Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני גר בביניין משותף שמכיל סה"כ 4 קומות ו- 7 דירות סה"כ, אני הקומה השנייה. הדירה שלי היא הגדולה ביותר בביניין שמכילה מעל 130 מ"ר, 5 חדרים, לא כולל את המרפסת בסך 17 מ"ר והגינה שצמודה לכביש הראשי בסך של 100 מ"ר.

לצורך רכישת רכב חדש ומיוחד (מאוד) בעתיד, אני מעוניין לבנות חנייה פרטית מקורה על חשבון הגינה. מכיוון שיש הבדל גובה של 2.20 מ' בין הכביש לגינה (הגינה יותר נמוכה מהכביש), אני צריך להקים שביל גישה פנימי כלפי מטה עד חצי הגובה (לא ניתן כנראה עד הסוף כי אין מספיק מקום לאורך), ובהמשך השטח החנייה תיבנה על עמודים או על בלוקים (מצ"ב תמונת השטח).

השאלות שלי:

1. האם אני צריך את אישור רוב הדיירים בביניין? אציין ששכן שלי מלמטה (שגם בעל גינה פרטית) ביקש וקיבל אישוריי בניה עבור מחסן על חשבון הגינה שלו ללא אישור השכנים (עדיין לא התחיל בבנייה). עוד חשוב לציין שהגינה הזו היא שטח פרטי שלי ולא שטח ציבורי בביניין או שטח של המנהל (רשום בחוזה הדירה במפורש), זאת ועוד החנייה שאני רוצה להקים לא מתחברת בצורה זו או אחרת לביניין עצמו (נטו בשטח שלי - אין שינויים בחזית הביניין, מה שיכול להיתפס כ- "רכוש משותף"), וכמו כן שבאחד הביניינים עשו את אותו הדבר, אך שם לא היו הבדלי גובה בין הכביש לגינה (יותר קל לתכנון ופחות השקעה).

2. מהם השלבים שעליי לעשות ע"מ לקבל את האישורים כמו השכן? אין לי ידע בנושא הזה, אך הבנתי שצריך להגיש תוכניות ע"י מהנדס לעירייה/ ועדה כלשהי? בכל מקרה, מהם השלבים בנושא?

3. בהתחשב בצורך הבנייה והבעלות על השטח, מה הסיכוי שיאשרו לי כזה דבר?

יש לציין שכדי להיכנס לשטח שלי (אם יהיה שביל גישה) יש צורך לעלות על המדרכה, באחד הביניינים שעשו זאת פתרו את העיניין ע"י הנמכת המדרכה. סה"כ מדובר על שטח שלי וזה לא צריך להפריע למישהו.

4. כמה זמן לוקח מרגע שמגישים את תכנית הבנייה ועד לרגע שמקבלים תשובה כלשהי (חיובית/ שלילית)? הבנתי שזה יכול להגיע למס' שנים, האם יש אמת בדבר?

5. כמה לדעתכם (הערכה גסה) אמור לעלות לי כל הסיפור? (ביניית מבנה קטן עבור חניית רכב בודד ושביל גישה קטן מהכביש).

מצ"ב תמונת השטח, צילמתי את התמונה כשהייתי במרכז הגינה, מאחוריי יש עוד שטח. אני רוצה להקים את החנייה ממש בקצה, כדי להשאיר מקום בגינה.

תודה מראש על כל עזרה,

גיא.

פורסם

ברוך הבא

זרוק איזה עצם- מה הרכב החדש

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

חומר למחשבה: אתה רוצה להנמיך את המדרכה בכדי לאפשר חציית המדרכה.

מה קורה כשיורדים גשמים עזים? האם כל המים מהכביש מתנקזים לחצר שלך במקום להגיע לתעול?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם גם ככה החנייה לא תהיה במפלס הגינה אלא במפלס ביניים כלשהו, מדוע לא לבנות אותה במפלס הכביש (מתחתיה אפשר לבנות מחסן, או להשאיר עמודים)?

חוץ מזה, שאם אינני טועה, זווית השיפוע המותרת הינה קבועה בחוק, כך שיכול להיות שבכל מקרה לא תוכל לרדת נמוך במיוחד במפלס החנייה.

פורסם

שביט, עוד לא החלטתי. אני בהתלבטות וזה גם תלוי ברצינות היבואן בישראל לעשות הזמנה מיוחדת. בכל מקרה יש זמן.

אמיר, האמת שחשבתי על זה. בביניין הראשון אומנם הנמיכו את המדרכה לגמרי, אך זה בזכות שפתח הניקוז שם ממוקם ממש לפני המדרכה, כך שזה פתר להם את כל הבעיות. היות ואני דיי פעיל בתחום מזג האוויר ובעל תחנה מטארולוגית בבית, אני מכיר את נושא הגשמים והשטפונות ולכן במקרה שלי אני לא אגע במדרכה (גם לא יאשרו לי לעשות זאת), אלא אחליף את את שפת המדרכה לכזאת מדורגת, כך שהמדרכה תישאר באותו הגובה ואני אוכל לעבור עם הרכב.

שים לב לתמונה שהעלה itsik170 בפורום אספנות (הודעה 12): הבט על שפת המדרכה, היכן שחונה הפיאט עם הכיתוב "חניה פרטית"- כזה בדיוק אני רוצה לעשות, ואז המים לא יטפסו על המדרכה עצמה (או יטפסו מעט מאוד - זניח). גם אצלי המדרכה מורכבת מאבנים משולבות כאלו.

בכל אופן אני רוצה לרדת ככל הניתן במפלס החנייה כדי לא להפריע לשכנים וכדי להגדיל את הסיכויים שלי לקבל את אישור הבנייה. אני גר בקומה שנייה ואין לי בעיה להקים את החניה בגובה הקומה שלי בדיוק וכך לא לרדת בכלל בגובה. בכל אופן, האם מישהו מכיר את תהליך קבלת האישורים ויכול להדריך אותי מעט?

תודה מראש.

• תוכן חדש...