Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

יום שלישי 2019 ..

תגיע בבוקר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ארז שלום

בוא אענה לך במשפטים קצרים

עם כל הכבוד לדור המייסדים, אני אקבל לעבוד רק צעירים חסרי נסיון ו רעבים.

95% (על אותו משפט) מהמבוגרים פותחים היום מכסה מנוע וגם פוערים פה מתדהמה ,מושג אין להם למרות שהם מחזיקים ומנפנפים בתעודות הסמכה (שלרובם הם ניתנו בצורה גורפת).

הזלזול מצידך במוסכים המורשים לא ראוי אפילו לתגובה.

לסיכום

עם התמוטטות ענף הלימודים במקצוע ע"י משרד העבודה כל ההשתלמויות,הלימודים וההתקדמות עברה לקורסים של יבואני הרכב באמצעות היצרנים.

אם נחזור לשרשור המקורי,זן המכונאים המטפלים ברכבים המיושנים עבר ממוסכים לסדנאות וזה כל ההבדל

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
התגובה שלך דומה למה שמתרחש במוסכים המורשים: רעש וצילצולים. אין שום צורך לשנות את גודל בפונט וצבעיו, הודעה מתומצתת בעלת פונט וצבע אחידים, מובנת יותר.

צדקת בהבחנה שלך לגבי ההתרשמות שלי ואני מצטט: ש"כל טמבל שמחזיק מפתח פניאומטי יכול לחבר סורק תקלות, להוציא את הקוד, למצוא את החלק ולהחליפו". (מדוע סימני השאלות אחרי שרשמתי לפתוח מיקרא, אתה רוצה להגיד לי שאתה זוכר את כל פירושי הקודים בעל פה?), אתה טוען שהשקעת אינספור שעות (חודש???) כדי להיות איש דיאגנוסטיקה? כל הכבוד, אתה כניראה בחמישה אחוז שבני התכוון אליהם שמבינים מכונאות. (דרך אגב, כדי לקבל תעודת טכנאי מחשבים מוסמך, למדתי במשך תשעה חודשים).

יכול להיות שמה שאתה לומד בקורס מחשבים של 9 חודשים מספיק בשביל "לצאת החוצה" ולהיות איש מקצוע. בתחום הדיאגנוסטיקה זה רחוק מלהיות נכון - כי בתחום הזה הניסיון הוא 95% מהמקצוע וה-5% הנותרים קשורים לתאוריה...

א-ב-ל קיים עוד מרכיב אחד, חיוני מאוד לחלק מהמקצועות שקיימים בעולם הזה - והוא: כשרון ! בשביל לחבר בין התיאוריה של אבחון תקלות ברכב (דיאגנוסטיקה) לבין מערכת החשמל, המכאניקה והלוגיקה שבה דברים עובדים (הן במחשבי ניהול שקיימים ברכב לבין המכאניקה הבסיסית של הרכב) נדרש איזשהו משהו שאין לכולם - וזה טבעי לחלוטין ונורמלי, כי לכל אחד מאיתנו כשרונות שונים בתחומים שונים.

וואקום, יש ביקוש, אין אנשים, וזה בדיוק מה שאנחנו טוענים. אז על מה אתה כועס?

על הזלזול שלך באנשי מקצוע. תכל'ס, אני לא מאשים אותך - כנראה שעד שלא תהיה בצידו השני של המתרס, לעולם לא תבין את זה... כי מה שרואים מכאן, לא רואים משם.

יום טוב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היה לי חבר שלמד במשך שש (6) שנים להטיס מטוס בהתכתבות, והדרכה טלפונית.

ועלה בפעם הראשונה שלו על מטוס...והוא היה חבר טוב, המנאייק!

משך הלימוד אינו מעיד דבר על טיב המכונאי היכולות שלו והידע שלו, ככל שכלי הרכב הופכים

מסובכים יותר ומורכבים יותר, ידע בלבד אינו מספיק וגם לא נסיון, מישהו ניסה להחלף נורה ראשית

ברנו חדשה?

