Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לתשומת לב המשתתפים בדיון

נא להתמקד בנושא שהתפתח ולא לגופו של אדם.

אם מגמה זאת תימשך, יינעל השירשור ויחולקו התראות.

בני

מנהל הפורום

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קשה שלא להסכים עם שני חברי המלומדים בני ודני שפשוט רואים את אותם הדברים מנקודת מבט שונה . בואו נכיר בעובדה הראשונית שאנחנו קודם כל מדינה צרכנית ולא יצרנית בתחום התחבורה שאם לא כן קרוב לוודאי שהיינו (בלי להצטנע ) הטובים בעולם כמו בתחומים אחרים . כמדינה צרכנית (תחבורה) אין לנו גם תרבות ובוודאי לא היסטוריה תחבורתית . מקצועות התחבורה למינהם נמצאים בתחתית סולם המשכורות במשק . מלצר במסעדה מרוויח יותר ממכונאי שעובד עבודה פיזית קשה ומלאת אחריות . איזה הורה יעדיף שילדו יהיה מכונאי ולא טכנאי מחשבים או יותר נכון הייטקיסט שעושה כלום ומרוויח הון ,נוסע בליסינג ומשוחח באייפון. על כן קשה למצוא בענף הרכב אנשים איכותיים עם חדוות עבודה ויצירה .בעלי המוסכים גם הם ידם בדבר , רוצים הם לראות מה שיותר מכוניות נכנסות ומה שיותר מהר עוזבות ומשאירות חבילות.

ואילו בעל הרכב הממוצע בארצינו שמשלם הון עתק בקניית רכבו מזלזל בתחזוקתו (למרות שזה הוא הדבר השני בעלותו שהוא רוכש בחייו ) במיוחד בעידן הליסינג . נעליים חדשות בכל חודשיים, צמיגים אם כבר חייבים אז הזולים ביותר . טיפול ??? אם היצרן אמר 30K , לא נעשה בכלל ,נחליף רכב (לא ב10K במקום ).

בקיצור עד שיבוא תיקון כבר לא נוכל יותר לנוע בכבישים עמוסי הליסינגקאר.על מכוניותינו (אילו שאנו אוהבים) נביט בערגה וניסע על אופניים אל האופק :wink:.

אודי.

~~~~~~~~~~~~~~

:-)

כמה שזה נכון .

אודי , תארת את המצב בצורה הכי טובה שאפשר .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

בו נציב דברים במקום הראוי:

מוסך הוא לא גוף וולונטרי, אוהב אדם, או או סוציאלי, הוא שם למטרת רווח נקודה!

כל מוסך מנהל את ענייניו כפי שרואה אותם על מנת למקסם רווחים ולמזער הוצאות אחרת

יאבד נכסיו ופשוט יפסיד, מה שאנו המפגרים רואים כרכב אספנות אהוב ומטופח, בעל המוסך

רואה כבור בעיות ללא תחתית, אם יד על הלב אם אני לא נגוע במחלה הייתי מתרחק הכי רחוק

מהגורטאות האלה!

הרבה יותר פשוט להחליף כנף וטמבון (וגם יותר כסף כי חברת הביטוח משלמת), מאשר לתקן

רכב רקוב, כשבעל הבית יושב לך על העורק הראשי, ומפזר לך כסף במשורה.

אפילו מוסכי ידיד נמנעים מלהכניס רכב כזה לטיפול, בכדי להימנע מצרות!

כאשר הופכים את התחביב למקצוע בעצם מאבדים את שני הדברים, אי אפשר באמת להתפרנס

מהתחביב, וכמקצוע אתה מקבל החלטות בניגוד לצו מצפונך!

דוגמא? בבקשה, בעוונותי ילדי ואני הצלנו ארנבת בית מהתעללות של ילדים, זמן קצר אח"כ

אימצנו גם ארנבון בית חרמן, כמנהג הארנבים זמן קצר אחרי המפגש, החלו להתרבות בבית

הארנבונים, ואהבנו כל אחד ואחד מהם, כשצר היה המקום מלהכיל את כולם, נתנו לאימוץ

למשפחה הקרובה גורים אחרי הדרכה מתאימה ותמיכה אישיית מלאה!

הצלחנו להגיע עד רוויה מלאה, ובמשפחה הקרובה לא נישאר איש שיכול ורוצה לאמץ גור,

ונגשנו להציע קצת לחניות חיות את הגורים, במחיר שהיציעו החנויות לקנות את הגורים, העדפתי

פשוט להשאיר אותם אצלי, ולא מתאוות הבצע, אלה פשוט לא ניראה לי למכור אותם.

העדפתי למסור אותם חינם! כלכלי-לא! אבל ככה אני.

כך גם בעלי המוסכים, עם כל הכבוד לרכבים שלנו, הם צרכים להחזיק עסק מכניס, ומה לעשות

שהרכב שלנו לא כלכלי עבורם.

