Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב המדובר הוא פולו 2000' מנוע 1.6 אוטומטי

1. האם הרכב, שכנראה יתחיל לנסוע נסיעות קצרות במיוחד (לחבר בין שני נקודות קרובות) בלבד בזמן הקרוב (עד 2 ק"מ כל נסיעה, פעמיים עד 4 ביום) יכול להגמר לו המצבר כתוצאה מזה שהמצבר לא מספיק להטען ?

מה זמן מינימלי של נסיעה כדי שהמצבר יטען ? והאם נסיעה ארוכה (נגיד, 20 דקות ?) פעם בשבוע תכפר על המצב הזה מבלי לגרום נזק למצבר ?

2. מלבד קיצור מרווח טיפולים (בעצם, החלפת שמן מנוע+פילטר בין הטיפולים), אילו טיפולים מניעתיים כדאי לבצע לרכב עם אופי נסיעה כזה ?

3. שמתי לב, שלפני שאני מכבה את הרכב, כאשר הוא עומד בסרק עם אורות פתוחים, ואני מוריד את החלונות (חשמליים) - אורות החזית מאבדים מעט מעוצמתם. האם נורמלי ? (או מצבר שעומד לסיים את חייו ? :cry: יש לציין שחוץ מזה אין תקלות נוספות וההתנעה סבבה)

4. שאלה שמטרידה אותי המון זמן - לגבי מהירות נסיעה אופטימלית לחסכון בדלק.

בהילוך רביעי, ב 80 קמ"ש הרכב על 2100 סל"ד

ב 90 קמ"ש הרכב על 2500 סל"ד

ב 100 קמ"ש הרכב על 2900 סל"ד

ב 110 קמ"ש הרכב על 3100 סל"ד

אני זוכר שמהירות הנסיעה המומלצת היא 90-110 קמ"ש. אז האם ללכת על 90 קמ"ש שהסל"ד נמוך ? או להעלות סל"ד בשביל זמן נסיעה מקוצר ב 100 קמ"ש ? ואם כן - האם לעלות עוד רק 200 ס"ד בשביל 110 קמ"ש ?

אשמח להבהיר את הנושא

תודה מראש

פורסם

לגבי הפנסים והחלונות, לי יש פולו וזה לא קורה לי. אז שווה בדיקה.

נסיעות כאלה יביאו להחלפת מצבר תכופה יותר. לא נורא אבל דאג מידי פעם לצאת לנסיעה ארוכה יותר תוך משיכת הילוכים לטורים גבוהים מהרגיל, זה ינקה קצת את הצינורות :)

מה זה מהירות נסיעה מומלצת?! לפי התיאור של הנקודות (עד 2 ק"מ 2 נקודות קרובות) מדובר בנסיעה עירונית. סע כחוק והכל יהיה בסדר

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
לגבי הפנסים והחלונות, לי יש פולו וזה לא קורה לי. אז שווה בדיקה.

נסיעות כאלה יביאו להחלפת מצבר תכופה יותר. לא נורא אבל דאג מידי פעם לצאת לנסיעה ארוכה יותר תוך משיכת הילוכים לטורים גבוהים מהרגיל, זה ינקה קצת את הצינורות :)

מה זה מהירות נסיעה מומלצת?! לפי התיאור של הנקודות (עד 2 ק"מ 2 נקודות קרובות) מדובר בנסיעה עירונית. סע כחוק והכל יהיה בסדר

ברור לי שמדי פעם צריך לנסוע קצת יותר (אגב, המצבר נטען טוב גם בלי לקרוע את המנוע). רציתי לקבל קצת מידע מדוייק ומספרים ממי שיודע ולא "מדי פעם". ושאלתי נטו על המצבר ולא כדי לנקות את הצינורות. תודה על המידע בכל אופן.

לגבי השאלה על המהירות, מדובר על נסיעה בינעירונית כמובן

פורסם

עם מצבר תקין, לא צהיה לו כל בעייה בנסועה כזאת, אם אכן היא תהיה יומיומית.

אני מכיר הרבה נהגים שזאת הנסטעה שלהם ואין בעיה עם המצבר, כשהוא טוב ותקין.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...