Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל קומודור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אפשרות לקנות אופל קומודור 2.5 ידנית 2 דלתות שנת 71 gs במצב טוב יחסית,נוסעת כמו נמר,ולא רקובה.יש רק בעייה אחת-הרישוי שלה פלשתינאי...שלחתי בעבר הודעה לפורום מה אפשר לעשות בנדון ולא קיבלתי אף תשובה לרפואה.קילתי ייעוץ,אומנם לא רישמי איך להפוך אותו חזרה לישראלי-רק הצרה שזה לא ממש חוקי...מה לעשות?חבל על האוטו כי הוא נהדר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

האם לרכב היה פעם רישוי ישראלי ?

איך הוא היגיע לשטחים ?

האם הבעלים יודע מי רכש אותו ? אם מישראל בעבר ?

בהצלחה בכל מקרה - באמת אחלה אוטו .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

כן,ךרכב היה רישוי ישראלי,הבעייה שבעל האוטו הנוכחי רכש אותו מפלשתינאי אחר,שהוא זה שרכש אותו מישראלי...לך תאתר אותו.האוטו באמת אחלה ואני בכל מקרה קונה אותו-רק שתיפתר בעיית הרישוי(מקווה..)

פורסם

למה בעצם זה משנה אם הרכב היה או לא היה ישראלי ?

רכב אספנות בן 30 או יותר, ניתן לייבא לארץ גם אם הוא חי כל חייו באנטארטיקה.

למה שלא תנסה לייבא אותו כמו שמייבאים רכב אספנות מאירופה או ארה"ב ?

אני יודע שזה נשמע טיפה נאיבי, אבל אולי זה פתרון.

פורסם
למה בעצם זה משנה אם הרכב היה או לא היה ישראלי ?

רכב אספנות בן 30 או יותר, ניתן לייבא לארץ גם אם הוא חי כל חייו באנטארטיקה.

למה שלא תנסה לייבא אותו כמו שמייבאים רכב אספנות מאירופה או ארה"ב ?

אני יודע שזה נשמע טיפה נאיבי, אבל אולי זה פתרון.

תהיה הראשון בארץ (אם לא בעולם) לייבא רכב אספנות מהרשות הפלסטינטינית...

בהצלחה,

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

מה גם שאם הרכב מיובא (בשונה מרכב ישראלי) צריך לשלם מיסים... :?

(אם אני זוכר נכון - 123% אם מיובא מארץ הייצור או 141% אם מארץ אחרת - ועד כמה שאני יודע בפלסטין לא ממש ייצרו קומודורים :wink: )

HFturbo

פורסם

יש כמה אופציות:

1. אם הרכב היה בעל רישוי ישראלי וזה לא בוטל, הוא מופיע במשרד הרישוי כרכב שרישיונו לא חודש. במקרה זה צריך לגלות מה היה מספר הרישוי הישראלי, לאתר את הבעלים הרשומים, לעשות העברה לאספנות, ואז להעביר בעלות.

2.הרכב נמכר לפלשתיני לפני פרוץ האוטונומיה. במקרה זה המספר הוחלף לכחול וצריך להיות רישום שלו במשרד הרישוי. צריך לברר מה היה המספר הכחול ואז לברר אם אפשר להוציא כפל רשיון ולהעביר בעלות. להערכתי זה לא אפשרי, אבל שווה לברר.

3.הרכב נמכר לאחר הקמת הרש"פ. במקרה זה לא היה לו רישוי מנהל אזרחי כחול, וכל הרישום הוא של הרש"פ. אני יודע משמועות, לא מכתובים, שמשרד התחבורה לא מכיר ברישומים שלהם כלל בגלל ריבוי הרכבים הגנובים שם.

הייתי בודק 2 אפשרויות:

1. פונה למנהל אגף הרישוי ששמו שוקי שדה, עם השאלה. לפני כמה שנים פניתי בצורה דומה בקשר לענין אחר, וקיבלתי תשובה מפורטת שעזרה לי מאוד.

2. בודק אפשרות של רישוי במדינה שלישית. יש הרבה מדינות ע"פ כדור הארץ, ולכולם יש מנגנון רישוי רכבים. לא בדקתי את זה מעולם, אבל יתכן וקיימת מדינה קטנה בה ניתן ע"י תשלום מרחוק, לקבל רישוי כשר למהדרין של הרכב שלך, ואז לייבא אותו כחוק.

אשמח לדון איתך בנושא בע"פ.

נמרוד

פורסם

ביררתי עם מספר יודעי דבר במשרד התחבורה,והתשובה מאכזבת...הרכב נקנה לאחר הסכמי אוסלו,ובמקרה כזה הוא פשוט נגרע ממצבת הרכבים הישראלית,ודינו כדיו רכב שהורד מהכביש,ואין דרך חזרה.הסיבה פשוטה-מניעת חזרה של רכבים שנגנבו בישראל בזהות חדשה.לפי אותו מקור ,ישראל איבדה כל קשר עם מצבת הרכבים הפלשתינאים,המיספרים הכחולים הוחלפו בלבנים,והמינהל האזרחי לא עוסק בזה יותר.כל האחריות על הרכבים הללו חלה על משרד הרישוי הפלשתינאי.בכל מקרה אני ימשיך לבדוק את כל האפשרויות החוקיות,ננסה להתחקות אחר עברו הישראלי ונקווה לטוב.את האוטו אני קונה,ונפתח מבמבצע הלוגיסטי להכניסו לארץ.

פורסם
ונפתח מבמבצע הלוגיסטי להכניסו לארץ.

להכניסו לארץ זה לא סיפור כזה גדול. מכוניות עם מספר של הרש"פ הן לא כמו מכוניות עם מספר זר, שמחוייבות בכל מיני בלגנים בנמל. כבר ראיתי מכוניות כאלו מסתובבות על כבישי ישראל (כשאין סגר...).

לדעתי, אם איזה חייל לא יעשה לך בעיות במחסום - תוכל לקחת את הרכב בנסיעה הבייתה, אם כי הייתי ממליץ לך להתקשר לאיזה שהוא גורם צבאי או אפילו סתם מישהו שמשרת בשטחים ויכול לשאול את מפקדיו - מה המדיניות לגבי מכוניות עם מספר של הרש"פ ונהג ישראלי כשר למהדרין.

רצוי גם להתקשר למתנ"א ולשאול מה המדיניות שלהם, כי אני מעריך שכל שוטר שיראה אותך יעצור אותך לבדיקת רשיונות.

בכל מקרה - אם לפלסטיני עם אישור כניסה לארץ מותר לנהוג ברכב כזה, למה שלך יהיה אסור?

פורסם

אחי שיהיה בשעה טובה אתה עושה עסקה מצויינת רק תעשה טובה לכולנו תבדוק את האופל טוב טוב לפני שאתה קונה אותה ומכניס אותה למדינת ישראל .

ואם לא הבנת אז אני מדבר על כל מיני תוספות מעניניות שכמה פלסטינים אוהבי ישראל ירצו לתת לך מתנה עם האוטו בלי שתדע עליהם .

נ נח נחמ נחמן מאומן

אין עוד מלבדו !

תן חיוך-הכל לטובה !

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל תאמין שיכולים לתקן

מאחר שהכל מאיתו יתברך בוודאי הכל לטובה !

• תוכן חדש...