Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה מאומצת כשהמנוע קר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם אמרו לי משהו שאם המנוע קר אז לא לאמץ אותו עד שהוא יתחמם. ולא יודע למה מאז כל פעם שאני מניע את הרכב בלילה, בבוקר לא משנה מתי ואני רואה שהמנוע קר, אני פשוט נוסע רגוע ולא מאמץ את המנוע עד שהוא לא מגיע לחצי. יש משהו נכון בזה או שסתם "הפחידו" אותי?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תאמץ מנוע קר, השימון איננו מושלם, החלקים לא התחממו והגיעו למידת העבודה שלהם, המתכת פריכה.

צריך נימוקים נוספים?

פורסם

כאשר המנוע קר (בייחוד בהתנעת בוקר), השמן צונן, דליל ושקוע בתחתית הקרטר, רכיבים רכים או גמישים יותר נוטים להיות "פריכים" ויבשים, הרכיבים עוד לא הגיעו לטמפרטורת עבודה, ופיח מחפש פינות חשוכות להתחבא בהן. אין צורך "לחמם" רכב מודרני באמצעים שונים (ובטח שלא בעזרת "מכות גז" וכדומה), אלא פשוט להתניע, לחכות אולי חצי דקה, ואז להתחיל לנסוע יחסית רגוע (בייחוד בבוקר קר יחסית, לא נפוץ בארצנו), ולתת למנוע ולשאר הרכיבים להתחמם לאט, תוך כדי נסיעה רגועה (טורים נמוכים, לא יותר מ-3800 סל"ד גג, נגיד) וזורמת (התנהלות חלקה וזורמת של בלימה, האצה והעברות הילוכים). אחר כך, במשך היום, ניתן ואף רצוי לנסוע מעט בטורים די גבוהים (4000-5000) כדי לייעל את תהליך השימון ואת סילוק הפיח מגלילי המנוע. האינדיקציה היא טמפרטורות השמן והמנוע. המנוע צריך להיות בסביבות ה-92 עד 96 (טמפרטורת עבודה).

לא בטוח מה בקשר להעמסה על ידי הפעלת אורות, מיזוג וכולי, אבל אני משער שברכב סטנדרט אפשר להדליק אותם לאחר ההתנעה.

כאמור, נסיעה מאומצת בכוונה בהתנעת בוקר (או בכלל לאחר הרבה זמן ללא נסיעה) לא תועיל אלא תגרום נזק. היה צורך לחמם רכבי קרבורטור ישנים, אך גם זה לא נעשה ממש במכות גז.

פורסם
השמן צונן, דליל ושקוע בתחתית הקרטר

שמן לא דליל בבוקר,להפך הוא סמיך יותר. כשהוא מתחמם הוא נהיה דליל יותר.

STI 2004

פורסם

דרך אגב ,

במכוניות מסוימות , טויוטה קורולה למשל , בהנעה קרה המנוע לא יעבור את ה3K בכל הילוך עד הרגע בו כל החלקים מוכנים לעומס מקסימלי , ככה זה במכונית שלי לפחות.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
היה צורך לחמם רכבי קרבורטור ישנים, אך גם זה לא נעשה ממש במכות גז.

זו טעות נפוצה, גם במכונית עם מנוע מוזן קרבורטור אין צוך לחמם מנוע לפני הנסיעה. הם לא שונים בכלום ממנועי הזרקה מהבחינה הזו.

יש צ'וק ידני או אוטומטי, שדואג לשמירת הסל"ד, עד להגעה לטמפ' עבודה.

פורסם
דרך אגב ,

במכוניות מסוימות , טויוטה קורולה למשל , בהנעה קרה המנוע לא יעבור את ה3K בכל הילוך עד הרגע בו כל החלקים מוכנים לעומס מקסימלי , ככה זה במכונית שלי לפחות.

תקנו אותי אם אני טועה.

לא יודע לגבי קורולה, אבל ב- S2000 המנוע לא יעבור 6,000 סל"ד כשהוא קר (המנתק נכנס לפעולה 3,000 סל"ד מוקדם יותר מהרגיל).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הרוב הגדול של בעלי הקורולה לא יגיעו לעולם ל-3000 סל"ד, בלי קשר לטמפ' העבודה של המנוע.

בגרסאות מסויימות של ב.מ.וו, סימון ה"קו האדום" בשעון הסל"ד משתנה (עם המנתק) בהתאם לטמפ' העבודה של המנוע.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אני אף פעם לא גודש עד שהרכב לא מגיע ל 90 מעלות.

זה לא הטמפ' של הרכב, זו הטמפ' של נוזל המים. לשמן לוקח עוד יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה, אז חכה עוד איזה 5 דקות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הרוב הגדול של בעלי הקורולה לא יגיעו לעולם ל-3000 סל"ד, בלי קשר לטמפ' העבודה של המנוע.

ומהו הסל"ד ברכב בנסיעה של 120 - 130 קמ"ש? או שרוב בעלי הקורולה לא עוברים את ה90?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ומהו הסל"ד ברכב בנסיעה של 120 - 130 קמ"ש? או שרוב בעלי הקורולה לא עוברים את ה90?

בסיוויק הייבריד אני מגיע ל-3000 סל"ד לעיטים נדירות ביותר, למשל כאשר הרכב עולה לאריאל עם 3 נוסעים מבוגרים במהירות מעל 90 קמ"ש. רק פעם אחת בחייו לפני שנה הרכב הגיע ל-5000 סל"ד כאשר חבר בייקר לקח אותו חסיבוב. שיוט רגיל במישור אפילו במירות בלתי-חוקית הסל"ד לא עובר 2400. אני מאמין כי ישנם עוד רכבים כאלה, יתכן כי טויוטה קורולה גם.

פורסם

מה שגם אמרו לי זה בגלל שיש במנוע שלי טורבו(טורבו דיזל) אז אני בכל צריך לחכות איזה 10 דקות אם המנוע קר,וגם אם אימצתי את הרכב יותר מדי אז לפני שאני מכבה גם את הרכב לחכות כמה דקות

פורסם

בכיבוי מנוע טורבו דיזל - 30 שניות המתנה מספיקות בהחלט, אם לפני הכיבוי נכנסת לחניה ברוורס או נסעת נסיעה איטית בתוך חניון - אפשר לקצר ל 15 שניות או לכבות מייד.

אם בדיוק לפני שאתה מכבה את האוטו סיימת לעלות עליה ארוכה בטורים גבוהים - תמתין דקה. המצב הזה כמעט אף פעם לא קורה, - ב 99% מהמקרים כיבוי המנוע מתבצע אחרי פרק זמן מסויים, בו אתה נוסע לאט, בשביל להיכנס לחניה.

פורסם

בסיוויק הייבריד אני מגיע ל-3000 סל"ד לעיטים נדירות ביותר, למשל כאשר הרכב עולה לאריאל עם 3 נוסעים מבוגרים במהירות מעל 90 קמ"ש. רק פעם אחת בחייו לפני שנה הרכב הגיע ל-5000 סל"ד כאשר חבר בייקר לקח אותו חסיבוב.

גרוע מאוד.

סל"ד גבוה מידי פעם בפעם, כשהמנוע חם טוב לו מאוד לבריאות. הדבר מאפשר לנקות את חלקי המנוע מפיח.

• תוכן חדש...