בי-ם החל לאחרונה טרנד של בעלי מוסך שפרשו לפנסייה והם משפצים היום להנאתם רכב אחד

או שתיים עבור עצמם ולפעמים כדמי כיס גם לאחרים, שם אני מוצא יחס שונה ואת ה"דבר" האמיתי.

כבעל עסק הם לא יכלו להרשות לעצמם לבזבז זמן ומשאבים על הרכב, והיום כל מה שיש להם זה זמן!

בקיצור נישארה עוד ארנבת אחת מתוקה-לבית חם ואוהב חיות! מי שיבקש יפה יקבל בחינם-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בו נציב דברים במקום הראוי:

מוסך הוא לא גוף וולונטרי, אוהב אדם, או או סוציאלי, הוא שם למטרת רווח נקודה!

כל מוסך מנהל את ענייניו כפי שרואה אותם על מנת למקסם רווחים ולמזער הוצאות אחרת

יאבד נכסיו ופשוט יפסיד, מה שאנו המפגרים רואים כרכב אספנות אהוב ומטופח, בעל המוסך

רואה כבור בעיות ללא תחתית, אם יד על הלב אם אני לא נגוע במחלה הייתי מתרחק הכי רחוק

מהגורטאות האלה!

הרבה יותר פשוט להחליף כנף וטמבון (וגם יותר כסף כי חברת הביטוח משלמת), מאשר לתקן

רכב רקוב, כשבעל הבית יושב לך על העורק הראשי, ומפזר לך כסף במשורה.

אפילו מוסכי ידיד נמנעים מלהכניס רכב כזה לטיפול, בכדי להימנע מצרות!

כאשר הופכים את התחביב למקצוע בעצם מאבדים את שני הדברים, אי אפשר באמת להתפרנס

מהתחביב, וכמקצוע אתה מקבל החלטות בניגוד לצו מצפונך!

דוגמא? בבקשה, בעוונותי ילדי ואני הצלנו ארנבת בית מהתעללות של ילדים, זמן קצר אח"כ

אימצנו גם ארנבון בית חרמן, כמנהג הארנבים זמן קצר אחרי המפגש, החלו להתרבות בבית

הארנבונים, ואהבנו כל אחד ואחד מהם, כשצר היה המקום מלהכיל את כולם, נתנו לאימוץ

למשפחה הקרובה גורים אחרי הדרכה מתאימה ותמיכה אישיית מלאה!

הצלחנו להגיע עד רוויה מלאה, ובמשפחה הקרובה לא נישאר איש שיכול ורוצה לאמץ גור,

ונגשנו להציע קצת לחניות חיות את הגורים, במחיר שהיציעו החנויות לקנות את הגורים, העדפתי

פשוט להשאיר אותם אצלי, ולא מתאוות הבצע, אלה פשוט לא ניראה לי למכור אותם.

העדפתי למסור אותם חינם! כלכלי-לא! אבל ככה אני.

כך גם בעלי המוסכים, עם כל הכבוד לרכבים שלנו, הם צרכים להחזיק עסק מכניס, ומה לעשות

שהרכב שלנו לא כלכלי עבורם.

בי-ם החל לאחרונה טרנד של בעלי מוסך שפרשו לפנסייה והם משפצים היום להנאתם רכב אחד

או שתיים עבור עצמם ולפעמים כדמי כיס גם לאחרים, שם אני מוצא יחס שונה ואת ה"דבר" האמיתי.

כבעל עסק הם לא יכלו להרשות לעצמם לבזבז זמן ומשאבים על הרכב, והיום כל מה שיש להם זה זמן!

בקיצור נישארה עוד ארנבת אחת מתוקה-לבית חם ואוהב חיות! מי שיבקש יפה יקבל בחינם-רן

רק אל תגיד שכל ההקדמה למעלה זה בשביל לספר לנו בפוסט הבא שהחלפת את ה beetle ב rabbit.

ארז רונן

פורסם

האמירות של בני בשרשור בהחלט מקוממות ולא נעימות והתחושה מתעצמת לנוכח העובדה שהיא באה מאדם שכה מעורה במקצוע ובמשך שנים רבות ושמום מה זוכר את הכשלונות של האחר יותר מאשר ההצלחות, אך זה טבע האדם כנראה.

כדי לא להאריך (יותר מידי) בכתיבה ולחזור על דבריו של דני לוי, הלגיטימיים לחלוטין מבחינתי, אוסיף את זאת:

הענף שינה את הפניו מקצה לקצה בעשורים האחרונים ומה שהטכנאים הצעירים של היום עושים במוסך המודרני בני כבר לא ילמד, התקלות המתוחכמות שהם מתקנים, בני לא יתקן לעולם. הסבלנות, הידע והנחישות הנדרשת כדי לחפש תקלה אלקטרונית מעצבנת, עולה עשרות מונים מאשר לחפש תקלות מכניות ברכב ישן או חדש ומה שרואים ומרגישים בעיניים יותר קל לפתור מאשר להתחיל לרדוף אחרי ספייקים, עקומות גרפיות בסקופ, נבירה בארכיון המידע של היצרן וחיפוש פאצ'ים תיקון לתוכנת בקרת הניהול ברכב. יש תקלות מסובכות שנפתרות אחרי ימים רבים של עבודה נטו (ללא ימי מחלה) ואלו תקלות מאוד מאוד מתסכלות, מייאשות וכלל וכלל לא מתגמלות כספית.