אגב בכמה מדגמי מכוניות היוקרה לא ניתן בכלל לנהג אפשרות להגיע למנוע, החלפת רפידות ברקס (!) ברכב חדש

מצריכה קוד מחשב!

מכונאי טוב צריך ידע נסיון כלים מתאימים וחונך טוב מעבר לזה המון סבלנות יכולת טכנית וגישה למקצוע

הוא צריך להיות עם אהבה אמיתית למקצוע שלו, והכי חשוב לתפוס אותו ביום טוב, לכולם יש את ה-"סנטה מריה"

שמשתחררת ללא התרעה ונופלת על כולם!

אבל הכי הכי הכי חשוב...להיות בן אדם, כל השאר מסתדר מעצמו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ארז שלום

בוא אענה לך במשפטים קצרים

עם כל הכבוד לדור המייסדים, אני אקבל לעבוד רק צעירים חסרי נסיון ו רעבים.

95% (על אותו משפט) מהמבוגרים פותחים היום מכסה מנוע וגם פוערים פה מתדהמה ,מושג אין להם למרות שהם מחזיקים ומנפנפים בתעודות הסמכה (שלרובם הם ניתנו בצורה גורפת).

הזלזול מצידך במוסכים המורשים לא ראוי אפילו לתגובה.

לסיכום

עם התמוטטות ענף הלימודים במקצוע ע"י משרד העבודה כל ההשתלמויות,הלימודים וההתקדמות עברה לקורסים של יבואני הרכב באמצעות היצרנים.

אם נחזור לשרשור המקורי,זן המכונאים המטפלים ברכבים המיושנים עבר ממוסכים לסדנאות וזה כל ההבדל

דני לוי

אתה חוטא באותו חטא היוהרה שיחסת לבני,

זו אמירה שחצנית ומקוממת.

אם אתה בעל מוסך לא היית מתנסח כך,גם עובד בכיר במוסך לא יתבטא כמוך.

הכללות מצידך הם עלבון לאינטיליגנציה.

התמוטטות ענף הלימודים ע"י משרד העבודה נגרם בעקבות חוסר יכולתם של התלמידים ללמוד ולא עקב אי יכולתם של המורים ללמד.

ארז

ארז רונן

פורסם

אני חוטא בחטא יוהרה?

הסבר ונמק לא הבנתי

המשפט האחרון שלך שמדבר על תלמידים? פשוט מצחיק אותי

ארז כותב:

"התמוטטות ענף הלימודים ע"י משרד העבודה נגרם בעקבות חוסר יכולתם של התלמידים ללמוד ולא עקב אי יכולתם של המורים ללמד".

נראה לי שאתה ממש כותב מחוסר הבנה או יידע ,אבל שיהיה

איך אומרים? המקלדת סובלת הכל

מירוצי מכוניות

פורסם

אגב התשובה לטעותך ברורה

בכל ההשתלמויות של יצרני הרכב באמצעות היבואנים לא נתקלנו מעולם בבעיות של חוסר קליטה של עובדים

תלמיד לא קולט? מורה לא מבין, זו הנוסחה לדעתי

מירוצי מכוניות

פורסם
אני חוטא בחטא יוהרה?

הסבר ונמק לא הבנתי

המשפט האחרון שלך שמדבר על תלמידים? פשוט מצחיק אותי

ארז כותב:

"התמוטטות ענף הלימודים ע"י משרד העבודה נגרם בעקבות חוסר יכולתם של התלמידים ללמוד ולא עקב אי יכולתם של המורים ללמד".

נראה לי שאתה ממש כותב מחוסר הבנה או יידע ,אבל שיהיה

איך אומרים? המקלדת סובלת הכל

כשבני כתב ש 95% מהמכונאים היום לא יודעים מכונאות, ענית לו ש 95% מהמבוגרים פותחים היום מכסה מנוע וגם פוערים פה מתדהמה ,מושג אין להם למרות שהם מחזיקים ומנפנפים בתעודות הסמכה (שלרובם הם ניתנו בצורה גורפת).

