואה סיבה להשקיע מעבר לסכום סביר על כבל (סביר = כמה עשרות שקלים).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא צריך משלוח ועניינים. אם יש "מחסני חשמל" באיזור שלך (ואני מאמין שיש כי הם כמו ארומה הח*רות..) אז תוכל למצוא אצלהם כבל 1.5 אמיתי של מונסטר כייבל עם בידוד מרשים ובצבע שחור (שלא יבצבץ חס וחלילה) ב 7 ש"ח למטר. לפני ויכוחים. שווה ובהחלט לא צריך יותר מזה.

...CASKA for life

פורסם

מאיפה כדאי לקנות? עלויות?

התקציב לRCA הוא עד 100 ש"ח (עדיפות ל50) כולל משלוח\איזור הקריות.

אני מבין שהסדרה הזו של מונסטר נחשבת זולה? מה רע באיכות מסדרה נמוכה?

סה"כ יש לי מערכת פשוטה יחסית (סדרות לא גבוהות בכל הרכיבים) שמורכבת ממותגים... אז למה לא ללכת באותו כיוון גם בכבל?

פורסם

אין שום דבר רע וסביר אף שלא תרגיש בהבדל ביניהם. עם זאת, וכמו שכבר אמרו קודמיי, אתה יכול לקבל יותר עבור הכסף שלך אז למה לא ? התקציב הוא 100 ? אל תחרוג ממנו. יש מותגים שנחשבים חלשים ממונסטר ומהם אתה תוכל לרכוש סדרה גבוהה יותר תהיה טובה יותר מהרוקפורד.

מה גם שיש כמה וכמה סטים למכירה פה בפורום.

תעשה חיים ושאלו יהיה הבעיות שלך..

...CASKA for life

• תוכן חדש...