נכון, מתחת לכל המעטה הטכנולוגי יש עדין בוכנות, שסתומים, ברזלים, מצמדים וגג"שים אבל טכנאי צעיר ונחוש, גם ללא שום הכרות מוקדמת עם המכלול, יתגבר על התקלות בעזרת הספרות המקצועית- והיום יותר מתמיד, אפשר למצוא בכל מוסך כמעט, טכנאי מוכשר כזה.

עוד דבר שהשתנה, אם פעם היה לכל יצרן מנוע או שנים מובילים לדגם, יחד עם סוג תיבה אחת או שתיים, היום זה כבר סלט, לכל דגם או תת דגם של רכב יש כמה ורסיות של מנועים, דיזל ובנזין וכמה ורסיות של ממסרות והיכולת להכיר אותם בע"פ פשוט לא אפשרית. מלמדים היום טכנאים לקרוא שרטוט ונוהלי עבודה ועל פי זה להתנהל- וזו הדרך הכי נכונה ללמד את המקצוע.

נכון II, זה לא המצב האידאלי ורצוי שבתקלות מכניות יכנס לתמונה מכונאי מיומן "מהאסקולה הישנה" שיקבע אד הוק מה תקין ומה פסול ומה עוד אפשר לתקן אבל זה לא תמיד המצב במוסכים ובכל זאת מתקבלות החלטות ותיקונים מבוצעים, לרוב על הצד הטוב ולעיתים לא. ככה זה שעובדים.

אגב, יש מגמה ברורה של יצרני הרכב שלא להחליף מכלולים מושלמים בתיקני אחריות, כדי להוריד עלויות ולכן מכונאים במוסך המורשה יבואן, נדרשים היום, יותר תמיד, לשפץ מנועים, תיבות הילוכים, ממסרות ושאר חלקים, אז מחזירים עטרה ליושנה!

שורה תחתונה, אני לא יודע כמה מכונאים בני מכיר אבל אלו שאני מכיר, החברה הצעירים, מפתיעים אותי כל פעם מחדש ביכולות שלהם לתקן רכבים, הם בתקלות טכנולוגיות וכלה במכלולים מכניים פשוטים וזאת לנוכח העובדה שכבר מזה זמן רב אין בתי ספר מקצועיים שמלמדים בצורה מסודרת את רזי המקצוע והרבה מכונאים צעירים מגיעים לעבוד במוסך ללא שום רקע מקצועי ופשוט להתמוגג לראות אותם מתפתחים עם הזמן.

פורסם

רן אף אחד לא אמר שמוסכים הם מוסדות סעד ללא מטרת רווח, בעלי רכבים מיושנים יודעים לקבל חשבון ולשלם.

אבל תקשיבו לעצמכם, האם כצרכנים אתם חושבים שזה לגטימי לסרב לתת שירות לבעלי רכבים מיושנים בגלל שזה לא מספיק רווחי? או בגלל שלא רוצים להתעסק? זה בעצם חרם על סקטור שלם של צרכנים.

אתם יודעים מה היה קורה לרשת מוצרי אלקטרוניקה לדוגמא אם היתה דוחה לקוחות מסויימים כי "הם לא מספיק רווחיים או לא מתעסקים איתם?" מיד היו חוגגים על זה עם כתבות במדורי הצרכנות והטלות חרם.

כל המכוניות בסופו של דבר הן מנועי בעירה פנימית, עם שמן ודלק שזורם בהם, אני חושב שדוחים מכוניות ישנות כי לא בא לרוב המוסכים לעשות את ה"אקסטרה" של להזמין חלק מיוחד או הפחד שאיזה חלק עם קרוזויה ישבר בפתיחה, או יצטרכו איזה שעה של WD40 כדי שהבורג הישן יפתח, ה"אקסטרה" הזה הוא מה שמבדיל בין שירות מצויין ורצון לספק לקוח לבין לעשות את המינימום המוטל עלייך.

הכל מתחיל ונגמר בתודעת שירות.

פורסם
האמירות של בני בשרשור בהחלט מקוממות ולא נעימות והתחושה מתעצמת לנוכח העובדה שהיא באה מאדם שכה מעורה במקצוע ובמשך שנים רבות ושמום מה זוכר את הכשלונות של האחר יותר מאשר ההצלחות, אך זה טבע האדם כנראה.