אומנם טרחת לציין בסוגריים "על אותו משפט", (אני מניח שהתכוונת על אותו משקל), אבל עדיין אני נוטה להאמין שאתה גם מאמין בתאוריה הזאת ולכן, אם טענת בעקבות המשפט הזה של בני, שזו אמירה שחצנית ומקוממת, גם אתה חוטא בחטא היוהרה.

אני שמח שאני גורם לך לצחוק, צחוק טוב לבריאות ואפילו אם לא הבנת שהוא בא על חשבונך.

אני מבין מדוע אתה כל כך תוקפן לגבי השרשור הזה, הרי הבודדים שעדיין מתקנים את רכבם אצל המוסכים המורשים הם אילו שרכבם עדיין בתקופת האחריות והשאר, או לפחות רובם, עצמאים שממילא מכניסים את החשבוניות לדוחות מס הכנסה.

דבר נוסף, גמל, לא רואה את הדבשת של עצמו. אתה כועס על בני שכביכול פוסל מגזר שלם בעוד אתה עושה בדיוק את אותו הדבר בציטוט הבא:

אגב התשובה לטעותך ברורה

בכל ההשתלמויות של יצרני הרכב באמצעות היבואנים לא נתקלנו מעולם בבעיות של חוסר קליטה של עובדים

תלמיד לא קולט? מורה לא מבין, זו הנוסחה לדעתי

עכשיו, אתה יכול להמשיך ולירות בי כמה שאתה רוצה גם מבלי להביא הוכחות שטענותי מופרכות. זכותך.

אני רק צריך לצטט אותך. תודה.

ארז רונן

פורסם

למה אתה מתגונן? אני לא יורה ידידי, אתה אוהב מקלדת וזה אחלה

אתה כותב שתלמידים לא קולטים ,אני אומר לך שמורים לא יודעים ללמד

אתה גם מנתח את עסקיי ,את חוג לקוחותיי,אני מבין שגם ביררת ועשית מחקר על הנושא בכללותו:

ציטוט שלך:

אני מבין מדוע אתה כל כך תוקפן לגבי השרשור הזה, הרי הבודדים שעדיין מתקנים את רכבם אצל המוסכים המורשים הם אילו שרכבם עדיין בתקופת האחריות והשאר, או לפחות רובם, עצמאים שממילא מכניסים את החשבוניות לדוחות מס הכנסה.

ולא נותר לי אלא שוב לגחך.

אני עדיין לא מבין את חטא היוהרה שאתה מנפנף בו אבל מילא עזוב.

המסקנה שלי מאד פשוטה

אני מוכן להכנס לכל "עימות" אבל עם מישהו שמבין עניין בתחום ,צר לי ,על פניו נראה לי שאתה התוקפן בינינו בזאת שאתה עושה הכללות.

בנושא ה95% שלי ,אם היית מדקדק ובוחן ,היית מבין שהתייחסתי לדור העתיד שהייתי מעסיק אצלי ואין במשפט הזה מאומה כנגד התחום והענף שאתה וחברך ניסיתם להכתים.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם
אני עדיין לא מבין את חטא היוהרה שאתה מנפנף בו אבל מילא עזוב.

דני

שמע, הצלחת להתיש אותי. אין לי יותר כלים להראות לך עד כמה אתה טועה. אולי חבר אחר מהפורום יקח על עצמו את המשימה התובענית הזו למרות שאני בספק.

כל טוב,

ארז

ארז רונן

פורסם

אני חושב שארז צודק בכל מה שכתב, הבעיה היא שכל המכונאים שכותבים בפורום הם מכונאים (כנראה) מהזן הטוב ולכן קשה להם לקבל את הקביעה של בני ש-95 אחוז לא יודעים לעבוד,

מקריאה בפורום טכני את הודעות של המכונאים שמשתתפים בשרשור הנ"ל אני מסיק שהם חלק מה-5 אחוז הטובים באמת.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

זה די ברור, הם הרי משתתפים בפורום כי רכב מעניין אותם. וכשאתה עוסק במשהו שמעניין אותך, אתה מתמקצע במהירות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...