Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

אני רוצה לדעת מתי עושים טיפול גדול לפולקסווגן גולף שנת 2000 ומה מחליפים בטיפול. אני יודע שבטיפול קטן מחליפים שמן מנוע, פילטר שמן ומסנן אוויר, אבל מתי מחליפים את יתר החלפים? חוץ מזה, ברכב שלי הוחלפה רצועת טיימינג לאחר 50K ואני רוצה לדעת מתי עלי להחליף את הרצועה פעם נוספת.

תודה לכל המשיבים

פורסם

ניצן, הנתונים האלו לא מדויקים

שיצאו לאור הגולפים האלו בשנת 99, הם יצאו יחד עם הנחיה של 3 שנים או 90 אלף,

לאחר מכן פתאום צמחה לה הנחיה משום מקום של 4 שנים או 120.

ועכשיו אתה בא ואומר 5 שנים בצורה גורפת.

יש חוסר בהירות ברור לגבי האם היצרן שינה את ההנחיה המקורית (שמופיעה בספרות הטכנית)

או שהיבואן,

אני ברכב שלי בוחר ב3\90 כי זה המחמיר ביותר,

לכאורה אפשר בקלות לייעץ לאדם ללכת על 5 שנים או 4 או כל דבר אחר,

אבל אל לנו לשכוח שאנחנו מהמרים בראש המנוע שלו (רצועה קרועה ב-VW, לרוב מסתיימת בנשיקה רטובה של השסתומים והבוכנות)

וגם במנוע שלו (משאבת המים בגולף, בטח ובטח המקורית עם אימפולר פלסטיק, לא מחזיקה את ה3 שנים כמו שצריך, אז 5 שנים נשמע כבר ממש בגדר "משימה בלתי אפשרית")

זאת דעתי בנושא בכל אופן

פורסם

עתיד, לא קיימת שום הערה/הנחייה של הייצרן להחליף את הרצועה לאחר X שנים אלא לפי מספר קילומטרים ובדיקה במירווחי זמן מסויימים בתלות בקוד המנוע.

הייבואן וגם מוסך רון ממליץ להחליף אחרי 4 שנים את הרצועה או לפי מספר קילומטרים.

חוסר הוודאות, או הנתונים הסותרים, נבעו כתוצאה מייבואן שאינו בקיא בהנחיות הייצרן, או פשוט נוח לייבואן מבחינה כלכלית שיחליפו רצועה כול 60K+משאבת מים (זו ההנחייה שהייתה בזמנו שהייתה לי גולף דור 4 בשנים הראשונות).

בכול מקרה צירפתי עבורך את ההנחיות המדוייקות של הייצרן (שים לב הנתונים במיילים)

Cambelt Change Intervals - Diesel Engines.pdf

Cambelt Change Intervals - Petrol Engines.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
ניצן, הנתונים האלו לא מדויקים

שיצאו לאור הגולפים האלו בשנת 99, הם יצאו יחד עם הנחיה של 3 שנים או 90 אלף,

לאחר מכן פתאום צמחה לה הנחיה משום מקום של 4 שנים או 120.

ועכשיו אתה בא ואומר 5 שנים בצורה גורפת.

יש חוסר בהירות ברור לגבי האם היצרן שינה את ההנחיה המקורית (שמופיעה בספרות הטכנית)

או שהיבואן,

אני ברכב שלי בוחר ב3\90 כי זה המחמיר ביותר,

לכאורה אפשר בקלות לייעץ לאדם ללכת על 5 שנים או 4 או כל דבר אחר,

אבל אל לנו לשכוח שאנחנו מהמרים בראש המנוע שלו (רצועה קרועה ב-VW, לרוב מסתיימת בנשיקה רטובה של השסתומים והבוכנות)

וגם במנוע שלו (משאבת המים בגולף, בטח ובטח המקורית עם אימפולר פלסטיק, לא מחזיקה את ה3 שנים כמו שצריך, אז 5 שנים נשמע כבר ממש בגדר "משימה בלתי אפשרית")

זאת דעתי בנושא בכל אופן

:mm_yeah:

מי שמחפש לחסוך באחזקת הרכב ינסה למצוא את הגרסא לאינטרוול ההחלפה הארוך ביותר,

אני הלכתי ואלך על הנמוך הביותר. (למרות שזה עושה חור לא קטן בכיס)

לאחרונה החלפתי את הרצועה לאחר שעברו 3 שנים (אבל לא עברו 90K), היה קל לראות סימני יובש.

אני לא חושב שצריכה להיות התלבטות בכלל בנוגע לטיימינג במיוחד בגולף רגילה כי העלות היא בערך חצי מגולף GTI.

אגב, לדעתי אם מתחילים להכניס רצועות לא מקוריות לתמונה, אז נושא המרווח המומלץ ע"י היצרן הופך ללא רלוונטי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...