כדי לא להאריך (יותר מידי) בכתיבה ולחזור על דבריו של דני לוי, הלגיטימיים לחלוטין מבחינתי, אוסיף את זאת:

הענף שינה את הפניו מקצה לקצה בעשורים האחרונים ומה שהטכנאים הצעירים של היום עושים במוסך המודרני בני כבר לא ילמד, התקלות המתוחכמות שהם מתקנים, בני לא יתקן לעולם. הסבלנות, הידע והנחישות הנדרשת כדי לחפש תקלה אלקטרונית מעצבנת, עולה עשרות מונים מאשר לחפש תקלות מכניות ברכב ישן או חדש ומה שרואים ומרגישים בעיניים יותר קל לפתור מאשר להתחיל לרדוף אחרי ספייקים, עקומות גרפיות בסקופ, נבירה בארכיון המידע של היצרן וחיפוש פאצ'ים תיקון לתוכנת בקרת הניהול ברכב. יש תקלות מסובכות שנפתרות אחרי ימים רבים של עבודה נטו (ללא ימי מחלה) ואלו תקלות מאוד מאוד מתסכלות, מייאשות וכלל וכלל לא מתגמלות כספית.

נכון, מתחת לכל המעטה הטכנולוגי יש עדין בוכנות, שסתומים, ברזלים, מצמדים וגג"שים אבל טכנאי צעיר ונחוש, גם ללא שום הכרות מוקדמת עם המכלול, יתגבר על התקלות בעזרת הספרות המקצועית- והיום יותר מתמיד, אפשר למצוא בכל מוסך כמעט, טכנאי מוכשר כזה.

עוד דבר שהשתנה, אם פעם היה לכל יצרן מנוע או שנים מובילים לדגם, יחד עם סוג תיבה אחת או שתיים, היום זה כבר סלט, לכל דגם או תת דגם של רכב יש כמה ורסיות של מנועים, דיזל ובנזין וכמה ורסיות של ממסרות והיכולת להכיר אותם בע"פ פשוט לא אפשרית. מלמדים היום טכנאים לקרוא שרטוט ונוהלי עבודה ועל פי זה להתנהל- וזו הדרך הכי נכונה ללמד את המקצוע.

נכון II, זה לא המצב האידאלי ורצוי שבתקלות מכניות יכנס לתמונה מכונאי מיומן "מהאסקולה הישנה" שיקבע אד הוק מה תקין ומה פסול ומה עוד אפשר לתקן אבל זה לא תמיד המצב במוסכים ובכל זאת מתקבלות החלטות ותיקונים מבוצעים, לרוב על הצד הטוב ולעיתים לא. ככה זה שעובדים.

אגב, יש מגמה ברורה של יצרני הרכב שלא להחליף מכלולים מושלמים בתיקני אחריות, כדי להוריד עלויות ולכן מכונאים במוסך המורשה יבואן, נדרשים היום, יותר תמיד, לשפץ מנועים, תיבות הילוכים, ממסרות ושאר חלקים, אז מחזירים עטרה ליושנה!

שורה תחתונה, אני לא יודע כמה מכונאים בני מכיר אבל אלו שאני מכיר, החברה הצעירים, מפתיעים אותי כל פעם מחדש ביכולות שלהם לתקן רכבים, הם בתקלות טכנולוגיות וכלה במכלולים מכניים פשוטים וזאת לנוכח העובדה שכבר מזה זמן רב אין בתי ספר מקצועיים שמלמדים בצורה מסודרת את רזי המקצוע והרבה מכונאים צעירים מגיעים לעבוד במוסך ללא שום רקע מקצועי ופשוט להתמוגג לראות אותם מתפתחים עם הזמן.

אתה בודק את אורך הפתיל של מנהל הפורום? תאמין לי,לא כדאי לך, הוא קצר לאללה.

תרשה לי לא להתרגש מההתמוגגות שלך. מבלי להכיר (לעומק) אותך או את בני אני מניח שבני מכיר לפחות מכונאי אחד יותר ממך ולו רק מפאת גילו וההסטוריה שלו.

זה שהחליפו את תוארם של המכונאים המודרניים לטכנאים, לא הופך אותם למכונאים ברמה גבוהה יותר. לחבר מפענח תקלות למחשב הרכב, לקבל קוד תקלה, לחפש במקרא את החלק ולהחליפו, כל ילד בן 14 יכול. עדיין לא ראיתי טכנאי-מכונאי מלחים רכיב על כרטיסים אלקטרוניים, הוא פשוט מחליף אותם.

בסופו של תהליך כל טכנאי-מכונאי צריך לאחוז בידו מפתח ברגים או פטיש ומאחר, כמו שציינת למעלה, אין יותר בתי ספר מקצועיים שמלמדים את רזי המקצוע כמו שצריך וזה לא מסתדר לי.

אומרים שרופא טוב זה רופא שיודע לתת דיאגנוזה מדוייקת. רופא המשפחה לי הוא דיאגנוזיסט מעולה, אבל בחיים לא אתן לו להוציא לי את התוספתן, בשביל זה יש מנתח. במוסכים המודרניים יש טכנאי אחד שמומחה בהפעלת מפענח התקלות אך לאחר שאיתר את התקלה יבואו המכונאים האמיתיים ויתקנו אותה וכל אחד יקבל את הכבוד המגיע לו.

