Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב רך וצח.

עברו במוחי מחשבות על להנמיך את הקליאו, הרכב מצוייד כרגע ב4 בולמי קוני, מה שנשאר זה רק להנמיך.

כמה נקודות:

*אני מפחד להנמיך מהסיבה הפשוטה שהרכב גם ככה נמוך כבר ואני "אשבור" אותו והפגוש הקדמי יראה מזבלה.

*האם מומלץ להנמיך בכלל? זה יפגע או ישפר את ההתנהגות של הקליאו?

*במידה וישפר, איזה קפיצים כדאי לשים? יש קפיצים שמותאמים לה? כדאי להתאים את זה לבולמים?

בקיצור כל פיסת מידע תתקבל בברכה.

אלכס.

נ.ב: אשמח לקבל הצעות מחיר מהסדנאות באתר ב"פ.

פורסם

*אני מפחד להנמיך מהסיבה הפשוטה שהרכב גם ככה נמוך כבר ואני "אשבור" אותו והפגוש הקדמי יראה מזבלה.

יש לך אופציה להנמיך עם קפיצי הנמכה של אייבך, 35 מ"מ (הנמכה מתונה) או לקנות סט קוילאוברים שיתנו לך הנמכה יותר רצינית.

נראה לי שאני היחיד שעבר מסטאפ של קוני אייבך לסט קוילאוברים של H&R. אני לא אהבתי את הקוני אייבך, הייתי נוסע כל היום על המצב הכי קשוח, הרכב היה סתם קשוח, בלי טיפת שיכוך. עם הקוילאוברים ניסיתי בהתחלה הנמה מקסימלית (70 מ"מ) אבל הציריה נגעה לי בקורה של השלדה אז העלתי ל-60 מ"מ הנמכה. לפי דעתי זה השיפור הכי טוב שעשיתי ברכב, הרכב עדיין קשיח אבל כאשר אתה עובר על בורות אתה מרגיש שיש מידה מסויימת של שיכוך ואתה לא מרגיש כאילו הבולמים קשיחים כמו ברזל.

מבחינת התנהגות הרכב היה יוצא להיגוי יתר בכל הזדמנות (כז, ברקס) אפילו ב-50 קמ"ש, אצלי המושג תת היגוי לא היה קיים בכלל (אל תשכח שהיו לי גם צמיגי סמי סליקס, יכול להיות שזה גם תרם).

כן, הרכב היה נורא נמוך אבל אני הסתדרתי עם זה (תסתכל בכל התמונות שהעלתי ותגיד לי אם אתה רוצה סימנים של שפשוף על הפגוש הקדמי). אני יכול לספר לך הרבה סיפורי זוועה עד כמה הרכב שלי היה נמוך (אף ג'ק חוץ מהג'ק המקורי של הרכב לא נכנס מתחת לרכב ובשביל להעלות את הרכב על ליפט הייתי צריך להשתמש בליפט שמרים את כל המשטח או לשים קוביות עץ כדי להרים את האוטו ורק אחר כך לכניס את המוטות של הליפט), אבל מבחינתי זה היה שווה את ה"סבל", עובדה שרוב שאר בעלי הקליאו שבשבלהם הרכב היה טיפה יותר יומיומי בחרו בנמכה יותר מתונה (או ללא הנמכה בכלל). מצד שני אני גם שמתי באקט שירד מפורשה קאררה באוטו שלי אז אני לא כ"כ אמת מידה.

*האם מומלץ להנמיך בכלל? זה יפגע או ישפר את ההתנהגות של הקליאו?

אני חושב שחובה להנמיך את הרכב (הרכב ממש "ג'יפ" במצב מקורי) אבל צריך לקחת בחשבון שזה יפגע בנוחות, הזוויות גלגול של הרכב במצב המקורי מוחשיות, עם זאת ההתנהגות של הרכב הופכת להיות עצבנית, המעבר של הרכב מתת היגוי להיגוי יתר חד מאוד וממש לא מומלץ למי שלא מכיר את הרכב.

ממליץ לך לסוע על רכבים זהים לשלך עם סטאפים שונים כדי להחליט מה יותר מתאים לך.

*במידה וישפר, איזה קפיצים כדאי לשים? יש קפיצים שמותאמים לה? כדאי להתאים את זה לבולמים?

כל עוד אתה קונה חברות שונות אין שום תיאום בין הבולם לקפיץ (וגם אם הם מאותה חברה לא תמיד הם מתואמים) כל מי שמנסה להגיד לך אחרת סתם משקר אותך. מה שכן, לא כל בולם מתאים לקפיץ הנמכה, בולמים שלא מיועדים להנמכה יהרסו מהר מאוד מהעומס (חבר שלי קנה בולמים של "מונר" מהדגם ה"מחוזק" אבל שלא מיועד להנמכה והבולמים נוזלים אחרי שנתיים של שימוש מועט ברכב).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...