Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ביום חמישי האחרון רכשתי מחנות רמקולים לרכב, לאחר מכן נסעתי למתקין מורשה שיתקין לי את הרמקולים ברכב.

לאחר ההתקנה התברר לי שפשוט לא שומעים טוב, הרמקולים תקינים ועובדים אבל לא לטעמי.

למחרת בבוקר חזרתי לחנות ממנה רכשתי את הרמקולים וביקשתי להחליפם ברמקולים אחרים ונתקלתי בסירוב ובטענה שהרמקולים כבר הורכבו ברכב.

יש לציין כי הרמקולים אכן מורכבים ברכב אך האריזות המקוריות עדיין נמצאות אצלי, כמו כן למחרת כשפניתי לחנות דיברתי עם אחד העובדים ולא עם בעל המקום (שמכר לי את הרמקולים).

לאחר שיחה קצרה הוסכם שאחזור ביום ראשון כשבעל המקום יהיה נוכח ולנסות לפתור איתו את הבעיה...

השאלה שלי היא האם החוק כאן עובד לטובתי? או שבגלל שכבר הרכבתי את הרמקולים ברכב אני לא זכאי לשום החזר/החלפה? אם זה חשוב אז הרמקולים הקדמיים כלל לא מתאימים למידה המקורית שברכב שלי והיה צריך להתקין אותם בסוג של קומבינה.

בקיצור, האם בעל המקום חייב לתת לי החזר/זיכוי/החלפה על הרמקולים? או שאני נתון לרצון הטוב שלו בלבד?

פורסם

אם בביצוע העסקה לא הייתה שום התחייבות מצדו של החלפת המוצר עד לתאריך מסויים אתה זה שתלוי בו.למשל אם הוא היה אומר לך "תיקח את הרמקולים האלו וגם אם תשתמש בהם תוכל להחליף אותם עד שבוע מיום הקנייה"-כמובן שלא יהיה פה שום זיכוי כספי אלא החלפה על מוצר אחר/זיכוי בחנות.

פורסם

הוא לא אמר דבר כזה אבל אני כן אמרתי לו שבמידה והרמקולים לא יהיו מתאימים אני יצטרך להחליף אותם, אני בכל מקרה לא רוצה לבטל את העסקה אלא רק להחליף את הרמקולים לאחרים...העיניין הוא אם הוא חייב להחליף לי או שזה תלוי ברצון הטוב שלו שלקוח לא יצא בהרגשה רעה מהחנות.

פורסם

האמת שזה קצת בעייתי. בא נחשוב לרגע אם הוא מחליף לך את הרמקולים אז הוא נשאר עם סט משומש. אמנם לא עבד הרבה אבל נפתח כבר מאריזתו, אני מניח שאתה כלקוח לא היית מוכן לקבל סט כזה במחיר חדש.

לעניין המידה זאת לא טענה יכולת לראות במעמד ההתקנה שזה לא מתאים.

מה שנשאר לך זה רצונו הטוב של המוכר ולא חובתו.

פורסם

באיזה רמקולים מדובר? אולי מדובר בבעייה בהתקנה או בכיוונים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא בעיה בהתקנה ולא בכיוונים פשוט הרמקולים לא נשמעים לי טוב באוזן וגם מקדימה יש כל הזמן זמזומים בגלל שהרמקול לא מתאים למידה המקורית של הרכב...העיניין הוא שהוא יצא פה לא בסדר כי הרמקולים האחוריים עולים באתר שלו פחות ממה שהוא מכר לי אותם בחנות ולקדימה הוא מכר לי קומפוננט של JBL אבל בלי טוויטרים ואני לא ידעתי אני חשבתי שזה רמקול רגיל ורק יותר מאוחר שמתי לב שצריך להיות מצורף גם טוויטרים...בקיצור לא ידעתי שזה קומפוננט...

שלא תבינו לא נכון ברכב שומעים יפה אבל זה לא מה שרציתי...

פורסם
האמת שזה קצת בעייתי. בא נחשוב לרגע אם הוא מחליף לך את הרמקולים אז הוא נשאר עם סט משומש. אמנם לא עבד הרבה אבל נפתח כבר מאריזתו, אני מניח שאתה כלקוח לא היית מוכן לקבל סט כזה במחיר חדש.

לעניין המידה זאת לא טענה יכולת לראות במעמד ההתקנה שזה לא מתאים.

מה שנשאר לך זה רצונו הטוב של המוכר ולא חובתו.

במעמד ההתקנה לא יכלתי כבר לעשות כלום כי שילמתי במיוחד שיפרקו את הדלתות.

ולגבי זה שהוא ישאר עם סט משומש, לפי מה שאני יודע הם לא נשארים אצלו אלא חוזרים חזרה ליבואן לא? הרי אם עכשיו לקוח בא להחזיר רמקולים שלא הורכבו אבל נפתחו, ורוצה לבטל את העסקה, ויש לו את האריזה המקורית אבל בלי הניילונים הפנימיים זאת אומרת שהרמקולים לא עטופים כמו שהיו, אז מה המוכר יעשה? הרי הוא חייב לבטל את העסקה, אז מה הוא יתקע עם רמקולים לא עטופים? זה אותו מצב, הגיוני שהרמקולים נשלחים חזרה ליבואן והמוכר מקבל זוג חדש ועטוף כמו שצריך, לא?

פורסם

אם שילמת יותר ממה שמפורס באתר, בעיה שלך.

אם שילמת על קומפוננט, וקיבלת רק מידים וקרוסים בלי טויטרים, תדרוש החלפה רק על עוגמת הנפש.

בנוגע להתקנה, אם מתקינים בקומבינה, זה מה ששומעים. בהרבה מאוד רכבים הרמקול לא מתאים למידה המקורית בפח, וע"י התאמה מקצועית מתאימים- זה לא קומבינה, אלא התאמה.

פעם הבאה תבדוק טוב על מה אתה משלם, כמה אתה משלם, מה אתה מקבל ולא פחות חשוב לשמוע את הרמקולים לפני שאתה קונה אותם.

מתחדשת*

• תוכן חדש...