לדעתי, לזה בדיוק כיוון בני, מכונאים אמיתיים כמעט ולא נשארו, זו האסכולה הישנה, old school. היום כל אחד רוצה להיות טכנאי בלי גריז מתחת לציפורניו כשאת העבודה ה"מלוכלכת" עושים עוזרי המכונאי, השוליות.

ארז רונן

פורסם
רן אף אחד לא אמר שמוסכים הם מוסדות סעד ללא מטרת רווח, בעלי רכבים מיושנים יודעים לקבל חשבון ולשלם.

בו נסייג את זה, תמיד בעל הרכב יחפש להוזיל מחיר ובעל המוסך להרוויח, כמה חילוקי דעות וויכוחים אתה מכיר בנושא?

אבל תקשיבו לעצמכם, האם כצרכנים אתם חושבים שזה לגטימי לסרב לתת שירות לבעלי רכבים מיושנים בגלל שזה לא מספיק רווחי? או בגלל שלא רוצים להתעסק? זה בעצם חרם על סקטור שלם של צרכנים.

כן, אולי לא נעים ואולי אנו נפגעים אבל ככה זה, מוסכי יצרן אמורים לתת שירות עד גבול מסויים וחופש העיסוק מאפשר למוסך פרטי לברור את לקחותיו! אי אפשר לחייב מוסך פרטי לקבל עבודה בניגוד לרצונו!

אתם יודעים מה היה קורה לרשת מוצרי אלקטרוניקה לדוגמא אם היתה דוחה לקוחות מסויימים כי "הם לא מספיק רווחיים או לא מתעסקים איתם?" מיד היו חוגגים על זה עם כתבות במדורי הצרכנות והטלות חרם.

הייצע וביקוש, מוסכים יעודיים לרכבי אספנות יהיו רווחים אם יגבו מחירים בשמיים בטח לא זאת כוונתך!

כל המכוניות בסופו של דבר הן מנועי בעירה פנימית, עם שמן ודלק שזורם בהם, אני חושב שדוחים מכוניות ישנות כי לא בא לרוב המוסכים לעשות את ה"אקסטרה" של להזמין חלק מיוחד או הפחד שאיזה חלק עם קרוזויה ישבר בפתיחה, או יצטרכו איזה שעה של WD40 כדי שהבורג הישן יפתח, ה"אקסטרה" הזה הוא מה שמבדיל בין שירות מצויין ורצון לספק לקוח לבין לעשות את המינימום המוטל עלייך.

אכן, רכב שישב מושבת במוסך במשך כמה ימים עד לקבלת חלק, מעסיק את המוסך ופוגע ברווחיות, שעת עבודה על

חילוץ בורג חלוד או חלק תקול, אינה מאפשרת לאותו עובד לקבל רכב אחר מכניס יותר כסף.

הכל מתחיל ונגמר בתודעת שירות.

נסה לתקן היום טלביזיה שחור לבן בכל אחד ממעבדות האלקטרוניקה שאתה מכיר ואז נדבר שוב על שירות.

אני לא מנסה להיות מליץ יושר של איש, אבל צריך להיות הוגנים ולהבין את הנסיבות שמבאים בעלי מוסכים לדחות

עבודות שאינם מוצאות חן בעינייהם-רן

פורסם

אין לי מושג מה השיקולים שמנחים כל בעל מוסך, אולי האחריות בדבר הבדיקה אולי דבר אחר.

הזמנתי אותך בפעם אחת כבר למפגש בטוביה, תישמע קצת מבעלי המוסכים שלנו ויש לנו כמה

את הסיבות האמיתיות, תכיר קצת נפשות שפועלות בצד הנכון של התחום, ותצליח למצוא קשרים שיחסכו

לך המון כסף במקום להתעצבן סתם-רן

פורסם
אתה בודק את אורך הפתיל של מנהל הפורום? תאמין לי,לא כדאי לך, הוא קצר לאללה.

תרשה לי לא להתרגש מההתמוגגות שלך. מבלי להכיר (לעומק) אותך או את בני אני מניח שבני מכיר לפחות מכונאי אחד יותר ממך ולו רק מפאת גילו וההסטוריה שלו.

זה שהחליפו את תוארם של המכונאים המודרניים לטכנאים, לא הופך אותם למכונאים ברמה גבוהה יותר. לחבר מפענח תקלות למחשב הרכב, לקבל קוד תקלה, לחפש במקרא את החלק ולהחליפו, כל ילד בן 14 יכול. עדיין לא ראיתי טכנאי-מכונאי מלחים רכיב על כרטיסים אלקטרוניים, הוא פשוט מחליף אותם.

בסופו של תהליך כל טכנאי-מכונאי צריך לאחוז בידו מפתח ברגים או פטיש ומאחר, כמו שציינת למעלה, אין יותר בתי ספר מקצועיים שמלמדים את רזי המקצוע כמו שצריך וזה לא מסתדר לי.

אומרים שרופא טוב זה רופא שיודע לתת דיאגנוזה מדוייקת. רופא המשפחה לי הוא דיאגנוזיסט מעולה, אבל בחיים לא אתן לו להוציא לי את התוספתן, בשביל זה יש מנתח. במוסכים המודרניים יש טכנאי אחד שמומחה בהפעלת מפענח התקלות אך לאחר שאיתר את התקלה יבואו המכונאים האמיתיים ויתקנו אותה וכל אחד יקבל את הכבוד המגיע לו.

לדעתי, לזה בדיוק כיוון בני, מכונאים אמיתיים כמעט ולא נשארו, זו האסכולה הישנה, old school. היום כל אחד רוצה להיות טכנאי בלי גריז מתחת לציפורניו כשאת העבודה ה"מלוכלכת" עושים עוזרי המכונאי, השוליות.

יש לי אישור תגובה חופשי ממנהל הפורום, תאמין לי שהחזקתי את עצמי והייתי עוד מתון. אני מכיר מקרוב מאוד את מצב המוסכים והטכנאים בענף ואף עסקתי בעבר הלא רחוק בתחום הכשרה מקצועית וטכנולוגית של הרבה מאוד מכונאים/טכנאים שעובדים במוסכים היום והמצב רחוק מלהיות גרוע ממה שבני מתאר ורחוק מלהיות קרוב למצב שאתה מתאר. לכן...מותר לי להתמוגג כמה שרק ארצה.

בנוסף, בניגוד גמור לבני, יחד עם ההכרות שלי לבעיות המקצועיות של ענף ולא חסר כאלו, אני רחוק מללכלך עליו בפומבי ותמיד מסתכל קדימה בחיוב למה שכן עובדי מוסך מצליחים היום לעשות, כאשר תנאי העבודה והכשרה יותר גרועים היום מאשר היו בתקופות עבר שבני בטח זוכר.

עוד דבר שחרה לי וכנראה לעוד בעלי מקצוע שהגיבו כאן, הוא המועד שהוא בחר לכבס את הכביסה המלוכלכת מחוץ לבית, דווקא בשרשור הלל למקצועיות שלו? זה פשוט לא מתאים ועושה רושם של תעמולה זולה בסגנון "כולם חרא ורק אני הכי טוב..".

פורסם

זאת דוגמא מצויינת לזלזול של אנשים, כמוך, באנשי המקצוע שעובדים במוסך.

לדעתך, כל טמבל שהחזיק מפתח פניאומטי יכול היום לחבר סורק תקלות, להוציא את הקוד, לפתוח "מקרא" (??!!?!?!) ולחפש את החלק שצריך להחליף. הבעיה מתחילה בדיוק בגלל חשיבה כזאתי, שהיא חשיבה מזלזלת, מתנשאת ומסבירה מראש למה בעלי המוסכים מעדיפים להתרחק מאנשים כאלו !!!!!!!!!!

אני, איציק נ., שעבר אינספור הדרכות יבואן ומבחנים, קורס טכנאי מומחה (איש דיאגנוסטיקה) של חודש, מבחנים של סיטרואן + תעודת טכנאי מומחה של סיטרואן, ישבתי וטחנתי נוסחאות במתמטיקה כמו מניאק, קרעתי חצי מהידיים שלי בשביל לצבור ניסיון בלהכיר כל בורג וכל חיישן, הפעלתי את התאים האפורים שלי מסביב לשעון, למדתי לגמרי לבד (לפני הקורס) איך לקרוא שרטוטי חשמל, ירקתי דם בכל מיני תקלות שרק השד יודע מאיפה הן צצו - בשביל שאחד כמוך יכתוב בפורום שכל ילד בן 14 יכול לעשות את העבודה שלי ?!?! אתה חי בסרט אבאל'ה !!!!

אז רק שתדע, בענף כיום קיים וואקום (!) באנשי דיאגנוסטיקה איכותיים. יש ביקוש, אין אנשים, והצרות חוגגות. זה לא בגלל שאין אנשים שלא יודעים לחבר מחשב לרכב... כאלה יש הרבה (אפילו יותר מידי) - אבל אם היית מכיר אפילו מעט את רזי המקצוע, היית יודע שאיש דיאגנוסטיקה לא למד רק לחבר מחשב ולקרוא תקלות - יש ה-מ-ו-ן עבודה מעבר לזה והמחשב לקריאת תקלות הוא לא יותר מכלי עבודה ראשוני לאבחון תקלה, העבודה לאחר מכן מרובה מאוד (בדיוק כמו שאם נורה ברכב לא עובדת, לא בהכרח אומר שהיא נשרפה... בדרך יש מתג, נתיך, ממסר,מחברים וכו' וכו') :idea::idea:.

אתה טועה - ובגדול.

בחלק מכובד מהמקרים אנשי הדיאגנוסטיקה מעדיפים לטפל בנושאים הרגישים (חיישנים, חיבורים, מכלולים רגישים וכו') בעצמם, גם אם זה דורש ללכלך את הידיים. לעיתים העבודה גם מבוצעת ביחד עם מכונאי. הנזק שיכול להגרם כתוצאה ממכונאי שישבור איזה תקע או יחבר צינור לחץ טיפהל'ה עקום יכול להוביל להרס של מכלול בשווי אלפי שקלים. בחלקים שודרשים ארגז כלים של מכונאי עם כלי עבודה ספציפיים, עדיף כמובן שמכונאי יפרק.

מסקנה: סייג לחוכמה - שתיקה !!! :idea:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הזילזול באנשים מבוגרים תמוהה.

יש לי חבר בן 68 שמנהל מוסך מורשה של יבואן ידוע. כשבעלי מקצוע עומדים מול רכב של אותו היבואן שלא מצליחים למצוא פתרון לתקלות האלקטרוניות הם פונים אליו. הוא תמיד פותר.

יש לי חבר אחר בן 60 שמתמחה בסוג רכב שיש לו בעיות. הוא לא מוסך מורשה. היבואנים מבאים לו בהסתר מכוניות באחריות כשהן מכוסות בכיסוי כדי שיפתור את הבעיות. לפעמים הם מסרבים לתת את ספרי הרכב וגם אז הוא מתגבר.

אני לא מזלזל בצעירים, אבל יחס גורר יחס, למה צעירים מזלזלים במבוגרים? מה אין צעירים טפשים?

אין ספק שמה שלמדו בבית ספר מקצועי החל ממשמעת וכלה בידע טכני חסר להרבה מכונאים.תמיד ש כאלה כמו אינשטיין שלמדו לבד ומלמדים אחרים. אבל רוב האנשים צריכים ללמוד ומה שלא מלמדים לא יודעים.

נסה לבקש מבחור צעיר לצקת מיסב למנוע. סביר שהוא יסתכל עליך כמו משוגע. דבר עם מכנאי זקן והוא יספר לך שפעם עשה את זה פעם בשבוע. הוא לא נולד עם זה לימדו אותו בבית ספר. בית הספר נותן קרש קפיצה וכלים להתמודד עם בעיות וחוסך לימוד עצמי וטעויות יקרות.

היום לא מתקנים מכוניות מחליפים חלקים. אבל אלו שלמדו יודעים גם לתקן את מה שהיצרן לא תכנן/רצה שיתקנו ולפעמים יוצא להם יותר טוב מחדש ואפילו יותר זול.

התפקיד של בית ספר טכני הוא לתת לטכנאי את הכלים ללמוד ולהבין את הבסיס הטכני ומשם להבין בקלות גם מערכות חדשות הפועלות בסופו של דבר על אותם הבסיסים. בתי ספר כאלה חסרים היום. אין מכונאים וטכנאים צעירים (בני עשרה ועשרים) ומעט יודעים ומבינים את מה שהם עושים.

שלמה דן גדרון

פורסם
זאת דוגמא מצויינת לזלזול של אנשים, כמוך, באנשי המקצוע שעובדים במוסך.

לדעתך, כל טמבל שהחזיק מפתח פניאומטי יכול היום לחבר סורק תקלות, להוציא את הקוד, לפתוח "מקרא" (??!!?!?!) ולחפש את החלק שצריך להחליף. הבעיה מתחילה בדיוק בגלל חשיבה כזאתי, שהיא חשיבה מזלזלת, מתנשאת ומסבירה מראש למה בעלי המוסכים מעדיפים להתרחק מאנשים כאלו !!!!!!!!!!

אני, איציק נ., שעבר אינספור הדרכות יבואן ומבחנים, קורס טכנאי מומחה (איש דיאגנוסטיקה) של חודש, מבחנים של סיטרואן + תעודת טכנאי מומחה של סיטרואן, ישבתי וטחנתי נוסחאות במתמטיקה כמו מניאק, קרעתי חצי מהידיים שלי בשביל לצבור ניסיון בלהכיר כל בורג וכל חיישן, הפעלתי את התאים האפורים שלי מסביב לשעון, למדתי לגמרי לבד (לפני הקורס) איך לקרוא שרטוטי חשמל, ירקתי דם בכל מיני תקלות שרק השד יודע מאיפה הן צצו - בשביל שאחד כמוך יכתוב בפורום שכל ילד בן 14 יכול לעשות את העבודה שלי ?!?! אתה חי בסרט אבאל'ה !!!!

אז רק שתדע, בענף כיום קיים וואקום (!) באנשי דיאגנוסטיקה איכותיים. יש ביקוש, אין אנשים, והצרות חוגגות. זה לא בגלל שאין אנשים שלא יודעים לחבר מחשב לרכב... כאלה יש הרבה (אפילו יותר מידי) - אבל אם היית מכיר אפילו מעט את רזי המקצוע, היית יודע שאיש דיאגנוסטיקה לא למד רק לחבר מחשב ולקרוא תקלות - יש ה-מ-ו-ן עבודה מעבר לזה והמחשב לקריאת תקלות הוא לא יותר מכלי עבודה ראשוני לאבחון תקלה, העבודה לאחר מכן מרובה מאוד (בדיוק כמו שאם נורה ברכב לא עובדת, לא בהכרח אומר שהיא נשרפה... בדרך יש מתג, נתיך, ממסר,מחברים וכו' וכו') :idea::idea:.

אתה טועה - ובגדול.

בחלק מכובד מהמקרים אנשי הדיאגנוסטיקה מעדיפים לטפל בנושאים הרגישים (חיישנים, חיבורים, מכלולים רגישים וכו') בעצמם, גם אם זה דורש ללכלך את הידיים. לעיתים העבודה גם מבוצעת ביחד עם מכונאי. הנזק שיכול להגרם כתוצאה ממכונאי שישבור איזה תקע או יחבר צינור לחץ טיפהל'ה עקום יכול להוביל להרס של מכלול בשווי אלפי שקלים. בחלקים שודרשים ארגז כלים של מכונאי עם כלי עבודה ספציפיים, עדיף כמובן שמכונאי יפרק.

מסקנה: סייג לחוכמה - שתיקה !!! :idea:

איציק

התגובה שלך דומה למה שמתרחש במוסכים המורשים: רעש וצילצולים. אין שום צורך לשנות את גודל בפונט וצבעיו, הודעה מתומצתת בעלת פונט וצבע אחידים, מובנת יותר.

צדקת בהבחנה שלך לגבי ההתרשמות שלי ואני מצטט: ש"כל טמבל שמחזיק מפתח פניאומטי יכול לחבר סורק תקלות, להוציא את הקוד, למצוא את החלק ולהחליפו". (מדוע סימני השאלות אחרי שרשמתי לפתוח מיקרא, אתה רוצה להגיד לי שאתה זוכר את כל פירושי הקודים בעל פה?), אתה טוען שהשקעת אינספור שעות (חודש???) כדי להיות איש דיאגנוסטיקה? כל הכבוד, אתה כניראה בחמישה אחוז שבני התכוון אליהם שמבינים מכונאות. (דרך אגב, כדי לקבל תעודת טכנאי מחשבים מוסמך, למדתי במשך תשעה חודשים).

למעשה, אני לא צריך להתאמץ ושכנע שאני צודק, אתה עושה זאת עבורי אפילו יותר טוב ממני ואצטט שוב: "אז רק שתדע, בענף כיום קיים וואקום (!) באנשי דיאגנוסטיקה איכותיים. יש ביקוש, אין אנשים, והצרות חוגגות. זה לא בגלל שאין אנשים שלא יודעים לחבר מחשב לרכב... כאלה יש הרבה (אפילו יותר מידי) - אבל אם היית מכיר אפילו מעט את רזי המקצוע, היית יודע שאיש דיאגנוסטיקה לא למד רק לחבר מחשב ולקרוא תקלות - יש ה-מ-ו-ן עבודה מעבר לזה והמחשב לקריאת תקלות הוא לא יותר מכלי עבודה ראשוני לאבחון תקלה, העבודה לאחר מכן מרובה מאוד (בדיוק כמו שאם נורה ברכב לא עובדת, לא בהכרח אומר שהיא נשרפה... בדרך יש מתג, נתיך, ממסר,מחברים וכו' וכו')". יש וואקום, יש ביקוש, אין אנשים, וזה בדיוק מה שאנחנו טוענים. אז על מה אתה כועס? אתה רק מחזק את דברי.

תודה

ארז

ארז רונן

פורסם
התגובה שלי התיחסה לעיניין מקצועיות העובדים בענף בלבד ,

אצלי במוסך למשל 100 אחוז מהעובדים הם בעלי מקצוע שאפשר

להתפאר בהם ולכן קשה לי לקבל את ההכללה הזאת .

לעיניין הטיפול ברכב שלך ארז, אפשר לומר שסופו מעיד על ראשיתו ,

תקלות כאלו שנוצרו ביידי אדם צריך הרבה סבלנות וזמן כדי למצוא את

האבן שהטיפש זרק לים (זה לא קשור למקצועיות) והזמן לצערי, עם ההתחייבויות

וההוצאות שמוטלים על מוסך בארץ ישראל ,ואני לא צריך למנות אותם כאן כי כולנו אזרחים ,

לא מאפשר השקעה כזאת ברכב ,זה גם לא ישלתם לך.

גם אני אוהב את המקצוע הזה בנישמתי ואני מבטיח שכשאפרוש (כמו בנגו) והעבוד לי

בנחת באיזו פינה אני יקבל רכבים כמו שלך בשמחה רבה ,כי זה מה שאני הכי אוהב לעשות בחיים .

רון, אפשר להירשם כבר עכשיו עם ההנעה הלא טובה כאשר המנוע חם?:roll:

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• תוכן חדש...